Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"העלאת המחירים חזירית; זהבית נושאת באחריות"

מרק10
שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ישה, לפי הערכים שצירפת מעל 240 נחשב לכולסטרול גבוה.

הערכים הללו כבר "לא אקטואלים" כי כולסטרול גבוה נחשב מעתה מעל 200.

אגב, גם הטבלה שצירפת היא אחרי החמרה, כי לפני כן ערך המקסימום היה למיטב זכרוני 265.

משמע - עוד ועוד צרכנים לתרופה להורדת הכולסטרול, כי היזם "מפסיד כסף"... :evil:

קרא כאן דרכי טיפול מבלי לסבסד את היזם

http://www.clalit.co.il/HE-IL/Family/parents/exemination/articles/cholesterol.htm

אתה גם לא צריך להקשיב לרופא ,ובכלל למה ללכת להידקר אם אתה לא סומך על הרופאים ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כבר למדתי שבמיקרים כאלה יש לצפות לתסריט הרע ביותר, להוסיף לו עוד מקדם פסימיות של 50% ובסוף עוד יוצא שהיית אופטימי גמור ולא הערכת נכונה את מכלול הסיכונים הצפוי.

צר לי, כלא פרטי יגרום בדיוק לתופעות שציינתי וזה עוד במקרה הטוב.

היום הדין הוא "נקי" במובן הזה שאין בעלי אינטרסים זרים שבוחשים בו, כשיהיה כלא פרטי פתאום תגלה שאנשים נשלחים פנימה לשנים רבות על עבירות של מה בכך, רק כי היזם לוחץ והוא "מפסיד כסף".

אני מניח שהיזמים יעניקו חופשות מפנקות לשופטים שיביאו להם את מירב התוצאות.

דווקא בסוף 2008 לא ציפית לתסריט הרע,היית אופטימי, קנית ניירות במחירי סוף העונה, וכנראה היה כדאי. אולי תחזור לאופטימיות הזו?

לעת עתה, השופטים הגונים, למרות שחריגים יש תמיד, ואפשר לקחת את הסיכון. בנוסף, הצפי הוא לגידול במס' האסירים ועוד רחוק היום שבו יהיו מקומות ריקים בכלא, ההפך הוא הנכון.

בעצם, עלית על רעיון גדול כשכתבת: "אנשים נשלחים פנימה לשנים רבות על עבירות של מה בכך". מה דעתך שח"כ כדוגמת יוליה שמאלוב-ברקוביץ' שפועלת לטובת הטייקונים תקבל תא לאח"מ בכלא הפרטי להרבה שנים?

אתה עדיין לא מאמין? קח את חברות התרופות לדוגמא, ידעת שהן דוחפות תרופות וישנם רופאים שמתוגמלים לפי כמות המרשמים שהם רושמים?

לא ברור איך זה פועל? (אולי הם קוראים לטלנסקי שיעביר מעטפות עם כסף מזומן?:-))

האם כדאי בכלל ליצרני התרופות לשלם עבור שימוש בתרופה גנרית (להבדיל מתרופת מקור)? הלא הרווח שלהם על הגנריקה ממש קטן.

סרבתי בנימוס כי אני אכן מרגיש מצוין, אבל שים לב מה היה קורה אילו הייתי מסכים: על הכדורים נגד כולסטרול הייתי מוסיף כדורים נגד כאבים בשרירים ואולי גם את הכדור הכחול לקינוח.

יש לי הצעה בסגנון הסיפור הידוע על הרבי והעז. קודם תיקח את הכדור הכחול, שידחוף אותך לפעילות מתישה, ואח"כ את הסטאטין ותרגיש הקלה מהעומס.:-)

הפרטה היא דבר טוב אם יש עליה פיקוח ואם הגוף המופרט יש לו מתחרים.

כאשר אין לו מתחרים או שהוא נרכש בזול התוצאה היא טייקונים כאן ואליגרכים ברוסיה.

למה לטייקונים כאן לא קוראים אוליגרכים??

סוד משק בריא הוא תחרות אבל לא תחרות של 4-5 מפעילי סלולר שמתאמים ביניהם מחירים ( גם אם לא בשיחות ביניהם )

המוביל תנובה מוריד מחירים שאר היצרנים מורידים גם הם , ולהיפך.

