Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבות DSG- הערות והארות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חפרתי ברשת ומצאתי שהבעיה היא בינלאומית .. מדוע לא יצא RECALL לדגמים הללו?

נזכרתי שפעם שמעתי את התשובה לשאלה הנ"ל:

A - מספר הרכבים בשטח.

B - מספר הכשלים הסביר.

C - הסכום הממוצע של התפשרות מחוץ לבית המשפט.

A*B*C=X

אם X נמוך מעלות החזרת הדגם, אנחנו לא עושים ריקול.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש פלאפים מאחרוי ההגה רק בגירסת הדיסטינקטיב של הג'ולייטה ומעלה.

בגירסת הפרוגרשן אין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לבחור שהגיב לגבי הגיר האוטומטי ה"רגיל" בסקודה אז כפי הנראה זה הגיע בגלל המחסור של הDSG בעולם ולכן גם סקודה בארץ לא מצליחים להביא רכבים בהתאם לדרישות הלקוחות עם גירים אוטו' (ויש דרישה!!!)

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אני עד היום לא מבין את השכל של האירופאים, עד היום הם היו אלופי הטכנולוגיה, אבל הציגו גם אמינות.

היום הם עדיין תנועת ההשכלה של עולם הרכב, אבל אמינות ברצפה.

במרדף אחרי רכב מנהלים אולטימטיבי, הקמארי לקחה בגדול!

אהבתי במיוחד תתנוחת ישיבה בה.!

פורסם
לבחור שהגיב לגבי הגיר האוטומטי ה"רגיל" בסקודה אז כפי הנראה זה הגיע בגלל המחסור של הDSG בעולם ולכן גם סקודה בארץ לא מצליחים להביא רכבים בהתאם לדרישות הלקוחות עם גירים אוטו' (ויש דרישה!!!)

שמח לקבל תגובה שמחזקת את דבריי.

שוב, כפי שטענתי נוצרה פה סוג של הזדמנות בשביל לקוחות עתידיים אשר יעדיפו להימנע מהגיר החכם, ובכל זאת להינות ממוצר

מעניין.

השאלה היא כמה יפגום חוסר ה DSG בביצועי המכונית? והאם זה בעצם פסיק קטן לעומת השקט הנפשי המתקבל מעצם היעדרותה של תיבה זו..

פורסם

לא נראה לי שסקודה הולכת לשווק מנועי TSI עם תיבת אוטומטית סטנדרטית.

תיאורתית החלפת תיבת ה-DSG בתיבה אוטומטית רגילה תגרום לירידה משמעותית בביצועים ועליה משמעותית בצריכת הדלק.

ולגבי אמינות DSG: לפחות לגבי הבלאי במצמדים, כמי שנוהג ביומיום על תיבה כזאת בהחלט יכול להיות שסגנון נהיגה מסויים יעול לגרום לשחיקה מואצת של המצמדים, כמו"כ נסיעה עירונית מרובה ונסיעה בפקקים כנראה לא מוסיפים לאורך החיים של התיבה והמצמדים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא נראה לי שסקודה הולכת לשווק מנועי TSI עם תיבת אוטומטית סטנדרטית.

תיאורתית החלפת תיבת ה-DSG בתיבה אוטומטית רגילה תגרום לירידה משמעותית בביצועים ועליה משמעותית בצריכת הדלק.

ולגבי אמינות DSG: לפחות לגבי הבלאי במצמדים, כמי שנוהג ביומיום על תיבה כזאת בהחלט יכול להיות שסגנון נהיגה מסויים יעול לגרום לשחיקה מואצת של המצמדים, כמו"כ נסיעה עירונית מרובה ונסיעה בפקקים כנראה לא מוסיפים לאורך החיים של התיבה והמצמדים.

אוסיף ואומר שמי שאוהב לתפעל את התיבה בצורה ידנית שזה בעצם כולנו אני מניח, לא תורם לאורך חייה של התיבה אשר לא בנויה

לתפעול כזה. למרות שבעצם כל המערכת אכן מכאנית. כנראה בגלל המכאטרוניק שסולד מהעברות חוזרות ונשנות, בעצם בעת הורדת הילוך באופן ידני הנהג "מתערב לתיבה" בהחלפת ההילוך האופטימלית וכך נגרם סוג של אילוץ להורדה/ העלאה, ולא בצורה האופטימלית.

פורסם
אין קשר בין גיר רציף לגיר רובוטי!

גיר רציף זה הגיר הכי טוב שיש.

לצערי חוויתי גיר רציף בפיאט פונטו, זוועה לנהיגה, חסכוני ואמין מאוד. בשבילי רק גיר רגיל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

נו ?? מישהו הצליח לברר את העניין ? מוכרים אוטומט רגיל בסקודה או לא ?

