Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אני אומר, שכן נהוג לתת טיפים, אל תשכח שרוב האנשים שעובדים בשטיפת מכוניות, שליחים, מלצרים וכדומה הם לא אנשים שיש להם משכורת מי יודע מה, או תנאים מי יודע מה, ואני לא חושב שאם תשאיר טיפ כל פעם, אפילו 10 שקל, אז ההון העצמי שלך ירד ברמות מטורפות.

מניסיון, שעבדתי בשטיפת מכוניות, הכסף תכלס שהייתי מרוויח זה היה מהטיפים, והייתי קורע את התחת על כל אוטו ואוטו, כי בסופו של דבר זה לקוח, ששילם על השירות הזה, היו אנשים ממש נחמדים שהיו מפנקים בטיפים שבאמת מגיע, והיו אנשים מגעילים שאפילו תודה לא אמרו, אז זה לגיטימי להביא טיפים.

ואגב כשאתה בא למסעדה, מה אתה חושב על מה אתה משלם עוד 10% שירות?

מה עם הקופאיות בסופר? לא קורעות את התחת בשביל משכורת מינימלית?

תראה את הקטע שפירסמו פה מאיזה שהוא סרט. אני נותן טיפ אבל הקטע הזה שאנשים מסתכלים על אלה שלא נותנים טיפ בעין עקומה ממש מפריע לי. הרבה נותנים טיפ רק בגלל זה.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שוטף במכונה כל רכב. לא רואה עם זה בעיה. לפני שעברתי דירה היה לי מנוי חודשי לשטיפה חיצונית ב20 דולר לחודש כל החודש.

כשאני כבר לוקח את האוטו לאן שהוא אז זה תלוי, לפעמים הטיפ הוא 20 אחוז ממחיר השטיפה, לפעמים הוא 50%.

לדוגמא, לקחתי את הסילברדו לשטיפה אחרי טיול, כל הקונסולה הייתה מלאה קפה דביק, השטיחים היו כ"כ מסריחים, התמקחתי על המחיר וישבתי להם על הוריד, קיבלתי דיטלינג במחיר של שטיפה רגילה ונתתי 50% טיפ שהתחלק בין 3 האנשים שצחצחו את הרכב.

haters will hate

פורסם

פעם הלכתי לשטיפה מומלצת פה על גבי הפורום, הגעתי לשם נתתי את האוטו לקח להם שעות סיים לא יודע למה! וגם כשסיימו הייתי צריך להראות להם איפה צריך לנגב! פתחתי תבגאג' התחיל לנזול על כל האוטו הוא התחיל לנגב אחרי, פתחתי דלת נהג הכל התחיל לנזול והוא מנקה מיד, ראבק אתם כל היום מנקים מכוניות עדיין לא יודעים שצריך לנגב גם איפה שאני מראה? הם קיבלו ממני טיפ באותו היום, אבל לשטיפה הזאת בחיים יותר לא חזרתי

טיפ תוך כדי ביצוע לדעתי עושה את העבודה, אני עובד בתחום הרכב ששם לא מקבלים טיפים, אני עובד על הרכב מבלי שהלקוח בכלל רואה שעובדים לו על הרכב, אבל לפעמים יש את הנדחפים שבאים אלייך ונותנים לך טיפ קטן וזה משנה לך את כל הגישה, עם מקודם רציתי לעשות לו עבודה של 100% אז עכשיו אני יעשה את העבודה כאילו זה הרכב הפרטי שלי שאני עובד עליו, וככה זה בכל דבר לדעתי

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מקרה פרטי שלי, הרכב לא עבר שטיפה יסודית פנימית שנה שלמה, ואכן הוא היה די מגעיל ומלוכלך- לא בצורה קיצונית כמו שבנצי תיאר אבל בהחלט מלוכלך בעיקר מאבק.

אחרי שעה ומשהו שהבחור קרע את התחת ו"עמדתי" לו על הראש וראיתי את העבודה הקשה שהוא עשה עם הניגוב ושואב האבק הבאתי לו 100% מעלות השטיפה- כי הגיע לו.

כמלצר אני בהחלט מאמין בתודעת השירות ובטיפים. יש לי מקרים מפה ועד הודעה חדשה על אנשים אמידים בהחלט(כמלצר אתה לומד לזהות אותם החל מדרך דיבור וכלה בהזמנה) שמחליטים שלמלצר לא מגיע ומשאירים לו 2% או פחות. נניח והשירות היה מגעיל או שהמלצר לא "בא להם טוב" אז אני מבין כך או אחרת. אבל כשצורת התנהגות זו חוזרת עבור כל מלצר במסעדה ואפילו כשהמנהל בודק את צורת השירות לאותו שולחן ואפילו הערה שבקטנות לא נותן, אז אתה בהחלט יכול להגיד שהם מגעילים. כן, אין חוק שמחייב להשאיר טיפ למלצר אך מצד שני, תראו לי את המקומות שמשלמים למלצרים גם שכר בסיס ;). יש כאלו שמשאירים מעל 10% יש כאלו שישאירו בדיוק 10%(על האגורה השחוקה האחרונה) ויש כאלו שמסוגלים לא להשאיר דבר. מקווה שאחרי הצבא אני כבר לא אאלץ למלצר :).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לא משאיר. לתת טיפ על זה שהוא לקח כסף ולחץ על כפתור המכונת שטיפה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוטף קבוע כבר שנים באותה שטיפה ידנית.

