Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

15 ק"מ/ל בנהיגה רגועה זה איום ונורא. אפשר להגיע לצריכת דלק דומה עם כל משפחתית 1.6 אוטומטית בנהיגה רגועה.

בשבילי זה משמעותי. הייתי יכול לקנות מאזדה 3 שעושה 1:13 בנהיגה רגועה. רכב אמיתי עם ביצועים סבירים ולא איזה פחית קוריאנית עלובה שנחנקת כאשר מדליקים את המזגן.

אל תגזים. קנית רכב חדש, עדיף שתהנה ממנו ולא תסבול. תסתכל על זה מכיוון אחר: צריכת דלק לא מרשימה במיוחד, אבל עדיין תוציא על דלק פחות כל חודש ולא תצטרך לשלם על תיקונים, כמו אם היית נשאר עם הטיפו. מקסימום תחליף לפנדה עוד שנה-שנתיים אם ממש לא תהיה מרוצה (ואם פנדה חדשה תהיה מוצלחת). בינתיים תנסה להנות מהיתרונות של האוטו.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוצה להחליף? :wink:

אצלי במאזדה בנהיגה רגילה(לא איטית ולא מהירה מאד, באמצע) אני עושה בעירוני 1-10 ובין עירוני 1-12.

110 עם מזגן? אחלה צריכה. אם אני הייתי נוסע 110 פיקנטו הייתה שותה 1:12 רק בלי הכוח והנוחות של מאזדה. חסר לי שפיקנטו תתחיל לעשות בעיות ואז הרכישה תהיה פשוט מושלמת. אולי כדי להיכנס במישהו. יש ביטוח.

פורסם
110 עם מזגן? אחלה צריכה. אם אני הייתי נוסע 110 פיקנטו הייתה שותה 1:12 רק בלי הכוח והנוחות של מאזדה. חסר לי שפיקנטו תתחיל לעשות בעיות ואז הרכישה תהיה פשוט מושלמת. אולי כדי להיכנס במישהו. יש ביטוח.

אחרי תגובות מן הסוג הזה אני יותר ויותר מאמין שאתה כנראה איזה סוכן משועמם של אחת מסוכנויות הרכב המתחרות בקטגוריה.

או שאתה עוד יותר משועמם, והפעם בלי שום אינטרס ופשוט מנסה להכפיש את שמה של הקטנטנה.

אופציה שלישית ואחרונה, היא שאתה בכל זאת בעלים של פיקנטו, שבוחר להתאכזב מהר מידי, ובעל ראייה "צרה" מאוד.

לשלול רכב על שצריכת הדלק שלו בתקופת ההרצה היא 1 ל 15 בזמן שבתמורה ל 62K ש"ח קיבלת את הרכב המאובזר, הבטוח והשובב ביותר בקטגוריה, זה לא ריאלי, לא נכון, לא סביר ולא מקובל.

לי בכל אופן, נמאס לשמוע על הקיטורים שלך.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

bbnf4B.jpg

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

עזוב להיכנס באנשים בשביל ביטוח, שים אותה ביד2 ותמכור תוך שבוע במקסימום 2~3 אלף הפסד.

יש הרבה אנשים שכן רוצים לקנות אותה ונרתעים מזה שצריך לחכות עד ספטמבר. תפרסם ב60K ותוך שבוע תוכל לעבור לפנדה (שאגב - קיימת בהספקה מיידית)

רכב זה ממש לא חתונה קתולית ולא צריך להרגיש כאילו עכשיו סוף העולם. היה פה מישהו שרשם שהוא מכר את האלטו שלו בהפסד של 5K אחרי חודש שימוש ועבר לפיקנטו.. אצלך הרכב רק שבוע ויש לו דרישה מטורפת וזמינות אפסית.

תחשוב על זה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ChemGuy85, כמה קילומטרים אתה נוסע בשנה?

מעל 25,000.

