Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותו הדבר גם המושבים זהים.

הודית בעניין הצמיגים?

עכשיו הזמן להודות בעניין המושבים :wink::lol:

הנה מה שידידיינו המלומדים ממגזין "אוטו" אמרו בביקורת:

נוחות הנסיעה נותרה ללא שינוי מהותי, למרות מושבים רכים יותר מבגרסת ה-1.2 המאובזרת. חלק מהבוחנים מצאו את המושבים הללו נוחים יותר מהנוקשים שב-1.2, חלק העדיף את הסוג השני...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הודית בעניין הצמיגים?

עכשיו הזמן להודות בעניין המושבים :wink::lol:

הנה מה שידידיינו המלומדים ממגזין "אוטו" אמרו בביקורת:

לא, המושבים זהים לדעתי. היום הייתי בסוכנות וישבתי בשני הדגמים. או שפשוט אין לי ישבן רגיש כל כך, ככה זה כנראה שרוב היום יושבים במשרד מול מחשב:) גם לגבי הצמיגים שאלתי ונאמר לי שהם זהים בכל רמות הגימור/מנועים. זה בנוסף גם אומר לי שאותו המהום שהורגש ב-EX האוטומטית ולא היה בידנית מקורו לא בצמיגים.

דגם 1.2 אוטומט EX

60.jpg

ועם אותם הצמיגים משווקת הפיקנטו גם בספרד

5621939415_448f1bfa34_b.jpg

פורסם
ההשפעה של צמיגים רגילים (כלומר מיינסטרים פשוטים, לא ייעודיים כמו סליקס או צמיגי בוץ) מול צמיגים "ירוקים" בנושא צריכת הדלק זניחה עד אפסית. פעם פאנצ'רמעכר סיפר לי שההבדל בצריכת הדלק בין צמיג ירוק לצמיג רגיל הוא 2 ליטר לכל 1000 ק"מ. כמובן שאני לוקח את דבריו בערבון מוגבל, אבל באמת שקשה לי לראות איך צמיג ירוק יכול לספק גם שיפור בצריכת הדלק וגם ביצועים טובים ואחיזה מספקת.

לגבי צריכת הדלק שמוזכרת כאן שוב ושוב, אז קודם כל אף מבחן דרכים לא ידע לתת תשובה לצריכת הדלק הטובה ביותר שניתן להגיע אליה. מבחן דרכים הוא לרוב מבחן קשה בו דוושת הגז הרבה פעמים "סוגרת מהלך". לא ניתן לרשום מבחן דרכים בלי לדחוף את הרכב למגבלות או לפחות לנסות ולסחוט ממנו ביצועים.

אני מבטיח לכם שכל רכבי המיני החדשים בשוק יכולים להגיע בקלות לצריכת דלק מרשימה הרבה יותר מזו המושגת במבחנים השונים. אל תשכחו גם שרכב "בתול" עם כמה מאות קילומטרים על השעון הוא לא הנוסחה המנצחת לצריכת דלק אופטימלית, וכל מי שהיה ברשותו רכב חדש מהניילונים ועקב אחרי צריכת הדלק ראה שיפור ככל שהקילומטרים חלפו. היה כאן בחור עם אלטו ידנית שהצליח לסחוט למעלה מ 19 ק"מ לליטר וגם ה"מסע" המתוקשר של הספארק החדשה גרר צריכות דלק אמיתיות של למעלה מ 20 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית ברובה המכריע.

נקודה נוספת היא המזגן, שעד שיצרני הרכב לא יעברו לשימוש קבוע במדחס חשמלי המדחס ימשיך להיות נטל על המנוע, וכאשר מדובר במנוע צנום-נפח הנטל הופך למעמסה.

במבחן של הגרסה האוטומטית (ועם המנוע הגדול יותר) הורגש שיפור עצום בביצועי הרכב עם מזגן ובלעדיו וכמובן שזה גם מתבטא בצריכת הדלק, אז ברור שבידנית זה יהיה מוחשי אף יותר.

