Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויש עוד ענין. דאר ישראל שהוא חברה פרטית עכשיו, גובה "על שיחרור" כסף.כ ך שיש לדאר אינטרס מובהק לעכב מישלוחים.

ומי הוא זה שמחילט איזה מישלח יעוכב?? כניראה שהדאר.

ובעקיבות הדברים האלה, וגם אלה שעברתי בעצמי לאחרונה, אני מתחיל לחשוב שיש כאן ענין של מדניות של להקשות.

לא מצליח להבין למה.

אריה

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אריוס מדובר על משלוחי EMS!

על הEMS השתלטה חברת קבלן תחת דואר ישראל! החברה הזאת מצאה פרה חובלת, הם משתפים פעולה עם המכס ורשויות התחבורה וגורפים עמלות נאות, אם על ימי איחסון ועמלות "חרטא ברטא", או שהם מציעים לאנשים תמימים וחסרי ניסיון את "געש", שתתן "שירות עמילות מכס", השירות המדובר- הלקוח עובר את כל הכאב ראש של להשיג אישורים, געש נמצאים מטר מהפקיד, מישהו קם נמתלהך כמה צעדים, נותן את הניירת למוכס ומשחרר, הלקוח משלם ומעבירים לו את החבילה בשליח, מה שלא מציינים שחלק משירות הEMS זה שליח עד הדלת! אז לא שירות ולא נעליים.

כשיצאתי מהבניין, ראיתי 2 נשים צעירות עם עגלות תינוק באות לשחרר חבילה, הן אמרו לי שהן קיבלו פיג'מות לילדים ומעכבים להן את החבילה, חברים מעכבים פיג'מות בEMS!

הEMS מת בארץ, הוא אינו עוד דואר מהיר ונוח, אלא כאב ראש בירוקרטי למקבל החבילה!

פורסם

עוד חלק ששכחתי לציין אתמול מרוב כעס...

עוכבו לי גם חגורות בטיחות אורגינאליות של היצרן שהיו מותקנות ברכב זהה לשלי וקניתי מתוך תום לב. האטיקט האורגינאלי של היצרן עם מספר החלק תפור לחגורה כך שזה לא איזה אילתור מרחוב הרצל...

אצלי ברכב עשו במשך השנים איזה אילתור גרוע ועד שמצאתי חגורות אורגינאליות לקח ים זמן...

הרכב שלי מודל 1960 ואינו חייב כלל בחגורות בטיחות אבל אותם שם על האולימפוס זה לא מעניין בכלל.

אחר כך לך תכתוב מכתבים ותשכנע בנחיצות... גם כשאתה רוצה לחזור לאורגינאליות לא מאפשרים לך.

אכן הצדק עם המגיבים, הפקידים כנראה באמת לא אשמים. זה התקנות והמערכת.

זה ייקח זמן, זה יעלה כסף, אבל זה יקרה.

פורסם

נעים,

ראשית, סלח לי אם אציין שנהנתי לקרוא את סקירתך, שנכתבה ברהיטות, בחוכמה ומהלב. התוכן כמובן מקומם ומעציב, ובכל זאת הייתי מאחל לפורום הנכבד הזה כותבים רבים כמוך - תענוג.

שנית, הבנתי מדבריך שאינך מחפש פתרונות פרקטיים (אלו המכונים "קומבינות"), וכל רצונך הוא ללכת בדרך המלך, גם אם יש צורך לסלול אותה תחילה.

שלישית, לעניין מועדון החמש ויחסיו העדינים עם משרד התחבורה - כדובר המועדון אני יכול להודות שהם אכן עדינים למרבה הצער, וזו תוצאה ישירה של הרעה החולה שאתה מתאר. אנו הולכים על חבל דק, כאן מושכים וכאן מרפים, ומכיוון שאנו נמדדים קודם כל במבחן התוצאה - נאלצים לשלב שיקולים פרקטיים לצד שיקולי צדק והגיון. יש גם לזכור שכוחנו מוגבל ואין לנו מעמד רשמי - שר חדש או מנכ"ל חדש יכולים לנתק איתנו קשר ולנו יישאר רק לעמוד על הראש.

