Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב !

פילטר אוויר מקורי ישן וסתום, יגרום להספקת אוויר לקוייה לסעפת היניקה, ולבעירה לקוייה בגלל חוסר חמצן, ולתערובת עשירה , אשר תדלל את השמן תפגע באיכותו ובכושר ה השימון שלו , תפייח את המצתים , ואת השמן, ותקצר את חיי המנוע.

אורך חיי מנוע נקבע לפי איכות ותדירות החלפת ,שמן המנוע, איכות מסנן השמן ומסנן האוויר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברורה לי החשיבות שבהחלפת פילטר אויר בזמן, אבל רק לצורך הדיון.

נאמר והפילטר סתום (חלקית) חיישן האויר (במער' הזרקה) שנמצא אחרי הפילטר לא ימדוד כמות אויר פחותה, ואז התערובת אויר-דלק לא תהיה בהתאם (שקול למצב של פתיחת מצערת קטנה יותר) ?

* כמובן שיהיה "אובדן כח" משמעותי.

פורסם

למוסך רון חברי הטוב : שמן איכותי חייב להשחיר כי הוא מכיל "סבון" לניקוי ופירוק פיח מה שקוראים דטרגנטים , ההשחרה היא סימן חיובי אבל אסור שיווצרו משקעים כי בשמן יש גם "מרחפים" שתפקידם ללכוד פיח בשמן ולהובילו למסנן כמו תפקידם של אנשי השבס/משטרה .

פגיעה כימית "במרחפים" תיצור בזמן קצוב בוצה בשמן ובחלקי המנוע הפנימיים!!.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני תוהה מה יהיה השלב הבא, ביצוע שיפוץ מנוע יזום אחת לחמשה-שה שנים?

אתה צודק בעובדות אבל טועה בגישה וזאת בעיקביות לאורך השרשור.

השמן מנוע הוא בעל יכולת לספוג מזהים ולכלוך, גם כשהוא קר (!) וככל שהוא יהיה איכותי יותר (ויכיל יותר דטרגנטים ודיספרנטים) כך הוא גם ישרוד יותר ויגן על המנוע. זה תפקידו של השמן והאיכותיים יותר עושים זאת היטב גם בתנאים קשים, סיכום, המנוע ושמן יכולים לסבול רמות מסוייות של פיח, חומצות, רפש, מים וכדומה.

אז במקום לשכנע לקוח לפתוח אגן שמן פעם בשנה, רק כי אופי השימוש הוא נסיעות קצרות, שכנע לקוח להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מאשר הסטנדרט ולהשתמש בשמן איכותי.

פורסם
אני תוהה מה יהיה השלב הבא, ביצוע שיפוץ מנוע יזום אחת לחמשה-שה שנים?

אתה צודק בעובדות אבל טועה בגישה וזאת בעיקביות לאורך השרשור.

+1

אז במקום לשכנע לקוח לפתוח אגן שמן פעם בשנה, רק כי אופי השימוש הוא נסיעות קצרות,

שכנע לקוח להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מאשר הסטנדרט ולהשתמש בשמן איכותי

+1

בקיצור, לטפל באוטו כמו שצריך ולפי הוראות היצרן - או פשוט להחמיר בשגרת הטיפולים אם היצרן או היבואן נותנים שגרת טיפולים של תנאי נסיעה ב"שאנטי" (ורוב היצרנים יגידו להחליף שמן בתדירות של 10K ק"מ במצב של "תנאים קשים").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה ההמלצה של המומחים לרכב שנוסע בבוקר 2 קילומטר (כולל עצירה בגן בחצי הדרך), ובערב חוזר את ה2 קילומטר.

הנסיעות ה"ארוכות" הן רק בשישי שבת וגם אז לא בטוח שכולן בינעירוניות.

להחליף שמן ופילטר פעם בחצי שנה?

פורסם

אז במקום לשכנע לקוח לפתוח אגן שמן פעם בשנה, רק כי אופי השימוש הוא נסיעות קצרות, שכנע לקוח להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מאשר הסטנדרט ולהשתמש בשמן איכותי.

+1

מסכים עם דניאל, במקום לחכות לתוצאה של בוצה עדיף לטפל בגורם לה שהוא איכות השמן ותדירות ההחלפה.

שמן איכותי+ מסנן מקורי + החלפה בזמן/ק"מ קצר מהמלצות היצרן כשהרכב עובד ב"תנאים קשים" (נסיעות קצרות, איזור מאובק וכו), ימנעו את היווצרות הבוצה במנוע.

