Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראה ערך שרשור הספארק הגדול.

אף אחד לא ציפה למשהו טוב מספארק. אבל כאן זה מנוע 1.0 Kappa עם תזמון שסתומים כפול ושאר הירקות. הייתי יכול לקנות פנדה בלי שום תזמון שסתומים שצורכת ריאלי 18-19 ק"מ/ל'. בשביל 15 ק"מ/ל' במהירות 90 קמ"ש אפשר לקנות מאזדה 3, לשייט על 90 בנתיב הימני ולפחות לנהוג ברכב אוטומט שלא נחנק בכל ניסיון עקיפה קל.

מסקנה: ביקורת של קארספורום הכי אמינה. מבקרים אחרים כנראה מצאו מעטפה במגירה מתחת למושב.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ChemGuy85, זה הסיכון שלקחו כל מזמיני הפיקנטו באשר הם, שקנו רכב שעוד לא נבדק לאורך זמן בשום מקום.

ציפינו לצריכה כמו של האלטו\107, קיבלנו משהו קצת פחות טוב מi10, אף על פי המנוע ה"סופר מתקדם עם טכנולוגיות כמו שאין בשום מקום אחר".

אישית אני מאוכזב מצריכת הדלק. ההגיון שלי להתקדם לרכב קטן וחסכוני מסיוויק 2002 היה מבוסס על תחזיק צריכה ממוצעת כמו שיש ל107 ולאלטו (1/19 עירוני, כמו שמדווח ע"י נהגים רבים), ועכשיו לאור המצב אני מפקפק בהחלטה שלי.

אבל

כשהחיים מגישים לך לימון - תכין לימונדה.

עוד ליטר, עוד שניים, 'סעמאק עם כל זה. אני נוסע ברכב חדש, מאוד בטיחותי (*על הנייר, עוד לא נבדק ע"י NCAP), עם מזגן מקפיא, המון חלונות חשמל, ואת שארית רשימת האבזור אתם בטח מכירים לבד.

בינתיים עד לרכב הבא כל מה שנשאר זה ליהנות. כאשר אחליט למכור אותה ולעבור למשהו אחר - שפן נסיונות של שום יצרן אני בטח לא אסכים להיות בשנית.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

היי

שימו לב שאלו נתונים ראשוניים, גם בהתחלה דיווחו בעלי האלטו על צריכת דלק פחות טובה ממה שיש להם עכשיו, אני מאמין שזה ישתפר.

בכל אופן אני לא מבטל את ההזמנה שלי כי אני חושב שזה אחלה רכב.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם
נתונים איומים? מרגע לרגע אתה יותר ויותר נשמע כמו סוכן מתוסכל של סוזוקי!

1. אין יותר מידי תדהמה כי אלא גם הנתונים שאנחנו הגענו אליהם במבחן.

2. עדיין מדובר בצריכת דלק מצוינת .

3.נתנוי היצרן רק נותנים לך קנה מידה להשוואה לנתוני יצרן אחרים (מאחר וכולם נבחנים תחת אותם תנאים), אל תצפה להגיע לנתוני היצרן.

4. מהירות ממוצעת 100 עם עקיפות ב 120 זה זללנות דלק לא קטנה, אנחנו בנסיעה סטטית קבועה ב 85 קמ"ש לאורך כביש 2 הגענו ל 1:20 אבל זה מתיש ומעייף לנהוג ככה. אם החלטת לנהוג יותר מהר ולעקוף על 120, ברור לך שזה יעלה לך בדלק, לא?

לסיכום, למרות שהפער מהצהרות היצרן מאוד גדול, עדיין, אי אפשר להתלונן על צריכת דלק 1:17 בנהיגה כמו שציינת (וכמו שציינו, יש סיכוי סביר שזה עוד ישתפר בהמשך כשהמנוע "יפתח").

קודם כל עשיתי רק שתי עקיפות שנמשכו מספר שניות. שנית, אף יצרן לא הצהיר על נתונים כל כך מנופחים בצריכת דלק.