אני בדקתי באתר האינטרנט שלהם , לא מצאתי שום זכר לכך.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

הקונצרן התאמץ כל כך להיפטר מהתיבות האוטומטיות הרגילות ומהמנועים האטמוספרים כך שאני בטוח שהם לא יחזרו אליהם.

לדעתי קיבלת רושם מוטעה או שהטעו אותך.

They are trying to ban me...

פורסם

זה לא יתכן מסיבה מאוד פשוטה - הקונצרן מייצר מנועי TSI בשידוך לתיבות DSG בלבד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בוודאי.

הסופרב שלי עברה 70,000 קילומטר מאז 2009, הכל בסדר ברכב והמנוע מתקתק כמו שעון גרמני.. לפתע פתאום החלו חבטות בעת החלפת הילוך בנסיעה, מה גם שתצוגת ההילוך בלוח השעון נעלמה.

מיד ניגשתי למוסך. ולאחר חיבור הרכב למחשב נתגלתה בעיה במוח הגיר ויש צורך להחליפו. מיותר לציין שהרכב יצא מתקופת האחריות אך המוסך בתיאום עם היצרן לקחו את החלפת החלק ואת שעות העבודה עליהם. לאחר ההחלפה התברר שהתקלה לא נפתרה ויש להחליף גם את המצמדים. הוחלפו- לא נפתרה הבעיה. החשמלאי דיבר על תקלה מספר 59 שהם מנסים ״ללמד״ את המוח מתי להחליף הילוך אך המוח עקשן ולא מקבל את העדכון.. נתבשרנו שיש להחליף את כל הגיר בשלמותו! גם על חשבון היצרן ובנוסף קבלנו רכב מנהלים חלופי.

היום הגיר אמור להשלח למוסך.

היחס שקבלנו מעולה, צוות המוסך מקצועי. אך התקלה מעצבנת.

יכול להיות שעקב השנתון של הרכב עוד קיימות בו תקלות שסודרו בשנתונים גבוהים יותר, איני יודע אך תסכימו איתי שרכב שעולה ככה צריך להפגין אמינות טיפה יותר גבוהה ובקילומטרז׳ תלת ספרתי לפחות..

אשמח להארותייכם!!

מישהו עבר הרפתקה כזו?

בברכה, נועם.

אני מתקרב ל-60,000 ק"מ בפולו שלי, טפו טפו, התיבה עובדת כמו שעון שוויצרי. הבנתי שפה ושם באמת היו כמה תקלות בתיבות האלה אבל זה נשמע כמו מחלות ילדות של מערכת מאוד משוכללת. לצד ההנאה בשימוש בה, כנראה זה חלק מה"מס" שצריך לשלם על הקידמה. מעריך שהקונצרן יתגבר על הבעיות שעדין ישנן כי באמת מדובר בגיר מעולה שמאוד נוח לתפעול ונהיגה. מקווה שתחזור להנות מהרכב בהקדם ולפחות צ'מפיון נותנים לך שרות טוב שזה גם בשורה טובה לעומת מה שהיה שם פעם.

פורסם
אוסיף ואומר שמי שאוהב לתפעל את התיבה בצורה ידנית שזה בעצם כולנו אני מניח, לא תורם לאורך חייה של התיבה אשר לא בנויה

לתפעול כזה. למרות שבעצם כל המערכת אכן מכאנית. כנראה בגלל המכאטרוניק שסולד מהעברות חוזרות ונשנות, בעצם בעת הורדת הילוך באופן ידני הנהג "מתערב לתיבה" בהחלפת ההילוך האופטימלית וכך נגרם סוג של אילוץ להורדה/ העלאה, ולא בצורה האופטימלית.

צר לי לאכזב אותך אך ההפך הוא נכון (ואלו הם דבריו של איש טכני ולא איש שרות)וזה אומר שמאמץ דווקא עושה טוב לתיבה הזו ולכן מאז אני עובד הרבה עם הידני .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אהלן חברים,

תקופה לא קצרה נעדרתי מפה ואני שמח לדווח שהסופרב חזרה מהמוסך לאחר החלפת הגיר בשלמותו! אלוהים כמה התגעגעתי לרכב הזה.. תודה לכם על העזרה בזמן שהרכב היה מאושפז!

בנוגע לתפעול הידני- ככל שתרבה בהעברת הילוכים יתגבר הבלטי ביחס ישיר. זו תיבה יבשה אין צורך להזכיר.

בקיצור, חוויתי תקלה מציקה מאוד ומעצבנת אך מצד שני, חוויתי חווית שירות מדהימה ומקצועית! בכל שלב ושלב הרגשתי שאני ביידים טובות ומקצועיות.

• תוכן חדש...