אם זה רק בחוץ אז לפעמים 10 או 15, אם זה גם פנימי אז 20 25.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לגבי מלצרים, אני (כמעט) תמיד נותן טיפ, משתדל עם עיגול כלפי מעלה. לדוגמא הייתי בפאב לבד הוצאתי 80 ש"ח והשארתי טיפ של 10 ש"ח (טיפלה יותר מעשרה אחוז) בדוגמא נוספת אכלתי עם הורי במסעדה החשבון יצא 420 ש"ח מכיון שהאוכל היה טעים מאוד ושרות מצויין והרגשה טובה, שילמתי 500 ש"ח (זאת אומרת מעבר לעשרה אחוז) .

הוזכר כאן, באמת מי קבע שחייבים להשאיר טיפ במגזרים מסוימים ובאחרים לא, למה באמת שמזמין אוכל במקדולדנס לא משאירים טיפ?

האם המלצר מאחורי הדלפק לא שירת אותכם נאמנה?

נחזור שנייה לשוטפי רכב, בהנחה כנראה לא נכונה, אך נניח שכל בעל רכב משאיר טיפ של עשר ש"ח, נניח שהעובד מטפל בשני רכבים בשעה, הווה אומר שבסוף החודש יוצא לעובד כ - 4000 ש"ח נקי ממס מהטיפים.

נוסיף לכך את משכורתו על פי שכר מינימום - 4100 ש"ח ברוטו, אני מתאר לעצמי שנטו נשאר כ 3500 ש"ח.

והגענו לשכר של 7500 ש"ח ( כמובן שהכל תאורטי).

לשכר הנ"ל גם אני לא מגיע (ללא שעות נוספות ותורניות)

בטח רובכם לא עובד במקצועות שבהם מקבלים טיפים, סביר להניח אבל שחלקכם עובדים באינטרקציה עם לקוחות (פקידים בבנק בקופ"ח, אנשי שרות במוקדים הטלפונים למינהם ועוד) האם אתם מקבלים טיפים, אני דיי בטוח שלא, צעקות כן - זה בטח, טיפים - יוק.

גם אני עובד במגזר שבו אני נותן שרות ללקוחות, אך לא מגזר שבו נהוג לתת טיפים, לכן השכר שלי הוא זה בדיוק מה שמופיע בתלוש.

למען האמת ההסטורית אציין שמיידי פעם לקוחות מוצאים דרך לפנק אותי, דבר שמתסכם בשנה בסכום של כ 200 ש"ח. אך תלונות וטרוניות בדברים שכלל לא קשורים אליי, זה כן.

אז כן אני נתתי את הטיפ בכיף, ההרגשה שלי והסיפוק שלי ששימחתי מישהו שווה את זה. אך איפה ההגיון?

פורסם

הגישה שלי היא שבכל מקום שאיכות העבודה נמדדת ברמת ההשקעה שהאדם הספציפי השקיע (כלומר אם מישהו אחר מאותו מקום היה עושה את העבודה הוא היה עושה עבודה ברמה אחרת) אז טיפ לגמריי מקובל.

בנוסף הגישה שלי אומרת שאם אני מתכנן לחזור לאותו מקום אז גם לתת טיפ בנדיבות.

דבר אחרון הוא שלמדוד טיפ ברמת האחוזים זה לא תמיד נכון - הגישה שלי ללכת על ה-10% המקובל כמינימום ומשם לעגל כלפי מעלה (למשל לשבת בבית קפה שעה על הפוך ב-12 שקל ולשים 13.5 זה לא נחשב טיפ גדול למרות האחוזים).

לגבי שטיפה של רכבים - זה בדיוק המקום לתת טיפ שתלוי ברמה של כמה הבחור עשה מעבר לסטנדרט של רק להעביר סיבוב, כמה הוא הגיע לכל חור קטן וניקה אותו וכמה הוא השקיע ברמה הכללית, אני אישית נותן טיפ בסוף - זה תמיד נראה לי מוזר לתת טיפ בהתחלה או הכי מוזר לתת טיפ כפול בשיטת "יש עוד מאיפה שזה מגיע" כולה עשר שקל :-o.

לגבי כמה כסף זה כל כך תלוי ומשתנה שקשה לי לומר, בגדול זה נע בין 5 לעשרים שקל.

