Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על המבחן, הרעשים בתא הנוסעים וצריכת הדלק שהזכרתם קצת מאכזבים.

אפשר להוציא צריכת דלק כזו גם מפיאט פונטו ישנה וחבוטה.. מרכב מודררני עם גיר ידני ומנוע 1.0, אני מצפה לצריכה יותר טובה.

אבל ללא ספק היא נראית האופציה הכי טובה למי שמחפש רכב מיני חדש וזול.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגעתי לכאן בטעות, בדרך כלל אני מסתובב באיזורי האספנות...במקרה הייתי באנגליה לפני שבוע, שכרתי רכב וקיבלתי פיקנטו, אחרי שבוע שלם עם הרכב אני חייב לציין שהופתעתי לטובה.

הרכבים הקודמים ששכרתי היו מיצובישי קולט (שהיתה איומה ממש) ופולקסוואגן פולו 1.2 שהיתה לא רעה. הפיקנטו היתה טובה משתיהן.

בתור התחלה אני איש לא קטן, ומכוניות בקטגוריה הזו גורמות לי לשילוב של כאבי גב + כל מיני תנוחות שהגוף שלי ממש לא מחבב. כאן - הפתעה. מושבים סבירים לחלוטין, גדולים למדי, ובכלל תנוחת נהיגה של "רכב אמיתי".

הפלאסטיק הבלתי נגמר בתא הנוסעים לא היה נראה מי יודע מה, אבל + גדול היה הגה עטוף בעור רך. מקווה שזה יגיע גם לארץ.

גדולו ונצורות מהמנוע אי אפשר לצפות, אבל יחסית לנפח הוא בסדר. גיר ידני +קלאץ' מעולים בתפעול, פחות ביחסי העברה (ארוכים מידי)

אחיזת כביש חביבה מאוד, וההפתעה העיקרית היא ההגה. נסעתי בכמה b roads מענינים , וההגה הפתיע מאוד בחדות וברגישות. היה ממש תענוג לעבוד איתו. יחד עם זה הוא גם קל משקל אבל לטעמי הוא אחד הטובים שפגשתי במכונית מודרנית בגודל הזה.

נוחות נסיעה גם היא בסדר גמור, לא קשוח ולא רך מידי. בצד החובה רגישות גדולה לרוחות צד (מה שבארץ לא יהיה בעיה ממשית...) אבל זה גרם להרבה עבודה ליד ההגה.

במקרה יצא לי גם להוביל בתוך האוטו (מושבים למרצדס אספנות שלי...) ולא האמנתי שהם יכנסו. קיפול המושב האחרוי, כמה לחיצות, והופ - כל הארבעה בפנים. אחלה נפח הטענה.

ולטעמי היא גם יפה מכל הצדדים - חוץ מקדימה.

לא במקרה רואים לא מעט ממנה באנגליה, נראה לי רכב מוצלח מאוד.

רק דבר אחד חשוב, צריכת דלק. נהגתי הרבה ודי מהר, וצריכת הדלק היתה ממש לא מרשימה. לא זוכר את הנתון המדויק, אבל אני זוכר שזה הפתיע אותי מאוד לרעה.

סך הכל, באמת אחלה רכב.

פורסם

טורבו? כולה ליטר, תחבר צינור לתא הנוסעים ותעשה פווו

בקשר לצריכת הדלק, קצת אבסורד שקליאו ספורט עם 170 כ"ס עשתה אצלי 13.5 ק"מ לליטר ועכשיו הפיקנטו עם 68 תעשה 15-16...טוב נו לפחות היא חדשה בעשור

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

לפי המבחן, צריכת הדלק בידני מרגישה כמו בעיטה בילדים לעומת מה שהיה מצופה ממנה. אולי זה בגלל שהמנוע עוד לא עבר הרצה כמו שצריך.

והקטע המעצבן של הקלאץ' - שמתי לב לזה גם אך לא ייחסתי חשיבות. חשבתי שזה רק אני בגלל עבר עם אוטומאט שקשה לי להתרגל. מסתבר שזו דעה רווחת.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני לא הבנתי על מה אתם מדברים "ביצועים סבירים". ביצועים סבירים בהשוואה לאיזה רכב? מכונית שעולה פי 3? אני עוקף מכוניות ומשתלב בתנועה יפה מאוד עם הפיקנטו בלי למשוך הילוכים עד המנתק. בעצם מספיק למשוך ל-4K על הילוך רביעי כדי לקבל מהירות עקיפה מכובדת על מנוע בתולי שעבר 250 ק"מ.