רביעית, וסוף סוף משהו שאולי יכול קצת לעזור, הוא הצעה לשמש רוח גבית למאבק שלך דרך התקשורת הכלכלית, כעיתונאי (גלובס). אתה מוזמן להעביר אלי מסמכים ותכתובות כשאלו יבשילו. הכיוון צריך להיות בסגנון כללי של "תנו לחיות בארץ הזאת", ולא כשירות ספציפי לתחביב של מועטים.

לך על זה, והמון בהצלחה.

רון פז

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

תודה מקרב לב רון וחן חן על התגובה :)

בהחלט רשמתי לפני וכמובן שאגבה הכל במסמכים ובתכתובות ברגע המתאים.

היום וידאתי שהחלקים המוחרמים עדיין במכס. גם זה לא מובן מאליו, שמעתי על מקרים בהם נעלמו החלקים ואין עם מי לדבר...

לשמחתי שלי עדיין שם, כמה זמן אף אחד לא יודע...

פורסם

התגובה שאני עומד לרשום כאן אולי לא תהיה פופולארית אבל מישהו חייב לומר את הדברים:

1. אילו היית קורא את נהלי מחלקת סחר ייצור ויובא מוצרי תעבורה היית יודע אילו חלקים ניתן לייבא ביבוא אישי ואילו לא.

2. מה ז'תומרת יחסים עדינים ? אנחנו לא חיים במדינה דיקטטורית, אם מישהו חושב שרשות ממשלתית פועלת ללא סמכות ניתן ורצוי לפנות לבית המשפט אבל כדאי לקרוא את החוק קודם ולהסתכל בראי ...

3. ישה, אתה באמת חושב שמכתב מעו"ד מפחיד מישהו בימינו ?!

4. יכול להיות שיש בירוקרטיה, יכול להיות ש"החוק לא טוב" אבל את החוק הקיים צריך לקיים ואם לא מקיימים את החוק מתבכיינים אח"כ ...

פורסם

החוק קשה ומקשה.

הוא מיועד לכלי רכב מודרניים, ולכן מהווה פעמים רבות אבן נגף רצינית בפני רכבי אספנות.

מיכל דלק - כן, משרד התחבורה מעדיף שתשתמש במיכל ישן ומתפורר, רקוב או מתוקן בתיקונים מאולתרים, כי אין שום דרך להשיג חדש וישן אסור לייבא.

חגורות בטיחות - אותו דבר. מבחינת משרד התחבורה עדיף אילתור לא בטיחותי על חלק בטיחותי מקורי.

שימו לב ש(כמעט) רק בישראל הפיקוח הוא בנקודת הכניסה לארץ ולא כשהפריט מותקן על הרכב.. (ברוב העולם מה שחשוב הוא שהרכב יהיה בטיחותי, ולא מאיפה ואיך הגיעו הפריטים שהופכים אותו לכזה או לא). כך נוצר מצב שעל ייצור מקומי אין פיקוח אפקטיבי, ואיש כישר בעיניו יאלתר ויחפף.

האם לזה התכוון המחוקק כשקבע את התקנות הללו?

אלו שאלות שהתשובה להן היא אכן בבית המשפט.

אסף.

פורסם
לנעים שלום

מחזק ראשית את ידיך בנתיב הייסורים שלפניך.

ראיתי שאתה מפעיל עו"ד בנושא וזו הדרך.

עליך להתכתב עם משרד התחבורה , לקבל מהם את תשובותיהם המשפטיות "המלומדות" והלא מספקות ואז לשטוח את טענותיך בפני בית המשפט.

האם יש להגיש זאת לבית המשפט לעיניינים מינהליים או כבג"ץ , לעו"ד שלך יש בוודאי את התשובה.