:king:

פורסם
פעם הלכתי לשטיפה מומלצת פה על גבי הפורום, הגעתי לשם נתתי את האוטו לקח להם שעות סיים לא יודע למה! וגם כשסיימו הייתי צריך להראות להם איפה צריך לנגב! פתחתי תבגאג' התחיל לנזול על כל האוטו הוא התחיל לנגב אחרי, פתחתי דלת נהג הכל התחיל לנזול והוא מנקה מיד, ראבק אתם כל היום מנקים מכוניות עדיין לא יודעים שצריך לנגב גם איפה שאני מראה? הם קיבלו ממני טיפ באותו היום, אבל לשטיפה הזאת בחיים יותר לא חזרתי

טיפ תוך כדי ביצוע לדעתי עושה את העבודה, אני עובד בתחום הרכב ששם לא מקבלים טיפים, אני עובד על הרכב מבלי שהלקוח בכלל רואה שעובדים לו על הרכב, אבל לפעמים יש את הנדחפים שבאים אלייך ונותנים לך טיפ קטן וזה משנה לך את כל הגישה, עם מקודם רציתי לעשות לו עבודה של 100% אז עכשיו אני יעשה את העבודה כאילו זה הרכב הפרטי שלי שאני עובד עליו, וככה זה בכל דבר לדעתי

מסקרנות, כמה זה "טיפ קטן"?

פורסם

נושא טיפ בשטיפת רכב פשוט מגעיל אותי עד לא מזמן שטפתי בקיסריה תחנת פז עד שהנושא הפך לחוצפה עלות השטיפה 55 ש"ח העובדים שם אומרים מראש תשאיר לנו טיפ טוב והרכב יהיה נקי , רגע רגע שילמתי 55 זה בשביל מה? אולי צריך להשאיר להם רק את 25 ש"ח שהם רוצים כטיפ . לכן הפסקתי סופית לרחוץ אצלם. מצאתי מקום שוטף ב40 ואני מאיר 10 פשוט לא לוקח עודף.

פורסם

זה מאוד תלוי במחיר השטיפה, צריך להסתכל על ההוצאה הכוללת.

אם שילמתי 60 ש"ח לשטיפה ידנית עם כפפה (לא מטאטא) ,אז אני אשאיר למנגב 5-10 ש"ח. צריך לשים את הגבול איפשהו.

אם סתם עברתי במכונה אחרי שטיפה חיצונית חינם , או שטיפה זולה יותר אז אולי יותר.

בדרך כלל מה שקורה זה שאני עובר במכונת ג'ילדות, מנגב לבד , פעם בכמה זמן שואב בשואב של התחנה שעולה 10 ש"ח ל6 דקות ומתקדם הלאה.

בבית משתמש בחומרים איכותיים לאינטריור (לא הזבל ששמים בשטיפות בדרך כלל והורסים את הפלסיקים) וחומר לצמיגים של מגוויירס או STP.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

האמתי אני לא שונה מהאנשים פה, דאז שהשתחררתי מצה''ל הייתה לי איבה כלשהי לערבים אבל הייתי חייב לשטוף אצלהם את האוטו. כמובן שלא הייתי משאיר אפילו אגורה והייתי שם כסף קטן במאפרה והייתי מזהיר אותם לא לגעת בו חחחח הייתי חרא מאוד גדול. מודה !

עם הזמן כבר הסתדר לי הראש והבנתי שאני לא קונה יותר מערבים לכן עברתי לשטיפות שהעובדים יהודים. האמתי עד שמצאתי מקום ששוטפים כמו בן אדם באתי אליו, דיברתי מעט עם הבעל בית והוא הצמיד את העובד הכי טוב שלו (סודני לפרוטוקול בלבד) והוא הרביץ חתיכת שטיפה ! עשה לי את האוטו מבריק כמו שהרבה זמן לא ראיתי. נתתי לבעלים שטר ואמרתי לו שאני אחזור שידאג לי ואני אדאג לו, עד היום ההסכם הזה פועל מעולה. האם ניצחתי את המערכת ? :twisted:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
האמתי אני לא שונה מהאנשים פה, דאז שהשתחררתי מצה''ל הייתה לי איבה כלשהי לערבים אבל הייתי חייב לשטוף אצלהם את האוטו. כמובן שלא הייתי משאיר אפילו אגורה והייתי שם כסף קטן במאפרה והייתי מזהיר אותם לא לגעת בו חחחח הייתי חרא מאוד גדול. מודה !

עם הזמן כבר הסתדר לי הראש והבנתי שאני לא קונה יותר מערבים לכן עברתי לשטיפות שהעובדים יהודים. האמתי עד שמצאתי מקום ששוטפים כמו בן אדם באתי אליו, דיברתי מעט עם הבעל בית והוא הצמיד את העובד הכי טוב שלו (סודני לפרוטוקול בלבד) והוא הרביץ חתיכת שטיפה ! עשה לי את האוטו מבריק כמו שהרבה זמן לא ראיתי. נתתי לבעלים שטר ואמרתי לו שאני אחזור שידאג לי ואני אדאג לו, עד היום ההסכם הזה פועל מעולה. האם ניצחתי את המערכת ? :twisted:

אם אותו סודני היה בעצם ערבי, האם הייתי ממשיך לשטוף שם בזכות העבודה הטובה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אם אותו סודני היה בעצם ערבי, האם הייתי ממשיך לשטוף שם בזכות העבודה הטובה?

אל תדאג הוא מרוויח מתחת למינ', הכל נבדק !

asshole2.jpg

וכן, לפני שמישהו ישים את זה עליי !

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...