Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש כנראה בעיה עם הפיזיקה. באוטו קטן עם מנוע קטן למשקל חשיבות משמעותית בכל הנוגע לביצועים. מכונית מודרנית, גם קטנה, לא יכולה לספק משקל נמוך ולו בשל כל תקני הבטיחות בהם היא חייבת לעמוד. מכונית כזו כמו הפיקנטו שרק מראיה אתה משוכנע שיש לה קצת ספורט בנשמה, לא יכולה להתמודד בקלות עם משקלה ואין מה לעשות. פעם היו מכוניות מיני עם מנועים כאלו, כמו האינוצ'נטי עם מנוע שלושה צילינדר 1 ליטר של דייהטסו ו 55 סוסים עלובים, אבל מרכב ששוקל 600 קילו לערך וביצועים בהחלט מרגשים, היום אין כבר דברים כאלו.

פורסם
ציוני הבנת הנקרא הארציים בפעולה. :roll:

עזבו... אני אמרתי את דעתי. אין לי כוח לחזור על אותו הדבר עשרים פעמים. שבוע-שבועיים נהיגה אינטנסיבית על הרכב וגם אתם תבינו. הריח של החדש מערפל את הראש.

אני לא כול כך מבין אותך...

אתה מדבר כאילו לא ידעת שעם נסועה כמו שלך, נוחות הנסיעה תהיה משמעותית פחות טובה ברכב מיני מאשר רכב גדול יותר.

ושוב, אם הרכב לא לטעמך בשביל מה לסבול עם הרכב? תבלע את הגלולה, תמכור את הרכב בהפסד ממש מינמלי ותקנה משהו אחר שיותר מתאים לך.

סה"כ ליפול באלפיים שקל זה לא סוף העולם, יש אנשים שנופלים בהרבה יותר.

פורסם

טוב לפי מה שהולך כאן אני לא מוציא את הרכב מחר מהסוכנות פשוט חבל לי על הזמן...

ה306 עשתה בלי בעיות 1/16 +/- וסחבה לא רע אותו דבר בפיקנטו זה לא יחזיר את ההשקעה ציפיתי לפחות ל1/20

(95% בין עירוני רגוע על 100 קמ"ש)

פורסם

.. ופתאום ה"פחנוע ההודי" אלטו, "מכונית צעצוע" 107 ו "זקנת העדר" פנדה שוב נראות רלוונטיות.

הגעתי למסקנה שאין דבר כזה ה"מיני הכי טובה", יש ה"מיני הכי טובה בשבילי".

לכולן יש יתרונות וחסרונות, והחיסרון של הפיקנטו - בניגוד למה שכולם חשבו - הוא דווקא צריכת הדלק ה"קוריאנית" שלו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תשמע, אם כבר רכב קטן, שירגיש טוב על הכביש, ואת זה הפיקנטו עושה... אין מה לעשות.

נכון לעכשיו צריכת הדלק לא WOW אבל גם באלטו היו תגובות כאלו בהתחלה לפי זכרוני..

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

טוב נעמיד דברים על פרפורציה אלטו לא באה בחשבון לאחר נהיגה בה יותר מידי "פלסטיק" ותחושה של מכונית צעצוע (לטעמי) ורק 4 מקומות (וזאת הסיבה שה107 לא נבחנה כלל- ירדה מהפרק).

פנדה - הייתי קונה בוודאות, לטעמי עדיפה על הפיקנטו מבחינה פנימית אבל לא מתאימה לגבוהים עקב מבנה של ה"דש" מקדימה (מיקום מוט ההילוכים לא מאפשר מקום לרגל) הלכתי על חדש מכיוון שנתוני הדלק היו מרשימים אני כנראה נוסע יותר מרוב אלו שקיבלו את הפיקנטו כאן בפורום (900 ק"מ בשבוע +/-)

אז אני יתן דיווח מעודכן בשאיפה תוך שבועיים שלוש

פורסם
טוב לפי מה שהולך כאן אני לא מוציא את הרכב מחר מהסוכנות פשוט חבל לי על הזמן...

ה306 עשתה בלי בעיות 1/16 +/- וסחבה לא רע אותו דבר בפיקנטו זה לא יחזיר את ההשקעה ציפיתי לפחות ל1/20

(95% בין עירוני רגוע על 100 קמ"ש)

אני חייב לציין שהשיקולים של חלק מהאנשים בבחירת רכב תמוהים מאוד בעיניי...

בוא נעשה השוואה כלכלית וגם מבחינת נוחות בין הרכב הנוכחי שלך לבין קיה פיקאנטו חדשה.