פנדה:

יצרן: ממוצע 20.4

בפועל: מדווחים על 18-19 ק"מ/ל'

107:

יצרן: ממוצע 21.7

בפועל: מדווחים על 18-19 ק"מ/ל

סוזוקי אלטו:

יצרן: ממוצע 22.7

בפועל: מדווחים על 18-19 ק"מ/ל

מדובר בשלושת המכוניות שהגיעו מת"א לאילת וחזרה על מיכל דלק אחד.

פיקנטו:

יצרן: ממוצע 23.8

בפועל: 16 ק"מ/ל' בנהיגת סבתא

אם אני מתעלם ממוצע ומסתכל על בינעירוני הפערים עוד יותר עצומים! איך הם בדקו את הרכב? על 60 בלי מזגן? זה לא פער עצום בין נתוני יצרן למציאות?

פורסם

השאלה אם עדיף רכב שהוא ״רכב״ ועושה 1/16 לעומת רכב פלסטיק פשוט (107 ואלטו) שעושה 1/19 ?

זה שיקול, גם שוב הדבר יכול להשתפר...

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם
ChemGuy85, זה הסיכון שלקחו כל מזמיני הפיקנטו באשר הם, שקנו רכב שעוד לא נבדק לאורך זמן בשום מקום.

ציפינו לצריכה כמו של האלטו\107, קיבלנו משהו קצת פחות טוב מi10, אף על פי המנוע ה"סופר מתקדם עם טכנולוגיות כמו שאין בשום מקום אחר".

אישית אני מאוכזב מצריכת הדלק. ההגיון שלי להתקדם לרכב קטן וחסכוני מסיוויק 2002 היה מבוסס על תחזיק צריכה ממוצעת כמו שיש ל107 ולאלטו (1/19 עירוני, כמו שמדווח ע"י נהגים רבים), ועכשיו לאור המצב אני מפקפק בהחלטה שלי.

אבל

כשהחיים מגישים לך לימון - תכין לימונדה.

עוד ליטר, עוד שניים, 'סעמאק עם כל זה. אני נוסע ברכב חדש, מאוד בטיחותי (*על הנייר, עוד לא נבדק ע"י NCAP), עם מזגן מקפיא, המון חלונות חשמל, ואת שארית רשימת האבזור אתם בטח מכירים לבד.

בינתיים עד לרכב הבא כל מה שנשאר זה ליהנות. כאשר אחליט למכור אותה ולעבור למשהו אחר - שפן נסיונות של שום יצרן אני בטח לא אסכים להיות בשנית.

מה צריכת הדלק שיצאה לך?

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם
השאלה אם עדיף רכב שהוא ״רכב״ ועושה 1/16 לעומת רכב פלסטיק פשוט (107 ואלטו) שעושה 1/19 ?

זה שיקול, גם שוב הדבר יכול להשתפר...

אתה יכול לקנות רכב-רכב אמיתי עם גיר אוטומט שנוסע 15 ק"מ/ל' במהירות 90 בנתיב הימני.

פורסם

אבל פיקנטו תקבל 1-15 כל הזמן ומאזדה 3 רק אם לא תסע בעיר ואם תנהג כמו זקנה מתה. אני לא מבין על מה אתה מתלונן בכלל, אתה משווה פה דברים שונים. נסיעה לאילת ברור שיותר חסכונית מסתם נסיעות.

בפנדה שלי עוד לא יצא לי לגמור מיכל כי אני בטירונות אבל שהיא הייתה אצל ההורים שלי היא לא עשתה יותר טוב מ1-14... נסיעות מעורבות בלי יותר מדי מהירות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אולי באמת צריך למנוע לסיים הרצה,אגב בפורום פיאט אנשים מגיעים ל 19 קילומטר על ידנית.

מוזר שזה 1-14..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם שאני נוסע בכביש מהיר בלי ללחוץ אז כתוב לי על המסך הקטן 2 ליטר ל100 ק"מ. אני מדבר על צריכה מציאותית, שנוסעים איך שבא לך, פקקים, עיר, עקיפות בלי לחשוב כל היום על הזווית של הרגל.

שמתי לב שאם תכנס שרשורים משנים קודמות הצריכת דלק שאנשים פרסמו היתה הרבה יותר גרועה. משומה נהיה באופנה לנפח בשנים האחרונות את החוסר-צריכה לרמות מגוכחות. אני לא מאמין שמישהו עושה 1-19 באמת על מיכל שלם... פשוט חארטה.

