Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים החלטתי להביא מספר חלקים משומשים לרכב האספנות שלי אחרי שריכזתי אותם בעמל רב ובזמן רב אצל חבר בארצות הברית. מעל שנה של איתור חלקים, אי ביי, פורומים, אנשים פרטיים ובעיקר החלום. החלום לראות את הענתיקה שלי שוב נוסעת ומעלה חיוכים על פני כל מי שרואה אותה. כל זה התרכז בארגז אחד בגודל בינוני שאט אט הלך והתמלא בחיים חדשים לאוטו שלי. עוד גומיה ועוד בורג, עוד ידית ועוד מראה, ואני מוציא כסף ומחייך. מחייך וחולם.

גילוי נאות. לפני שהתחלתי לטפל בענייני היבוא הזהירו אותי. יש בירוקרטיה, יקח לך זמן, יעלה לך הרבה כסף, יחרימו לך, ישברו לך, יעלמו לך חלקים, כן ישחררו, לא ישחררו...

אני אדם אופטימי מטבעי. קראתי הרבה על הנושא, חפרתי בפורום ולמרות שחשכו עיני מכל מה שקראתי כאן על תלאות המייבאים, החלטתי להביא את החלקים כמו כל יהודי עקשן... מי לא רוצה להגשים חלומות???

מאחר ואני לא יבואן מוסמך או מורשה, ובכל זאת כבר היה מדובר בארגז גדול שהלך ותפח מדי יום, החלטתי לאחר בירורים להפקיד את היבוא בידי יבואן ותיק, איש מבוגר ועתיר ניסיון שיש לו... שפם. אני מאמין באנשים עם שפם. הם תמיד נותנים לי תחושת ביטחון שהכל יהיה בסדר בסוף... שפם גדול כזה של רס"רים של פעם, מי יכול עליהם...

חיש מהר נתן לי השפם כתובת בארה"ב של מחסן ערובה בנמל בניו יורק וביקש שאשלח לשם את הארגז כמה שיותר מהר.

אחרי שיקולי בעד ונגד החלטתי לטוס לארה"ב ולארוז הכל בעצמי כדי שיהיה לי יותר קל אח"כ. רציתי גם לראות מה קניתי ומה קיבלתי כדי שלא תהיינה הפתעות אח"כ.

טסתי. באל על אף פעם אין מקום לרגלים, העליה למטוס תמיד בקצה השדה ודווקא המסך מגע שלי מכל המטוס לא עבד... מצד שני מי יכול עלי, הרי אני הולך להתחיל להגשים חלום :)

החבר ואשתו אירחו אותי יפה, טיילנו, כייפנו וניצלתי את הזמן לנקות, לקטלג ולעטוף כל אחד מהחלקים. החלקים צולמו, הארגז צולם פתוח וסגור ונארז יפה יפה. אחרי כמה ימים דפקתי שביל בצד עם ג'ל, לבשתי חליפה סגולה עם עניבה ורודה וחיכיתי למשאית היו פי אס שתבוא לאסוף את הכלה.

הגיע בחור צעיר עם משאית, ובמקצועיות ובזהירות הראוייה העלה את הארגז צ'יק צ'אק למשאית לתחילת המסע לארץ הקודש, או שמא נאמר לארץ אוכלת יושביה... אז עוד הייתי אופטימי ולא הפסקתי לחייך, אמריקה בצבעים או לא?

אחרי כמה ימים חזרתי לארץ. חברת יו פי אס הביאה בינתיים את הארגז לנמל והשפם דאג לדווח לי שהכל חרשו ושהארגז הועמס על אנייה ובדרך לפה. בינתיים אני מתהלך לי מסביב לאוטו, רוקם חלומות ומתכנן תכניות...

השבועות עוברים, השפם מתקשר ומבשר שהארגז אוטוטו מגיע. ליתר ביטחון ביקש רשימה של כל מה שיש על מנת להצהיר, ומאחר ואני ארזתי וסימנתי כל בורג, מיד שלחתי לו את הרשימה.

עוד גילוי נאות. כולם אמרו לי שאי אפשר להביא לארץ חלקי בטיחות משומשים כמו צינורות ברקס, משאבות, דרמים, חלקי הגה וכו'. אמרתי שאין בעיה וממילא את אלה כבר יש לי על האוטו. מי ידע שמראה מרכזית היא חלק בטיחות ושאני עבריין??? אבל חכו קטנה... עוד חזון למועד...

אחרי עוד כמה ימים ארוכים שלא נגמרים שלח לי השפם דרישה לתשלום משלוח הארגז לארץ ומילוי טפסים. שילמתי. יפה מהבנק התקשרה ואני אמרתי לה שיהיה בסדר אוטוטו נכנס כסף... חוץ מזה מה עדיף, בנק כועס או ענתיקה משופצת?

