Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבות DSG- הערות והארות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאף אחד לא הבין , זה שהגורם מס 1 לתקלות בגיר כזה הוא השמן ,שאף אחד לא החליף והולך לפי הוראות היצרן.

שמן גיר מחליפים כל 20,000 ק"מ גג , ולא לפי המלצת היצרן כל 50,000 או 100,000 ......

אני חושב שהבעיה קצת יותר עמוקה משמן גירלמרות שללא ספק זה יכול לצמצם נזק וכו'.. אך אם זאת הייתה הבעיה המרכזית

אני מאמין שהיצרן היה יוצא בקריאה כזו.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שהבעיה קצת יותר עמוקה משמן גירלמרות שללא ספק זה יכול לצמצם נזק וכו'.. אך אם זאת הייתה הבעיה המרכזית

אני מאמין שהיצרן היה יוצא בקריאה כזו.

היצרן לא יצא בקריאה שכזו כי מתאים לו להחליף חלקים או גיר בתשלום, רק שהוא לא בונה על זה שהגיר ילך לפני תם האחריות.

לא רק זה ועוד , שיש לבצע כל 20,000 קמ גם flash כלומר בעת ביצוע החלפת השמן יש לשים שמן חדש לחצי שעה

, להריץ את הגיר , לשפוך , ולשים שמן חדש .

מה שדופק את הגיר זה חלקי המתכת שנמצאים ומטיילים בתוך הקרטר , והם , רק הם, האחראים לכך שהגיר נדפק.

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי ואני חושב שראוי שכל בעלי גיר כזה ישימו לב להארתך.

אך חוששני שאנחנו מדברים על דברים שונים, משום שברכבי למיטב הבנתי הגיר תקין אך המוח הנקרא Mechatronic לא בסדר ובנוסף זוג המצמדים.

פורסם
לקחתי לתשומת ליבי ואני חושב שראוי שכל בעלי גיר כזה ישימו לב להארתך.

אך חוששני שאנחנו מדברים על דברים שונים, משום שברכבי למיטב הבנתי הגיר תקין אך המוח הנקרא Mechatronic לא בסדר ובנוסף זוג המצמדים.

והמצמדים נדפקים בגלל שלא הוחלף השמן בזמן סביר .....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
אתה בעלים של חמודה כזו?

אכן.

נהנה ממנו בכל פעם מחדש.

אם תרצה פרטים נוספים אפשר בפרטי וגם בפלאפון.

They are trying to ban me...

פורסם

אני רוצה להודות לפותח השרשור.

אני מחפש קאמרי ובדיוק התחלתי לפזול לעבר סופרב 2009.

ידוע לי לגבי התקלה בגירי DSG של VW וחוסר האמינות, אך מסיבה כלשהי חשבתי שהסופרב/פסאט מחוסנות, מסתבר שטעיתי.

אני אלך על בטוח ולא אסתכן בתקלה שעלותה עלולה להגיעה לעשרות אלפי שקלים.

אגב, ישנם עוד מנועים טובים אשר באים גם עם תיבות הילוכים טובות מאוד.

לדוגמא, השילוב של המנוע 1.6T של פיג'ו/סיטרואן שבא בשילוב עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים יפאנית (מניסיון שילוב מעולה וביצועים לא רחוקים המסופרב).

הוא אומנם לא חזק כמו הסופרב, אבל ניתן לשפר אותו תוכנתית ולהביא אותו לאזור 190 כ"ס, לא רע..

יש גם את המונדיאו עם מנוע 2.0T בהספקים של 200-240 כ"ס ותיבה רובוטית כפולת מצמדים וביצועים עדיפים על הסופרב (ימים יגידו אם היא אמינה יותר מזו של VW).

ואם אתה קונבנציונאלי לגמרי, אתה יכול ללכת על מנוע ה 3.5L אטמוספרי של הקאמרי עם תיבה אוט' רגילה 6 הילוכים, אשר תתן לך אמינות מעולה וביצועים מדהימים (277 כ"ס, 6.8 ש' למאה). לגבי צריכת הדלק, זו כנראה תהיה גבוהה משמעותית מהסופרב, אך לדעתי ברגע שמתחשבים בירידת ערך של 80-100K ש"ח בשלוש שנים, ההבדל של הוצאות הדלק מתגמד (מה גם שעל פי האתר KML ההבדלים בצריכת הדלק בינה לבין הסופרב הם ב-20% סה"כ).

אגב, גם דגם ה-2.4 מציג ביצועים סבירים (9.3 ש' ל-100).

לעבור מסופרב ללאון ידנית רק בשביל המנוע 1.8TSI ותיבה ידנית נשמע לי קצת מוזר.

פורסם

גם לי.

אבל הוא אמר שהסופרב ממש גדולה והלאון הרבה יותר קטנה אך עדיין מרווחת יחסית מבפנים.

ולך תדע, אולי הוא יגלה שכל הפינוקים שיש בסופרב (ויש די הרבה) לא הכרחיים לו :)

מצד שני יכול להיות שגיר ידני רק נשמע לו כיפי ובמחשבה שנייה של לחיות איתו ביומיום, ולא רק בנסיעת מבחן, הוא יתחרט.