אחרי תגובות מן הסוג הזה אני יותר ויותר מאמין שאתה כנראה איזה סוכן משועמם של אחת מסוכנויות הרכב המתחרות בקטגוריה.

אופציה שלישית ואחרונה, היא שאתה בכל זאת בעלים של פיקנטו, שבוחר להתאכזב מהר מידי, ובעל ראייה "צרה" מאוד.

לשלול רכב על שצריכת הדלק שלו בתקופת ההרצה היא 1 ל 15 בזמן שבתמורה ל 62K ש"ח קיבלת את הרכב המאובזר, הבטוח והשובב ביותר בקטגוריה, זה לא ריאלי, לא נכון, לא סביר ולא מקובל.

לי בכל אופן, נמאס לשמוע על הקיטורים שלך.

תחשוב שוב.

ראייה שלי הרבה יותר רחבה משלך. 1 ל-15 זו צריכה עלובה לרכב שמבלה 80% בכביש מהיר במהירות חוקית. בשביל 1 ל-15 לרכב שבקושי זז עם מזגן לא הייתי קונה פיקנטו. הייתי קונה גרנדה פונטו 08/09 שיותר מאובזרת, נוחה, חזקה ובטיחותית. סתם דוגמא. העיקר אתה מתנפל עלי כדי להצדיק את הרכישה שלך.

פורסם

טוב עד כמה שזה מעצבן, ההבדל בין צריכה של 15 לליטר ו-17 לליטר, לקילומטראג כמו שלך, עומד על 119 שקל נוספים בחודש. לא סוף העולם. במיוחד כשהרכב עדיין בהרצה והצריכה רק יכולה להשתפר.

לא נסעתי על פיקנטו ולא ישבתי בא אבל לאור הביקורות היא מרגישה הרבה הרבה יותר טוב משאר מכוניות המיני ואני אישית על נוחות הייתי מוכן להוסיף עוד 120 שקל בחודש עלויות דלק.

שכח מלהוציא 1-15 ממאזדה 3.

ובאופן כללי, מפריע לך שהרכב קטן ולא סוחב, ואתה מוכן אפילו להתפשר על חסכוניות בשביל לקבל רכב חזק יותר?

תעשה מה שהציעו לך, תמכור בהפסד של 2000 שקל, ממש לא סוף העולם, ותיקנה רכב אחר שיותר יתאים. רכב זה באמת לא חתונה קתולית. גם לא בישראל(תרתי משמע).

פורסם

מפריע לי שהרכב לא סוחב ולא חסכוני. הכנתי את עצמי נפשית שהרכב לא יסחוב עוד לפני הרכישה. חישובים עשיתי על סמך צריכת דלק של 107, אלטו ופנדה. הייתי בטוח שמנוע סופר דופר מתקדם עם תזמון שסתומים כפול וכל החרטא יהיה בעל צריכת דלק זהה ואולי יותר טובה.

פורסם

אחרי ה"הייפ" הזה שהצליחו ליצור, בין השאר כאן בכל הנוגע לפיקנטו, בכלל לא בטוח שצריך להפסיד כסף במכירה שלה, שכן לחדשה מהחנות צריך להמתין לא מעט זמן להבנתי.

פורסם

1 ל-16 זו צריכה מצויינת למנוע בתול, ועם הזמן בד"כ הצריכה משתפרת כמובן שהרבה מזה תלוי גם באופי הנהיגה שלך.

הפיקנטו על הנייר הוא רכב מצויין הביקורות עליו בארץ ובחו"ל מעולות אי אפשר לצפות ממנוע 1000 תיזמון שסתומים או לא לסחוב כמו מנוע גדול יותר מי שקונה את הרכב צריך להבין שלא מדובר במכונית מירוץ. הכל יחסי רוצה יותר כוח תשלם יותר כסף.

CHEMGUY - לא מרוצה? תמכור, תפסיד כמה שקלים ותקנה את הפונטו או הפנדה שתספק אותך.

