Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"העלאת המחירים חזירית; זהבית נושאת באחריות"

מרק10
שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז שלא יימכרו בכלל?

זה גם לא טוב, כי אל תטעו, מונופול הוא בעייתי גם אם הוא לא מנסה בעיקר למקסם רווחים. הוא עדיין סובל מכל הבעיות של עסק שאין לו מתחרים: חוסר יעילות תפעולית, חוסר קדמה, חסימת תחרות דרך לחץ על המחוקק, ועוד.

הפרטת מונופול לא תביא לירידת מחירים (אל תביא לי את בזק לדוגמא, כי שם היה שינוי טכנולוגי מהותי), אולי יש בו חוסר יעילות שמוחלף מהר מאוד ביעילות ופיטורי עובדים (דמי אבטלה ע"ח הקופה הציבורית), תוך העלאת שכר לשכבה דקה של מנהלים - וזה עוד במיקרה הטוב, במיקרה הרע גם מעלים מחירים כדי למקסם את הרווח.

תבדוק טוב - כמעט כל הפרטה עלתה ביוקר - בסופו של דבר - למדינה או לצרכן הסופי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הפרטת מונופול לא תביא לירידת מחירים (אל תביא לי את בזק לדוגמא, כי שם היה שינוי טכנולוגי מהותי), אולי יש בו חוסר יעילות שמוחלף מהר מאוד ביעילות ופיטורי עובדים (דמי אבטלה ע"ח הקופה הציבורית), תוך העלאת שכר לשכבה דקה של מנהלים - וזה עוד במיקרה הטוב, במיקרה הרע גם מעלים מחירים כדי למקסם את הרווח.

תבדוק טוב - כמעט כל הפרטה עלתה ביוקר - בסופו של דבר - למדינה או לצרכן הסופי.

אני לא כתבתי שיש להפריט את המונופול. כתבתי שאי היעילות של מונופול קיימת, גם אם מטרתו היתה לפעול שלא למטרות רווח.

למען הסר ספק, אני חושב שמונופול יש להפריט לא כמונופול, אלא "בחתיכות"ץ

היא הייתה שייכת לחקלאים שמכרו אותה בנזיד עדשים לקרן השקעות שאמורה לעשות כסף.

חלקה של אייפקס ברווחי תנובה, כפי שפורסמו עכשיו, 260 מיליון ש"ח (נתוני 2010)

מחיר הקנייה, 3.6 מיליארד ש"ח (בערך).

מכפיל 14 (בקירוב) על הרווח (היום, לאחר שהעלו מחירים, לא בזמן הקנייה)... לא הייתי קורה לזה "בנזיד עדשים".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא כתבתי שיש להפריט את המונופול. כתבתי שאי היעילות של מונופול קיימת, גם אם מטרתו היתה לפעול שלא למטרות רווח.

למען הסר ספק, אני חושב שמונופול יש להפריט לא כמונופול, אלא "בחתיכות"ץ

מדינת ישראל היא מדינה קטנה ויש בה לא מעט מונופולים טבעיים, שפועלים בתחומים שבהם יש יתרון לגודל.

הפרטת מונופול כזה ופיצולו למספר יחידות יעילות, תביא אמנם לעלייה ביעילות של כל יחידה, אבל לירידה ביעילות הכוללת בתחום.

הצרכן הוא זה שיאלץ לספוג את מחיר האידיאולוגיה הכושלת הזו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זהבית כהן ,רצתה לצאת עם ראש מורם ופה מאשימים אותה בתבוסה ומטילים את מלוא האחריות עליה ,למרות שהיא אשמה בדיוק כמו עוד אלפי מנהלים ויו"ר למיניהם ,אתם לא רואים אותם מתפטרים ,מעטים יכולים לוותר על הכיסא החם במיוחד עם זה בא מתוכם .

ובמה היא בדיוק אשמה ? במחירי הקוטג' ? החלב ? במה בדיוק מאשימים אותה ?

מחאת הקוטג' :lol: טוב שזאת לא הייתה מחאת מחירי פאות ,לא טוב לך קוטג' ? לא חסרים מוצרים אחרים ,מיליון איש התעוררו בשביל קוטג' או שזה היה עקרון ? אז למה לא מחאת מחירי החלב ,דווקא קוטג' .

לא הבנתי ולא אבין .

המחירים ירדו ,כי מישהו רצה להוריד ,לא בגלל החרם , ביום בהיר אחר ,אני מבטיח לכם כלום לא היה קורה ,אתם יכולים להאמין לי או לא .