לכן יש להפעיל פיקוח הדוק על המוביל גם אם הוא לא עם נתח שוק של מעל 50% כדי למנוע את התופעות שבהם חזינו.

ואם מישהו היה צריך תזכורת איך תחרות עובדת די היה לקרוא לאחרונה איך מחירי שופרסל גבוהים בעשרות אחוזים בפריפריה בה יאין תחרות לעומת מחירי אותו סל באזור כמו צומת קרית חיים בה יש ברדיוס של 1-2 ק"מ 10 חנויות עמק שמתחרות על ליבו של הצרכן.

חבל, יש פה בעיה קשה עם הרשות להגבלים עסקיים. הרשות היתה די פעלתנית עד לפני כמה שנים. אבל אולמרט מונה לשר התמ"ת, ומיד מינה לראש הרשות מישהי שישנה בהליכה, והטייקונים נשמו לרווחה. בהזדמנות זו אולמרט גם העיף את מנהלת המועצה לצרכנות , שהכניסה שם קצת רוח חיים.

מינו עכשיו מנהל חדש לרשות. אולי הוא יעשה משהו ( האמת, קשה להיות אופטימי איתם)

גם משרד התקשורת פועל לטובת הטייקונים, להבדיל משר התקשורת שעושה משהו, אבל כנראה שהפקידים עובדים עליו. למשרד התקשורת הרבה סמכויות, אבל הם לא אוכפים כלום. הרפורמה להכנסת מפעילים וירטואלים לסלולרי ( רמי לוי למשל) כנראה נכשלת, מאחר שהוכנה בצורה שבה אין כדאיות לחדשים להיכנס.

למרות זאת, יש עדיין הפרטות שיכולות להצליח, גם במצב הנוכחי.

ובקשר לבית הסוהר הפרטי אני בעד , ...

לי אין בעיה בכלל בהפרטה של כל דבר ובלבד שליד הגוף המופרט שייתן שירות ברמה מעולה יינתן גם שירות ציבורי ברמה טובה, וחלק מהמימון לכך ייתקבל מן הגוף המופרט.

נכון מאוד.

יהודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור איך זה פועל? (אולי הם קוראים לטלנסקי שיעביר מעטפות עם כסף מזומן?:-))

האם כדאי בכלל ליצרני התרופות לשלם עבור שימוש בתרופה גנרית (להבדיל מתרופת מקור)? הלא הרווח שלהם על הגנריקה ממש קטן.

האמריקאים החליטו שכל הרופאים מושחתים והטילו מגבלות קשות על הטבות שהם יכולים לקבל מחברות התרופות והיום בקושי מחלקים דפי Post It או עטים. מכל מקום - בתעשיית התרופות יש מסףיק כסף כדי לחלק לכל מי שרוצים בכל מיני דרכים. וד"א - בלי כסף זה הרפואה לא תתקדם כיוון שלא יהיה שום מחקר רפואי ואף רופא לא יוכל להגיע לכנסי עדכון.

יש לי הצעה בסגנון הסיפור הידוע על הרבי והעז. קודם תיקח את הכדור הכחול, שידחוף אותך לפעילות מתישה, ואח"כ את הסטאטין ותרגיש הקלה מהעומס.:-)

הסיפור של טיפול בכולסטרול הרבה יותר מורכב מרשימת הערכים המודפסת על דוח"ות המעבדה של קופ"ח זו או אחרת. הסטטינים נחשבים לתרופות בטוחות מאוד עם מעט השפעות לואי, במיוחד השפעות חמורות. מכל מקום, יש הנחיות קליניות מוכרות היטב לרופאי המשפחה וליועצים בתחומים הרלוונטיים. הטיפול באדם זה או אחר הוא עניין לדיון בין הרופא למטופל (כן, זו במידה רבה החלטה של המטופל, על סמך מידע שיוצג לו על ידי הרופא) ובהחלט יש קבוצות של אנשים שבהן הסיכון לטיפול בתרופות נופל משמעותית מהסיכון באי נטילתן. נושא אורחות החיים (תזונה, פעילות גופנית וכו') הרבה יותר פשוט מבחינת תופעות לואי, אבל הרבה יותר קשה ליישום. תראה לי כמה אנשים יהיו מוכנים להגביל את צריכת העוגות או הפירות ולצאת לאימון גופני אינטנסיבי של שעה-שעתיים ביום. הם קיימים, אבל לא רבים.

