Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כמה דברים שמעניינים אותי אם הם קיימים בפיקנטו(שמעצבנים אותי שאין אצלי בספארק)

האם יש בפיקנטו:

1. אורות בלחצנים של החלונות חשמל?

2. מנעול בתא כפפות?

3. לחצנים לפתיחת תא מטען ודלק ולא מנופים מיושנים?

4. אור בתא כפפות?

5. פתיחת תא מטען מבחוץ עם כפתור ולא עם מפתח?? (ממש מעצבן)

1. לא בדקתי.

2. לא.

3. מנופים

4. לא בדקתי.

5. פתיחה עם כפתור.

ראיתי אותה היום באולם התצוגה.

באמת לראשונה להבדיל מהספארק/אלטו/107 יש כאן תחושה של אוטו "אמיתי".

כמה דברים קטנים שביאסו אותי:

1. הקטע של הכיסוי לתא המטען.

2. שאין את הידנית ברמת הגימור הגבוהה.

3. הידית הילוכים השחורה הזאת ממש מכוערת.

4. המיקום של הרמקולים - לצערי גם ככל הנראה יש שמה איזה 4" ככה שאין יותר מדי מה לשפר שם.

בסה"כ אם הייתי מחפש מכונית מיני בתקציב של 60 אש"ח לא הייתה לי התלבטות בכלל - רק פיקנטו.

1. נכון. בסוכנות התקינו וילון אחורי שמסתיר את תא המטען ומונע סינוור.

2. מסכים. הייתי מוסיף עוד 2,000 ש"ח.

3. בהשוואה ל-107/ספארק ידית הילוכים בפיקנטו הרבה יותר נוחה ויפה.

4. מסכים. רמקולים על הפנים.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום חברים.

היום הגיעה הפיקנטו הידנית לנסיעת מבחן בבאר שבע.

הרכב היה עם 180 קילומטר על השעון, חדש דנדש..

אקצר ואומר שדעתי חיובית מאוד, התחושה הכללית טובה אפילו יותר מהדגם האוטומט.

הרכב מרגיש קליל וזריז, המנוע שקט מאוד, הצליל שבוקע ממנו נעים ואפילו בשרני.

הגיר מרגיש נהדר, המהלך קצר ומדוייק, הידית קצרה ונוחה לאחיזה.

על שאר הדברים סיפרתי בביקורת שכתבתי על הדגם האוטומט.

דברים שהציקו לי.

שוב, דוושת הברקס בעלת מהלך קצר מידי לטעמי, מה שהופך את הדוושה לרגישה מידי.

דוושת הקלאצ׳ הפרידה כמו שצריך אך חצי ממהלך הדוושה היה רפוי, כלל לא מחובר , כאילו שהכבל קלאצ׳ לא מתוח כמו שצריך.

מתקבלת לנו דוושת קלאצ׳ מעצבנת ולא נוחה לתפעול.

כולי תקווה שהדוושה ברכב נסיעת המבחן תקולה ולא כך הדבר בשאר הרכבים.

באופן כללי התמורה מצויינת, אני בעד.

בברכה, אבי. 

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אשמח לשמוע ממישהו שכבר קיבל על רגישות מנגון הזינוק בעלייה (HAC) שכן אצלי הוא ממש לא רגיש ורק בעליות קיצוניות הוא פועל.

פורסם
מישהו פה חשב על הגדלת הג'אנטים?

לא כלכלי בכלל.

הצמיגים עצמם, 175/50/15 נדירים ביותר. לפחות לפי tires4u עלות של רביעייה תעמוד על כ1900ש"ח, מסדרת KH17 של Kumho.

הג'אנטים זה גם סיפור לא קטן, מאושרת מידה 5.5J×15, מרווח הברגים נראה כ 4X100. (רמז: מאוד לא פופולרי)

אבל נגיד שתמצא חישוק תואם 15 תואם כמו שצריך, של חברה מוכרת כזאת או אחרת שיעלה לך 3000 לרביעייה במקרה הטוב, אתה מגיע ל5000 עם הצמיגים (+כמה שקלים על כיוונונים)

מעבר למחיר הלא מוצדק בשל נדירות החלקים, צריכת הדלק ונוחות הנסיעה ייפגעו גם הן..