אני אנסה להסביר לך את זה לאט: היא אשמה בזה שהחברה העלתה מחירים, בתור ראש החברה. מבחינת אייפקס היא אשמה שהציבור החליט להחרים את תנובה. המחירים ירדו כי תנובה ספגה ירידה גדולה במכירות שלה. אז היא פתחה במבצעים שונים שאכן הגדילו את כמות המכירות, אבל המחזור עדיין ירד. אז בשביל לנסות לרצות את הציבור (שירגיש מנצח) הם מורידים מחירים.

אכלו לי שתו לי גנבו לי.

חבר'ס, תמשיכו לקנות ולבכות והמצב לא ישתנה.

התאגדות צרכנים חזקה יכולה להוריד על הברכיים חזירים.

זה נעשה כבר בעולם ולא פעם אחת.

כל המילים היפות לא ישנו את העובדה שגבינה לבנה של תנובה עולה בארה"ב 4 ש"ח.

כולל משלוח.

אז מי הפראייר?

זהבית?

היא עשתה יופי את העבודה שנתנו לה.

אם לא נלמד שאנחנו הצרכנים אנו אלו שממלאים את הכיסים של החזירים בכסף, המצב לא ישתנה.

קנו תחליפי. ב90 אחוז התחליפי הוא למעשה המקור אבל עם מדבקה שונה

יקר? אל תקנו. חפשו משהו דומה של חברה זולה יותר.

וזה נכון לכל המוצרים בכל התחומים ומכל הסוגים.

מדירות ועד למלפפונים.

כשהחברות יתקעו עם מלאים מתים, המחירים יתחילו להחתך.

רק צריך סבלנות ואמונה.

הבעיה שלנו היא שאנחנו לא ניתן לאף אחד לעבוד עלינו. אם זה יקר, סימן שזה טוב.

אתה צודק לגמרי. הבעיה בארץ הקודש היא שאין מתחרים של ממש לתנובה. מי ימכור לך גבינה לבנה במחיר נמוך מהמחיר של תנובה? גבינה צהובה? מילקי? (או שזה של שטראוס בכלל?).

תנובה שולטת על השוק, ושתי החברות האחרות רק מיישרות איתה קו. ככה זה כשנותנים לגדולים לקנות את הקטנים ומחסלים למעשה את התחרות.

אתה אומר "חברות" אבל למעשה יש חברה אחת או שתיים. אז נפסיק לאכול? נעבור לחיות על לחם אחיד ומרגרינה שבפיקוח?

אחד מתפקידי המדינה (שהיא כשלה בו לחלוטין) היא לדאוג שהמשק יהיה תחרותי. לא חופשי, אלא תחרותי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדבר הכי חשוב הוא שתנובה שולטת על חומר הגלם והוא החלב, והיא מחליטה מי ייצר חלב וכמה,

ובאיזה מחיר ימכרו אותו.

תחשבו כמה כוח נתנו לחברה הזו, שעד המכירה שלה לאייפקס התנהלה בידי אנשים שככל הנראה

לא היו תאבי בצע, אלא רצו למכור את התוצרת שלהם במחיר סביר.

אייפקס נכנסה במקומם, והחליטה לנצל את הכוח המונופוליסטי עד תום. ולכן הכעס כלפי מי שעמדה בראש

המערכת. אני מניח שאם היו מעלים את מחיר הקוטג' מחמישה שקלים לשישה שקלים, אף אחד לא היה

קופץ וצועק, אבל שזה עולה ל 7.5 שקל, זה כבר סיפור אחר, במיוחד שזה לאורך תקופה קצרה מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז למה מכרו את תנובה כמונופול?

פשוט - כמונופול היא שווה יותר כסף במכירה (די ברור למה).

האם היו מוכרים אותה מפורקת, אז היו מקבלים פחות כסף, ואז היחימוביצ'ים היו אומרים שמוכרים את נכסי המדינה והציבור בנזיד עדשים...

..

אני חוזר על מה שאמרתי תנובה לא הייתה ממשלתית ולא ציבורית אלא היו חברים בה החקלאים.

חברה שנכסי המקרקעין שלה לבדם היו שווים יותר ממחיר המכירה נמכרה בטפשות על ידי החקלאים בזול . עד היום מאשימים את המנכ"ל דאז שדחף למכירה כנגד קבלת מענק אי תחרות במיליוני שקלים מאייפקס.

