Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעלם הגדול - שאלה - 124 ספיידר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור מי שנמצא כרגע בשלב הבנת הנקרא בכל הקשור לייבוא רכב אספנות, ולאחר חפירות קשות ברשת בכלל וכאן בפרט, נותרתי עם הנעלם הגדול.

גם פניותי למכס בטלפון ובכתב לא שינו את הנעלם.

אולי מי מכם יוכל לעזור ולתת כיוון כלשהו באשר לנעלם הזה.

הנעלם מבחינתי הוא טווח המחירים (בהערכה) שעליי לצפות לו כאשר יבצעו את ההערכה של הרכב כאשר יגיע ארצה.

ניסיתי, ללא הצלחה, להבין את הגישה האטומה של המכס: "קודם יגיע הרכב ואז נעריך ותדע את גובה המס".

אם שיעור המס היה 15-25 אחוז, ניחא. כאשר מדובר ב 100-120 אחוז, זה כבר סיפור אחר. (לא יכול להרשות לעצמי לקנות את הרכב ב 3000$ ולשלם "מכס" 10,000$ כי ככה נראה להם...)

אודה למי שיוכל לתת לי כיוון לגבי פיאט 124 ספיידר בטווח שנתון 1971-1981.

תודה מראש ותענוג לראות ולקרוא מה שאנשים עושים כאן עם הרכבים.

אילן (היה הייתה בטא קופה לפני 20 שנה...)

פורסם

מבחינת אחוזים המכס הוא 100 ומשהו אחוז (פעם היה 132, נראה לי שזה השתנה קצת) על המחיר כמו שהם מעריכים אותו לפי דרגה, פלוס הובלה, ומע"מ על הכל. המחירון שהם השתמשו בו היה מחירון קראוס. אתה יכול להציץ בקשר הבא ולקבל מושג כללי מאוד של השווי.

בהצלחה

http://collectorcarmarket.com/menus/makes.html

פורסם

תודה רבה

לאתר המדובר הגעתי בשיטוטים קודמים ושם ראיתי למשל שמודל 79 נע סביב 3000$ לרמה 3 ו 5000$ לרמה 2.

אם במכס היו מפנים אותי למקור הזה הייתי מסופק, אך הם מתעקשים כפי הנראה להשאיר את החלק "הנחמד" בחזקת נעלם.

החשש שלי נובע, למשל מ http://www.nadaguides.com/Classic-Cars/1979/Fiat/2000/Spider-Convertible/Values

שם יש טרמינולוגיה קצת אחרת ומדברים למשל על average retail בגובה 8000$

אני מניח שבסופו של דבר, ולפי רוב השרשורים שקראתי כאן בנושא, כל מה שנשאר הוא המלחמה עם המעריך התורן ביום השחרור.

אמרו את זה לפניי. מתסכל.

פורסם

עוד נקודה ששכחתי.

באתר ש ezl280 הפנה אותי אליו, לכל השנתונים אותו מחיר. (בדקתי 74 עד 79)

זה כבר נראה לי לא הגיוני.

אז הנעלם נשאר בעינו....

פניתי שוב למכס אבל נראה לי שהיגיון הוא הדבר האחרון שאפשר למצוא שם.

שוב, תודה

פורסם

לצערינו בארץ אין חשיבות למחיר ששילמת בפועל על הרכב.

המשמעות היחידה היא כמה יעריכו אותו כאן, וזה נתון שלא ניתן לדעת מראש!

חשוב לשמור את הוכחות הקנייה ולצמצם עליות יבוא והובלה על מנת להוזיל עליות חישוב המחיר.

חשוב להתמקח ולא לוותר, וצריך לדעת כי יובא רכב לארץ הוא סוג של הימור.

שיהיה בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אילן שלום

מניסיון של יבוא רכב אספנות אם אתה באמת קצר בכסף אז באמת תהיה זהיר או תתרחק מזה כי זה רק התחלת ההוצאות יש עוד הרבה בתחביב הזה אחרי שהרכב מגיע לארץ.

אם סתם אתה רוצה לדעת במדוייק כמה כסף צריך להכין אין חיה כזאת, תכין 30% יותר כסף מהתחשיב שעשית, עלות הרכב +מישלוח כפול עד כמה שאני זוכר 112%מס קניה ועוד כל מיני אגרות והוצאות בכל מישרד שתכנס אליו לדוגמא : מס נמל, פריקה , פקודת מסירה , עמילות מכס, רשימון יבוא, בדיקת אב טיפוס, אגרת רישוי, טסט תיקונים שיפוץ ועוד.

בקיצור תהיה מוכן להוצאות נוספות.

בהצלחה טל

פורסם

במידה ואתה גר באזור השפלה, תגיע למפגש ביום שישי.

מגיע לשם בחור מאוד נחמד בשם קובי ( בעל פיאט 124 כתומה בייבוא אישי ), תוכל להתייעץ איתו.

פורסם

:oops:

ייבאתי ארצה ספיידר לפני 4 שנים, היא ברשותי למעלה מ 6 שנים.