ואולי גם הלאון לא תיהיה מספיק מרווחת או נוחה בשבילו.

בכל מקרה הייתי בודק את האופצייה, כי היתרון הגדול של הלאון הוא המחיר, בפעם האחרונה שבדקתי, רכב חדש מהחברה עלה 114 אלף לגירסת ה1.8 טורבו ידנית.

פורסם
אני רוצה להודות לפותח השרשור.

אני מחפש קאמרי ובדיוק התחלתי לפזול לעבר סופרב 2009.

ידוע לי לגבי התקלה בגירי DSG של VW וחוסר האמינות, אך מסיבה כלשהי חשבתי שהסופרב/פסאט מחוסנות, מסתבר שטעיתי.

אני אלך על בטוח ולא אסתכן בתקלה שעלותה עלולה להגיעה לעשרות אלפי שקלים.

אגב, ישנם עוד מנועים טובים אשר באים גם עם תיבות הילוכים טובות מאוד.

לדוגמא, השילוב של המנוע 1.6T של פיג'ו/סיטרואן שבא בשילוב עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים יפאנית (מניסיון שילוב מעולה וביצועים לא רחוקים המסופרב).

הוא אומנם לא חזק כמו הסופרב, אבל ניתן לשפר אותו תוכנתית ולהביא אותו לאזור 190 כ"ס, לא רע..

יש גם את המונדיאו עם מנוע 2.0T בהספקים של 200-240 כ"ס ותיבה רובוטית כפולת מצמדים וביצועים עדיפים על הסופרב (ימים יגידו אם היא אמינה יותר מזו של VW).

ואם אתה קונבנציונאלי לגמרי, אתה יכול ללכת על מנוע ה 3.5L אטמוספרי של הקאמרי עם תיבה אוט' רגילה 6 הילוכים, אשר תתן לך אמינות מעולה וביצועים מדהימים (277 כ"ס, 6.8 ש' למאה). לגבי צריכת הדלק, זו כנראה תהיה גבוהה משמעותית מהסופרב, אך לדעתי ברגע שמתחשבים בירידת ערך של 80-100K ש"ח בשלוש שנים, ההבדל של הוצאות הדלק מתגמד (מה גם שעל פי האתר KML ההבדלים בצריכת הדלק בינה לבין הסופרב הם ב-20% סה"כ).

אגב, גם דגם ה-2.4 מציג ביצועים סבירים (9.3 ש' ל-100).

תודה על הפירוט המרתק. ברצינות.

המעבר לרכב קטן יותר נלקח בחשבון במשך זמן רב, אכן אין לי צורך עוד ברכב כה גדול ומסיבי. תוסיף לזה את נושא הגיר וקיבלת

תמריץ מושלם להחלפתו. מה גם שעברו 3 שנים מאז הרכישה.

לגבי תיבת דאבל קלאץ' של פורד. גם הם לצערי נכנסים למלכודת הדבש הזן. ימים יגידו. עצתי? אל תהיה שפן הנסיון.

גם לי.

אבל הוא אמר שהסופרב ממש גדולה והלאון הרבה יותר קטנה אך עדיין מרווחת יחסית מבפנים.

ולך תדע, אולי הוא יגלה שכל הפינוקים שיש בסופרב (ויש די הרבה) לא הכרחיים לו :)

מצד שני יכול להיות שגיר ידני רק נשמע לו כיפי ובמחשבה שנייה של לחיות איתו ביומיום, ולא רק בנסיעת מבחן, הוא יתחרט.

ואולי גם הלאון לא תיהיה מספיק מרווחת או נוחה בשבילו.

בכל מקרה הייתי בודק את האופצייה, כי היתרון הגדול של הלאון הוא המחיר, בפעם האחרונה שבדקתי, רכב חדש מהחברה עלה 114 אלף לגירסת ה1.8 טורבו ידנית.

צודק בהחלט, הרכב אכן מספק נוחות ופינוק מכאן ועד גרמניה. אך כמו שאמריתי קודם, הפינוק האמיתי הוא השילוב של מנוע נכון

וגיר נכון. וחברים, אני חייב להודות שאכן התאהבתי במנוע 1.8 TSI. אני נוהג היום במונדיאו 2010 2300 סמ"ק ואין מה להשוות! למרות הנפח המוגדל ותיבת 6 ההילוכים המצויינת של פורד, הסופרב פשוט משאירה לה אבק ועושה זאת תוך כדי מתן הנאה לנהג.. והחיוך גדל עוד יותר כאשר הרכב מתודלק ומתבצע חישוב של צריכת הדלק. אין מילים, מנוע זהב.

לגבי הגיר. ידידי הספקן, הרכב בעל גיר DSG רק בגלל שלא הייתה אפשרות לידני..

פורסם

לגבי הגיר. ידידי הספקן, הרכב בעל גיר DSG רק בגלל שלא הייתה אפשרות לידני..