לא חל שום שינוי ברגולציה שחלה על תנובה לאחר המעבר לידיים פרטיות , מאשר היה לפני המכירה.

ולגבי העיסקה בו נקרא ביחד

הרווח של איפקס מתנובה: מיליארד דולר בשלוש שנים

ב-2008 השקיעה איפקס בתנובה 172 מיליון יורו. שווי האחזקה היום: 878 מיליון יורו, פי חמישה על ההשקעה ו-46% מעל השווי שלפיו מוכר שמיר את אחזקותיו

[/url]

>> שלוש שנים לאחר שסחפה קבוצה גדולה של קיבוצים ומושבים, ובסיוע כושר השכנוע של אריק רייכמן, לשעבר מנכ"ל תנובה, הולך ומתברר עד כמה עסקת תנובה היתה רווחית לאיפקס, ועד כמה שגו החקלאים שהסכימו למכור את אחזקתם בתנובה לפי שווי חברה של 989 מיליון דולר.

נתוני מצגת שערכה קרן איפקס 7 לשותפיה בלונדון במארס 2011 והגיעו לידי TheMarker מגלים כי קרן איפקס הרוויחה 1.03 מיליארד דולר על ההון שהשקיעה בתנובה. תנובה השקיעה 172 מיליון יורו בינואר 2008 בחברת אפ.מש.תנ אחזקות, שהיא חברה ייעודית שהקימה עם חברת מבטח שמיר. החברה הייעודית שאיפקס החזיקה ב-73.06% ממניותיה ומבטח שמיר ב-26.93% מהן, רכשה את השליטה בתנובה (76.7%) בינואר 2008 לפי שווי חברה של 989 מיליון דולר.

3292884672.jpgזהבית כהן ואריק רייכמן

צילום: וקנין עופר

איפקס השקיעה סכום של 172 מיליון יורו, שהיה חלקה בהון העצמי שהזרימו בעליה החדשים של תנובה לחברה הייעודית. יתרת העלות של ההשקעה (281 מיליון יורו) מומנה בהלוואה בנקאית.

איפקס מדווחת במצגת שמשכה מתנובה 258 מיליון יורו במזומן. המשיכה נעשתה בשני דיווידנדים, שהעיקרי בהם היה בסוף ינואר 2011, כשתנובה חילקה לחברה הייעודית דיווידנד של 365 מיליון יורו, שחילקה אותו במלואו לבעליה. דיווידנד נוסף, בסכום קטן יחסית של 104.7 מיליון יורו, חולק בידי תנובה באוגוסט 2009, אך נראה ששימש בחלקו הגדול לפירעון חלק מההלוואה הבנקאית ששימשה לרכישת תנובה.

איפקס מציינת ששווי אחזקתה במניותיה של החברה הייעודית מגיע ל-620 מיליון יורו, כך שהשווי הכולל של השקעתה בתנובה מגיע ל-878 מיליון יורו - כלומר פי 5.1 מההון העצמי שהשקיעה ברכישתה. היחס על ההון שהושקע ברכישת תנובה - ההשקעה הטובה ביותר של קרנות אייפקס 5, 6 ו-7 בתחום הקמעונות ומוצרי הצריכה - מכונה MOIC (Multiple Of Invested Capital). יחס זה גבוה משמעותית ממכפיל ההון המושקע הממוצע על השקעותיה של איפקס 7 בתחום הקמעונות ומוצרי הצריכה (1.3) וגבוה גם ממכפיל ההון המושקע הממוצע בקרן איפקס 6, שמגיע ל-1.0 בלבד ולמכפיל הממוצע בקרן איפקס 5 שהוא 1.6.

השווי הכולל של השקעת איפקס, שמורכב מהמזומנים שמשכה מהחברה ומשווי אחזקתה במניותיה של החברה הייעודית ששולטת בתנובה, גוזר רווח של 706 מיליון יורו. כלומר, 1.03 מיליארד דולר על השקעה שנעשתה בינואר 2008. רווח זה מגלם תשואה שנתית של 72%.

המצגת שערכה איפקס למשקיעים מגלה שהחברה מעריכה את שווי מניותיה של החברה הייעודית ששולטת בתנובה ב-4.2 מיליארד שקל. שווי זה גוזר לחלקה של מבטח שמיר בתנובה (26.9%) שווי של 1.135 מיליארד שקל. שווי זה גבוה ב-46% מהשווי הגלום בעסקה עם קבוצת משקיעים בראשות לאומי פרטנרס, שעליה דיווחה מבטח שמיר במארס 2011. לפי מתווה העסקה, תמכור מבטח שמיר את אחזקתה (26.9%) בחברה הייעודית אפ.מש.תנ אחזקות לקבוצת לאומי פרטנרס תמורת 775 מיליון שקל.