כפי שכבר הצלחת להבין - אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה מדויקת, כן תוכל לקבל הערכות בהתאם למצב הרכב שתרכוש אבל אם יש מעריך חיצוני אתה בטוח עוד פחות.

במקרה שלי המכס התחשב בחשבונית האמיתית מאי ביי וההליך היה הוגן בהתאם לחוק.

אתה בהחלט מוזמן למפגש השפלה ביום שישי - נס ציונה.

124 ספיידר זה אוטו נפלא.

פורסם

תודה

קראתי את יומן המסע של נמרוד רחמימוב. הזכיר לי אחד לאחד את "חבילה הגיעה" של אפרים קישון.

רוץ מפה לשם. משם לכאן. ומכאן לפה ושם. ובדרך אל תשכח לשלם לכולם על כלום.

גם את ערימת ההוצאות "מסביב" הבנתי וברור לי שיש כאן הוצאה לא מבוטלת. (את ההוצאות הלא מבוטלות אני מכיר מימי הלנצ'יה

העליזים, שאמנם הייתה בת 10 בזמנו אך לימדה אותי את כל רזי המכונאות...)

מעניין איפה היא היום....

מה שלא ברור הוא איך ייתכן מצב שבו ביום נתון רכב מסוים יוערך בנמל חיפה ב 5000$, בנמל אשדוד ב 4000$ ולמחרת בחיפה ב 3000$. ואני משוכנע שזה לא תסריט דימיוני. (עכשיו שאני קורא את זה, זה אכן נראה כמו רולטה...)

לגבי המפגש ביום שישי, אמנם אני קרוב יותר לחיפה אך זה נשמע רעיון לא רע בכלל

פורסם

השבוע דוד שלי סיפר על על שכן שלו שקנה מרצדס פגודה מארה"ב באתר איביי. שילם עליה 3000$ ועוד 2000$ הובלה. הגיע לארץ ו..... המכס חייב אותו ב- 45,000 ש"ח !!!!!!!!!! לא עזרו תחנונים, צעקות, בקשות. השלב הבא שלו זה בית-משפט בנסיון לקבל כמה גרושים בחזרה.

פורסם

אילן,

יומן המסע של נמרוד למרות שהוא מקור מידע טוב , הוא עדיין טיול בפארק יחסית למצב כיום, אם תשים לב הוא שחרר את הרכב באותו היום, בעוד שכיום אתה נדרש להגיע לנמל 3 פעמים לפני השחרור

בפעם הראשונה להפיק רשומון + לשלם את המיסים לפי הרשומון ולהגיש למכס

בפעם השניה להגיע עם השמאי להערכה (לא חובה אבל רצוי)

בפעם השלישית לשחרר את הרכב

עצה ששמעתי , להפיק בארה"ב הערכה מפורטת לשווי הרכב מאחת מחברות השמאות הגדולות, וכאשר מגיע השמאי לתת לו העתק של חוברת השמאות, האפקט ברור.

וכמובן לבצע תהליך שקוף ומתועד לגמרי

וללכת עם האמת שלך , בסוף הטובים מנצחים

בהצלחה

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אין ספק שמדובר בסרט...ומה שהיה לפני כמה שנים היה זהב לעומת מה שיש היום.

לגבי המחירון הזהה לשנתונים השונים זה הגיוני לחלוטין ברכב שלא היה בו שינוי בשנתונים האלו.

חוץ מזה, המחירונים האחרים מפרטים 3 רמות, בשביל לקבל מושג יותר קרוב צריך מחירון שמפרט 5 רמות, כמו זה שמשתמשים בו במכס.

וכן, אתה צריך להיות מטורף בשביל לייבא משהו לארץ..מחלקי חילוף ועד רכב. אבל כולנו כאן מטורפים, לא?:wink:

פורסם
השבוע דוד שלי סיפר על על שכן שלו שקנה מרצדס פגודה מארה"ב באתר איביי. שילם עליה 3000$ ועוד 2000$ הובלה. הגיע לארץ ו..... המכס חייב אותו ב- 45,000 ש"ח !!!!!!!!!! .

מרצדס פגודה ב 3000$ - מציאת השנה.

פורסם

אני יבאתי בדיוק לפני שנתיים פיאט ספיידר 1979. עלתה לי באיביי 900$ ועוד 1000$ הובלה לניו ג'רסי, הובלה לארץ ומכס, יצא 27,000 ש"ח כולל קניה, כולל ה-כ-ל.

הנה פה השירשור עם תמונות : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=277296&highlight=%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%A9

מה שכן, זה רכב שאם הוא נראה קצת מוזנח (וכזה בדיוק חיפשתי), יקבלו את הערכת המחיר שלך אם תביא אסמכתא (צילום תשלום, צילום מסך איביי, מחירון קראוס וכו).

זה לא מרצדס פגודה. זה רכב שבמכס לא ממש מתרגשים ממנו ולא עושים ממנו עניין.

המכס בארץ כמדומני היה 10,000 ש"ח פחות או יותר.

אם תרצה עוד פרטים, צור איתי קשר בפרטי.

רביב

• תוכן חדש...