עוד כמה ימים עוברים ואני כמו אסיר בתא, מסמן איקסים בטבלת יאוש...

לפני שבועיים השפם התקשר. מרוב הרעידות בידיים וההתרגשות כמעט נפל לי הטלפון... אתה עבריין אמר לי בקור. ניסים ממשרד התחבורה עשה בדיקה לארגז שלך ויש דו"ח ממצאים חמור! שאלתי מה כבר יכול להיות כל כך חמור, הרי עד כמה שזכור לי לא רצחתי את ארלוזרוב ולא השתתפתי בשוד הכספות הגדול של בנק דיסקונט...

השפם דיבר עם ניסים שמסר לו חד משמעית שהארגז מעוכב כי נמצאו בו חלקים אסורים. אולי זה קשור לפצצה האיראנית, תהיתי?

חזרתי לרשימה ולא היה לי מושג על מה הוא מדבר...

קיצורו של דבר החרימו לי זוג צפצפות שבאות בתוך תא המנוע, נדירות כל כך שבא לי למות. מראה מרכזית שבאה על השמשה וגולת הכותרת, מיכל דלק משומש.

נשבעתי שלא ידעתי שאסור, שהמיכל שלי מלא חורים ולא ניתן לתיקון ושזה מיכל במצב חדש שרק זקוק לניקוי וציפוי מבפנים, אין צורך אפילו לרתך אותו עם בדיל. וצפצפות? ומראה???????? אתה עבריין אמרו לי, אתה עבריין...

לא רק שחלק מהחלקים הוחרמו, קיבלתי גם קנס לא פרופורציונאלי לחלוטין על יבוא חלקים אסורים. שילמתי אותו בלית ברירה כדי לשחרר את החלקים שכן אושרו.

לפני שבוע בערך הלכתי לשפם כדי לשחרר את הארגז. עיני חשכו. הכל מפוזר, האריזות קרועות, הארגז קרוע, כל הברגים שקיטלגתי מפוזרים... כמעט שבוע לקח לי לארוז...

למען ההגינות אציין שמעבר לחלקים שהוחרמו לא היה חסר אפילו בורג, אבל הואנדליזם, הזלזול ברכושו הפרטי של אדם, מה זה לכל הרוחות? חשבתי לעצמי שאם למשל הייתי מביא תכולת בית במכולה, הרהיטים היו גם מגיעים ככה? מי זה האנשים האלה במשרד התחבורה שמרשים לעצמם לנהוג כך???

שלחתי מכתב מעורך דין למשרד התחבורה. לאחר מספר ימים קיבלתי תשובה מימיני אחד שאיני מכיר וגם לא רוצה להכיר.

התשובה לציין, בלתי עניינית בעליל!

שלחתי מכתב נוסף והחלטתי ביני לביני שאני הולך לתבוע אותם, באם התשובה שאקבל לא תניח את דעתי.

אין לי קשרים במשרד התחבורה ואני לא פרוטקציונר. בשיחות שערכתי עם אנשים שונים מסתבר שזה מכיר את זה וההוא מכיר את ההיא. אנשים הציעו לעזור ואני מסרב לעשות קומבינות למרות שסביר שזה יעזור. נמאס לי!!! אני רוצה להבין למה לאדם מהישוב אסור להביא צפצפה לענתיקה שלו. או מראה. בין היתר שאלתי במכתב ששלחתי מה קורה כאשר מביאים רכב אספנות מחו"ל ביבוא, הרי מיכל הדלק שלו גם כן משומש כמו גם כל חלקי הבטיחות האחרים ולמה זה מותר??? שוב אני חוזר על כך שלא קיבלתי תשובה עניינית!

משיחות שערכתי עם חברים שלי שהם חברי מועדון החמש (אני לא חבר כיום, בעבר הייתי) מצטיירת תמונה של מערכת יחסים עדינה של המועדון עם משרד התחבורה. יו"ר המועדון מר נחום קדמיאל התבטא בעבר בנושא ואני מניח שהמועדון לא רוצה לקלקל את מה שכבר השיג המועדון במגעים שלו עם המשרד. מדוע בכלל למועדון שמאגד אספנים בתחביב מדהים חוצה גבולות ויבשות צריכה להיות מערכת יחסים עדינה עם המשרד שלצערי אחראי על התחביב הזה? ברור לי שמהמועדון לא תבוא הישועה ולכן אני יוצא למאבק פרטי.

קראתי בפורום רבות על הנושא, יש המון מאוכזבים אבל בסופו של יום כל האספנים הסובלים והמטורטרים כמעט מדי יום "אכלו את החרא" וויתרו בדרך זו או אחרת. למה???????????