בפונטו שהיתה לי הייתי עושה 1 ל 10 אחרי שתיקנתי בה כל דבר שמשפיע על הצריכה ואנשים בלי בושה רשמו שהם עושים 1-17 וכאלה.. זה פשוט לא רציני.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
מה צריכת הדלק שיצאה לך?

מחשב הדרך האופטימי מראה על 7/100, עוד לא יצא לי לתדלק כי בסה"כ נסעתי 280קמ, אבל המחוג קצת מתחת ל1/4 מיכל.

לא חורך אספלט ברמזורים, לא לוקח סיבובים כמו שומאכר, אבל גם לא תמצא אותי זוחל בכביש החוף על פחות מ110.

נוסע לפי המלצת יצרן לתקופת ההרצה (להחזיק את המנוע בין 2000 ל-4000 סלד) כלומר כשהמחשב מדרבן אותי להעלות להילוך חמישי על 60 קמש, משהו שיוריד אותי לכ1200 סלד, אני מסרב ונשאר בשלישי.

זה כמובן משפיע, ביחד עם זה שהמנוע עדיין בתול, והצמיגים שהיו מנופחים מהבונדד ל38 ב200קמ הראשונים, משהו שבדקתי רק אחרי שמישהו כאן בפורום שם לב לזה אצלו. (המלצת יצרן היא 33 קדימה ו31 אחורה..)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז כניראה זה תלוי באופי נהגיה,אני על הדובלו בכבישים הררים הייתי משיג צריכה קבועה של 1/16.5, בכבישים ישרים הייתי מגיעה 1-17/18.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
גם שאני נוסע בכביש מהיר בלי ללחוץ אז כתוב לי על המסך הקטן 2 ליטר ל100 ק"מ. אני מדבר על צריכה מציאותית, שנוסעים איך שבא לך, פקקים, עיר, עקיפות בלי לחשוב כל היום על הזווית של הרגל.

שמתי לב שאם תכנס שרשורים משנים קודמות הצריכת דלק שאנשים פרסמו היתה הרבה יותר גרועה. משומה נהיה באופנה לנפח בשנים האחרונות את החוסר-צריכה לרמות מגוכחות. אני לא מאמין שמישהו עושה 1-19 באמת על מיכל שלם... פשוט חארטה.

בפונטו שהיתה לי הייתי עושה 1 ל 10 אחרי שתיקנתי בה כל דבר שמשפיע על הצריכה ואנשים בלי בושה רשמו שהם עושים 1-17 וכאלה.. זה פשוט לא רציני.

זה לא צריכה מציאותית. זה צריכה "קריעת ים סוף". פונטו 1ל-10? ממש קרעת את הרכב. אבל ממש. אני מדבר איתך על נהיגה רגועה. הרכב הישן שלי, פיאט טיפו מנוע 1.4 שפותח בשנות ה-80 עם הזרקת דלק חד נקודתית, נזילות שמן ושלא עבר ניקוי מערכת הזרקה 16 שנים, עשה באותו מסלול בדיוק, באותו סגנון נהיגה בדיוק, 13.5 ק"מ/ל. איך תסביר את זה?

מצאתי את הקבלה. תדלקתי 31.712 ליטר. כלומר 15.76 ק"מ/ל. נראה לי שלא עברתי 500 ק"מ אלא פחות. אסביר. קיבלתי את הרכב עם 11 ק"מ על השעון. נסעתי מהסוכנות לבית עוד 10 ק"מ. עשיתי סיבוב עם המשפחה עוד 10 ק"מ בעיר. נסעתי ליבנה 16 ק"מ ושם תדלקתי לראשונה. פשוט שכחתי לאפס את המחשב הדרך אז עגלתי ל-500 ק"מ על מיכל דלק שתדלקתי לראשונה ביבנה. יש מצב שאנחנו מדברים על 15.3 ק"מ/ל'.

א נסיעה לאילת ברור שיותר חסכונית מסתם נסיעות.

נסיעה לאילת דרך כל העליות יותר חסכונית מכביש אשדוד - ראשון לציון? אתה רציני?

• תוכן חדש...