Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אימצתי לעצמי מנהג ברכב - כשאני עומד ראשון ברמזור אני עומד מטר-שניים לפני המעבר חציה, ולא עליו. זה מאפשר לכל אותם רוכבים לעמוד לפני במרחק בטוח ואפשר לראות יותר בבירור לאן הם מתכוונים לנסוע.

בקשר לתלונות - על כל רוכב גרוע יש עשרה נהגים גרועים, נראה לי הרבה יותר הגיוני להשקיע מאמצי אכיפה בהם ולא ברוכבים שלרוב הנזק הכי גדול שהם עושים לזולת מסתכם בפרנסה לפחח.

יפה שרוכבי הקטנועים הם אלו שבגינם אתה עומד לפני ולא על מעבר החציה, מה שכמובן מהווה עבירה. אשר לקטנוענים, לא ידוע לי שמשהו מפריע להם לעמוד גם בתוך הצומת ובלבד שיהיו רחוקים מטור כלי הרכב שמאחוריהם. ואפשר גם להבין אותם, שהרי הם סבורים שנהגי המכוניות מתייחסים אליהם בדיוק באותו חוסר התחשבות, שאנו הנהגים מייחסים להם כלפינו. יתרוננו כנהגים שהוא כמובן חסרונם, היא פגיעותם הרבה ולכן הם מצפים ליחס שונה מאיתנו. ובכלל, כדאי שנשים עצמנו לעיתים במקום אלו שאנחנו כל הזמן "מקטרים" על התנהגותם, בין בכביש ובין בכל מקום אחר. לשני הצדדים זה יועיל.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפרופו מעברי חצייה.

אני מהצפון, אך כאשר אני מגיע למרכז, זה לרוב ברכבת ואני מסתובב רגלית.

תמיד במקרים שאני רוצה לעבור במעבר חצייה אני צריך לזגזג בין קטנועים(!), מה זו התופעה הזו?! הרי שיש רמזור אדום אז אמורים לעמוד לפני קו העצירה, לא ככה?

מדהים!

ובנוגע לנסיעה במעבר החצייה ועל המדרכות בכלל אין מה להוסיף, פשוט גועל נפש, רוכבי הקטנועים האלו פשוט מכה!!:evil:

פורסם

נכון, יש את הערסים שרוכבים על המדרכות, יש את אלה שעוברים במעברי חצייה ויש ויש. לא מרחם על אף ערס שמקבל דוח בגין זה משוטר. אבל מהתופעות האלה ועד לומר שכל הדו גלגלי הם פושעים, עבריינים ופורעי חוק זה כבר הגזמה לגמרי. חוץ מזה, בסופו של דבר, רוכב הדו גלגלי תמיד נמצא בנחיתות ביחס לכל הרכבים הממונעים למינהם שנעים בכביש. בסופו של דבר רוכב הדו גלגלי משלם גם על טעיות של אחרים ולפעמים המחיר הוא קשה מנשוא.

http://www.youtube.com/watch?v=TWj-HU7bzow

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש נהגי רכב רבים שלא רואים כלום מה קורה סביבם - לא רכבים אחרים ובטח לא דו"ג שגם כך יש להם נראות פחות טובה.

אבל אני מצפה מרוכבי דו"ג בתור אלו שבוכים כל הזמן שנהגי רכב לא מתחשבים בהם ושהם נהגים סופר בטוחים ואחראים ושלא יעלו להם מחירי ביטוחיים לגלות אחראיות על על הכביש ולא לנהוג בצורה חצופה ולהפריע לאחרים.

קרו לי מקרים רבים שאני מתחיל לפנות מהרמזור תוך כדי האצה פתאום מגיח בין הרכבים ודו"ג יוצא קדימה ופתאום בולם לפניי.

