Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה "ללא משקפיים"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלק הזול ביותר במשקפיים הוא העדשה. גם אני, שיש לי מספר סופר נמוך (מינוס רבע יחד עם צילינדר) ובמרבית היום כמעט ולא מרכיב משקפיים, לא מוותר עליהם כשאני נוהג.

לא ציינת איזה מספר יש לך, ולמרות שאינני מבין בתחום, אני מרשה לעצמי להניח שאם לאדם כמוני, שכאמור יש לי מספר מאוד נמוך, המשקפיים משפרות את הבטיחות בנהיגה לאין שיעור, הרי שגם אצלך המצב דומה ולכן המשקפיים הם אביזר בטיחותי לא פחות מחגורת בטיחות או כרית אויר.

אם ברישיון הנהיגה שלך יצוין שאתה חייב להרכיב משקפיים בשעת הנהיגה ותתפס ללא משקפיים או עדשות מגע, קח בחשבון שאתה עובר על החוק (נהיגה שלא בהתאם לתנאי הרישיון).

עכשיו, כשפרסנו בפניך את התמונה המלאה, תחשוב אם שווה לך לחסוך כמה מאות שקלים על דבר כזה.

נ.ב.: אם אתה חייל, בדוק אפשרות של קבלת משקפיים מהצבא. לפחות בתקופתי היה דבר כזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תעשה טובה לעצמך ולשאר הנוהגים בכביש,

גם אם היה אפשרי לגשת בכלל לתיאוריה בלי שהרופא יבדוק שיש לך משקפיים,

לך תקנה.

אני חיכיתי 9 חודשים עד שאישרו לי לגשת לתיאוריה. אין מה לעשות, זו הביוקרטיה כאן, ואצלי זה היה ממש דבילי- אבל אצלך.. זה חובה.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

חובה חובה חובה משקפיים!

קצת אחרי שהוצאתי רשיון עשיתי משקפיים, גם אצלי המספר לא גדול אבל זה משפר פלאים את הכל,

אני לא שם אותם רוב הזמן אבל בנהיגה אני תמיד שם משקפיים, תאמין לי שזה רק יכול לעזור.

ואת סכום הכסף ש"תחסוך" על משקפיים אתה תבזבז כנראה על עוד שיעורים ועוד טסטים אם לא תעשה משקפיים.

לנהוג בלי משקפיים מוריד את הבטחון העצמי (במיוחד כשאתה יודע שאתה צריך משקפיים), דבר שחשוב בטסט,

וכמובן שזה לא בטיחותי ולא חוקי לנהוג בלי אם אמרו לך שאתה צריך.

נראה לי שהבעיה שלך היא לא הכסף אלא המשקפיים עצמם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ישנם שרשורים שאתה צריך לשפשף את העיניים עם המשקפיים כדי להאמין שהם נפתחים.

זה אחד מהם.

וכל המוסיף גורע.

ולמהדרין כל "המרבה הרי זה משובח "נאמר רק בקשר להגדה של פסח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ככה יש לי רשיון אבל יש לי רכב שאין לו טסט ואין לי ביטוח עליו, מה קורה ברגע ששוטר תופס אותי? (אם אפשר, כל מה שקורה, לי, לרכב).

וציטוט נוסף של פותח השרשור

להשכיר את הרכב שלי לקהל הרכב ( הרחב )?

ערב טוב!

רציתי לשאול האם כדי (כדאי )להשכיר את הרכב הפרטי שלי לקהל הרחב, וכיצד מסדרים את זה מבחינת ביטוח (חייב לעשות מקיף)?

אז מה זה משקפיים.

קטן עליו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ישנם שרשורים שאתה צריך לשפשף את העיניים עם המשקפיים כדי להאמין שהם נפתחים.

זה אחד מהם.

וכל המוסיף גורע.

ולמהדרין כל "המרבה הרי זה משובח "נאמר רק בקשר להגדה של פסח.

עד לאן מגיע ה"חיסכון..."

alfa 156 2.5.