המועד של השלמת העסקה נדחה כמה פעמים, כאשר האחרונה שבהן היתה לפני שלושה שבועות. המועד המיועד להשלמת העסקה הוא 3 במאי, כלומר יום שלישי הבא. השלמת העסקה כפופה לחתימה על הסכם בעלי מניות בין הקבוצה שגיבשה לאומי פרטנרס לבין איפקס, קבלת הסכמת הבנקים המממנים, קבלת אישור בנק ישראל, וכן הסרת המניעה להחזרת המניות ואיגרות החוב של מבטח שמיר למסחר בבורסה.

3216159196.jpgicon_enlarge.png

צילום: TheMarker

מבטח שמיר חתמה על מסמך הבנות למכירת אחזקותיה בחברה הייעודית ששולטת בתנובה לקבוצת משקיעים בראשות לאומי פרטנרס ב-19 באוקטובר 2010, כלומר לפני שישה חודשים, וכן על הסכם מחייב למכירת אחזקותיה לקבוצת לאומי פרטנרס ב-2 במארס 2011. כך שבהתחשב במחיר הנמוך, יחסית להערכתה של איפקס לשווי החברה הייעודית השולטת בתנובה, בזמן שחלף מאז נחתמו מסמך ההבנות וההסכם למכירת אחזקתה בתנובה, ובתשואה השנתית שהניבה תנובה לבעליה - נראה שמבטח שמיר איבדה סכום של 70-80 מיליון שקל בתהליך המכירה המתמשך. זאת גם אם נניח שהתשואה שתנובה תספק לבעליה ב-2011 תרד ל-20%.

תנובה הציגה שיפור בתוצאותיה הכספיות ב-2010, שבה רשמה הכנסות של 1.9 מיליארד דולר ורווח תפעולי תזרימי (EBITDA) של 250 מיליון דולר. לפי ההערכות, 79% ממחזור ההכנסות שזל ב-2010 נבע מפעילותה בשוק החלב, ואילו פעילותה של תנובה בשוק הנדל"ן תרמה הכנסות של 300 מיליון דולר, כלומר 16% מההכנסות.

תנובה לא קיימה התמחרות לפני המכירה

תנובה הציגה צמיחה ב-2010, בהשוואה למכירות של 1.8 מיליארד דולר ורווח תפעולי תזרימי של 226 מיליון דולר ב-2009; מחזור של 1.78 מיליארד דולר ו-EBITDA של 186 מיליון דולר ב-2008; ומחזור של 1.56 מיליארד דולר ו-EBITDA של 141 מיליון דולר ב-2007.

הרווח העצום של איפקס מהשקעתה בתנובה הושג בעקבות תהליך מכירה בעייתי של השליטה בחברה. ועד הנהלת תנובה, שניהל את המכירה ב-2006, לא ניסח מערכת קריטריונים ברורה ומשקלות מוגדרים מראש לכל אחד מהקירטוריונים כדי לבחור את הזוכה בהתמודדות על תנובה. במקום זאת נדרשו המתמודדים להסכים לשני קריטריונים בלבד: מחיר מינימום של 800 מיליון דולר והתחייבות לרכוש מהרפתנים, בעליה של תנובה, את החלב הגולמי שייצרו ב-12 השנים הבאות על פי נוסחת המחיר שהיתה קיימת עד זמן המכירה.

הנהלת תנובה הבהירה כי מכירת תנובה אינה מכרז ואינה כפופה לדיני המכרזים, ושמרה לעצמה את הזכות לקבל כל החלטה בעניין לפי שיקול דעתה המוחלט. ועד הנהלת תנובה קיבל שלוש הצעות: מקבוצה של מבטח שמיר ומריל לינץ' הצעה לפי שווי חברה של 1.04 מיליארד דולר, מאפריקה ישראל הצעה לפי 1.045 מיליארד דולר ומקרן איפקס הצעה לפי 1.025 מיליארד דולר. הנהלת תנובה בראשות רייכמן החליטה שלא לקיים התמחרות סופית בין שתי ההצעות הטובות ביותר, אלא לבחור בזו של איפקס מבלי שינסו להשיג את המחיר הגבוה ביותר בעבור בעלי מניותיה של תנובה.