אז נכון, הנתונים של היצרנים מעט מופרזים אבל עדיין אנחנו מדברים על רכבים שנותנים תמורה לא רעה לכסף ומציגים צריכת דלק טובה ב 30-40 ואף 50 אחוז ממשפחתומטית 1600. לסטודנט \ רווק \ זוג צעיר מדובר בקבוצת הרכבים המשתלמת ביותר שניתן למצוא.

איתמר.

שימוש במזגן משפיע כל כך על הנסיעה?

טוב ניחא, עדיין ניסע עם חלונות סגורים שיחשבו שהמזגן עובד :roll:

פורסם

בכל פעם שאני רואה את הג'נט הזה שמשווק בחו"ל יש לי צביטה קטנה.

גם מידת הצמיד 175/50/15 מכובדת מאוד ונראית מצויין על הרכב הקטקטן.

אבל.. מה לעשות, זו ארצינו הקטנטונת ועם זה נתמודד.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
לא, המושבים זהים לדעתי. היום הייתי בסוכנות וישבתי בשני הדגמים. או שפשוט אין לי ישבן רגיש כל כך, ככה זה כנראה שרוב היום יושבים במשרד מול מחשב:) גם לגבי הצמיגים שאלתי ונאמר לי שהם זהים בכל רמות הגימור/מנועים. זה בנוסף גם אומר לי שאותו המהום שהורגש ב-EX האוטומטית ולא היה בידנית מקורו לא בצמיגים.

אתה סתם מתווכח בצורה ילדותית ובוחר להתעלם מעובדות בשטח!

1. הראו לך תמונות ברורות שברכבי המבחן שאני בחנתי היו צמיגים שונים, אז אתה מסיק שהם אותם צמיגים?:shock:

אתה מגבה את זה בתמונות מספרד?:shock: ועוד של ג'אנט וצמיג במידות שונות לחלוטין?

יש עובדה אחת שלא ניתנת לערעור בשום צורה שבעולם, את רכבי המבחן קיבלנו עם צמיגים שונים ובאחד היה המהום ובשני לא!

אנחנו הנחנו(שים לב, הנחנו, לא קבענו) שזה כתוצאה מהשוני בצמיגים.

2. המושבים שונים! תודה בזה, סבבה, לא תודה, מצידי תגיד שלילה באמצע החורף עכשיו, זה לא ישנה את המציאות.

3. אני עדיין מחפש את תמונות המבחן אבל יש גם הבדל בין איכות הדיפונים בדלתות אבל אני ממהר לעבודה, נצתרך להמתין עם זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מישהו ניסה לחבר אייפון לחיבור האיפוד בפיקנטו?

האם זה עובד גם עם אייפון?

(מי שלא ניסה שלא יענה תשובות כמו: זה אמור לעבוד, זה אותו חיבור... בלה בלה, רק מי שניסה ובדק בבקשה)

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

התאכזבנו כי ציפינו לצריכת דלק יותר טובה מהמנוע הכי מתקדם בקטגוריה. (על הנייר) אף רכב לא הציג פער כל כך גדול בין נתוני יצרן לנתונים בפועל. למרות זאת, אין ספק שמדובר במכונית הכי משתלמת ואיכותית בקבוצת הקטנות. מי יודע אולי המנוע עוד יפתח ונגיע ל-17-18 עם מזגן. לדעתי חבל שלא בדקתם את המכוניות בסביבה עירונית בלבד. אני מאמין שדווקא שם פיקנטו ידנית הייתה יותר חסכונית.

פורסם

לגבי צריכת הדלק שמוזכרת כאן שוב ושוב, אז קודם כל אף מבחן דרכים לא ידע לתת תשובה לצריכת הדלק הטובה ביותר שניתן להגיע אליה. מבחן דרכים הוא לרוב מבחן קשה בו דוושת הגז הרבה פעמים "סוגרת מהלך". לא ניתן לרשום מבחן דרכים בלי לדחוף את הרכב למגבלות או לפחות לנסות ולסחוט ממנו ביצועים.