בכל מקרה אל לכם לתקוף את האנשים של משרד התחבורה אלא את ההחלטות והתקנות הלא הגיוניות.

כי יפה כתבת מה ההבדל בין מיכל דלק מיושן שבא עם הרכב לבין אחד שמגיע בנפרד.

ובכל זאת יש הבדל, וכאן טמון הקושי והחיבור למה שכתבו לך בקשר של הון שלטון.

היבואנים לא רוצים לאפשר יבוא של חלקי חילוף משומשים כי זה פוגע בפרנסתם, והשפיעו על המחוקק / משרד התחבורה לסגור את האפיק הזה, וכאשר כורתים את היער אז השבבים עפים לכל עבר , "וקשה " היה להחריג מן היבוא המסחרי את היבוא האישי של אותם אנשים שזקוקים לכך עבור תחביבם , שבעיני השלטון הוא עוף מוזר ותמוה .

רק חבל שהעמותות השונות שמאגדות את האספנים , שמנסות ללכת בין הטיפות ולהגיע להישגים בדרכי נועם , לא הגיעו למסקנה שלפעמים צריכים להיות לא נחמדים , להוריד את הכפפות ולפעול בדרכים נחרצות משפטיות כנגד העוול, החלמאות ,הטפשות, ואולי רוע הלב שמאפיין את ההתנהלות של השלטון מול האספנים בכל הקשור ביבוא כלי רכב בכלל וביבוא החלקים בפרט.

התגובה שאני עומד לרשום כאן אולי לא תהיה פופולארית אבל מישהו חייב לומר את הדברים:

1. אילו היית קורא את נהלי מחלקת סחר ייצור ויובא מוצרי תעבורה היית יודע אילו חלקים ניתן לייבא ביבוא אישי ואילו לא.

2. מה ז'תומרת יחסים עדינים ? אנחנו לא חיים במדינה דיקטטורית, אם מישהו חושב שרשות ממשלתית פועלת ללא סמכות ניתן ורצוי לפנות לבית המשפט אבל כדאי לקרוא את החוק קודם ולהסתכל בראי ...

4. יכול להיות שיש בירוקרטיה, יכול להיות ש"החוק לא טוב" אבל את החוק הקיים צריך לקיים ואם לא מקיימים את החוק מתבכיינים אח"כ ...

כנראה שאין לך מושג בהתנהלות מול בית המשפט ,לא בית משפט לעיניינים מינהליים ולא לפני בג"ץ.

רק אם מיצית את ההליכים מול הרשות ונענית בשלילה אתה פונה לבית המשפט , אחרת בית המשפט יגלגל אותך מכל המדרגות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מי מחליט מה מותר ומה אסור? הפקיד הממשלתי? הכל יכול עם החותמת? על הפקידים הללו נאמר המשפט "עבד כי ימלוך", בושה וחרפה!

להסתכל בראי? למה אנשים כאן הזמינו מכולה של חלפים להרוויח מהציבור? זה תחביב! אנשים מביאים פריטים בודדים לצריכה אישית, צריך שיקול דעת מינימלי!

חוק? הפקידים מסתכלים על החוק ומפרשים אותו איך שבא להם, כאילו זו המדינה של אבא שלהם!

פורסם

ויוה איטליה, בהחלט :)