חבל, יש פה בעיה קשה עם הרשות להגבלים עסקיים. הרשות היתה די פעלתנית עד לפני כמה שנים. אבל אולמרט מונה לשר התמ"ת, ומיד מינה לראש הרשות מישהי שישנה בהליכה, והטייקונים נשמו לרווחה. בהזדמנות זו אולמרט גם העיף את מנהלת המועצה לצרכנות , שהכניסה שם קצת רוח חיים.

מינו עכשיו מנהל חדש לרשות. אולי הוא יעשה משהו ( האמת, קשה להיות אופטימי איתם)

גם משרד התקשורת פועל לטובת הטייקונים, להבדיל משר התקשורת שעושה משהו, אבל כנראה שהפקידים עובדים עליו. למשרד התקשורת הרבה סמכויות, אבל הם לא אוכפים כלום. הרפורמה להכנסת מפעילים וירטואלים לסלולרי ( רמי לוי למשל) כנראה נכשלת, מאחר שהוכנה בצורה שבה אין כדאיות לחדשים להיכנס.

למרות זאת, יש עדיין הפרטות שיכולות להצליח, גם במצב הנוכחי.

נכון מאוד.

אני מקווה שאתה מתחיל להבין את הבעייתיות הגדולה של הפיקוח הממשלתי על גופים פרטיים ומופרטים, ולמה האידיאולוגיה שלך לא מתאימה למציאות הישראלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיפור של טיפול בכולסטרול הרבה יותר מורכב מרשימת הערכים המודפסת על דוח"ות המעבדה של קופ"ח זו או אחרת. הסטטינים נחשבים לתרופות בטוחות מאוד עם מעט השפעות לואי, במיוחד השפעות חמורות. מכל מקום, יש הנחיות קליניות מוכרות היטב לרופאי המשפחה וליועצים בתחומים הרלוונטיים. הטיפול באדם זה או אחר הוא עניין לדיון בין הרופא למטופל (כן, זו במידה רבה החלטה של המטופל, על סמך מידע שיוצג לו על ידי הרופא) ובהחלט יש קבוצות של אנשים שבהן הסיכון לטיפול בתרופות נופל משמעותית מהסיכון באי נטילתן. נושא אורחות החיים (תזונה, פעילות גופנית וכו') הרבה יותר פשוט מבחינת תופעות לואי, אבל הרבה יותר קשה ליישום. תראה לי כמה אנשים יהיו מוכנים להגביל את צריכת העוגות או הפירות ולצאת לאימון גופני אינטנסיבי של שעה-שעתיים ביום. הם קיימים, אבל לא רבים.

כתבת בכחול בהשפעת הכדור?

הם רבים יותר ממה שאתה חושב, לפחות בטיילת ובפארק הירקון בתל אביב.

בכל אופן אצלי הכולסטרול ירד בעקבות שינוי בהרגלי האכילה ופעילות ספורטיבית של כשעה שעה וחצי ביום מ 181 ל 155 תוך ירידה במשקל של כ 20 ק"ג במשך תקופה של כשנה.

והשיפור הוא בכל הפרמטרים שיוצאים מדקירת דם ובדיקת שתן .

תענוג

בוודאי היה יורד עוד אם הייתי מפסיק להיות מכור לחדשות. גם זה בתוכנית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא בסוף 2008 לא ציפית לתסריט הרע,היית אופטימי, קנית ניירות במחירי סוף העונה, וכנראה היה כדאי. אולי תחזור לאופטימיות הזו?

לעת עתה, השופטים הגונים, למרות שחריגים יש תמיד, ואפשר לקחת את הסיכון. בנוסף, הצפי הוא לגידול במס' האסירים ועוד רחוק היום שבו יהיו מקומות ריקים בכלא, ההפך הוא הנכון.

לא ברור איך זה פועל? (אולי הם קוראים לטלנסקי שיעביר מעטפות עם כסף מזומן?:-))

1. יהודה, מה הקשר בין הכלכלה לבין השחיתות שלדעתי תתרחש אם בתי הכלא יופרטו?

