Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על איזה הרצה אתם מדברים ?

קיבלנו את הרכב בשלישי האחרון בפ"ת ולא צוין לנו בכלל שום נושא של הרצה ושאלנו במיוחד .

יוסי

אף יבואן לא טורח להגיד לך את זה. חוצפה. בכל מקרה הדבר הכי טוב זה לפתוח ספר רכב עם קבלתו. בספר הרכב תראה שעד 1000 ק"מ אתה צריך לנסוע באופן רגוע, בסל"ד של 2000-4000 ובמהירויות משתנות.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טוב לפי מה שהולך כאן אני לא מוציא את הרכב מחר מהסוכנות פשוט חבל לי על הזמן...

ה306 עשתה בלי בעיות 1/16 +/- וסחבה לא רע אותו דבר בפיקנטו זה לא יחזיר את ההשקעה ציפיתי לפחות ל1/20

(95% בין עירוני רגוע על 100 קמ"ש)

כמה שטויות בהודעה אחת:

1. ה306 עשתה צריכה כזו בחניה, על בוקים, עם שמן מטפטף מלמטה, או שהיה לך פטנט מיוחד - ואז כדאי שתשתף את פיז'ו כי אולי עלית פה על משהו שווה במיוחד...

2. אתה מצפה מאוטו, קופסת פח עם ארבע גלגלים מזגן ומושבים לצריכת דלק של קטנוע? אני מציע (שוב) שתתחבר למציאות

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אף יבואן לא טורח להגיד לך את זה. חוצפה. בכל מקרה הדבר הכי טוב זה לפתוח ספר רכב עם קבלתו. בספר הרכב תראה שעד 1000 ק"מ אתה צריך לנסוע באופן רגוע, בסל"ד של 2000-4000 ובמהירויות משתנות.

זה הקטע שעוד לא קיבלנו טענו שיש חוסר כרגע וישלחו בדואר ,

מישהו יכול לצלם ולהעלות לפורום את הדף ?

תודה

יוסי

פורסם

לא מזיק לבצע הרצה, גם אם לא מצויין כלום.

ושוב לגבי צריכת הדלק, קצת פרופורציות. ניתן להגיע לצריכת דלק מרשימה עם כל רכב, הבעייה היא שאנשים לא יודעים איך להשיג אותה. אני מציע לקרוא את שלל העצות והטיפים לחיסכון בדלק שפורסמו בפורום ובמקומות אחרים באינטרנט ותגלו איך אפשר לסחוט בכיף עוד כמה קילומטרים לכל ליטר.

ChemGuy85, אתה יוצא בהצהרות שהן לא לעניין. מיכל אחד וראשון לא משקף כלום. הרכב עם 0 קילומטר, אתה עוד לא רגיל אליו, לא יודע איך לתזמן את החלפת ההילוכים המדוייקת ונסעת עליו רק כמה מאות קילומטרים. עם הרגלי נהיגה נכונים וחסכוניים אתה תראה ירידה בצריכה מתדלוק לתדלוק.

המקטעים שנסעת הם אומנם בין-עירוניים אך לא מאפשרים לרכב להגיע לצריכת דלק טובה מאחר והם קצרים מדי. תראה שככל שהנסיעות מתארכות ובו זמנית גם המרחק מתדלוק לתדלוק אתה תקבל צריכת דלק טובה יותר, וכדאי שתמדוד בשיטה הישנה והטובה ולא לפי מחשב הרכב שבד"כ אופטימי יותר מהמציאות.

ולסיכומו של עניין, כמו כל נתון צריכת דלק שמפרסם היצרן זה ברור כשמש שמדובר בנתון רחוק מהמציאות ולא משקף את הצריכה האמיתית. עם זאת צריכת הדלק של רכבי המיני טובה מהמשפחתיות ומרוב רכבי הסופר מיני, ולכן אין כאן שום בעייה. עד שלא תבוא איזו פריצת דרך חדשנית בכל הקשור לניצול טוב יותר של האנרגייה שבבנזין או איזה מנוע סופר-דופר חסכוני אנחנו יכולים רק לחלום על מספרים שמעל 1:20 בדרך קבע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדיוק מה שאני עושה. רגוע, בסל"ד של 2000 - 4000. בספר רכב כתוב שאין צורך לבצע הרצה, אבל אם נוסעים 1000 ק"מ בתנאים שציינת עלול להיות שיפור בביצועי המנוע וצריכת דלק. לי אין אפשרות לנסוע 1000 ק"מ בתנאים עירוניים ולכן אני עושה את הדבר הטוב הבא.

איתמר, אני תמיד מחשב בשיטה הישנה. אני לא מאמין למחשב הדרך. אני מתעצבן בגלל שאין כמעט שיפור בצריכת הדלק בהשוואה לרכב הישן שלי. בנוסף, אני מציין פעם אחר פעם שאני נוהג על 100 בלי לאמץ את המנוע ועדיין מקבל הטפות שאני לא נוהג חסכוני. משאיות עוקפות אותי, למען השם. משאיות!

