Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר שקית חלב - עפ"י חוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לאיציק בדבר חלב השקית; לא זו בלבד שהוא לא מפוסטר על הוא גם הרבה יותר טעים.

לידיעה - פיסטור על, הוא חימום החלב עד טמפ` של מעל 100 מעלות ל- 0.5 שניות. כך מחסלים את רוב הבקטריות בחלב, אבל איתם מחסלים גם את הטעם הטבעי של החלב.

בשקיות, החלב הוא טרי ומפוסטר לפי השיטה המסורתית. חימום החלב ל- 60 מעלות ל 30 שניות או 70 מעלות ל- 15 שניות.

פורסם

הבעיה היא שחלב בשקית נשאר פתוח לאויר באופן קבוע, בקרטון\פלסטיק זה אומנם גם בא במגע עם האויר אבל בכמות קטנה יותר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

משפחה ממוצעת צורכת ליטר חלב ליום

אם כל יום חוסכים שקל על שימוש חלב בשקית זה 30 לחודש

לצביקה ואחרים לא מתאים להשתמש בשקיות ולחסוך 30 שח בחודש אבל להפוך את העולם בשביל 30 שקל לחודש כדי לחסוך בחבילת הטלויזיה/סלולר/אינטרנט זה יותר מצדיק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נמראה לי שאתם מערבבים קצת פה, חלב עמיד עובר עיקור ולא פיסטור.

אלא שטוענים שחלב עמיד וחלב בקרטון עוברים את אותו תהליך פיסטור, יש אפשרות לגבות את הטענה בהוכחות?

כי אני שותה הרבה חלב (נקי, ככה בכוס, לא בקפה או שוקו) וחלב עמיד לא יכנס אלי הביתה, יש לו טעם דוחה שנגרם כתוצאה מהליך הפיסטור, לחלב בקרטון אין כל טעם כזה.

בנוסף, אתם סתם מדמיינים, אין שום הבדל טעם בין חלב זהה בקרטון או בשקית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הריח והטעם שונים בין חלב בקרטון לחלב בשקית, לא דימיון (אולי אתה זה שמדמיין וחושב שאין הבדל :lol:).

בנוסף, יש הבדלים עצומים בין חלב עמיד של "תנובה" (מגעיל ת'שועלים - לא מסוגל לגעת בו גם עם סמן לייזר) לבין חלב עמיד של "מחלבות רמת הגולן" (ליגה לאומית). אגב, שניהם 3% הומוגניים.

קצת על פיסטור מתוך ויקיפדיה:

הפסטור הקלאסי הוא חימום לטמפרטורה של 63-68 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות. פסטור תעשייתי בימינו הוא תהליך של חימום לטמפרטורה של 73 מעלות צלזיוס ל־16 שניות וקירור מיידי ל 2 מעלות צלזיוס. תהליך זה הורס את כל החיידקים הפתוגניים ואת כל הפטריות (שמרים ועובשים שונים). החימום המהיר בטמפרטורה מבוקרת והקירור המהיר גורמים לכך, שנשמרים רוב הערכים התזונתיים של המזון המפוסטר. החיסרון בתהליך הוא שהוא אינו פוגע בנבגי החיידקים. דבר זה מגביל את אורך החיים של המזון המפוסטר שכן לאחר פרק זמן מסוים, הנבגים מתפתחים לחיידקים פעילים ופוגעים במזון. שמירה בקירור של מזון מפוסטר מעכבת את התהליך ומאריכה את אורך החיים של המוצר. בישראל, החלב הנמכר בשקיות הינו חלב מפוסטר.

תהליך דומה לפסטור הינו "פסטור על". בתהליך זה מתבצע חימום לטמפרטורה של 125 מעלות צלזיוס לשניה אחת, והוא נועד להאריך את חיי המדף של החלב (תוך פגיעה קטנה בערכו התזונתי). בתהליך זה משתמשים בישראל עבור חלב הנמכר באריזת קרטון. חימום זה נותן אורך חיים עדיף על פני הפסטור הסטנדרטי, אך גם פוגע יותר בערכים התזונתיים של החלב, ולמעשה אינו נחשב פסטור.

