Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית השמש - גם אני רוצה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שלא מכיר:

http://www.themarker.com/cars/1.1529262

רק דבר אחד מטריד אותי - מדובר במורה משווייץ שבנה את המכונית ביחד עם מתנדבים. איך הוא עשה רישוי לרכב כזה, ואיך זה שהוא נוסע על כבישי הארץ בלי שמתנ"א יורידו אותו על "שינוי מבנה" או משהו כזה.

הרי הרכב בטוח מסוכן נורא, ובכלל אין לו לא שקע טעינה, ולא מנוע בנזין וזאת חיית מרוצים רעה. (למען הסר ספק אני כותב בציניות).

אז אם גם אני רוצה לבנות אחת כזאת, איך אני מקבל את הרישוי להעלות אותה על הכביש, ומי יסכים לבטח אותה בביטוח חובה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מן הסתם, שלט "במבחן" יאפשר זאת. להבדיל ביטוח חובה יהווה בעייה (אלא אם הרכב יוגדר כ"לא רכב" כגון עגלה עם סוס או אופניים חשמליות.

על פי פאלמר, נצילות האנרגיה של הרכב מקבילה למכונית הנוסעת 125 קמ"ש על ליטר בנזין.
מישהו מוכן לתרגם? לסבר את האוזן, עם תאי שמש סטנדרטיים יש צורך בכ 4 מ"ר משטח תאי שמש לקבלת כוח סוס אחד:|
פורסם

חיים לדעתי ה "ש" בטעות,

הוא התכוון להגיד שהנצילות אנרגיה מקבילה לרכב שנוסע 125 קילומטר על ליטר בנזין.

ובנוגע למה שרשמת על 4 מ"ר תאי שטח לכוח סוס אחד.. איפה קראת את זה? נשמע נתון מעניין .

פורסם

אין לה שקע טעינה, אבל יש לה מאחוריה נגרר באורך 8 מטר

אני רוצה לראות איך כמה מאות כאלה מוצאות חניה במרכז ת"א ביום רביעי בצהרים

זה חמוד מאד בתור גימיק להעלאת המודעות לאנרגיה הסולרית (פאלמר בכלל מדבר על כך שהוא רוצה שייצור החשמל הביתי יהיה סולרי) אבל בטח לא בתור פתרון תעבורתי לכבישי הערים הצפופות של חצי הכדור המערבי.

בטח לא בפרוטוטייפ הזה. אני מניח שאם אנשים ישקיעו בזה זמן וכסף למחקר, הקולטים ימוזערו, ובעתיד קולט בגודל של סאנרוף ממוצע יתן למכונית טווח נסיעה בלתי מוגבל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קולט בגודל של סאנרוף! מגניב!

סארנוף תרתי משמע,

שנסעתי שלשום עם הטנדר המזהם שלי ראיתי את השווצרי המתייפיף הזה מסתכל עלי בכזה בוז,

רציתי להכנס בו אך לא היה לי זמן :-P (לך תדע מי הסוכן ביטוח שלו? :-P)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
חיים לדעתי ה "ש" בטעות,

הוא התכוון להגיד שהנצילות אנרגיה מקבילה לרכב שנוסע 125 קילומטר על ליטר בנזין. זו אינה הגדרת נצילות, ההגדרה היא (אנרגיה לשימוש / אנרגיה מושקעת)

ובנוגע למה שרשמת על 4 מ"ר תאי שטח לכוח סוס אחד.. איפה קראת את זה? נשמע נתון מעניין . חישבתי את זה (וכמובן הכל בקירוב).

1. האנרגייה הקיימת בעוצמת השטף המקסימלית של קרני אור (בתחום הנראה או בתחום השימושי לתאי שמש מבוססי סיליקון) היא 1 קילוואט לכל מטר מרובע. וזאת בקייץ, בזמן הזניט ושהתא ניצב לקרני האור.