נקודה נוספת שאף רכב אחר בקטגוריה לא מציג פער כל כך גדול בין נתוני יצרן לצריכת דלק בפועל.

נקודה אחרונה נכון לצריכת דלק 1:15 אין שום הצדקה לקנות פיקנטו ולעשות כל כך הרבה ויתורים על כוח, נוחות ובטיחות. ניתן להגיע לצריכה דומה עם משפחתית 1.6 אוטומטית אז מה עשיתי בזה שקניתי פיקנטו?

פורסם
נקודה הנוספת שאף רכב אחר בקטגוריה לא מציג פער כל כך גדול בין נתוני יצרן לצריכת דלק בפועל.

ה-ב-נ-ו.

די, חבר, אתה חופר.

אין שום משפחתומטית בארץ עם צריכה דומה ל-1:15, לא בנסיעה רגועה,

ולא בנסיעת סבתא ולא בנסיעה ממוצעת. אתה סתם זורק מספרים, העיקר להוסיף עוד יחידה במונה ההודעות.

אין מכוניות שעושות 1:20 בארץ בממוצע, שום פג'ו 306 ביקום לא עושה 1:16

וההתעסקות הזאת עם הטיות בסטטיסטיקה היא מגוחכת -

צריכת דלק היא משהו שנמד לאורך זמן, בתנאים מציאותיים של שימוש יומיומי,

ולמכוניות הזעירות והפופולריות של הפורום יש צריכת דלק טובה יותר

מזו של משפחתומטית ממוצעת. המספר איננו חשוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל אתה טועה. בהחלט ניתן להגיע לצריכת דלק דומה עם משפחתית בכביש בין עירוני. שנית, המספר מאוד, מאוד חשוב. בפער זניח בצריכת דלק אין שום סיבה לקחת פחית כמו פיקנטו במקום מכונית נורמלית כמו מאזדה 3 או קורולה. בסדר, אני מבין שכולם מתלהבים ומדובר במכונית הקדושה החדשה של הפורום. עוד מספר חודשים תבשילו בדיוק כמו שרוכשי ספארק יצאו מהסרט שלהם ונטשו את הפורום.

פורסם

מה הסרט שלך? מה אתה כזה ממורמר,מה אבא אמר לך צדקתי הקוראניות חרא של רכבים? בישביל 2000 ש"ח אתה אוכל את הלב כל היום(זה גם כסף אבל לא שווה את המרמור האין סופי שלך) תמכור את הרכב תוך שנייה ושלום על ישראל ואז תוכל לרשום שוב פעם הודעה בנוסח הזה:

עמוד 20 מ"ס 299

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=373899&page=20

פורסם

306 לא יכולה להגיע ל- 1/16 בכביש בין עירוני? עם כל מבחר המנועים שברשותה ( 1400,1600,1800,2000 ) ?

אני מאמין שבאמת הגזמנו קצת בשרשור. סה"כ מדובר בתדלוק ראשון. במידה והצריכה תמשיך להיות כזו בעוד מספר חודשים, אז הצריכה אכן תחשב ככישלון.

פורסם

ChemGuy85 תרגע, אף פיקנטו שהגיעה לארץ לא יכולה להראות את הצריכה האמיתית שלה עדיין.

תחכה חודש- חודשיים, אם עדיין תראה שהצריכה לא משהו ושאתה מעדיף כבר בפער הזה להשקיע ברכב קצת יותר "כבד", תמכור את הפיקנטו.

לדעתי אתה יכול למכור כבר עכשיו את הפיקנטו ביותר משקנית אותה, אנשים ישלמו עוד קצת כדי לקבל אותה בעוד שבוע ולא בעוד שלושה חודשים במקרה הטוב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ChemGuy85

אני לא מבין איך מגיעים למסקנות כאלו לפני תדלוק ראשוני ?

הרכב של אחי הגיע רק בשלישי האחרון גמע מאז 225 ק"מ מהמרכז לזכרון יעקוב טיול קצר וחזרה לפי המדיד רבע מיכל דלק ,

לא יודע להגיד כמה המדיד נכון .

הרכב עונה על כל הציפיות שלנו ויותר,הגיר נוח הקלאץ דורש התמצאות קלה ,ההגה נוח מאד ,הכיסא לא רע בכלל ,הרדיו שכל כך השמיצו כאן לא נחות למשל מהרדיו שיש לי בטויוטה של העבודה ,

בקיצור בדיוק כמו שרצינו.

אני לא מכיר מישהו שבאמת חשב שהרכב יעשה 1 ל23 ק"מ .