תמיד הרגשתי שמבקרי רכב חיים באיזה עולם אחר ולא מסוגלים להתאים את הביקורות למציאות היומיומית.

פורסם

יש לכם טעות במבחן הידנית. קודם כל מדובר באותם הצמיגים בדיוק!, אותו הדבר גם המושבים זהים. כנראה התבלבלתם עם הצמיגים באולם התצוגה שהם שונים ורק ליופי. דבר קטן נוסף, אין שום ריפוד בד בדלתות בכל הגרסאות, קצת ריכוז חברה:) אבל מבחן נחמד לגרסה הידנית.

פורסם

אני מתנצל שהאיכות לא הכי טובה, אבל לדעתי אפשר להבחין בהבדלים בין הצמיגים -

הצמיג של האוטומטית:

attachment.php?attachmentid=243792&stc=1&d=1307041466

הצמיג של הידנית:

attachment.php?attachmentid=243794&stc=1&d=1307041687

Image1.jpg

Img_5268.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עושה רושם שזה עומד להשתנות,

שכן כבר כשאני קיבלתי את הרכב הוא הגיע עם ה KH17 כמו האוט', ורכב ידני נוסף מבין 2 שהמתינו למסירה גם היה ככה.

וכעת יש גם חבר פורום נוסף שמזכיר את זה.

ואם כבר הנושא עולה שוב, האם יש לצמיגים הללו השפעה מורגשת על צריכת הדלק? יש מישהו שמכיר את הנושא ויודע?

זו פעם ראשונה שאני שומע על סוג צמיג כזה.

פורסם

לאחר שבוע ו 250 ק"מ של נסיעה משולבת ומזגן ללא הפסקה, צריכת הדלק לפי המחשב הינה 15 קמ/ל. הרכב ידני.

אני עדיין נוסע על אותו מיכל כך שהתוצאה לא מדוייקת.

ברור שנושא צריכת הדלק במכוניות מיני חשוב, וכולם רצים לבדוק כבר בתדלוק הראשון. אבל לא לשכוח לדאוג לכמה דברים :

1- לחץ אוויר בצמיגים : ברכב שלי קיבלתי אותו עם רביעיית צמיגים מנופחים מדי - 38!! במקום 33 בקדמיים ו 31 באחוריים.

2- תקופת הרצה : ולא רק בפיקנטו.. לא פלא שבספר הרכב מוזכר שאת 1500 הקילומטרים הראשונים חייבים לנהוג במתינות - סל"ד לא קבוע, ונע בין 2000 ל 4000. גם לא להאיץ ולבלום בפתאומיות. הנושא הזה הוזכר הרבה פעמים בפורום, דובר רבות על חשיבות הנושא בכל מה שקשור להמשך תפקוד המנוע. תיתכן אכילת שמן בהתחלה, וגם צריכת הדלק גבוהה. חלק מהיבואנים מציינים טיפול ראשון אחרי 1500 ק"מ לצורך החלפת השמן "המלוכלך" מתהליך שיוף החלקים הנעים.

3- כוח : יצא לי לאסוף לא מעט רכבים חדשים עם פחות ממאה קילומטרים על השעון. בכולם היתה תופעה של "גיהוק" בלחיצה על דוושת הגז, מעין תחושה של גמגום. לדעתי המנוע עוד יתן הרבה אחרי כמה אלפי קילומטרים.

הציפייה מרכבים אלו לחיסכון בדלק היא מקור האכזבה. ע"ע סוזוקי אלטו הגיבורה.. אנשים חשבו לראות 20 קמ/ל, אך מהר מאוד גילו שרכבם הבתול לא מגיע לזה.

* לגבי הקלאץ', מי שנוהג בקביעות ברכב ידני יעריך את תפעולו הרך והקל.

אני אישית לא מתרגש, אתן לרכב עוד קצת זמן/קילומטרים ואז אתן דיווח יותר עינייני.