3775590437.jpgicon_enlarge.png

צילום: TheMarker

רייכמן קיבל מתנובה עם פרישתו תשלום של 5 מיליון שקל בעבור אי תחרות. התשלום הראשון הועבר במארס 2008, על פי תוספת להסכם ההעסקה של רייכמן תמורת הסכמתו שלא להתחרות בתנובה בעסקי החלב במישרין, או בעקיפין בשנתיים שלאחר פרישתו, ותמורת הסכמתו שלא לייעץ למתחריה של תנובה בשוק החלב. הסכם אי התחרות הוארך בפברואר 2010 ב-3 שנים נוספות עד לינואר 2013 תמורת 3 מיליון שקל, אף על פי שרייכמן היה בן 72 במועד הארכת הסכם אי התחרות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בטוח שהבנתי. רק הדיבידנד שהם משכו (חלבו מאיתנו) היה בגובה ההשקעה שלהם?

וואו.

היא אכן נקנתה בנזיד עדשים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רייכמן קיבל מתנובה עם פרישתו תשלום של 5 מיליון שקל בעבור אי תחרות. התשלום הראשון הועבר במארס 2008, על פי תוספת להסכם ההעסקה של רייכמן תמורת הסכמתו שלא להתחרות בתנובה בעסקי החלב במישרין, או בעקיפין בשנתיים שלאחר פרישתו, ותמורת הסכמתו שלא לייעץ למתחריה של תנובה בשוק החלב. הסכם אי התחרות הוארך בפברואר 2010 ב-3 שנים נוספות עד לינואר 2013 תמורת 3 מיליון שקל, אף על פי שרייכמן היה בן 72 במועד הארכת הסכם אי התחרות.

הסכם נגד תחרות נוגד את כול כללי המשחק של כלכלת שוק חופשי ונראה על-פניו שיש לחקור את כול המעורבים בפרשה.

בעבר גם אני האמנתי בהפרטה ובכלכלת שוק חופשי ותחרות אבל לאור כול מה שקורה בעשור האחרון נראה לי שרק קבוצה קטנה מרוויחה ונהנת מזה וגם מתעשרת.

גם זהבית היא לא תלית שכולה תכלת. תמימות או חוסר ידיעה לא פותרים אותה מעונש.

"כהן נהגה להציג עצמה כבעלת תואר דוקטור (PhD) מאוניברסיטת לאסאל בלואיזיאנההאוניברסיטה (שנסגרה ומפעילהּ נידון למאסר) אינה מוכרת כמוסד להשכלה גבוהה בארצות הברית ולכן גם לא בישראל. כתוצאה מכך, התארים שהעניקה אינם קבילים והיא נחשבת לבית חרושת לתארים. בעקבות תחקיר על כך שפורסם ב"ידיעות אחרונות" אמרה כהן שהוטעתה על ידי האוניברסיטה האמריקאית, שלא הייתה מוסמכת להעניק תוארי דוקטור, והסירה את התואר ד"ר משמה."

לא ידעתי לא שמעתי...

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אדם עם מחשבה עקומה כמו שלי עלול לפרש את התשלומים הללו כשוחד בעבור עזרתו למכירת תנובה.

אמרה כהן שהוטעתה על ידי האוניברסיטה האמריקאית, שלא הייתה מוסמכת להעניק תוארי דוקטור, והסירה את התואר ד"ר משמה."

לא ידעתי לא שמעתי...

לא יודעת מה קורה בחייה האישיים, אבל מנהלת תשלובת עם מחזור מכירות של יותר מ- 7 מיליארד ש"ח - מעניין... :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדורקי ל falou ולאחרים

אריק רייכמן קיבל חמישה מיליון שקל מתנובה

יעקב לזר

10-raycheman.jpgאריק רייכמן צילום יחצתדהמה בתנועה הקיבוצית מהחשיפה של דה-מרקר. הסכום שולם עבור הסכמה של רייכמן לאי-תחרות בתנובה. רייכמן - מנסים להטיל בי דופי

תנובה שילמה חמישה מיליון שקל למנכ"ל לשעבר, אריק רייכמן, עבור הסכמה של רייכמן לא להתחרות בחברה בעסקי חלב, כך פרסם השבוע העיתון "דה מרקר". הסכום שולם בשני תשלומים - שני מיליון שקל הועברו במרס 2008, ועוד שלושה מיליון שקל שולמו בפברואר 2010, תמורת הסכמה של רייכמן להאריך את המועד שבו הוא מתחייב לאי-תחרות בשלוש שנים נוספות. אריק רייכמן מאשר את הפרטים שנמסרו ע"י העיתון.

