Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דניאל יקירי, הלפת שמן בלבד לרכבים המצויינים אינה מספיקה כי הבוף נדבק לרשת הסינון של המשאבה ולדפנות אגן השמן , פתיחת מכסה השסתומים תעיד על "מצב" הרפש בבית הארכובה. כמו שקומקום שמרתיחים בו מים וצובר אבנית , שטיפה עם מים בלבד לא תנקה את האבנית הדבוקה בדופן הפנימי של הקומקום.

דניאל , בוא נסכם : יותר זול לפרק מכסה שסתומים ( לא בכל רכב זה זה זול אבל ברוב כן !) כדי לקבל אינדיקציה על הבוצה במנוע. אם יש במכסה בוצה אז נפרק אגן שמן , מקובל עלייך ?

יש רכבים שבהם פירוק מכסה שסתומים זה חתיכת עבודה וכבר עדיף לפרק אגן שמן...תראה, אני אולי לא אשנה את דעתך ואנחנו באמת לא חייבים בסופו של יום להסכים על דרך פעולה מסויימת (למרות שהפחדת כהוגן כמה חברי פורום תמימים!).

על פי ניסיוני עם מנועים שנמצא בהם בוצה וראיתי לא מעט כאלו, תמיד היה ניתן לקשר זאת, לרוב, לתחזוקה לקוייה/חסרה, תקלה שהוזנחה או רכב שעבד בתנאים קשים אך היה מטפל כאילו היה נוסע בתנאים רגילים.

כך או כך, פרטתי בשרשור זה את הסימנים המעידים על בוצה אשר החלה להצטבר במנוע, עבור על הרשימה ותן אולי עוד אינדקטורים על פי ניסיונך.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מסכים. לדעתי עבור כל מקום בטווח של רבע שעה הליכה עדיף כעקרון ללכת. חוסך דלק, בלאי, זיהום, סיכונים מיותרים ומונע "התבטטות" (מלשון בטטה:lol:) של הנהג. :wink: מעבר לכך נראה לי שפעולות תחזוקה רגילות יעשו את העבודה, ואולי שווה לבצע את פירוק אגן השמן כפי שהוסבר פעם לכמה שנים (אבל בטח שלא אחת לשנה או חצי שנה).

חן יש לך ילדים?

תנסה ללכת אם שני ילדים 10 דקות לגן, לי מספיק שאני רודף אחריהם בבוקר כדי להלביש אותם.

תודה על ההמלצות על אופניים והליכה ברגל אבל זה לא מה ששאלתי :-)

פורסם
מה ההמלצה של המומחים לרכב שנוסע בבוקר 2 קילומטר (כולל עצירה בגן בחצי הדרך), ובערב חוזר את ה2 קילומטר.

הנסיעות ה"ארוכות" הן רק בשישי שבת וגם אז לא בטוח שכולן בינעירוניות.

להחליף שמן ופילטר פעם בחצי שנה?

באיזה רכב מדובר ומה שגרת הטיפולים המומלצת לפי היצרן?

פורסם

מיצובישי אאוטלנדר 2011, לגבי שגרת הטיפולים עברתי עכשיו על הספר גם בעברית וגם באנגלית ולא מצאתי טבלה של שגרת טיפולים. (כמו שייש לדוגמא בספרים של מזדה)

ממש מוזר...

פורסם

מצאתי את הנתונים בחוברת השירות והאחריות: שנה או 20,000

בקיצור הרכב אצלי יראה טיפול כל שנה, השאלה האם רצוי לעשות החלפת שמן ופילטר פעם בחצי שנה?

פורסם
תודה על ההסבר.

אם ככה אז אני מבין שפילטר מקורי ישן, פשוט יסתם, אבל לא יתרום להיווצרות בוצה ?

שלום רב !

פילטר אוויר מקורי ישן וסתום, יגרום להספקת אוויר לקוייה לסעפת היניקה, ולבעירה לקוייה בגלל חוסר חמצן, ולתערובת עשירה , אשר תדלל את השמן תפגע באיכותו ובכושר ה השימון שלו , תפייח את המצתים , ואת השמן, ותקצר את חיי המנוע.

אורך חיי מנוע נקבע לפי איכות ותדירות החלפת ,שמן המנוע, איכות מסנן השמן ומסנן האוויר.

בברכה

צביקה

ברורה לי החשיבות שבהחלפת פילטר אויר בזמן, אבל רק לצורך הדיון.