2. הנצילות של תאי שמש צבאיים מבוססי סיליקון נעה בין 5% ל 20%, אנו נחשב לפי הנצילות המקסימלית.

3. התפוקה של אנרגייה חשמלית מתאי שמש היא 200 וואט לכל מטר מרובע.

4. 1 כ"ס הוא 736 וואט/שעה (אאל"ט)

5. 736/200= 4.

בכסף שהושקע בתאי השמש ברכב הזה היה ניתן לרכוש בנזין לנסיעה ממוצעת של מספר שנים במשפחטומטית רגילה.

עריכה: natco אפילו תצליח להגיע לנצילות מושלמת בתאי השמש תגלה כי 1 מ"ר נותן 2 כ"ס, נאמר וכל שטח הרכב מלמעלה הוא 10 מ"ר אז תקבל 20 כ"ס. נראה לך מספיק?

פורסם

אתה מדבר על תאי שמש בטכנולוגיה הידועה לנו היום.

אם מהנדס נאס"א משנת 1969 היה רואה את עוצמת המחשוב של הסמארטפון בכיס האחורי שלי, הוא היה נופל על הת*ת.

נראה שאתה (בניגוד אלי ,למשל) אכן מתמצא בתחום.

אבל מה שאני יודע בוודאות, נכון לכל תחום.

אין דבר שהוא לא אפשרי. יש רק דברים שלא אפשרים כרגע.

בתחום הקודם בו עבדתי, פיתחנו טכנולוגיות (אמנם לא ברמה של פרס נובל) אבל בהחלט פורצות דרך ברמה שהשאירה את המתחרים שלנו שנות אור מאחור. הרווחים של החברה היו בהתאם.

יש עתיד עצום לכל מהשקשור במזעור טכנולוגיות.

כשהשפופרות נמאסו, באו הטרנזיסטורים (ולא שפופרות קטנות יותר)

כשהטרנזיסטורים התיישנו באו מעגלי הסיליקון שצופפו מליון טרנזיסטורים לגודל של בול.

גם לייצור חשמל מהשמש תהיה לבסוף פריצת דרך ששונה תפיסתית ממה שעובדים עליו היום.

עד אז פאלמר יסיע את באן-קי-מון בדו-מושבית-בלי-באגאז' שלו , כשמאחוריהם נגררת פלטה בשטח של תא חניה למשפחתית.

פורסם

שוב: אפילו תצליח להגיע לנצילות מושלמת בתאי השמש תגלה כי 1 מ"ר נותן 2 כ"ס בתנאים האופטימליים ביותר (שלא קיימים כל הזמן), אם תנצל את כל שטח הרכב ותפיק 20 כ"ס תוכל אולי לקבל רכב שימושי (לשעות הצהריים הקייציות) אם תשתמש בטכנולוגיות עתידניות כגון עיצוב במבנה טיפה, שימוש בסיבי פחמן לשלדה וכו'.

אין לטכנולוגיה מה להתקדם פה כי כאן מופיעות המיגבלות הפיסיקליות.

פורסם

המגבלות הפיזיקליות שאתה מדבר עליהן הן בגלל המגבלות הטכנולוגיות של תאי השמש.

שוב, מאחר ואני בור מוחלט בנושא הזה, אני לא יכול לומר מהו הפתרון.

(אם הייתי יודע, אני מניח שהייתי הופך לאיש עשיר מאד, מן הסתם :-D )

אבל אני שוב אתן דוגמה מתחום בו יש לי מושג קלוש: מזעור המחשוב.

כדי להגיע לעוצמת מחשוב שיש למחשב שממנו אני כותב את הפוסט הזה (עמדה גרפית בעלת שני מעבדים מרובעי ליבה 8GB של זכרון מטמון 4TB של אחסון וכרטיס מסך קווטרו) ע"י שופפרות וסרטים מגנטיים, היה צורך בחדר מחשב סטרילי בגודל של עיר ממוצעת.