זה בדיוק כמו להאמין לפרסומת של ניסאן מיקרה :roll: ,או התחתוניות הסופגות עם הכנפים אלו שעפים כמו פרפרים :lol:

יוסי

פורסם

טוב לכל המלעיזים (אני מבין שיש מתבגרים בפורום אבל גם כשאתה חושב משהו בצורה שונה יש דרך להביע)

הפיג'ו 306 1.4 ידנית ברשותי שנתיים וחצי שעליה עשיתי כ 63K ק"מ כל ההוצאות רשומות (כולל העצי ריח למינהם) כל ק"מ נרשם כולל כל תדלוק כמה ק"מ בוצע על כל מיכל וכו'

סיכום יצא אחרי המכירה

אבל בממוצע (כאשר שוב 90 % מהנסיעות מחוץ לעיר) הצריכה היאמעל 1/16 הרכב באופן קבוע לא עובר את ה3K סל"ד וממוצע המהירות הוא 100 קמ"ש (עם חריגות לכיוון ה 105 או למטה ל90).

אם הרכב שלי כזה נדיר בצריכה שלו אני מזמין אותכם לקנות אותו ו...לנסות בעצמכם.

לא חוכמה למשוך הילוכים לצאת לא במתינות מהרמזורים וכו' ולצפות לצריכה טובה.

על בסיס זה ציפיתי להגיע ל 1/20 +/- בפיקנטו.

פורסם
עם זאת צריכת הדלק של רכבי המיני טובה מהמשפחתיות ומרוב רכבי הסופר מיני, ולכן אין כאן שום בעייה. עד שלא תבוא איזו פריצת דרך חדשנית בכל הקשור לניצול טוב יותר של האנרגייה שבבנזין או איזה מנוע סופר-דופר חסכוני אנחנו יכולים רק לחלום על מספרים שמעל 1:20 בדרך קבע.

איתמר.

אני דווקא חושב שכן יש כאן בעיה. רכבי מיני צריכים להיות חסכוניים מכל סופר-מיני ובפער מורגש, כי יש למיני 2 יתרונות: משקל נמוך ומנוע יותר קטן. אם מכונית מיני פחות חסכונית מסופר-מיני, אז היצרן נכשל במשימתו.

ואולי נראה את הפריצת דרך עם המנוע החדש שך מאזדה שמובטח 30 ק"ם לליטר משולב, אז יש סיכוי לא רע לקבל במציאות 20. אולי גם המנוע החדש של פיאט בנפח 0.9 ליטר יהיה הצלחה, נצטרך לחכות בסבלנות.

פורסם
טוב לכל המלעיזים (אני מבין שיש מתבגרים בפורום אבל גם כשאתה חושב משהו בצורה שונה יש דרך להביע)

הפיג'ו 306 1.4 ידנית ברשותי שנתיים וחצי שעליה עשיתי כ 63K ק"מ כל ההוצאות רשומות (כולל העצי ריח למינהם) כל ק"מ נרשם כולל כל תדלוק כמה ק"מ בוצע על כל מיכל וכו'

סיכום יצא אחרי המכירה

אבל בממוצע (כאשר שוב 90 % מהנסיעות מחוץ לעיר) הצריכה היאמעל 1/16 הרכב באופן קבוע לא עובר את ה3K סל"ד וממוצע המהירות הוא 100 קמ"ש (עם חריגות לכיוון ה 105 או למטה ל90).

אם הרכב שלי כזה נדיר בצריכה שלו אני מזמין אותכם לקנות אותו ו...לנסות בעצמכם.

לא חוכמה למשוך הילוכים לצאת לא במתינות מהרמזורים וכו' ולצפות לצריכה טובה.

על בסיס זה ציפיתי להגיע ל 1/20 +/- בפיקנטו.

האם הצריכה שציינת היא עם מזגן ? האם הדגם שלך הוא עם הגה כוח ?

לי היה את הדימונט 1800 סמ"ק והאוטו לא היה שותה אלא היה לוגם בחביות .

יוסי

פורסם
ChemGuy85

אני לא מבין איך מגיעים למסקנות כאלו לפני תדלוק ראשוני ?

הרכב של אחי הגיע רק בשלישי האחרון גמע מאז 225 ק"מ מהמרכז לזכרון יעקוב טיול קצר וחזרה לפי המדיד רבע מיכל דלק ,

לא יודע להגיד כמה המדיד נכון .

הרכב עונה על כל הציפיות שלנו ויותר,הגיר נוח הקלאץ דורש התמצאות קלה ,ההגה נוח מאד ,הכיסא לא רע בכלל ,הרדיו שכל כך השמיצו כאן לא נחות למשל מהרדיו שיש לי בטויוטה של העבודה ,

בקיצור בדיוק כמו שרצינו.

אני לא מכיר מישהו שבאמת חשב שהרכב יעשה 1 ל23 ק"מ .

זה בדיוק כמו להאמין לפרסומת של ניסאן מיקרה :roll: ,או התחתוניות הסופגות עם הכנפים אלו שעפים כמו פרפרים :lol:

יוסי

בניתי על 18-19 ק"מ/ל'. אין שום הצדקה אחרת לקנות את הרכבים האלה.

• תוכן חדש...