כמו כן אם רואים מעט בוצה דרך פקק מילוי השמן זו כבר סיבה טובה לפרק מכסה שסתומים ואגן, כי דרך הפקק לא ניתן אפילו להעריך מהיא כמות הבוצה במנוע, וחוויתי זאת כבר, דרך הפקק רואים כמה נקודות של בוצה, אבל בתוך המנוע הבוצה בכמות שעוברת כל דימיון.

פורסם
מה ההמלצה של המומחים לרכב שנוסע בבוקר 2 קילומטר (כולל עצירה בגן בחצי הדרך), ובערב חוזר את ה2 קילומטר.

הנסיעות ה"ארוכות" הן רק בשישי שבת וגם אז לא בטוח שכולן בינעירוניות.

להחליף שמן ופילטר פעם בחצי שנה?

לעבור לאופניים :wink:

ועכשיו ברצינות, ק"מ הליכה זה בערך 10 דקות.

בשביל הליכה של 20 דקות + עצירה צריך להחזיק רכב ?!

על אופניים זה יוצא 6 דקות..

פורסם

כל הפתרונות של אופניים, טוסטוס וקורקינט חשמלי נשקלו וירדו מהפרק.

הנסיעה בבוקר כוללת פיזור של ילד בן שנה וילד בן 4 - איך בדיוק אני אעשה את זה עם אופניים? ועוד בחורף?

אחרי שהבנו את העובדה כי אני מחזיק אותו לטובת העניין (דרך אגב אוטו חדש ולא איזה גרוטאה) איך הכי רצוי לשמור על המנוע שלרכב כזה שבקושי מגיע לטמפרטורת עבודה רצויה?

פורסם

דניאל יקירי, הלפת שמן בלבד לרכבים המצויינים אינה מספיקה כי הבוף נדבק לרשת הסינון של המשאבה ולדפנות אגן השמן , פתיחת מכסה השסתומים תעיד על "מצב" הרפש בבית הארכובה. כמו שקומקום שמרתיחים בו מים וצובר אבנית , שטיפה עם מים בלבד לא תנקה את האבנית הדבוקה בדופן הפנימי של הקומקום.

דניאל , בוא נסכם : יותר זול לפרק מכסה שסתומים ( לא בכל רכב זה זה זול אבל ברוב כן !) כדי לקבל אינדיקציה על הבוצה במנוע. אם יש במכסה בוצה אז נפרק אגן שמן , מקובל עלייך ?

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני מנסה לתאר לעצמי אחרי 14 שנים שהרכב שלי על הכביש, כמה בוצה מסתתרת שם במעמקי המנוע... :p

אגב יש טעם לבדוק מנוע כזה ישן?

Opel Adam S 2017

פורסם
דניאל יקירי, הלפת שמן בלבד לרכבים המצויינים אינה מספיקה כי הבוף נדבק לרשת הסינון של המשאבה ולדפנות אגן השמן , פתיחת מכסה השסתומים תעיד על "מצב" הרפש בבית הארכובה. כמו שקומקום שמרתיחים בו מים וצובר אבנית , שטיפה עם מים בלבד לא תנקה את האבנית הדבוקה בדופן הפנימי של הקומקום.

דניאל , בוא נסכם : יותר זול לפרק מכסה שסתומים ( לא בכל רכב זה זה זול אבל ברוב כן !) כדי לקבל אינדיקציה על הבוצה במנוע. אם יש במכסה בוצה אז נפרק אגן שמן , מקובל עלייך ?

האם אתה מתכוון או ממליץ לפרק מכסה שסתומים כול חצי שנה בכדי לבדוק האם קיימת בוצה במנוע ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לעבור לאופניים. ועכשיו ברצינות, ק"מ הליכה זה בערך 10 דקות. בשביל הליכה של 20 דקות + עצירה צריך להחזיק רכב ?! על אופניים זה יוצא 6 דקות..

אני מסכים. לדעתי עבור כל מקום בטווח של רבע שעה הליכה עדיף כעקרון ללכת. חוסך דלק, בלאי, זיהום, סיכונים מיותרים ומונע "התבטטות" (מלשון בטטה:lol:) של הנהג. :wink: מעבר לכך נראה לי שפעולות תחזוקה רגילות יעשו את העבודה, ואולי שווה לבצע את פירוק אגן השמן כפי שהוסבר פעם לכמה שנים (אבל בטח שלא אחת לשנה או חצי שנה).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...