1. מודה שלא קראתי את נהלי מחלקת סחר ייצור ויבוא מוצרי תעבורה וגם אם הייתי קורא אותם ולומד אותם בעל פה לא בטוח שהייתי מוצא שם שאסור להביא מראה מרכזית למשל... לגבי מיכל דלק אתה צודק, זה בהחלט חלק בטיחותי ולא נתתי את דעתי על זה כשהבאתי אותו, אבל!!!! המיכל שלי חד משמעית לא ניתן לתיקון. מיכל חדש לאוטו שלי לפי שלושה קטלוגים שונים של יצרנים גרמניים עולה 1240$. כן כן אתה רואה טוב. להביא אותו לארץ יעלה בערך כפול עם משלוח ומכס. אין לי את הכסף הזה, זה מוגזם לפי כל קנה מידה. למרות שהמיכל שקניתי בחו"ל הוא כמו חדש לא מאפשרים לי להכניס אותו. מה אתה מציע? שאנסה לתקן את שלי ולהלחים אותו בפעם העשירית? הוא במצב גרוע. אבל זה כן בטיחותי נכון? אז יגידו לי אנשים, אדוני זה תחביב לעשירים, אין לך כסף להביא מיכל חדש, אל תתעסק בתחביב הזה. גם זה מקובל... וכאן עולה השאלה ומה אם אין חלק חדש בנמצא? למשל, תיבת הגה. אני מברך חמש פעמים ביום שאין לי חופש בתיבת הגה ולא סדק כי אין תיבות מייצור חדש לאוטו שלי, יתהפך העולם. מה יהיה אם התיבה שלי תיסדק? אין חדשה ולא תביא משומשת גם אם תהיה הסגן של אני לא יודע מי. עדיף לרתך את הישנה? מאד בטיחותי!!!

2. יחסים עדינים אמר נחום קדמיאל ואמרו עוד רבים וטובים מבין חברי המועדון. אנחנו לא חיים בדיקטטורה אבל כולם יודעים איפה אנחנו חיים ולא תמיד הכל דבש. לא נכנס ולא רוצה להיכנס ליחסי המועדון עם משרד התחבורה, זה נושא עדין :)

אגב אף אחד לא אמר שהרשות הממשלתית פועלת ללא סמכות, היא פועלת מכורח תקנות וזה האמא של הסמכות. ולידיעה, כל נושא היבוא מעוגן בתקנות ולא מדובר בחוק!!! התקנה באה להרחיב את החוק והיא בעצם סוג של חקיקת משנה שעליה יכולים להחליט פקידים בכירים גם כן. אין בעיה לשנות תקנות, זה הרבה יותר קל מלשנות חוק, אבל מסיבות רבות כמו לובי של יבואנים גדולים, חוסר הבנה בתחום האספנות ועוד בעיות אחרות מונעים את השינוי. מי שאוכל אותה זה האספנים, לא אף אחד אחר ובפעם האחרונה שהסתכלתי בראי היום בבוקר ראיתי עוד אספן שאכל אותה.

3. ישה, אני משאיר לך את הטיפול :)

4. ויוה, אני לא מתבכיין. אני מספר מה עבר ומה עובר עלי ואני מנסה לעשות שינוי. לידיעה... בשבוע האחרון לאחר שהעליתי את העניין כאן ובעוד כמה מקומות קיבלתי תגובות של אנשים שמציעים לעזור בדרך נקודתית לגבי המטען שלי. סביר להניח ואני אומר סביר להניח, שאם אשתמש בשרותיו של מאכר כזה או אחר אולי אצליח בסוף לעשות משהו בקשר למטען שלי. זה גם עצוב אבל נניח לזה. העניין הוא מה יהיה מחר כשאני או אספן אחר ננסה שוב לייבא חלקים? בשביל זה אני נלחם ואלחם כדי לשנות, פשוט אם חושבים על זה, אם אתה לא עבריין אתה לא יכול לשפץ רכב אספנות בארץ, חד משמעית. כולם יודעים וכולם שותקים. לא יאומן ולא נורמלי!!!!!!!!!

פורסם

טופל כבר אתמול אם לא ראית.

תמשיך לעדכן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא פעם אני שוקל להרחיב את אוסף מכוניות האספנות שלי.

אין לי הרבה זמן ויש לי גם בעיית מקום חניה (מקורה כמובן) אבל על אלו אני יכול להתגבר.