שווה את זה? לא יודע.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אחרי יום ארוך של קבלת הרכב, התקנת ג'אנטים ובסיומו שטיפת הרכב + ווקס (Meguiars NXT)

ערן יש לי כמה שאלות :

הגוון של הצבע מטאלי ? אם לא תוכל לתת לי את מספר הצבע או לצלם לי את הפחית ?

(נראה לי מתאים לחיפושית שאני משקם בחתימה )

מה מידת הגאנט?

תודה

פורסם

לכל אלו שעדיין מתלבטים -

יצאנו לבדוק האם הגרסה הידנית של קיה פיקנטו משחזרת את ההצלחה והמחמאות שקיבלה הגרסה האוטומטית.

קיה פיקנטו ידנית - מבחן דרך.

Picanto-1.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
ערן יש לי כמה שאלות :

הגוון של הצבע מטאלי ? אם לא תוכל לתת לי את מספר הצבע או לצלם לי את הפחית ?

(נראה לי מתאים לחיפושית שאני משקם בחתימה )

מה מידת הגאנט?

תודה

הצבע אינו מטאלי (בניגוד למה שטוענים חלק מהסוכנים)

לא הבנתי על איזו פחית אתה מדבר, אבל הקוד צבע נגמר ב ABB (או AAB, אינני זוכר מה ראיתי שם) ושמו בסוכנויות הוא Acid Blue. אני חייב לציין שבחושך המצלמה קצת עיוותה את המציאות (והתשישות שלי לא בדיוק תרמה באופן חיובי לעניין) והגוון מעט בהיר יותר מאשר באור יום. לצערי כבר החשיך ולא הספקתי לתעד את הרגע בו הרכב מבריק כמו מראה באור יום..

הג'אנט הוא 14", לא שיניתי מידת צמיג בסופו של דבר כי חבל על הכסף וגם קשה למצוא את הצמיג במידה של ה 15" שמאושרת ברשיון

פורסם

בוקר טוב וחן חן על המבחן לידנית.

כמה שאלות\הבהרות\השערות\מסקנות:

1. במבחן של מגזין "אוטו" עמדה צריכת הדלק של הידנית על 17.7 ק"מ לליטר גם הם מציינים שזו הצריכה בתנאי מבחן (ז"א נהיגה לא עדינה וחסכונית). מכך עולה שזה עניין נתון של כמה עליות עליתם, כמה נוסעים, מה יחס עיר\בינעירוני וכדומה. משמע שהנתון של 1-15 הוא נתון מינימאלי מבחינת צריכת הדלק והוא יכול רק להשתפר וזה נכון גם לנסיעה נורמאלית ודינאמית ולא רק בזחילה ע"פ המחשב.

2. לדעתי המסקנה הפוכה: מכיוון שהנתונים ברובם זהים, וההרגשה (שלי לפחות) בידני הייתה יותר נוחה (ציינתם את הכסאות- גם אני ציינתי זאת באחד השירשורים לפני כ 3 שבועות), וצריכת הדלק או לפחות פוטנציאל הצריכה טוב יותר בידני, אין כל הצדקה לשלם 12 או 14 אלף ש"ח יותר אלא אם הרישיון של הקונה מוגבל לאוטומט. (שוב זו כמובן רק דעתי).

3. מכל מבחני הרכב (הן בארץ והן בחו"ל, הן לדגם זה והן לאחרים), ניתן ללמוד דבר אחד בוודאות- כל נהג\בוחן וההרגשה שלו, כמו גם הדגשים שעליהם הוא מתעקב וכך גם המסקנות השונות (חוץ מה"דיקלומים" הקבועים שמועתקים ממבחן למבחן). מבחן רכב היה ונשאר כלי מצויין לקבלת אינדיקצייה ראשונית ואמצעי עזר בדרך לגיבוש דעה סופית, אך אין תחליף לנהיגה עצמאית ובחינת הרכב לפי צרכי הקונה.