לפי הודעות קודמות שלך אני מניח שאתה נוסע בסביבות ה-46,500 קילומטרים בשנה, ההבדל השנתי בין צריכת דלק של 1/16(פיזו 306) לבין 1/20(קיה פיקאנטו, תיאורתי לאור העובדות בשטח) במקרה שלך יהיה בסביבות ה-4600 שקל בשנה.

סכום לא מבוטל, מסכים בהחלט, אבל לאור הקילומטראג האדיר הזה, הערך של הרכב ירד בערך כמו רכב ליסינג, 20-25 אחוז בשנה - שזה עומד על 12500 אלף בשנה הראשונה, 10,200 בשנה השניה וממשיך...

הייתרון הכלכלי לטובת הקיה הוא רק בפחות הוצאות למוסך, ככה שזה מתאזן בניהם.

ועכשיו מבחינת הנוחות:

מבלי לנסוע על הקיה, אני בטוח ב-100% שהפז'ו נוחה יותר. בלי שום ספק אפילו הכי קטן.

היא מרווחת יותר

כניראה שפחות בטיחותית, אבל למי שקונה מיני ונוסע בעיקר בינעירוני, כניראה שבטיחות היא לא שיקול בשבילו.

זה יהיה סיוט שלא יאומן לנסוע על רכב מיני 190 קילומטר ביום. (ראה את CHEMGUY85 שחווה את זה עכשיו על בשרו)

ככה, שהחיסכון בדלק הוא חשוב, אבל כול עוד הדלק לא עולה 30 שקל לליטר, הוא עדיין יחסית מיותר, וזה ממש לא צריך להיות השיקול העיקרי

פורסם

אוקי קצת הבהרות אבל תמתין לפני שיוצאים בהכרזות של תמוהים בעיניי:

אנחנו עם 4 ילדים (בע"הר) אז לפעמים יש צורך בהסעה של כולם + מבוגר אחד כך ששוב 4 מקומות לא בא בחשבון.

הפיגו החזיקה מעמד פחות מהמצופה שנה ראשונה עם אחזקה סבירה שנתיים אח"כ כבר עם 7K תיקונים בשנה ולמרות הנוחות המדהימה והמרווח (וגם צריכת הדלק) אני לא מוכן לסבול מזגן לא משהו עם נסיעה תמיד בחשש שמשהו יקרה ואחזקה שמתקרבת לרכב חדש.

בטיחות איוזור מלא יותר טובה מהפיגו שהיא ללא ABS ורק עם 2 כ"א.

אחריות 3 שנים מלאות בשאיפה שזה יספיק.

צריכת דלק מכיוון שהנסועה היא 90% מחוץ לעיר השאיפה היתה להגיע ל 1/23 +/-ואז החיסכון משמעותי

ירידת ערך חושבה לפי 15% בשנה הק"מ מגיע ל 40K- (בחופשים וכו' משתמשים במולטיפלה יותר).

נוחות הרכב היה לי מרווח באופן סביר + נסיעת מבחן של כ 50ק"מ שוב נראה לי סביר.

אם אני יחסוך באיזור 6K לשנה מהליסינג (אצלינו בחברה הוא יקר יחסית פיקנטו אוטו' 3760 ש"ח לחודש לפני שווי מס)

הרווחתי אחלה חופשה.

לסיום רכב זה לא חתונה קתולית אחרי חודשיים סבלתי- נמכור ונמשיך הלאה עם פחות 5K ש"ח בכיס...

פורסם
TT, מה לגבי צריכת הדלק שלך?

מצטער,לא איש בשורות אני כי עדיין לא הגעתי לחצי המיכל. לא יוצא לי לנסוע על הרכב הרבה. בכל מקרה ממה שאני רואה צריכת הדלק תהיה פחות טובה מהאלטו,לא בטוח אם משהו משמעותי. באלטו הגעתי עם המיכל הראשון ל- 19.7 ק"מ לליטר. אני מחכה ליום התדלוק הראשון עם הפיקנטו כדי להשוות. אל דאגה, מייד כשיהיה לי עדכון אעלה אותו לכאן.

פורסם

מחר אני עושה נסיעה מאשדוד למצפה רמון וחזרה כדי לבדוק את צריכת הדלק ולסיים הרצה. תקבל את כל הנתונים + צילומים + קבלות מתחנות דלק.

פורסם

מחר אני עושה נסיעה מאשדוד למצפה רמון וחזרה כדי לבדוק את צריכת הדלק ולסיים הרצה. תקבל את כל הנתונים + צילומים + קבלות מתחנות דלק.

:roll: זאת הדרך הגרועה לבצע הרצה. הרצה צריך לבצע על פי ספר הרכב במהירות משתנה. לא להציב את הרכב על 90 קמ"ש בסל"ד קבוע ולנסוע כמה שעות. ההיפך, לנסוע בתנועה אורבנית עם שינוי מהירות ושינוי סל"ד תכופים.

• תוכן חדש...