עושה רושם שאתה נהנה להתבכיין על הקנייה שעשית. סע על האוטו קצת תהנה ממנו ותראה שעם הזמן הצריכה תשתפר.

הנ"ל לא בעלים של פיקנטו אבל ייתכן מאוד שבעתיד כן.

פורסם

1 ל-15.

ביקורות זה קשקוש. איך אתה מסביר את הפער העצום בצריכת הדלק בין הביקורת של קארספורום (קיבלתי צריכת דלק זהה) לנתונים של מגזינים אחרים?

אסע על הרכב שלוש שנים. אבל אני בחיים יותר לא קונה רכב שנמצא פחות משנה - שנתיים בשוק.

פורסם

לשם השוואה: מנוע 1.8 אוטומטי (4 הילוכים) - 65 אחוזים בין עירוני ו-35 אחוזים עירוני בנסיעה לא איטית (לא יורד מ-100 בבין עירוני) , כאשר אני נוסע בכבישים עירוניים, זה חתיכת סיוט (פקקים לא כייפים:)) ומזגן דלוק כמעט כל הזמן, אני מגיע לצריכה של 1 ל-12. אם פיקנטו מגיעה ל-1/15-16, אז סלחו לי רבותיי, היא פשוט לא משתלמת.

אני מודע לכך שעדיין מדובר פה באינטרנט ואנשים אוהבים לחלום קצת (ראו שרשור צריכת דלק), אבל עדיין, אם נאמין לצריכה שלי ולכל הפסקה הקודמת שלי, אז צריכים לעשות חושבים פעמיים.

אני חייב לציין שמאוד הזדהתי עם הקטע של המזגן. בעבר, כאשר הייתה לי פולו (מנוע 1.4) והדלקתי מזגן, היה חוסר סחיבה מורגש מאוד (ועוד היא הייתה ידנית). כך שאני באמת מבין את תחושת התסכול, אשר נובעת משילוב של מנוע 1000 ומזגן. אני לא אגיד שאני לא מרגיש את העומס של המזגן, אבל בכ"ז מנוע 1.8 מתמודד איתו בצורה סבירה +.

אני לא כותב את ההודעה הזאת כדי "לצאת" בחוסר פרגון, ההפך הוא הנכון.

הספארק, לדוגמא, מקריאה באינטרנט בלבד, מאכזבת בגדול מבחינת צריכת דלק.

פורסם

כפי שניתן היה להבין ממה שכתבתי בשרשור הפיקנטו הגדול, כגודל ה-hype, גודל האכזבה.

מנועי ה-1000 למיניהם פשוט חלשים עבור רכבים פרטיים, שמשקל הכניסה שלהם הוא כ-900 ק"ג. הפעלת מזגן ברכב בעל מנוע כזה מביאה לנפילת כוח דומה בגודלה וכמותה למתרחש עם מנועים אחרים (העובדה שחלל הרכב קטן יותר מאשר סופר-מיני למשל, אינה מביאה להקטנת גודל המדחס ומערכת מיזור האוויר באופן פרופורציוני, מבחינת העומס שמוטל על המנוע), כאשר בעוד להם יש רזרבות כוח לכך, לזה הקטן לא נותר הרבה באמתחתו.

התוצאה: הנהג דוחק במנוע הקטן על מנת לאפשר השתלבות סבירה בתנועה הזורמת, תוך ספיגת העונש במחלקת צריכת הדלק. כך מתקבלת צריכת דלק שאינה משמעותית טובה יותר (אם כי עדיין טובה יותר באופן מוחלט) מאשר סופר-מיני-1400-קלאסית, שלא שווה לשלם עליה תשלום בדמות יחידת הנעה שיש לדחוק בה כל העת, אגב יצירת צליל מחוספס, "גס" ולא נעים המלווה תמידית את הנסיעה (שממילא אופייני למנועים הקטנטנים בתפעול שוטף, על אחת כמה וכמה כשהם נדרשים לתפקד תחת עומס).

:idea:

• תוכן חדש...