אגב - גם היום אני אופטימי מאוד ולדעתי בשוק האג"ח ישנו כסף רב על הרצפה שרק מחכה שירימו אותו.

2. איך זה פועל? פשוט מאוד, מזמינים רופאים שחפצים בייקרם לסמינרים מקצועיים מפנקים, סמינרים שכוללים שעתיים הרצאות ביום, מיגוון פינוקים ובדמי השתתפות סימליים.

רופא שירצה להצטרף ל"סמינרים" האלה יגלה מהר מאוד מה הוא צריך לעשות.

אגב, אצל סוכני הבטוח היה סידור דומה, סוכן שהצליח לשלוח אחוז גדול מהמבוטחים שלו למוסכי הסדר, זכה לנפוש בתאילנד ע"ח החברה.

המפקח על הביטוח עשה לדבר הזה סוף, אבל אין ספק שימצאו פרצות אחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יהודה,

אחת ההפרטות האחרונות שהיו קטסטרופה בפני עצמה ודוגמא מעולה לאיך "לא צריך להפריט" היא תאגידי המים, עם כזאת רמת נוכלות (כי פה זה אשכרה נוכלות ללא כחל ושרק ועם כזאת רמת פיקוח שבכלל לא קיימת אתה רוצה להמשיך להפריט עוד?

מחירי בלון גז בישול ביתי ירדו כתוצאה מפתיחת שוק הגז לתחרות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבת בכחול בהשפעת הכדור?

הם רבים יותר ממה שאתה חושב, לפחות בטיילת ובפארק הירקון בתל אביב.

בכל אופן אצלי הכולסטרול ירד בעקבות שינוי בהרגלי האכילה ופעילות ספורטיבית של כשעה שעה וחצי ביום מ 181 ל 155 תוך ירידה במשקל של כ 20 ק"ג במשך תקופה של כשנה.

והשיפור הוא בכל הפרמטרים שיוצאים מדקירת דם ובדיקת שתן .

תענוג

בוודאי היה יורד עוד אם הייתי מפסיק להיות מכור לחדשות. גם זה בתוכנית.

כל הכבוד ישה, הבעיה היא כמה שנים תחזיק מעמד. מעבר לכך שעל כל מתאמן בפארק\חוף הים\חדר הכושר יש עוד 20 או 50 שהאימון היחיד שלהם הוא תנועות העישון. והדבר הגטוב ביותר הוא שאתה מרגיש יותר טוב באופן כללי, בלי קשר לתוצאות המעבדה.

2. איך זה פועל? פשוט מאוד, מזמינים רופאים שחפצים בייקרם לסמינרים מקצועיים מפנקים, סמינרים שכוללים שעתיים הרצאות ביום, מיגוון פינוקים ובדמי השתתפות סימליים.

רופא שירצה להצטרף ל"סמינרים" האלה יגלה מהר מאוד מה הוא צריך לעשות.

אגב, אצל סוכני הבטוח היה סידור דומה, סוכן שהצליח לשלוח אחוז גדול מהמבוטחים שלו למוסכי הסדר, זכה לנפוש בתאילנד ע"ח החברה.

המפקח על הביטוח עשה לדבר הזה סוף, אבל אין ספק שימצאו פרצות אחרות.

הכללים לגבי כנסים מקצועיים של רופאים השתנו - אפשר להזמין את הרופאים לכנס, אבל חייבת להיות תוכנית מדעית מלאה ועל כל משתתף לחתום נוכחות בכל ההרצאות, כאילו היה סטודנט בן 20. נגמרו הימים של כנס של שעתיים במסגרת אירוח של יומיים.

כדי להפחית השפעות זרות על הרופאים פותחו נהלים לגבי כותבי פרסומים מדעיים, ובכללם גם ההנחיות הקליניות, לפיהם הם חייבים לפרסם את כל הקשרים שלהם עם חברות התרופות כך שקוראי ההנחיות יוכלו לשפוט אותן תוך התחשבות בקשרים אלה. הבעיה היא שמובילי הדעה הם גם החוקרים אשר מבצעים את המחקרים במימון חברות התרופות, עדיין לא מצאו פתרון למציאת רופאים מובילי דעה אשר לא יהיו קשורים לתעשיה, אפילו רק במסגרת ביצוע מחקרים. פתרון לכגון זה יימצא רק אם יהיה מימון מספק מטעם ארגונים לא תלויים - כמובן שהעשיר ביניהם יהיה מהדינה - אבל מתברר שתקציבים אל אינם מספקים והתעשיה תמשיך להיות הקטר המוביל את המחקר.