תהליך קיצוני יותר הינו "אולטרה פסטור" או עיקור (UHT). תהליך זה מתבצע על ידי חימום לטמפרטורה של 140 מעלות צלזיוס למשך שתי שניות. תוצאת התהליך קרויה חלב עמיד. חלב זה הינו סטרילי לחלוטין ולפיכך יכול להחזיק מעמד תקופה ארוכה מאד גם ללא שמירה בקרור כל עוד אריזתו לא נפתחה. בהתאם, חלב עמיד הינו בעל ערך תזונתי נמוך יותר, ואף טעמו שונה יחסית לחלב המפוסטר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני חושב שחלב בקרטון מחזיק יותר זמן כי פשוט אפשר לסגור את הפקק בעוד בשקית החלב נשאר פתוח במקרר וסופג ריחות.

שמים אטב פלסטיק , וזה לוקח בדיוק שניה וחצי

פורסם

לצביקה ואחרים לא מתאים להשתמש בשקיות ולחסוך 30 שח בחודש אבל להפוך את העולם בשביל 30 שקל לחודש כדי לחסוך בחבילת הטלויזיה/סלולר/אינטרנט זה יותר מצדיק.

להפוך את העולם בשביל לחסוך 30 ש"ח בחודש בחבילת הטלויזיה/סלולר/אינטרנט זאת אי נעימות חד פעמית. לפתוח כל בוקר את המקרר ולהתבאס מהפריט הארכיאולוגי הזה שעומד לי כקנקן שאין לו הופכין (תרתי משמע), זאת כבר אי נעימות יום יומית :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איציק, תסתכל טוב בקישור שהבאת, פיסטור על ועיקור אינם אותו תהליך.

חלב בקרטון עובר פיסטור על, חלב עמיד עובר עיקור.

אפילו מזכירים שם את הבדלי הטעם שנוצרים בחלב עמיד כתוצאה מתהליך העיקור.

פורסם
איציק, תסתכל טוב בקישור שהבאת, פיסטור על ועיקור אינם אותו תהליך.

חלב בקרטון עובר פיסטור על, חלב עמיד עובר עיקור.

אפילו מזכירים שם את הבדלי הטעם שנוצרים בחלב עמיד כתוצאה מתהליך העיקור.

שים לב למה שנאמר לגבי חלב בקרטון:

"תהליך דומה לפסטור הינו "פסטור על". בתהליך זה מתבצע חימום לטמפרטורה של 125 מעלות צלזיוס לשניה אחת, והוא נועד להאריך את חיי המדף של החלב (תוך פגיעה קטנה בערכו התזונתי). בתהליך זה משתמשים בישראל עבור חלב הנמכר באריזת קרטון. חימום זה נותן אורך חיים עדיף על פני הפסטור הסטנדרטי, אך גם פוגע יותר בערכים התזונתיים של החלב, ולמעשה אינו נחשב פסטור."

"תהליך קיצוני יותר הינו "אולטרה פסטור" או עיקור (UHT). תהליך זה מתבצע על ידי חימום לטמפרטורה של 140 מעלות צלזיוס למשך שתי שניות. תוצאת התהליך קרויה חלב עמיד. חלב זה הינו סטרילי לחלוטין ולפיכך יכול להחזיק מעמד תקופה ארוכה מאד גם ללא שמירה בקרור כל עוד אריזתו לא נפתחה. בהתאם, חלב עמיד הינו בעל ערך תזונתי נמוך יותר, ואף טעמו שונה יחסית לחלב המפוסטר."