פורסם
החלק הזול ביותר במשקפיים הוא העדשה. גם אני, שיש לי מספר סופר נמוך (מינוס רבע יחד עם צילינדר) ובמרבית היום כמעט ולא מרכיב משקפיים, לא מוותר עליהם כשאני נוהג.

לא ציינת איזה מספר יש לך, ולמרות שאינני מבין בתחום, אני מרשה לעצמי להניח שאם לאדם כמוני, שכאמור יש לי מספר מאוד נמוך, המשקפיים משפרות את הבטיחות בנהיגה לאין שיעור, הרי שגם אצלך המצב דומה ולכן המשקפיים הם אביזר בטיחותי לא פחות מחגורת בטיחות או כרית אויר.

אם ברישיון הנהיגה שלך יצוין שאתה חייב להרכיב משקפיים בשעת הנהיגה ותתפס ללא משקפיים או עדשות מגע, קח בחשבון שאתה עובר על החוק (נהיגה שלא בהתאם לתנאי הרישיון).

עכשיו, כשפרסנו בפניך את התמונה המלאה, תחשוב אם שווה לך לחסוך כמה מאות שקלים על דבר כזה.

נ.ב.: אם אתה חייל, בדוק אפשרות של קבלת משקפיים מהצבא. לפחות בתקופתי היה דבר כזה.

+1 ענק.

כשהוצאתי רשיון לא הסתובבתי עם משקפיים, שנאתי את זה. רק בשיעורי נהיגה הרכבתי אותם.

היום אני הולך עם משקפים באופן קבוע, ואין מה לומר - הייתי פשוט עיוור לפני כן.

גם אני חשבתי שאני רואה טוב ורק קצת קשה לקרוא את השלטים, בפועל אני יודע איזו מחשבה טיפשית זו הייתה ומבין כמה משקפיים משפרות את הראייה, לא רק בנהיגה.

בקיצור - כמו שאמרו לך, משקפיים זה בגדר MUST בזמן נהיגה. לא הייתי מעז לנהוג מטר אחד בלעדיהם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני עכשיו בכתה י"ג (הנדסאי מכונות). התחלתי להרכיב משקפיים כביכול בכתה ח'. אבל בגלל שלא כ"כ רציתי אז לא הרכבתי אותם. כשהתחלתי להרכיב משקפים, גם אני התחלתי ב-10 השיעורים הראשונים לא להרכיב, עד שהמורה אמר לי למה אני לא רואה טוב, והסברתי לו שאני צריך להרכיב משקפים. כמובן שהוא צעק עלי שאני פוגע בבטיחות, ומאז אני מרכיב משקפים גם בנהיגה! אין מצב שאני יוצא מהבית ואין לי לפחות משקפים על העיניים (לפעמים אני לוקח 2 זוגות, אחת משקפים שמש עם הצילנדר, והשני משקפים רגילות).

בזמן הלימודים אני משחק עם המשקפים (מרכיב ומוריד, מרכיב ומוריד), אני גם לא אוהב את העניין של המשקפיים, לכן אני יושב קרוב ללוח. אבל כשאני נכנס למכונית ומתחיל לנהוג, משקפיים עלי עד שאני מגיע למקום שבו אני רוצה להגיע.

אחי משקפיים זה יכול להיות דבר יפה ונאה, בלי משקפיים זו פצצה מתקתקת למוות.

נ.ב.

אין לי מספר, ויש לי צילנדר (0.25 בעין שמאל, וה-0.5 בעין ימין, זה לא גבוה) אבל מי שצריך משקפיים - זו דרך חיים.

פורסם

גם אני פעם חשבתי כמוך.

רק מה? עם החוק לא התכוונתי. רק ביצעתי.

אחר כך הבנתי כמה זה חשוב. אתה מרגיש כאילו אתה רואה הכל טוב ורק לא רואה כיתוב, אבל בת'כלס בלילה הראיה שלך לא טובה ואתה לא תשים לב לדברים שאתה צריך לשים לב, והעיניים שלך שקולטות הרבה נתונים בבת, עם ראיה לא מושלמת, ילכו לאיבוד.

• תוכן חדש...