צריך להבין עוד דבר - העלויות של כנסים מקצועיים הן עצומות. דמי השתתפות בכנס מקצועי מכובד עומדים על $500-1000, לא כולל טיס, מזון ולינה. אם רוצים בעלי מקצוע מעודכנים מישהו צריך לשלם עבור השתתפות זו, הרי רופא (או לצורך העניין,כל בעל מקצוע אחר הזקוק לעדכון) לא יוכל לממן מכיסו השתתפות בכנסים כאלה. אתם רוצים רופאים או מהנדסים שלא מתעדכנים אחרי סיום האוניברסיטה? בודאי שלא. לכן יש עניין של איזו דרך ביניים, שבהן מצד אחד גורמים מסחריים משתתפים בהוצאות, מצד שני אינם מתערבים בתוכן הכנס (ויש לכך כללים ברורים וכתובים).ות

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מקווה שאתה מתחיל להבין את הבעייתיות הגדולה של הפיקוח הממשלתי על גופים פרטיים ומופרטים, ולמה האידיאולוגיה שלך לא מתאימה למציאות הישראלית.

נכון שהפיקוח בעייתי, וגם אני כתבתי על כך. בכל זאת יש לבדוק כל הפרטה לגופה, ולדעתי ניתן להפריט רבות (חוץ מהבעיתיות)

אחת ההפרטות האחרונות שהיו קטסטרופה בפני עצמה ודוגמא מעולה לאיך "לא צריך להפריט" היא תאגידי המים, עם כזאת רמת נוכלות (כי פה זה אשכרה נוכלות ללא כחל ושרק ועם כזאת רמת פיקוח שבכלל לא קיימת אתה רוצה להמשיך להפריט עוד?

בכפר סבא מפעל המיים היה עצמאי גם קודם, כך שלא השתנה דבר. (הם לא ממש בסדר, אבל זה לא חדש). האם תוכל לפרט בנושא?

אם התכוונת להתיקרות המדהימה והלא מוצדקת (לדעתי) במחירי המיים, זו אשמת רשות המיים והאוצר, ולא ההפרטה.

מחירי בלון גז בישול ביתי ירדו כתוצאה מפתיחת שוק הגז לתחרות?

למה שירדו? הם דווקא עלו. אבל זה לא שייך להפרטה, מכיון שמשק הגז לא היה ממשלתי \ ציבורי גם קודם. חבל שביטלו את הפיקוח על מחירי הגז (לפני כ 15 שנה).

1. יהודה, מה הקשר בין הכלכלה לבין השחיתות שלדעתי תתרחש אם בתי הכלא יופרטו?

אגב - גם היום אני אופטימי מאוד ולדעתי בשוק האג"ח ישנו כסף רב על הרצפה שרק מחכה שירימו אותו.

.

האמת - אין קשר.זה היה נסיון להראות שלא נכון שאתה פסימי, אלא אופטימי:wink:

יהודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי להפחית השפעות זרות על הרופאים פותחו נהלים לגבי כותבי פרסומים מדעיים, ובכללם גם ההנחיות הקליניות, לפיהם הם חייבים לפרסם את כל הקשרים שלהם עם חברות התרופות כך שקוראי ההנחיות יוכלו לשפוט אותן תוך התחשבות בקשרים אלה. הבעיה היא שמובילי הדעה הם גם החוקרים אשר מבצעים את המחקרים במימון חברות התרופות, עדיין לא מצאו פתרון למציאת רופאים מובילי דעה אשר לא יהיו קשורים לתעשיה, אפילו רק במסגרת ביצוע מחקרים.

לזה בדיוק כיוונתי וכך יוצא שיותר מחצי האוכלוסיה מעל גיל 40 במדינת ישראל, "סובלת" מבעיית כולסטרול שלדעתי נובעת מהורדת הרף למספר לא ריאלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לזה בדיוק כיוונתי וכך יוצא שיותר מחצי האוכלוסיה מעל גיל 40 במדינת ישראל, "סובלת" מבעיית כולסטרול שלדעתי נובעת מהורדת הרף למספר לא ריאלי.