או בצומת הוא עוקף מהצד את כל השיירה שהתחילה לנוע ופתאום משתחל לפניי (כי מרחב פתוח של הצומת נגמר ומתחיל אי תנועה) וגנוב לי את כל המרק ששמרתי מרכב לפניי ומחייב אותי לבלום.

וכו' וכו' וכו' וכו'.

לא יודע האם כולם - אבל לפחות 80% שאני פוגש על הכביש נוהגים כמו כולערות בצורה חצופה ומזלזלת.

אני בעצם מתפלא איך לא נכנסים בהם.

אני אומר לכם בשיא הכנות - אני לא יודע למה נהג שמתנהג בצורה כזו מצפה מנהג אחר (נגיד ממיני) שיתנהגו כלפיו בכבוד.

לפני כמה שבועות ברחוב הקטן שלי הייתי עד למקרה של נהגת שנסעה לא מהר והתחליה לאותת לפניה בצומת עם רחוב קטן אחר.

קוטנוע התקרב אליה מאחור במהיר גבוהה יותר והתחיל לעקוף אותה תוך כדי צפירות.

היא פשוט המשיכה לפנות.

כאשר זה נגמר בהתנגשות והוא התנפל עליה היא עפה אליו "יא בן זונה, אתה עוקף אותי בצומת???!!! בזמן שאני מאותתת? ועוד דופק לי את הרכב???"

נכון שזה לא חכם ומזלה שזה היה במהירות נמוכה והוא לא נפגע בצורה רצינית - אבל זה מראה את הדפוס של רוכבי דו"ג רבים (גם רוכבי אופנעיים) שעל הכביש רק להם יש זכויות וכל העולם חייב להם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אחחחח הקינאה של הנהגים שעומדים בפקק אוכלת להם את הנשמה. :evil:

ובנימה קצת יותר רצינית- חארות יש בשני הצדדים אבל דבר אחד בטוח תמיד האופנוען ניפגע אז תפסיקו לבלבל את המח נהגי הרכב.

פורסם

לא הבנתי את הלוגיקה בטיעון הזה.

אם רוכב דו"ג נפגעים יותר במקרה של התנגשות אז זה מקנה להם זכות לעשות מה שבא להם על הכביש כאילו נהגי מכוניות הם משתמשי דרך סוג ב'?

אין לזה הצדקה נקודה!

אבל רוב מוחלט רוכבי דו"ג שאני רואה ממש לא מבינים את זה.

לא רק זה - אני רואה אותם כמה פעמים ביום שמית נהגים אחרים בסיטואציה של כמעט תאונה.

מנהגים שחשופים לפגיעות קשות הייתי מצפה ליותר אחריות.

פורסם

מקרה משעשע מכיוון השני:

יום אחד אני זוחל בפקק של הבוקר על הכביש "המהיר" ולאט לאט עולה בי תחושה שמשהו אינו כשורה.

אחרי זמן מה שאני מבין מה לא בסדר - ערמות של רוכבי דו"ג נדחפים בין המכוניות תוך זיגזוגי והתחמקויות ממרכבים שלא רואים אותם.

"מה לעזאזל הם עושים בין המכוניות?" חשבתי לעצמי. "למה לא על השוליים כמו שהם עושים תמיד?"

התשובה היגיעה כ-500 מטר מאוחר יותר - ניידת התנחלה על השוליים והתחילה לדוג את כל הרוכבים שנסעו שם.

חוק זה חוק - אבל במקרה זה נראה לי חוק מטומטם.

לי מתוך הרכב זה נראה הרבה יותר מסוכן כאשר ד"ג רבים עוברים בין רכבים מאשר על השוליים.

על השוליים הם יותר רחקוים מרכבים, יש להם ראות הרבה יותר גדולה וזמן+מרחק יותר גדולים להגיב במקרה שצריך להתחמק ממשהו.