כל הכבוד חברים, כייף לקרוא (בעיקר בפורמט המרענן שהבאתם במבחן על הדגם האוטומטי), המשיכו כך.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

כל יצרן בודק את נתוני צריכת הדלק בתנאי מעבדה.

עוד לא ראיתי יצרן שעומד בנתונים האלו._נכון, ניתן להגיע אליהם, אבל זה קשה מאד._

לגבי המבחן, היה כיף לקרוא. קצר וקולע !

דרך אגב, כביש בית אורן מספר 721, אחד המהנים לנהיגה בכל רכב,_והעליות שם לא ממש קלות (אני גר קרוב ומידי פעם אני נוהג להתרפרש על הכביש הזה :) ).

פשוט יש לקחת זאת בחשבון.

יוסי

פורסם
לכל אלו שעדיין מתלבטים -

יצאנו לבדוק האם הגרסה הידנית של קיה פיקנטו משחזרת את ההצלחה והמחמאות שקיבלה הגרסה האוטומטית.

קיה פיקנטו ידנית - מבחן דרך.

Picanto-1.jpg

כתבה עניינית, בהחלט עוזרת לרוכש הפוטנציאלי שעוד לא ביצע נסיעת מבחן.

שאלה לי אליכם, האם גם אתם נתקלתם בתופעה המוזרה עם דוושת הקלאצ', כפי שתארתי בהודעתי בשרשור זה ?

"דברים שהציקו לי.

דוושת הקלאצ׳ הפרידה כמו שצריך אך חצי ממהלך הדוושה היה רפוי, כלל לא מחובר , כאילו שהכבל קלאצ׳ לא מתוח כמו שצריך.

כולי תקווה שהדוושה ברכב נסיעת המבחן תקולה ולא כך הדבר בשאר הרכבים."

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

צריכת דלק שהשגתם לא הגיונית. קודם כל גרוטאה בת 16 שעברתי ממנה השיגה 13.5 עם חלונות פתוחים בנהיגה רגועה יחסית. שנית, עברתי מעל 120 ק"מ מהתדלוק האחרון בנהיגת הרצה (90-100 קמ"ש) מד הדלק בקושי זז. אתחיל למדוד צריכת דלק מדויקת בסיום הרצה (עוד 1800 ק"מ) מרחק שאני עושה בחודש בערך. (אני לוקח מרווח בטחון של 1000 ק"מ נוספים)

פורסם

1. נראה לי שכתבנו כבר עשרות פעמים בעבר שלאופי הנהיגה יש השפעה קריטית על צריכת הדלק, ולדעתי המבחנים האלו על הפיקנטו מוכיחים זאת. אני לא יודע איך אוטו הגיעו לנתון אליו הגיעו, אנחנו ניסינו באמת חזק להגיע לנתון ממוצע כזה או טוב יותר (ממוצע=מחושב לפי תדלוק וחילוק בקילומטראז') ולא הצלחנו.

2. אני לא שותף לתחושה שלך על פונטנציאל צריכת הדלק של הידני. לדעתי לאור העובדה שבפועל צריכת הדלק של שני הדגמים די דומה עדיף לשלם קצת יותר לקבל מנוע שמרגיש הרבה יותר טוב על הכביש ולא זקוק לדרבון רציני על גבול המנתק כדי להפיק ביצועים סבירים. הכיסאות זה באמת קטע מוזר, אבל לדעתי זה לא מה שיהפוך את ההחלטה.

3. מסכים איתך במאת האחוזים.

ותודה, נשתדל להביא עוד מבחנים מעניינים. גם מסגמנט הקטנות (יש עוד אחת בקנה..) וגם מסגמנטים קצת יותר, איך נאמר את זה, רציניים :wink:

בוקר טוב וחן חן על המבחן לידנית.