הערכים ה"תקינים" נקבעים לפי מחקרים אפידמיולוגיים, שבהם מחושב הסיכון לחלות במחלה אם רמת כולסטרול עולה על ערך מסויים. עד כאן אין בעיה. השאלה החשובה היא מה עושים עם מספר זה - האם טיפול כזה או אחר מפחית את הסיכון לחלות באותה מחלה, וזאת בהשוואה לסיכון של סיבוכים של הטיפול. כאן כבר נכנסים לבעיה לא פשוטה של הגדרות הצלחת הטיפול מול הגדרות הסיבוכים, ואת אותם נתונים אפשר לפרש בצורות שונות, לפי גישת המומחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאן כבר נכנסים לבעיה לא פשוטה של הגדרות הצלחת הטיפול מול הגדרות הסיבוכים, ואת אותם נתונים אפשר לפרש בצורות שונות, לפי גישת המומחה.

שיתכן והיא מקצועית גרידא ויתכן ששיקולים זרים עומדים מאחריה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתכן והיא מקצועית גרידא ויתכן ששיקולים זרים עומדים מאחריה.

אני מדבר על שיקולים מקצועיים טהורים, לא על שיקולים מסחריים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור, ברור...

אבל תגיד לי, לא יכול להיות במקרה שבארץ רחוקה - לא כאן כמובן - יהיה איזה מומחה שבין מכלול השיקולים המקצועיים שלו, מסתתר גם שיקול כלכלי שיעזור לו "לעשות לביתו"?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בדיוק ה שכתבתי: "מובילי הדעה" - כלומר המומחים המכובדים - הם בדרך כלל אותם אנשים שגם עוסקים במחקר. ומי ממן את המחקרים? כמובן היצרנים, שרוצים לקבל רישוי לתוצרתם או להרחיב את השימוש בה. אפילו אם אותו חוקר אינו מקבל הטבות אישיות אלא רק תקציבי מחקר הרי שיש לו אינטרס משמעותי שכן מחקרים אלה הם המביאים לו כבוד, תקציבי מחקר נוספים, מינויים אקדמיים, הזמנות להרצות בכנסים בכל העולם ועוד כל מיני הטבות שאפילו אים אינן מתבטאות ישירות בחשבון הבנק שלו בהחלט עלולות להטות אותו. מצד שני - הודעות הכותבת את ההמלצות מורכבות מקבוצה לא קטנה של מומחים שלכל אחד אינטרסים קצת שונים, ווכן כל אחד מבצע מחקרים עבור יותר מיצרן אחד, כך שיש איזון חלקי של האינטרסים. כמוכן על כל חברי הועדות להצהיר על האינטרסים שלהם ואלה מפורסמים יחד עם תוצאות המחקרים או ההמלצות או כל פרסום אחר, לשיפוט הקוראים. בהנחה האופוטימית שהקוראים יודעים לקרוא בין השיטין.

נושא ניגוד העניינים אצל כותבי ההמלצות הוא נושא חם מאוד שגורר הרבה דיונים, בינתיים לא נמצא לו פתרון. אין ברירה אלא לסמוך על היושרה של אותם "מובילי דעה", וכמובן שמדובר בדבר שלא ניתן למדוד או לאכוף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

בהמשך לשיחה על בתי סוהר של המדינה או מופרטים, הנה עוד "יתרון" לבתי סוהר של המדינה:

"ג'ין קלן הרוויחה בשנה שעברה 269,810 דולר כשעבדה בתור אחות בכלא בקליפורניה בזכות השעות הנוספות ששילשו את שכרה, דיווחה בלומברג....

אמר גילברט רמירז, 29, אחד מ-30 אלף המורים שפוטרו במדינה מאז 2007 בעקבות קיצוצי תקציב. "אני רותח. אין לי עבודה והם ממשיכים לטעון שאין להם כסף לשלם לי"

A California nurse working at a men's prison

tripled her pay last year by working an extra 2,450 hours

... the highest-paid state employee last year was actually a prison surgeon who, made $777,423 in 2010 not working because he got two years of back pay while appealing a termination

יהודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...