נראה שאם הייתי שואל מהנדס מחשבים בשנת 1965 האם אוכל לקבל כח מחשוב כזה בארונית הקטנה שמתחת לשולחן שלי, אני מניח שהוא היה אומר שזה בלתי אפשרי מבחינה פיזיקלית. אם הייתי מעלה בפניו את הדרישות של העיבוד הגרפי לרינדור סצינות תלת מימדיות, יש להניח שהוא היה רומז בעיניו ללובשי החלוקים הלבנים המחזיקים את חליפת המשוגעים, לפעול.

המהפך במעבר משפופרות וואקום לננו-מעבדים מרובעי ליבה במחיר השווה לכל נפש לקח בסה"כ 40 שנה. שזה כלום במונחים של תולדות האנושות.

היום הדברים מתקדמים בקצב הרבה יותר מהיר. תראה מה קורה לנפח האחסון של דאטה. פעם (לפני עשר שנים) זה היה נחשב שוס גדול שאפשר לאחסן 1.44MB על חתיכת פלסטיק גמישה בגודל של 10/10 ס"מ.

היום, יש לי בטאבלט כרטיס מיקרוSD בנפח של 32GB ובגודל של 1/1 ס"מ בערך.

22,222 דיסקטים כאלה בעשירית מהגודל.

אם יגיעו למצב (לא יודע אם היפותטי או שיש מצב) בו מכל 1/1 ס"מ של תא פוטו-וולטאי יהיה אפשר להפיק 20 כ"ס (מקביל למזעור האחסון שהבאתי כדוגמה) אז הסעודים יוכלו לחזור לשוטט על גמלים במדבר.

פורסם

natco אל תעלב אבל לא הבנת.

המיגבלות הפיסיקליות של תאי השמש הן שיכולת/ניצולת ההמרה מאור לחשמל היא 100% אך זה לא משנה כאן. המגבלה העיקרית היא כמות אור השמש המגיעה לכדור הארץ. אפילו אם תצליח לאסוף כל ארג של אנרגייה מאור השמש הנופל על מ"ר אחד לא תעבור את ה 1280 וואט כי זו האנרגייה שקיימת באור המגיע.

אם יגיעו למצב (לא יודע אם היפותטי או שיש מצב) בו מכל 1/1 ס"מ של תא פוטו-וולטאי יהיה אפשר להפיק 20 כ"ס (מקביל למזעור האחסון שהבאתי כדוגמה) אז הסעודים יוכלו לחזור לשוטט על גמלים במדבר.

אתה כנראה מדבר על (ZPE (Zero Point Energy שהיום הוא מדע בידיוני, אוליי מתישהו בעתיד הלא קרוב.

פורסם

לא נעלב בכלל. כמו שאמרתי אין לי מושג ירוק בתחום.

אבל עכשיו סקרנת אותי, ואני אתחיל לקרוא...

אני מתחיל להבין למה אתה קורא "מגבלות פיזיקליות".

לא חשבתי על זה שיש סוף לכמות האנרגיה שאפשר "לאסוף" מאור שנופל על שטח נתון.

פורסם

הרכב נכנס ע"י תייר ולרכב, מוזר ככל שיהיה, יש רישוי מלא של מדינה אירופית ולכן לא היתה לו בעיה להיכנס עם הרכב לתקופה מוגבלת בהתאם לאמנה הבינלאומית המאפשרת לתיירים לנוע עם רכבם בין מדינות. אילו רצה לייבא את הרכב לישראל באופן קבוע אני בספק אם היה יכול.

פורסם

הוא היה אצלנו עם המונית במכללה להרצאה של שעה וחצי. הבחור הסביר בצורה מאוד מעניינת ומושכת על כל המסע שלו , על אנרגיה סולארית בכל מיני ארצות, ועל כל הבעיות הטכניות והבעיות ועם הרשויות שהיו לו מתחילת המסע עד שהגיע לארץ.

הוא שבר לי הרבה מיתוסים על רכבים חשמליים ואנרגיה סולארית יש לציין.

• תוכן חדש...