הפרסום הכה בתדהמה אנשים רבים בתנועה הקיבוצית, והפך לשיחת היום בלאונרדו דה וינצ'י. אחד מבכירי התנועה מיהר לבדוק, אם הסכום שולם וקיבל לכך אישור. מי שהתנגדו בשעתו למכירה של תנובה בסכום שעליו סוכם, וטענו כי הוא נמוך מדי, רואים במידע החדש אישור נוסף לצדקתם. תנובה נמכרה לאייפקס ב-2007 ב-1.025 מיליארד דולר.

תוך זמן קצר התברר, כי רק נכסי הנדל"ן שהחזיקה ומחזיקה תנובה שווים מעל ומעבר למה שנמסר בעת המו"מ על המכירה. בשנים האחרונות נמכרה מחצית מהשוק הסיטונאי תמורת כ-1.5 מיליארד שקל, כשחלקה של תנובה בעסקה הזו הוא 50%. מתחם המשרדים בסינמה סיטי נמכר ב-406 מיליון שקל, ומתחם בילו סנטר ב-240 מיליון שקל. מתחם תנובה ברוממה ירושלים נמכר במחיר לא ידוע. לתנובה מגרשים בדרך בגין סמוך לבית אגד, שם שכנה המחלבה הראשית במרכז; כמו כן, שטח גדול בחוף שמן ביציאה המזרחית מחיפה ומתחמים ובניינים במרכז רחובות ובפתח תקווה. לפני מספר חודשים הציע מאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר, לרכוש את אחזקות אייפקס בתנובה (56.6%), תמורת 604 מיליון יורו. שווי החברה לפי ההצעה של שמיר הוא 1.08 מיליארד יורו, (כמעט 1.5 מיליארד דולר). הנתונים המצטברים הללו הביאו את בעלי תנובה בעבר, הקיבוצים והמושבים, למסקנה כי תנובה נמכרה בסכום נמוך משמעותית משוויה האמיתי. בכתבה ב"דה מרקר" נרמז, שגם בהליך המכירה היו פגמים מהותיים.

"אם הסיפור על הכסף שקיבל אריק נכון, זה מריח מאוד לא טוב", אמר ל"הדף הירוק" אחד מאנשי הכלכלה הבכירים של התנועה הקיבוצית. "שום מנהל מפעל קיבוצי, שמסיים את תפקידו, לא יבקש ולא יקבל סכומי כסף מפתים כדי שלא יתחרה בחברה שאותה ניהל. האם יעלה על הדעת שאריק רייכמן היה מסיים לנהל את תנובה כשהיא שלנו, והולך להתחרות בה? העובדה שאחרי שנתיים של הסכם, תנובה זקוקה לעוד שלוש שנים נוספות וגם מוכנה לשלם על זה עוד שלושה מיליון שקל, הופכת את הסיפור כולו לבעייתי עוד יותר. הנימוק של אי-תחרות נראה בעיניי הזוי לחלוטין".

"מנסים להטיל בי דופי" אומר רייכמן. "צריך לערוך הפרדה ברורה בין הליך המכירה וההסכם על אי-תחרות. המכרז למכירת תנובה נערך ב-2007, וניהל אותו צוות של 16 איש. במכרז השתתפו חמישה גורמים והמעטפות עם ההצעות נפתחו בנוכחות כל החברים. בסופו של דבר, אחרי ליל-שימורים ועוד יום של משא ומתן, הגענו להחלטה שההצעה של אייפקס היא המתאימה לנו ביותר, למרות שההצעה של אפריקה ישראל הייתה קצת יותר גבוהה. התרשמנו שאייפקס גילתה יותר רצינות ביחס לתנובה. לאחר כעשרה חודשים היה קלוזינג, וכעבור שבוע התפטרתי.

"לגבי אי-התחרות - ההנהלה החדשה של תנובה מצאה לנחוץ להבטיח שאני לא אשרת חברות אחרות מתחום המזון, ונחתם על כך הסכם שבו שולמו לי 2 מיליון שקל. כעבור שנתיים נוהל מו"מ נוסף באמצעות עו"ד רם כספי על המשך אי-התחרות, והוסכם כי הוא יוארך בשלוש שנים תמורת 3 מיליון שקל. אני יכול לומר שהופנו אלי הצעות להיות יועץ לחברות מזון בארץ ואני דחיתי אותן ופניתי לתחום אחר".