אני מבטיח לכם שכל רכבי המיני החדשים בשוק יכולים להגיע בקלות לצריכת דלק מרשימה הרבה יותר מזו המושגת במבחנים השונים. אל תשכחו גם שרכב "בתול" עם כמה מאות קילומטרים על השעון הוא לא הנוסחה המנצחת לצריכת דלק אופטימלית, וכל מי שהיה ברשותו רכב חדש מהניילונים ועקב אחרי צריכת הדלק ראה שיפור ככל שהקילומטרים חלפו.

איתמר.

אם אני לא טועה איתמר היה אחד הבוחנים, נכון? לכן אני עוד יותר דבק במה שכתבי לאחר המבחן: זו צריכת הדלק הגבוהה ביותר בתנאים הקשים ביותר ולכן זה המינימום שהרכב יעשה. לכל הדעות, מינימום של 1-15 ממוצע (או 1-17.7 תלוי במבחן),

כאשר הרכב נסע בכביש בית אורן, עם מנוע חדש, נסיעות שהיו ברובם (ע"פ מה שנאמר) עם רגל לחוצה על הגז עד שהמנוע זעק והשיג תצרוכת כזו, זה מצויין. האדם הנורמאלי בנסיעות היומיומיות, "יבלה" קרוב לוודאי בסביבות ממוצע של 1-20 (כפי שמדווח בחו"ל).

ספ"ש נעים.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אתה סתם מתווכח בצורה ילדותית ובוחר להתעלם מעובדות בשטח!

1. הראו לך תמונות ברורות שברכבי המבחן שאני בחנתי היו צמיגים שונים, אז אתה מסיק שהם אותם צמיגים?:shock:

אתה מגבה את זה בתמונות מספרד?:shock: ועוד של ג'אנט וצמיג במידות שונות לחלוטין?

יש עובדה אחת שלא ניתנת לערעור בשום צורה שבעולם, את רכבי המבחן קיבלנו עם צמיגים שונים ובאחד היה המהום ובשני לא!

אנחנו הנחנו(שים לב, הנחנו, לא קבענו) שזה כתוצאה מהשוני בצמיגים.

2. המושבים שונים! תודה בזה, סבבה, לא תודה, מצידי תגיד שלילה באמצע החורף עכשיו, זה לא ישנה את המציאות.

3. אני עדיין מחפש את תמונות המבחן אבל יש גם הבדל בין איכות הדיפונים בדלתות אבל אני ממהר לעבודה, נצתרך להמתין עם זה.

1. לא אמרתי שאתם לא נסעתם על צמיגים שונים! אמרתי שאני ראיתי את אותם הצמיגים בדיוק גם בידנית וגם באוטומטית.

2. אני נסעתי גם בידנית, בדיוק באדומה הזו וגם בלבנה האוטומטית EX שבתמונה שצרפתי ולהן היו את אותם צמיגים בדיוק. בלבנה היה המהום ובאדומה לא.

3. לגבי המושבים, מה?, אני לא יכול להגיד שעבורי אין הבדל ביניהם? נהגתי בשני הרכבים (וגם ישבתי בסוכנות) בלי שום הפרש זמן. אני לא חשתי בשום הבדל, לא במראה, לא בבד הריפוד ולא ברכות/קושי. אני לא אומר שעובדתית אין הבדל, אני טוען שאני לא הרגשתי בהבדל.

4. לגבי הדיפון, בשום דגם של הפיקנטו אין ריפוד בד בדלתות כפי שכתוב במבחן.

Kia-Picanto_2012_1600x1200_wallpaper_1d.jpg

פורסם

כנראה שהם החליטו לפרט את המסלולים וסגנון הנהיגה בחישוב צריכת הדלק לאור המסקנות של קארספורום. על סמך מספר ביקורות נראה שהממוצע עומד על 17 ק"מ/ל בנהיגה מהירה ו-13 ק"מ/ל בפקקים. ניתן בהחלט להגיע ל-20 ק"מ/ל בנהיגה על 100.

חבל שלא ציינו אם החישוב נעשה על סמך נתונים של מחשב דרך או חילוק בליטרים/מספר קילומטרים.

• תוכן חדש...