הלכה למעשה, אם תרצה אפשר לקרוא ל"פסטור על" של החלב בקרטון "מיני עיקור", עניין של סמנטיקה - וכן, יש הבדלים בטעם בין חלב בשקית לחלב בקרטון ובין חלב בקרטון לחלב עמיד (עמיד הכי גרוע, קרטון בינוני, שקית הכי-טוב).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לידיעה - פיסטור על, הוא חימום החלב עד טמפ` של מעל 100 מעלות ל- 0.5 שניות. כך מחסלים את רוב הבקטריות בחלב, אבל איתם מחסלים גם את הטעם הטבעי של החלב.

או, בשפה הפשוטה, פשוט מרתיחים את החלב (כמו שהוריי נהגו לעשות ברוסיה, כשקנו חלב טרי ממשק).

ליטובתה יש גם חלב מועשר בשקיות ועליו אין כל פיקוח וכל מגבלת מחיר.

זכותו של המוכר לקבוע לסחורה שלו אילו מחירים שבא לו. זכותך, כקונה, לא לקנות, או לקנות אצל מתחרה שמציע מחיר זול יותר. אחד היתרונות של השוק החופשי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חברים, לא לבלבל.

רק החלב בשקיות של תנובה מפוסטר בפסטור רגיל.

חלב בשקיות של טרה ויוטבתה מפוסטר בפסטור-על, בדיוק כמו בקרטון.

עוד רגע אחזור עם צילום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בבקשה, חלב שנקנה ביום חמישי בערב, ה-23.

תאריך תפוגה: 13 יום.

כתוב שחור על גבי לבן "פסטור-על", בדיוק כמו בקרטונים.

רק אצל תנובה כתוב "פסטור" בלי על. בקיצור, כ-ו-ל-נ-ו שותים בעצם חלב עמיד, כן, כן.

(לא UHT, אבל עדיין, עמיד)

כנראה ששיפרו שם משהו כי אף אחד לא שם לב להבדל בטעם.

DSCF5838small.jpg

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האמת, על הכיתוב בשקיות חלב של טרה לא שמתי לב אם מדובר בפסטור על או פסטור רגיל (יכול להיות שיש 2 וורסיות ? קשה לי להאמין...) ואני משתדל לקנות בעיקר את החלב שלהם. אכן מפתיע אותי שהתוקף הוא ל 13 יום כי אני לא נתקלתי בכזה דבר.

השבוע קניתי שקיות של תנובה, אכן רשום עליהם רק "חלב מפוסטר" והתוקף שלהן (בהשוואה לשקיות של "טרה" שבד"כ נמצאות לידן) תמיד קצר יותר. כנראה שזאת אכן הסיבה (כנראה שהשקיות של טרה בשנים האחרונות הן מפוסטרות-על).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מישהו בעל טביעת עין לפרטים חשף את זה לפני מספר חודשים בפורום קפה.

אני לא יודע מתי החל החלב של טרה להיות מפוסטר-על.

התוקף של השקיות של תנובה אכן קצר יותר.

קשה לי לומר משהו נחרץ לגבי הבדלים בטעם, אבל מאוד ייתכן שאני מעדיף את החלב של טרה

מכיוון שהוא קצת יותר חסר טעם (כמו מקדונלד'ס?). לא נעים להודות בזה,

אבל יכול להיות שזאת הסיבה. :-)

(לאן נעלמו הימים שבהם חלב היה מחמיץ כעבור שלושה ימים... מישהו מתגעגע?)

פורסם
האמת, על הכיתוב בשקיות חלב של טרה לא שמתי לב אם מדובר בפסטור על או פסטור רגיל (יכול להיות שיש 2 וורסיות ? קשה לי להאמין...) ואני משתדל לקנות בעיקר את החלב שלהם.

העיקר שאתה מרגיש הבדל בטעם! :wink:

:roflmao::roflmao::roflmao:

דרך אגב, אני היום צורך כמעט רק חלב טבעי של יוטבתה.

הטעם טוב, המרקם מצוין (ככל הנראה בגלל אחוז השומן היחסית גבוהה) והכי חשוב, הוא כבר זמן רב במבצע, 2 קרטונים ב 11 ש"ח.

• תוכן חדש...