נאמר והפילטר סתום (חלקית) חיישן האויר (במער' הזרקה) שנמצא אחרי הפילטר לא ימדוד כמות אויר פחותה, ואז התערובת אויר-דלק לא תהיה בהתאם (שקול למצב של פתיחת מצערת קטנה יותר) ?

* כמובן שיהיה "אובדן כח" משמעותי.

מה לגבי המצב שתארתי ברכב עם הזרקה, האם הוא נכון?

פורסם

דניאל , בוא נסכם : יותר זול לפרק מכסה שסתומים ( לא בכל רכב זה זה זול אבל ברוב כן !) כדי לקבל אינדיקציה על הבוצה במנוע. אם יש במכסה בוצה אז נפרק אגן שמן , מקובל עלייך ?

דוד יא עזיזה, בוא נסכם למה אני כבר עייף ורוצה לישון:

יותר זול, חכם והגיוני להחליף שמן בתדירות גבוהה (למשל: כל שנה, או אפילו כל חצי שנה לרכב שנוסע ממש, אבל ממש ! מעט) מאשר להתחיל בפירוקים (פירוק אגן או מכסה שסתומים מצריך גם עבודה וגם, לעיתים, אטמים חדשים ו/או עבודת אטימה חדשה שאין ממש צורך בה).

לפני ש"תאשים" אותי בחאפריות, רק שתדע שאצלי בבית יש רכב אחד שנוסע 1.5 ק"מ בבוקר ועוד 1.5 ק"מ אחה"צ - והוא עדיין לא מת מבוצה :lol: (הוא מטופל אחת לשנה עם שמן 10W40 חצי סינטטי של AC-DELCO).

ועוד משהו באותו העניין:

בקבוצה מסויימת של רכבי PSA נהוג לבצע בארץ טיפולים כל שנה לפי הוראת היבואן (הדגמים הם: סקסו, 106, 306, קסארה על שלל דגמיה כולל קסארה פיקאסו עד 2007, קסנטיה, וכד').

ברכבים אלו, למרות המגוון העצום של אופי הנסיעות שעוברים לקוחות מזדמנים ו/או קבועים במוסכים, אין שום בעיות של בוצה במנוע (שגרת הטיפולים עומדת על שנה או 15K-20K ק"מ, תלוי בדגם) אפילו כאשר משתמשים בשמן חצי סינטטי (10W40).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש למישהו תשובה למה בוצה נוצרת במנועים מסויימים, ובאחרים לא, אפילו אם יעשה שימוש בשמן חצי סינטטי/מינרלי ותדירות ההחלפה תהיה נמוכה (מדי)?

:turn-l:
פורסם

כנראה עניין של תכנון מנוע

הרי כל רכב רגיש לדברים מסוימים ורכב אחר לא

למשל רגישות גבוהה להתחממות של מנועים מסוימים וכו וכו

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער שאני מקפיץ את השרשור מהאוב אבל יש לי קצת "הוכחות חותכות".

לסבא שלי יש טויוטה קורולה שנת 93 יד ראשונה עם 71K ק"מ. בחישוב מהיר הרכב עושה בממוצע באיזור ה- 3.5K ק"מ בשנה.

סבא שלי טיפל ברכב בצורה מצויינת. כלומר, למרות הנסועה הנמוכה כל שנה הוא הכניס את הרכב לטיפול שנתי (לעומת החפיפניקים שמכניסים כל 10K ק"מ ומתעלמים מההמלצה להכניס כל שנה לטיפול, כלומר אם הוא היה מחפף הרכב היה נכנס לטיפול פעם ב-3 שנים).

לפני שנתיים החלטתי לקחת את המושכות ולדאוג לטיפול מסודר ברכב מכיוון שסבא שלי כבר עייף מהביקורים השנתיים במוסכים.

בנוסף צריך לדאוג ליישור קו מסודר ואיטי לרכב בגיל הזה (לפני שנתיים החלפתי את כל תושבות המנוע והגיר, לפני שנה הוחלפו הצמיגים והשנה החלפנו אטם מכסה משסתומים) כי יש לי תוכניות להמשיך לסוע עם הרכב הזה עוד הרבה שנים.

בשנה שעברה המכונאי ציין בפניי שהמנוע כולו שמנוני מבחוץ ושכנראה אטם המכסה שסתומים "עשה את שלו" (אחרי שהחזיק מעמד כמעט 20 שנה). מכיוון שלא היו לי חלקים זמינים והנזילה לא הייתה חמורה החלטתי לדחות את הטיפול לשנה הבאה.