גם העניין הכספי הוא פקטור אבל אני מוותר על דברים אחרים ומפנה את המשאבים לתחביב האהוב.

הסיבה היחידה (ובכנות-היחידה!) שאינני רוכש עוד רכב אספנות היא בעיית יבוא החלקים. בישראל אין כלום,רק קומבינות והבטחות,קשה מאד למצוא חלקים למירב רכבי האספנות (ונשאיר לרגע בצד את הוולוו,החיפושית והסובארו החביבות), בשנים שעברו ולפני שהחלו לאכוף את התקנה ייבאתי המון חלקים ולא עשיתי לא חשבון ולא קומבינות. מרגע שהחלה אכיפת התקנה התחלתי לעבור 7 מדורי גיהנום. אם יש משהו שאני שונא זו ההתעסקות עם הביוקרטיה וחוסר הוודאות לתוצאותיה. עיכוב חלקים גרם לי לנזק רב ולשיבוש תוכניות והחיכוך עם הגורמים הביוקרטיים בעייתי מאד מבחינתי.

אני מבין שמיסים יש לשלם,אני מבין שההובלה הבינלאומית היום יקרה עד טירוף-אני מוכן לשלם!

אני מבין שמי שמביא חלפים בטיחותיים לרכבים בשימוש יום יומי צריך לעמוד בתקנים שונים.

אני לא מבין מדוע ייבוא חלפים לרכב אספנות שממילא מוגבל בנסיעתו ברישיון לצורכי תחביב מצריך רישיון.

אני לא מבין מה הבעייה עם יבוא חלפים משומשים לרכב אספנות? האם מישהו באמת חושב שניתן להשיג חלקים חדשים לרכבים בני 30-100 שנים? האם עדיף "לתקן" יעני לקמבן בישראל חלק ישן מאד ובלתי תקין בעליל במקום לייבא חלק משומש ותקין מחו"ל?,הרי ממילא עושים לנו את המוות בטסט ואם משהו לא תקין או לא בטיחותי מכשילים,ממילא נקודת המוצא לגבי רכב אספנות היא שמדובר ברכב שכל או מרבית חלקיו ישנים מאד,משופצים "מאד" וממילא הוא מוגבל בנסיעה ובשימוש.

אני גם לא מבין מדוע רישיון ייבוא ניתן רק במדינת תל אביב. האם במכס חיפה לא ניתן להסמיך מישהו שיבדוק שהחלקים אכן מיועדים לרכב אספנות? הרי נציג במקום יכול לבדוק עניין זה בקלות רבה ובניגוד לפקיד במשרד התחבורה שלא ראה את החלקים.

אני אזרח מדינת חיפה שמשלם לא פחות מיסים מאזרחי מדינות תל אביב וירושלים ואינני מבין מדוע אני צריך לנסוע לדואר תל אביב לשחרר חבילות מעוכבות (ועוד לשלם על כך עמלות מעבר למיסים הכבדים ולעלויות ההובלה הבלתי הגיוניות),מדוע אני צריך להזדקק למשרדי משרד התחבורה בת אביב או לחלופין ולמשל לנסוע עד ירושלים כדי לקבל חותמת אימות (אפוסטיל) על מסמכים שהמדינה מנפיקה?

אם הרפובליקה הישראלית חושבת שאזרחי חיפה (והצפון) לא צריכים לקבל שירותים קרוב לביתם,שיפחיתו לנו את המיסים בבקשה.

אני לא עבריין,לא רוצה להיות עבריין,לא רוצה לקמבן קובינות ולתחמן תחמונים ולא רוצה גם לתת יד לביוקרטיה שאוכלת אותי.

