Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה פעמים אפשר להשוות כאן בפורום צריכת דלק של אנשים שונים וסגנונות נהיגה שונים?

אני יכול לנסוע עם פיקנטו,פנדה,אלטו וכ' ובפעם אחת להשיג צריכה של 20 ק"מ לליטר ובפעם אחרת צריכה של 10 ק"מ לליטר. זה 90% תלוי בסגנון הנהיגה והטופוגריפה (כמובן שיש עוד מאפיינים אך אלו העיקריים והמשפיעים ביותר במהירויות סבירות).

אם תבחנו את צריכת הדלק הרגעית ברכבים האלו, תראו עד כמה עדין ההבדל בין צריכה של 20 ק"מ לליטר לבין 16-17 ק"מ לליטר.

פורסם
אולי באמת צריך למנוע לסיים הרצה,אגב בפורום פיאט אנשים מגיעים ל 19 קילומטר על ידנית.

מוזר שזה 1-14..

אצלי פנדה 2005 ידנית, 170K ק"מ.

100% נסיעות עירוניות של 5-7 ק"מ בכל פעם (לפעמים המנוע אפילו לא מגיע לטמפ' עבודה), 1:14.4~.

משולב, כאשר החלק הארי הוא עדיין נסיעות לעבודה (עירוניות), 1:16.5~.

רק כביש מהיר לא מדדתי.

משכנתא זה קל

פורסם

בפיאט פונטו ידנית שברשותי, צריכת דלק עירונית, ללא מזגן, בחיפה ובקריות בלבד - כולל הכל - פקקים, באמפרים, כיכרות, רמזורים וכו' - 1:15. ז"א 600 ק"מ עד להידלקות הנורה, נכנסים 40 ליטר.

הפעלת מזגן מוסיפה 10% לצריכת הדלק והנורה נדלקת ב-540 ק"מ.

בבין עירוני הגעתי ל-1:20, וזה עוד היה עם העליות לצפת. (אולי אחת הנסיעות הבין עירוניות היחידות שאשכרה מדדתי צריכת דלק, ז"א תדלקתי לפול טנק לפני הנסיעה ואחריה)

מסקנה:

לקוריאנים יש עוד דרך ארוכה לעשות בתחום החיסכון בדלק. השברולט ספארק מאכזבת בכל פרמטר והיא אכן דייהו חדשה בכל מובן של המילה. יונדאי I10 כבר ידועה בתור מכונית לא חסכונית (משיגה 1:12) וגם פיקנטו לא עושה את העבודה.

רצית חיסכון בדלק? קנה פיאט. היחידה שמקיימת את ההבטחה לחיסכון בדלק בנהיגה עירונית.

פורסם

הפונטו שאני כתבתי עליה גם היתה הזרקה חד נקודתית מעפנה, והרבה נסיעה בעיר, פקקים ו110+ :roll: אז קיבלתי 1-10 באופן קבוע כל תדלות.

בפנדה הספקתי כבר לשים לב שאם האוטו לא מצליח להאיץ יותר וממשיכים להכניס את הדוושה אז הצריכה רגעית בכלל לא משתנה, שזה ממש נחמד, כי לא נשרף ככה שום דלק שלא היה מועיל. בפונטו זה בטח לא היה ככה, ובטח יש עוד המון שיפורים אחרים. אז בפנדה אני מקווה שיצא לי 1-14 +-. אבל רק בסוף החודש אני יתחיל לנסוע בה הרבה (פ"ת-צריפין בשעות העומס). בעסה כי זה מסקרן אותי כבר הרבה זמן כמה צריכה תצא :wink: אם פיקנטו בנהיגה חסכונית משיגה 1-15 אז אולי זה לא משהו אבל לפי דעתי זה ממש לא צורה לבדוק ככה. צריך השוואה רצינית.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בתדלוק הקרוב אני עושה בדיקה ראשונה בגרנדה רובוטית, ממש מסקרן אותי איך היא ביחס לפיקנטו. נראה אם היא תהיה ברמה ש-drsubaru מדבר עליה.

פורסם

אין תגובות? 17 עמודים מזילים ריר על כל שטות בפיקנטו, אבל כאשר מתפרסמים נתונים איומים של צריכת דלק כולם נעלמים? אין לכם מה להגיד על הפער העצום בין נתוני יצרן לצריכת הדלק בפועל? אף רכב אחר בקטגוריה לא הציג פער כל כך גדול בין נתוני יצרן לצריכת דלק בפועל!

16.2 ק"מ לליטר זו ממש לא "צריכה איומה", ושוב, זה תלוי מאד באופי הנהיגה ובמצב התנועה.

וחוץ מזה, מה כל ההיסטריה סביב צריכת הדלק ?

אמנם מחיר הדלק עלה, אבל עוד לא הגיע ל 30 ש"ח לליטר..

ואבל תשכחו שזה עדיין חצי מצריכת הדלק של מאזדה 3, וזה טוב בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

15 ק"מ/ל בנהיגה רגועה זה איום ונורא. אפשר להגיע לצריכת דלק דומה עם כל משפחתית 1.6 אוטומטית בנהיגה רגועה.

בשבילי זה משמעותי. הייתי יכול לקנות מאזדה 3 שעושה 1:13 בנהיגה רגועה. רכב אמיתי עם ביצועים סבירים ולא איזה פחית קוריאנית עלובה שנחנקת כאשר מדליקים את המזגן.

פורסם

אשתי נוהגת על סיטרואן סי 4, צריכת הדלק איך שלא תהפוך את זה לא עוברת את ה1/10

80% עירוני.

אם נעבור ל1/15 זה מעולה! ואני מאמין שאפשר להגיע להרבה יותר לאחר שהמנוע יפתח.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

15 ק"מ/ל בנהיגה רגועה זה איום ונורא. אפשר להגיע לצריכת דלק דומה עם כל משפחתית 1.6 אוטומטית בנהיגה רגועה.

בשבילי זה משמעותי. הייתי יכול לקנות מאזדה 3 שעושה 1:13 בנהיגה רגועה. רכב אמיתי עם ביצועים סבירים ולא איזה פחית קוריאנית עלובה שנחנקת כאשר מדליקים את המזגן.

אני לא יודע באיזה חלום מאזדה עושה 1/13??? אפילו המהנדסים של מאזדה לא חולמים על זה...

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

1 ל 13 ממוצע במאזדה 3 ?

אתה חולמת, מותק.

ועם כל הכבוד למאזדה 3, היא עולה בדיוק כפול מהפיקנטו, וזה השיקול העיקרי ברכישתה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רוצה להחליף? :wink:

אצלי במאזדה בנהיגה רגילה(לא איטית ולא מהירה מאד, באמצע) אני עושה בעירוני 1-10 ובין עירוני 1-12.

בקשר לפיקנטו:

כרגע זה נתון בהחלט מאכזב וגם אני מצפה(כמו שכבר כתבתי כאן)ממנוע מודרני קטן שאמור להיות חסכוני ועוד ברכב עם גיר ידני לצריכת דלק הרבה יותר טובה, משהו כמו 1-20.

אני מאמין שצריכת הדלק תשתפר עם הזמן, אבל לא בטוח שבהרבה.

בכל אופן זה רכב חדש מהחברה עם אחריות ארוכה והוא עדיין דיי חסכוני, וכל זה ב62K. אין לך ממה להיות מבואס כלכך.. אחלה תמורה למחיר.

• תוכן חדש...