בהצלחה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני לא מצליח לראות את המבחן דרכים האחרון (ניסיתי ב-3 מחשבים שונים).

מישהו יכול להעתיק לי אותו בתור פרסום תגובה??

פורסם
אני לא מצליח לראות את המבחן דרכים האחרון (ניסיתי ב-3 מחשבים שונים).

מישהו יכול להעתיק לי אותו בתור פרסום תגובה??

2y8l9y.png

פורסם
עושה רושם שזה עומד להשתנות,

שכן כבר כשאני קיבלתי את הרכב הוא הגיע עם ה KH17 כמו האוט', ורכב ידני נוסף מבין 2 שהמתינו למסירה גם היה ככה.

וכעת יש גם חבר פורום נוסף שמזכיר את זה.

ואם כבר הנושא עולה שוב, האם יש לצמיגים הללו השפעה מורגשת על צריכת הדלק? יש מישהו שמכיר את הנושא ויודע?

זו פעם ראשונה שאני שומע על סוג צמיג כזה.

ההשפעה של צמיגים רגילים (כלומר מיינסטרים פשוטים, לא ייעודיים כמו סליקס או צמיגי בוץ) מול צמיגים "ירוקים" בנושא צריכת הדלק זניחה עד אפסית. פעם פאנצ'רמעכר סיפר לי שההבדל בצריכת הדלק בין צמיג ירוק לצמיג רגיל הוא 2 ליטר לכל 1000 ק"מ. כמובן שאני לוקח את דבריו בערבון מוגבל, אבל באמת שקשה לי לראות איך צמיג ירוק יכול לספק גם שיפור בצריכת הדלק וגם ביצועים טובים ואחיזה מספקת.

לגבי צריכת הדלק שמוזכרת כאן שוב ושוב, אז קודם כל אף מבחן דרכים לא ידע לתת תשובה לצריכת הדלק הטובה ביותר שניתן להגיע אליה. מבחן דרכים הוא לרוב מבחן קשה בו דוושת הגז הרבה פעמים "סוגרת מהלך". לא ניתן לרשום מבחן דרכים בלי לדחוף את הרכב למגבלות או לפחות לנסות ולסחוט ממנו ביצועים.

אני מבטיח לכם שכל רכבי המיני החדשים בשוק יכולים להגיע בקלות לצריכת דלק מרשימה הרבה יותר מזו המושגת במבחנים השונים. אל תשכחו גם שרכב "בתול" עם כמה מאות קילומטרים על השעון הוא לא הנוסחה המנצחת לצריכת דלק אופטימלית, וכל מי שהיה ברשותו רכב חדש מהניילונים ועקב אחרי צריכת הדלק ראה שיפור ככל שהקילומטרים חלפו. היה כאן בחור עם אלטו ידנית שהצליח לסחוט למעלה מ 19 ק"מ לליטר וגם ה"מסע" המתוקשר של הספארק החדשה גרר צריכות דלק אמיתיות של למעלה מ 20 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית ברובה המכריע.

נקודה נוספת היא המזגן, שעד שיצרני הרכב לא יעברו לשימוש קבוע במדחס חשמלי המדחס ימשיך להיות נטל על המנוע, וכאשר מדובר במנוע צנום-נפח הנטל הופך למעמסה.

במבחן של הגרסה האוטומטית (ועם המנוע הגדול יותר) הורגש שיפור עצום בביצועי הרכב עם מזגן ובלעדיו וכמובן שזה גם מתבטא בצריכת הדלק, אז ברור שבידנית זה יהיה מוחשי אף יותר.

אז נכון, הנתונים של היצרנים מעט מופרזים אבל עדיין אנחנו מדברים על רכבים שנותנים תמורה לא רעה לכסף ומציגים צריכת דלק טובה ב 30-40 ואף 50 אחוז ממשפחתומטית 1600. לסטודנט \ רווק \ זוג צעיר מדובר בקבוצת הרכבים המשתלמת ביותר שניתן למצוא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מתנצל שהאיכות לא הכי טובה, אבל לדעתי אפשר להבחין בהבדלים בין הצמיגים -

צודק ומוזר, כי כשאני ראיתי את האוטומטית (EX) היא הייתה עם צמיגי hankook וכך גם הידנית, מעניין מדוע זה.

• תוכן חדש...