אז בינתיים אני מסתפק ברכבי האספנות שיש לי,בודק מדי פעם מה מוצע למכירה ומחזיק את עצמי שלא להתפתות כי כל עוד אני נדרש להמציא אישור על כל בקלית לפנס אני לא קונה רכב אספנות נוסף.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לדעתי מה שצריך להאבק בו משפטית הוא 2 דברים (לפחות כהתחלה):

1. להגדיר בתקנות את כל הרכיבים הבטיחותיים במפורט, כדי לא להשאיר שום שיקול דעת לפקיד, וכל מה שלא רשום שם אינו חלק בטיחותי. דבר זה לא קשור לרכבי אספנות אלא נכון לכל שנתון.

2. לגבי רכבים מעל 15 או 20 שנה (ואני בכוונה לא חושב שרק לרכבי אספנות, כי היבואנים מחוייבים לחלפים ל 15 שנה אם איני טועה), חובה לאפשר יבוא חלפים משומשים, כי פשוט לרוב אין חדשים, וצריך לחשוב איך עושים זאת (חלפים מקוריים לא צריכים תקן אבל צריכים להיות תקינים? ומה עם חלופיים?).

אני חושב שמועדון החמש או מועדון אחר, רצוי שיקבע פגישה עם שר התחבורה או סגניו, יכין מצגת ומסמך מסודר על הבקשות והתקנות שיש לתקן, ויציג אותם לאנשי משרד התחבורה (כמובן שרצוי להזמין את האחראים על היבוא והרכב במשרד.

לדעתי בבתי משפט לא יהיה ניתן להשיג שינויים לתקנות אלא כל מקרה לגופו, וכולנו רוצים שהתקנות ישונו, לא?

האם מישהו ממועדון החמש יכול לארגן דבר כזה? יש מישהו שמכיר את שר התחבורה או סגניו ויכול לעזור?

פורסם

לתקן את המערכת זה קשה, אבל אני שמח שמישהו מנסה, אני מזמן הבנתי מה כללי המשחק, בפעם הבאה אני יודע בדיוק איך לעקוף את הפקידים, עמילים וכל הבררה שיושבת בת"א.

פורסם

אכן נושא מאד כאוב. לב הבעיה - הכרת המוסדות בקיום קושי רב לתחזק רכבי אספנות באמצעים שיש בארץ, עד לבלתי אפשרי.

על מנת לתחזק בארץ רכב אספנות - חובה - ליבא פריטים רבים מחו"ל, כנראה זה לא השתקע עמוק בתודעה של אלו העוסקים במתן ההיתרים.

לאור זאת המוסדות צריכים לסווג את בעלי רכבי האספנות בסיווג יחודי המאפשר הקלות ביבוא. את זה צריך לעשות בתקנה.

אספני הרכב אינם מאיימים על מונופול יבוא החלפים שמתבצע ע"י יבואני הרכב - אנחנו בליגה ובסקציה אחרת ולכן לא קשה לערוך תקנה יחודית לנו.

כמובן, ליבוא פריטים בטיחותיים (כגון : תיבת הגה צלחות בילום וד') יש להביא את האישורים המתאימים מהמסוך המורשה המטפל ברכב ולא, אומר שנית - לא לטרטר אותנו בהבאת אישורים של היצרן או היבואן על רכבי בני 30-60 שזה - טירטור לשמו.

היתה הבנה שבטופס למשרד התחבורה נדגיש שזה רכב אספנות - עשיתי זאת וזה לא משפיע או עוזר (במילא נדרש למלא בטופס ב"חלון" המתאים את שנת ייצור הרכב).

הרגישות לכאבנו אינה חלק מעבודה היומית של אלו שעוסקים במתן ההיתרים/אישורים, אנו כנראה חלק מזערי מהניירת שעוברת שם מדי יום ביומו ולכן הנהלת מועדון החמש (כמועדון עם הכי הרבה חברים) לגשת מעת לעת למשרד התחבורה לאגף המתאים ולשטוח שוב את כאבנו וצרותנו ולקוות שהיחס ישתנה וישתפר.

לפתרון הבעיה באופן יסודי יש לערוך את אותה תקנה שהזכרתי לעיל.

מצא משה

• תוכן חדש...