טוב לשמוע :)

יאללה פנק את עצמך בנסיעת מבחן ארוכה ותחזור עם החוויות :)

פורסם

יש משהו חשוב שאנשים צריכים להבין לגבי גיר ידני (לפי מה שקראתי פעם ראיון עם אחד היבואנים) - מאחר ואין לגיר ידני כמעט דרישה בארץ (רק לאחרונה קצת התעוררות), ליבואנים לא משתלם להזמין מכוניות כאלה בשביל כמה פריקים מאחר ובכמויות קטנות הם לא יכולים לקבל מחיר טוב מהיצרן.

פורסם

לכל החולמים בהקיץ ולתמימים גם הגיר 6 הילוכים DSG מלא בבעיות,מכטרוניק(מוח)הגיר עצמו

אמינות של צעצוע טיוואני משנות ה70

ולמי שלא הבין מתקלקל ללא הרף

פורסם

יצא לי להיות נוכח בג'טה DSG של חבר,

הכל טוב ויפה כשהתאוצה רציפה לכיון ה100 קמ"ש ושיוט.

חניות ופקקים, הדפיקות הווקאליות זה לא משהו שנעים לשמוע, נוסיף על כך העברות לא חלקות.

ולא, הגיר שלו לא דפוק, זה פשוט ככה מיום לקיחתו מהסוכנות, כך טען (ואני מאמין לו).

לגבי הידני, מעולם לא היה ברשותי רכב אוטומט' ואני למעלה מ4 שנים נתקע בפקקים כל בוקר וכל אחרה"צ,

מעולם לא קיללתי את התיבה, מעולם לא חזרתי הבייתה עם כאבי ברכיים ומעולם לא היה לי ספק שגם הרכב הבא יהיה ידני.

אני נהנה מעלויות זולות, אמינות גבוהה, שליטה באופי הנסיעה, חיסכון מוחלט בדלק והכי חשוב רכב חיי ולא מסורס!

כשצריך כוח, יש! כשצריך קיק דאון לא צריך לחכות את השניות (הקריטיות) עד שהמחשב ניהול גיר יועיל בטובו לעשות משהו.

רוצים את הפינוק של לשים את רגל שמאל על החלון? תשלמו ואל תבכו.

פורסם
כשצריך כוח, יש! כשצריך קיק דאון לא צריך לחכות את השניות (הקריטיות) עד שהמחשב ניהול גיר יועיל בטובו לעשות משהו.

רוצים את הפינוק של לשים את רגל שמאל על החלון? תשלמו ואל תבכו.

זה לא בשביל שהרגל תהיה על החלון - זה כדי שיד ימין תהיה פנוייה לליטופים ..

-----

יש גם ממסרות טובות בסגנון הנ"ל של אלפא - ה TCT ( דאבל קלאץ' ) .

לא נהגתי בפורד - כך שאין לי דעה .

נהגתי הרבה זמן ב ג'ולייטה החדשה TCT - והממסרה לא עשתה את הבעיות הללו .

במצב אוטו' העברת ההילוכים במהירות נמוכה ופקקי תנועה הייתה רגילה ונורמלית ללא מכות .

בנסיעה רציפה ורגילה שילוב טב מאוד וכנ"ל בהורדת הילוכים .

בשימוש ידני - הרכב נסע מעולה .

מעניין אם יש הבדל , בין הממסרות של אלפא ל VAG .

ואם יש בפורום אנשים שנהגו ב TCT - והרגישו בעיות דומות כמו בממסרות ה DSG - תנו חוות דעת .

כנ"ל - לגבי הממסרות דאבל קלאץ' בפורד -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ראשית, אכן כמו שכתבתי, ברוני הייבוא מייבאים את המכוניות שימכרו. על פי ראות עייניהם אין טעם להביא גרסאות קרביות של דגמים מסויימים או לחילופין, דגמים בעלי גיר ידני.

אכן הערכתי לסיאט על עקשנותה למתג עצמה כספורטיבית על ידי מכירת הדגמים הידניים. גם אם התמריץ בא כתג מחיר נמוך במיוחד.

גיר DSG 6 גם לוקה בתקלותף אך מטבע הדברים פחות מכיוון שהוא יותר זמן על הכביש..

ROY B.A - אני מזדהה עם כל מילה שכתבת לגבי הגיר הידני, ואכול קנאה שהנסיבות והמציאות איפשרו לך לנהוג ברכב עם מספר נכון של דוושות :wink:

ליין מן- אני מצטרף לשאלתך בנוגע לממסרת של פורד, לי נראה שהם פשוט ממהרים לרדוף אחרי טכנולוגיה נמכרת. אני מקווה שלא יפלו לאותו בור של ה DSG.

נקודה קטנה לסיום: דעו לכם שכרגע לפחות בסוכנויות סקודה, לא מוכרים יותר את DSG7 וכרגע הדגמים נמכרים בשילוב תיבת ה6 ההילוכים האוטומטית! הוסבר לי שיש "חוסר במלאי".. אמת? או שVW סוף סוף מטפלים במלוא הרצינות בתקלות הללו..

נחזיק אצבעות.

• תוכן חדש...