מקור שהיה מעורב בעסקי המכירה של תנובה מאשר את התיאור של רייכמן. "פתחנו חדר מידע על תנובה וכל הצדדים באו ולמדו את הנתונים והגישו הצעות. העסקה הייתה למכירה של בין 51% מתנובה עד 100%, ובסופו של דבר נמכרו 76%. במשא ומתן התווכחנו על המחיר והתעקשנו שהקונה יתחייב לשמור על הון עצמי מסוים. בסופו של דבר נשארו שתי הצעות רלוונטיות, עם פער די קטן ביניהן. ההחלטה הסופית של רוב ועד ההנהלה הייתה לבחור באייפקס, מתוך הערכה שאייפקס תהיה שותף יותר טוב ותוביל את תנובה יותר נכון. צריך לזכור שלא היה ברור לנו אז איזה אחוז ממניות תנובה יישאר בידי הקיבוצים, והיה חשוב שהחברה תמשיך להיות מנוהלת כראוי. התנהל אז תהליך שקוף, והמחיר שהוצע נראה בשעתו מחיר טוב".

מתנובה נמסר ל"דה מקרר": "הסכם הפרישה של מנכ"ל תנובה לשעבר כלל הוראת אי-תחרות לשנתיים. בחלוף השנתיים התברר, כי התקופה לא הייתה מספקת, וזאת בין היתר, לאור הצעות שקיבל ממתחרים. לפיכך, ולאור הידע העצום והחשוב שלו על שוק החלב בכלל ועל תנובה ועל עסקיה בפרט, החליטו הצדדים באותה נקודת זמן להאריך את תקופת אי-התחרות בשלוש שנים נוספות. תנובה פעלה בשני המקרים, כפי שהיא פועלת תמיד: בשקיפות, באחריות ובהגינות".

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חוזר על מה שאמרתי תנובה לא הייתה ממשלתית ולא ציבורית אלא היו חברים בה החקלאים.

זה לא נכון, גם לפני חוק החלב ההתנהלות של מועצת החלב היתה מול ובפיקוח ההממשלה, גם אם לא הוסדר פורמלית בחוק.

לגבי שאר הנתונים, לפי Ynet שווי החברה להשקעה כפול ממה שכתבו ב-TheMarker.

לא יודע מי צודק, אבדוק מאוחר יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא נכון, גם לפני חוק החלב ההתנהלות של מועצת החלב היתה מול ובפיקוח ההממשלה, גם אם לא הוסדר פורמלית בחוק.

לגבי שאר הנתונים, לפי Ynet שווי החברה להשקעה כפול ממה שכתבו ב-TheMarker.

לא יודע מי צודק, אבדוק מאוחר יותר.

הרגולציה לא הייתה שונה לגבי תנובה לפני המכירה לאייפקס- שמיר ולאחריה. עכשיו נכנס גם חוק החלב שהסדיר ומיסד בחוק דברים שהיו נהוגים שנים רבות

כמו כן תנובה לא הייתה חברה ממשלתית ולא נכס מופרט.

היא הייתה שייכת לחקלאים ועד היום הם מחזיקים בה כ 23% והשאר אייפקס ושמיר.

מעריך שאתה יודע להבחין בין רגולציה מול תנובה לבין הבעלות על תנובה.

וכפי שאתה קורא היא אכן נמכרה בנזיד עדשים גם אם שולם סכום "עתק "של מיליארד דולר.

ועל זה נאמר לא בוכים על חלב שנשפך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צודק לגמרי. הבעיה בארץ הקודש היא שאין מתחרים של ממש לתנובה. מי ימכור לך גבינה לבנה במחיר נמוך מהמחיר של תנובה? גבינה צהובה? מילקי? (או שזה של שטראוס בכלל?).

תנובה שולטת על השוק, ושתי החברות האחרות רק מיישרות איתה קו. ככה זה כשנותנים לגדולים לקנות את הקטנים ומחסלים למעשה את התחרות.

אתה אומר "חברות" אבל למעשה יש חברה אחת או שתיים. אז נפסיק לאכול? נעבור לחיות על לחם אחיד ומרגרינה שבפיקוח?