אנשים אומרים תבקש, תנהל משא ומתן, תשלח שליחים, תהייה מנומס... למה??? מישהו שם היה מנומס כשפיזר וקרע לי את כל האריזות? מישהו היה מנומס כשקראו לי עבריין והחרימו לי מראה וצפצפות?

אני כבר לא שוגה באשליות, אני יוצא למאבק. תגידו מה שתגידו, לי נמאס.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי רק דבר אחד לומר לך....

בהצלחה...

:mm_yeah:

ההצלחה שלך היא בעצם של כולנו.

כל הכבוד.

נשמח אם תמשיך לעדכן

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יש 2 משפטים שמאוד מתאימים לא יודע מה יותר אז אתן את שניהם

"No good deed goes unpunished"

"Virtue is it's own punishment"

היית כבר בארצות הברית למה לא הבאת את החלקים איתך. מינוס המיכל דלק שכנראה לא היה נכנס במזוודה.

ניסית להיות ישר בעולם עקום ויצאת מכופף...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא הבאתי את החלקים איתי כי הארגז היה בערך בגודל של מקרר. בשביל זה גם השתמשתי במשאית יו פי אס ובאנייה כנראה...

חוץ מזה התגובה לא בדיוק ברורה לי...

פורסם

הפקידים אולי גסי רוח, עצלנים ויהירים - אבל לא בהם הבעיה.

הבעיה היא בתקנות שנועדו להייטיב עם היבואנים הגדולים ולהרע עם העם בתואנת "בטיחות".

ליבואנים הגדולים הללו לובי חזק וקשרים פוליטיים משומנים וללא הפגנות מחאות אוהלים ומרד צרכנים שום דבר לא ישתנה.

מומלץ לקרוא את ספרו החדש של ירון זליכה כדי להבין את שורשי הדבר.

נ. ב.

האם השפם ציין במגעים שלו שמדובר ברכב אספנות? האם כתבתם מכתב הסבר על הצורך בחלקים שהבאת וגיביתם אותו בתיעוד המתאים? אפילו כאן לא ציינת באיזה רכב מדובר ומה מיוחד בחלקים שנפסלו.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

אכן כנראה שהצדק איתך למרות שלא מובן לי מה עניינם של היבואנים הגדולים בשוק רכבי האספנות. הרי אפשר גם אפשר לתקן תקנות מיוחדות לעניין זה, זוהי הרי נישה ספיציפית ומצומצמת. אני לא רואה את עצמי מביא או מייבא מאה מראות ליונדאי אקסנט אלא רק מראה אחת לאוטו שלי...

בתחילה חשבתי על לכתוב מכתב ולנסות לשכנע את אנשי המשרד בנחיצות החלקים וכו' וכו' אבל ירדתי מהרעיון. זה גוזל אנרגיה ונופל על אזניים ערלות. לא רוצה לשכנע בנחיצות, רוצה להביא כי אני צריך. מיכל הדלק במרצדס שלי מת ושום דבר לא ישקם אותו. מיכל חדש עולה יותר מהכתובה של אמא שלי והמשומש נמצא מפרוקייה במחיר שווה לכל נפש ובמצב כמו חדש. אז אכתוב מכתב ואמציא תמונה ועדיין יגידו לי שזה בטיחות. נהיו לי כבר שערות לבנות מרוב תסכול

פורסם

בוקר טוב, היה ברור לי שזה רק עניין של זמן עד שמישהו יתעורר...

המאבק צריך לשלב תביעה יצוגית, ולחץ חוקי, וכן קצת "רעש" בתקשורת.

בעבר המלצתי שכמה אנשים חלקם מייציגים את המועדון וחלקם נציגים

משפטנים וחלקם מיצגים את הציבור הרחב, יקחו חלק במאבק על מנת לשמש

איזוניים בין הצרכים השונים, ועל מנת למנוע נזק.

אבל כרגיל התפיסה הנוכחית אומרת שעדיף לנסות לתקן אח"כ מלבצע פעולה

משמרת ומונעת לפני.

אני מאחל לך הצלחה יתרה ושכל מה שתאבק עליו יצליח, בתיקוה שהשינויים

שתצליח לחולל יתאימו גם לשאר.

עדכן אותנו כאן על הגדר -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אכן כנראה שהצדק איתך למרות שלא מובן לי מה עניינם של היבואנים הגדולים בשוק רכבי האספנות. הרי אפשר גם אפשר לתקן תקנות מיוחדות לעניין זה, זוהי הרי נישה ספיציפית ומצומצמת. אני לא רואה את עצמי מביא או מייבא מאה מראות ליונדאי אקסנט אלא רק מראה אחת לאוטו שלי...