כמה שאלות\הבהרות\השערות\מסקנות:

1. במבחן של מגזין "אוטו" עמדה צריכת הדלק של הידנית על 17.7 ק"מ לליטר גם הם מציינים שזו הצריכה בתנאי מבחן (ז"א נהיגה לא עדינה וחסכונית). מכך עולה שזה עניין נתון של כמה עליות עליתם, כמה נוסעים, מה יחס עיר\בינעירוני וכדומה. משמע שהנתון של 1-15 הוא נתון מינימאלי מבחינת צריכת הדלק והוא יכול רק להשתפר וזה נכון גם לנסיעה נורמאלית ודינאמית ולא רק בזחילה ע"פ המחשב.

2. לדעתי המסקנה הפוכה: מכיוון שהנתונים ברובם זהים, וההרגשה (שלי לפחות) בידני הייתה יותר נוחה (ציינתם את הכסאות- גם אני ציינתי זאת באחד השירשורים לפני כ 3 שבועות), וצריכת הדלק או לפחות פוטנציאל הצריכה טוב יותר בידני, אין כל הצדקה לשלם 12 או 14 אלף ש"ח יותר אלא אם הרישיון של הקונה מוגבל לאוטומט. (שוב זו כמובן רק דעתי).

3. מכל מבחני הרכב (הן בארץ והן בחו"ל, הן לדגם זה והן לאחרים), ניתן ללמוד דבר אחד בוודאות- כל נהג\בוחן וההרגשה שלו, כמו גם הדגשים שעליהם הוא מתעקב וכך גם המסקנות השונות (חוץ מה"דיקלומים" הקבועים שמועתקים ממבחן למבחן). מבחן רכב היה ונשאר כלי מצויין לקבלת אינדיקצייה ראשונית ואמצעי עזר בדרך לגיבוש דעה סופית, אך אין תחליף לנהיגה עצמאית ובחינת הרכב לפי צרכי הקונה.

כל הכבוד חברים, כייף לקרוא (בעיקר בפורמט המרענן שהבאתם במבחן על הדגם האוטומטי), המשיכו כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כתבה עניינית, בהחלט עוזרת לרוכש הפוטנציאלי שעוד לא ביצע נסיעת מבחן.

שאלה לי אליכם, האם גם אתם נתקלתם בתופעה המוזרה עם דוושת הקלאצ', כפי שתארתי בהודעתי בשרשור זה ?

"דברים שהציקו לי.

כולי תקווה שהדוושה ברכב נסיעת המבחן תקולה ולא כך הדבר בשאר הרכבים."

דוושת הבלם בהחלט בעלת אופי רגיש משהו, יש נשיכה מאוד מיידית כבר בלחיצה הראשונה. זה דורש הסתגלות, למרות שלדעתי זה לא ממש מפריע ואפילו עדיף על דוושות שגורמות לך להרגיש שהן עושות לך טובה שהרכב עוצר.

לגבי הקלאצ' - אכן יש מין שטח מת בתחילת מהלך הדוושה גם ברכב בו אנחנו נהגנו.

צריכת דלק שהשגתם לא הגיונית. קודם כל גרוטאה בת 16 שעברתי ממנה השיגה 13.5 עם חלונות פתוחים בנהיגה רגועה יחסית. שנית, עברתי מעל 120 ק"מ מהתדלוק האחרון ובנהיגת הרצה (90 קמ"ש) מד הדלק בקושי זז. אתחיל למדוד צריכת דלק מדויקת בסיום הרצה (עוד 1800 ק"מ) מרחק שאני עושה בחודש בערך.

מד הדלק של הפיקנטו בהחלט אופטימי ברבע הראשון שלו ואת זה כבר כתבנו במבחן שעשינו לפיקנטו האוטומטית.

שוב, תדלקנו כמה וכמה פעמים ומדדנו את צריכת הדלק בכמה וכמה וריאציות דווקא בגלל שהנתון הזה היה נראה לנו מוזר. צר לי שאנחנו לא אנשי בשורות בנושא הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...