היום ה"שנה הבאה" הזו הגיעה ומראש הצטיידתי בסט אטמים בנוסף לכל החלפים הרגילים שאני מחליף כל שנה.

זו פעם ראשונה שאני מקבל אינדיקציה על מצבו הפנימי של המנוע ואני הייתי מאוד מרוצה.

לצערי שכחתי לצלם את המכסה שסתומים (ותסמכו עליי שלא הייתה עליו איפה טיפה של בוצה) אבל האטמים שירדו מהאוטו היו פשוט קשים כמו אבן (אמורים להיות מגומי גמיש יחסית) לעומת החדשים.

לפי התאוריה של ברזילי, בהודעה הראשונה בשרשור הזה, הרכב הזה אמור לסבול מבוצה בצורה חמורה מאוד עקב העובדה שהוא בילה את רוב חייו בעבודה בטמפרטורה נמוכה ולא בטמפרטורת עבודה.

התמונות (לדעתי) מראות אחרת. לכן לדעתי הסיבה האמיתית לבוצה היא שימוש בשמן באיכות ירודה וממש לא נסועה מרובה בטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת העבודה.

ה"דיסקיות" שיושבות בין המכסה שסתומים לאומים שנועלים את המכסה שסתומים:

20111113124726.jpg

תמונה של האטמים של הפלאגים (כולם ישנים חוץ מאחד באמצע עם הפס הצהוב):

20111113122701.jpg

חדש לעומת ישן שהתפרק בזמן שניסינו להפריד אותו מהמכסה שסתומים:

20111113122623.jpg

תמונה של המנוע:

20111113122725.jpg

By redroze at 2011-11-13

20111113122548.jpg

2011-11-13 12.25.48.jpg

2011-11-13 12.26.23.jpg

2011-11-13 12.27.01.jpg

2011-11-13 12.27.25.jpg

2011-11-13 12.47.26.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מהניסיון שלי הבוץ הוא תוצאה של חוסר החלפת שמן והכי גרוע הוספת שמן כשחסר טיפה

כשאין סירקולציה שוטפת של השמן חום המנוע מבשל את השמן

זה יכול לקרות מחוסר שמן או ליקוי אחר במערכת השימון כמו פיית סינון סתומה או משאבה לקויה...

בכל מקרה אני נגד שימוש בחומרים לניקוי מנועים וגירים!.

נקודה

הניסיון בשוק הוא מר מרורים ולא שווה את את העלות שבאה עם התוצאות

וידוע בשימוש של מעכרים של מכוניות משומשות...

יש לזכור שאם זה מפרק גורמים שנוצרו בחום ולחץ עבודת המנוע...זה גם מפרק דברים עדינים,כמו גומיות,פלסטיקה,אטמים..

בוודאי שחס וחלילה למנועים עם קילומטרז גבוה

יש לי שני רכבים עם 418,429 קילומטרים (260,000 מייל) בלי בוץ וסיפורים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מחבריי לפורום למדתי שאין קביעה מוחלטת בעניין המלחמה בבוצה , כל סוג שמן "מייצר" בוצה בקצב שלו וכך גם לגבי סוג המנוע ותכונותיו הסגוליות לייצר רפש.

מקובלות עלי ההמלצות של מספר חברים למקצוע שיש להקפיד על איכות השמן ועל הקפדת החלפת שמן כל שנה ולא רק על הקילומטרים שהרכב נסע (כך לפחות למכוניות הנוסעות לרוב בעיר וגומעות מספר קילומטרים נמוך).

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

היי דוד זה יקיר אם אתה זוכר לפני כשלושה שבועות הייתי אצלך במכון בדקתי 2 רכבים (אלמרה וקורולה) ודיברתי איתך בקשר לתקלה בחישן חמצן במאזדה 6.

מסתבר שחיישן חמצן אוניברסאלי מתפקד מצויין במאזדה 6, גם במכשיר 4 גזים תקין וגם הנתונים LTFT ו STFT תקינים משמע החיישן מתאים.

ודיברתי איתך גם על עניין הבוצה ברכבים.

לגבי הבוצה, אכן מסתבר שכל מנוע וקצב היווצרות הבוצה בהתאם לסוג השמנים, מרווח הטיפולים והרגלי נהיגה.

ובכל אופן מידי פעם כדאי לבדוק דרך הפקק מה מצב הבוצה, אם רואים מעט בוצה דרך הפקק סביר להניח שבמנוע יש כמות מכובדת של בוצה ויש לבדוק.

• תוכן חדש...