אחד מתפקידי המדינה (שהיא כשלה בו לחלוטין) היא לדאוג שהמשק יהיה תחרותי. לא חופשי, אלא תחרותי.

תשמע, לפעמים אין ברירה וצריך לוותר על המילקי והגבינה הצהובה בשביל העקרון.

מוצרי חלב זה לא בית. שבוע אחד לא יקנו מילקי והוא עף לפח.

רשתות השיווק לא יפסידו שקל אחד כי הם יחזירו את המוצרים לחברה ושלום על ישראל.

המדינה לא כשלה כי המהלך הזה היה מכוון מראש. זה מה שקורה כאשר יש קשר בין ההון לשלטון. כנופית המשפחות ששולטת במדינה מכתיבה הלכה למעשה את מדיניות הממשלה בנושא הכלכלי (ע"ע עמלות הבנקים והלוביסיטים ושאר הרעות החולות).

רק דוגמא אחת לשליטה הזאת.

נוחי דנקנר שולט בשופרסל, מעריב וסלקום.

אתה מתאר לעצמך איזה עוצמה יש לבחור הזה?

מישהו זוכר את פיני בדש? בעל רשת פיקנטי בשנות ה 80 שלפתע פתאום נעלם ושקע בחובות עתק למדינה רק בגלל שהוציא תחליף זול לבמבה?

אי אפשר להלחם בטייקונים דרך המדינה כי הם המדינה.

הדרך היחידה עוברת דרך הכיס שלהם.

אז חודש אחד אני לא אוכל מילקי ולא אלקק גלידה ולא אקפיץ טוסטים.

חודש אחד.

תאמין לי שאחרי זה הכל יראה כאן אחרת. וזה כבר קרה בעולם.

לגבי המתחרים, אין מתחרים כי תנובה לא נותנת שיהיו מתחרים בדרכים עברייניות שמתארות את אחרוני העבריינים הקשים בעולם. החל מרמזים וכלה באיומים מפורשים על פגיעה באספקה של סופרים שיעיזו למכור מוצרי חלב של חברות אחרות שיתחרו בחברת ההשקעות תנובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, לפעמים אין ברירה וצריך לוותר על המילקי והגבינה הצהובה בשביל העקרון.

מוצרי חלב זה לא בית. שבוע אחד לא יקנו מילקי והוא עף לפח.

רשתות השיווק לא יפסידו שקל אחד כי הם יחזירו את המוצרים לחברה ושלום על ישראל.

המדינה לא כשלה כי המהלך הזה היה מכוון מראש. זה מה שקורה כאשר יש קשר בין ההון לשלטון. כנופית המשפחות ששולטת במדינה מכתיבה הלכה למעשה את מדיניות הממשלה בנושא הכלכלי (ע"ע עמלות הבנקים והלוביסיטים ושאר הרעות החולות).

רק דוגמא אחת לשליטה הזאת.

נוחי דנקנר שולט בשופרסל, מעריב וסלקום.

אתה מתאר לעצמך איזה עוצמה יש לבחור הזה?

מישהו זוכר את פיני בדש? בעל רשת פיקנטי בשנות ה 80 שלפתע פתאום נעלם ושקע בחובות עתק למדינה רק בגלל שהוציא תחליף זול לבמבה?

אי אפשר להלחם בטייקונים דרך המדינה כי הם המדינה.

הדרך היחידה עוברת דרך הכיס שלהם.

אז חודש אחד אני לא אוכל מילקי ולא אלקק גלידה ולא אקפיץ טוסטים.

חודש אחד.

תאמין לי שאחרי זה הכל יראה כאן אחרת. וזה כבר קרה בעולם.

לגבי המתחרים, אין מתחרים כי תנובה לא נותנת שיהיו מתחרים בדרכים עברייניות שמתארות את אחרוני העבריינים הקשים בעולם. החל מרמזים וכלה באיומים מפורשים על פגיעה באספקה של סופרים שיעיזו למכור מוצרי חלב של חברות אחרות שיתחרו בחברת ההשקעות תנובה.

עירבבת

בעל פיקנטי היה משה בדש

פיני בדש היה חבר כנסת מטעם המפלגה של רפול והיום ראש המועצה המקומית עומר.

ולגבי תחרות ונוחי דנקנר

כיום עומדים למשפט פלילי המנכ"ל וסמנכ"ל השיווק של שופרסל בגלל שהשתמשו במדיניות כוחנית כנגד ספקי הרשת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...