אין להם בו שום עניין. פשוט ניסו לסתום כל פירצה שהמוח היהודי מסוגל להתגנב דרכה, בחזקת "עשו סייג לתורה".

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

בהצלחה.

לפני כשנה היתה התארגנות נסיונית עם הצלחה חלקית ומינימלית. עכשיו הגיע תורך להתרגז.

אגב, שלא תחשוב שרק ליבואן פרטי קורעים את האריזות והורסים חלקים. גם לייבוא מסחרי. ואז לפעמים אלו חלקים שקשה מאוד למכור אחר כך... ולך תוכיח שהרסו לך את האריזה בבדיקה של משרד התחבורה...

בקיצור - הם לא מפלים. הם אוכלים את הכבד לכולם.

אסף.

פורסם

כולכם לא אובייקטיביים :-o

תקראו כאן

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1835:risui-2011-12-05&catid=48:m-misrad-rishui-c&Itemid=68

שוד ושבר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק היום שיחררתי חבילה מהמכס, השארתי שם בוחטה, ראיתי את הבירקורטיה, הרוב המכריע של המעוכבים הם חלקי רכב!

המסקנה שלי מכל העניין, לא לקבל חבילות בחברות שילוח, UPS,FEDEX,EMS וכו, המכס והתחבורה יושבים על החבילות האלו, כי זה נוח, הכל מסודר ומאורגן, הם צריכים להראות שהם עושים משהו, תקבלו רק במשלוח רגיל, גם במחיר של פיצול החבילה ל20 חבילות קטנות!

התלוננתי כבר על משרד התחבורה, אגף היבוא, קיבלתי איזשהיא הודעה על זה שהתלונה נקלטה ויש לי מספר תיק, מעניין אם באמת מישהו יקח את זה ברצינות.

בכל מקרה, נעים אני מאחל לך בהצלחה מכל הלב! כנס בהם בכל הכוח!

פורסם

הלוואי שהעניין היה נגמר רק בקצת עצבים, כנראה שזה חלק מהחיים פה.

ללא חלקים מסויימים שחלקם אסורים ביבוא אין לי סיכוי לשפץ את האוטו בחיים גם אם אעמוד על הראש שש פעמים.

מה בדיוק רוצים? שאזרוק את האוטו? בכל מקום אחר באירופה ובאמריקה התחביב הזה וכל התעשייה הנלווית לו מעלים חיוך על פני האנשים, יוצרים מקומות עבודה ומה לא. רק כאן טאליבאן...

זה ייקח זמן, זה יעלה כסף אבל זה יקרה!

פורסם

לנעים שלום

מחזק ראשית את ידיך בנתיב הייסורים שלפניך.

ראיתי שאתה מפעיל עו"ד בנושא וזו הדרך.

עליך להתכתב עם משרד התחבורה , לקבל מהם את תשובותיהם המשפטיות "המלומדות" והלא מספקות ואז לשטוח את טענותיך בפני בית המשפט.

האם יש להגיש זאת לבית המשפט לעיניינים מינהליים או כבג"ץ , לעו"ד שלך יש בוודאי את התשובה.

בכל מקרה אל לכם לתקוף את האנשים של משרד התחבורה אלא את ההחלטות והתקנות הלא הגיוניות.

כי יפה כתבת מה ההבדל בין מיכל דלק מיושן שבא עם הרכב לבין אחד שמגיע בנפרד.

ובכל זאת יש הבדל, וכאן טמון הקושי והחיבור למה שכתבו לך בקשר של הון שלטון.

היבואנים לא רוצים לאפשר יבוא של חלקי חילוף משומשים כי זה פוגע בפרנסתם, והשפיעו על המחוקק / משרד התחבורה לסגור את האפיק הזה, וכאשר כורתים את היער אז השבבים עפים לכל עבר , "וקשה " היה להחריג מן היבוא המסחרי את היבוא האישי של אותם אנשים שזקוקים לכך עבור תחביבם , שבעיני השלטון הוא עוף מוזר ותמוה .

רק חבל שהעמותות השונות שמאגדות את האספנים , שמנסות ללכת בין הטיפות ולהגיע להישגים בדרכי נועם , לא הגיעו למסקנה שלפעמים צריכים להיות לא נחמדים , להוריד את הכפפות ולפעול בדרכים נחרצות משפטיות כנגד העוול, החלמאות ,הטפשות, ואולי רוע הלב שמאפיין את ההתנהלות של השלטון מול האספנים בכל הקשור ביבוא כלי רכב בכלל וביבוא החלקים בפרט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...