פורסם

נסיעה בדו"ג שונה לגמרי מנסיעה ברכב, מצחיק שאני אומר את זה אבל כן יש אנשים פה ואני נזהר לא להכליל שקשה להם פשוט להפנים את זה. תיקחו רוכב אופנוע ממוצא לנהג רכב ממוצא....הרוכב יהיה פי 10 יותר מפוקס בכל מה שקשור לכביש, לנו אין 10001 דברים להתעסק איתם, בנסיעה זה נטו אנחנו והמכונה!

אז שרוכב קטנוע חתך אתכם זה לא כי הוא נפל מהשמים זה כי לא הסתכלתם מספיק ולא הייתם מספיק מפוקסים בכביש כדי להבין שאוטוטו רוכב יגיח מימין או משמאל- מה לעשות לא מתאים לי לעמוד לפני בחורה שמתאפרת לי ברמזור וגולשת עליי בלי לשים לב, או לפני נהג ממורר בפקק שנותן גזיות בפקק כאילו אין מחר כאילו שזה יגרום לו להגיע מהר יותר.

ושרוכב אופנוע חלף במהירות על פניכם ונבהלתם זאת לא אשמתו שיש לו מנוע 4 בשורה :lol: הוא באמת לא התכוון להבהיל...

חבר'ה כולנו בני אדם, ואחרי הכל- מי שרוצה להשאר על רכב שישאר על רכב, מי שרוצה לעלות על אופנוע שיעלה על אופנוע, הרעיון כאן, זה שתעיפו עוד מבט- אם הופתעתם זאת לא אשמתנו כנראה שלא הסתכלתם מספיק אופנועים לא קופצים מהשמים...

והמשפט הזה נאמר לשני הצדדים.

אסי. rs2000 בציר 94' בדימוס :-)

Honda hornet 600

פורסם
מקרה משעשע מכיוון השני:

יום אחד אני זוחל בפקק של הבוקר על הכביש "המהיר" ולאט לאט עולה בי תחושה שמשהו אינו כשורה.

אחרי זמן מה שאני מבין מה לא בסדר - ערמות של רוכבי דו"ג נדחפים בין המכוניות תוך זיגזוגי והתחמקויות ממרכבים שלא רואים אותם.

"מה לעזאזל הם עושים בין המכוניות?" חשבתי לעצמי. "למה לא על השוליים כמו שהם עושים תמיד?"

התשובה היגיעה כ-500 מטר מאוחר יותר - ניידת התנחלה על השוליים והתחילה לדוג את כל הרוכבים שנסעו שם.

חוק זה חוק - אבל במקרה זה נראה לי חוק מטומטם.

לי מתוך הרכב זה נראה הרבה יותר מסוכן כאשר ד"ג רבים עוברים בין רכבים מאשר על השוליים.

על השוליים הם יותר רחקוים מרכבים, יש להם ראות הרבה יותר גדולה וזמן+מרחק יותר גדולים להגיב במקרה שצריך להתחמק ממשהו.

כמו שיש את הערסים שנוסעים על המדרכות? תמיד יש תמטומטם עם הליסינג או הערס שלפתע חותך על השול.

ההגה הוא עגול!

פורסם

אסי - גם כאשר אני מפוקס לגמרי - וזה למעלה מ-99.9% מהזמן על הכביש - אני ממקד את תשומת הלב שלי במקום שבו אני מצפה לצרות, כלומר אם אני עוקף רכב אני מתרכז בו כדי לחזור לנתיב הימני, ולא מצפה לאופנוען שיעקוף אותו במהירות גבוהה ויפתיע אותי מימין. ברמזור אני מתרכז ברמזור עצמו ובהולכי הרגל ובכלי הרכב החוצים, ולא במרווח ביני לבין אי התנועה, המקום ממנו יגיח השליח התורן, כאשר אני יוצא לעקיפת רכב חונה הבולט לנתיב שלי תוך איתות ולאחר בדיקה במראה איני צריך להתרכז גם בתנועה מולי ולא לצפות לקטנוע שיצא לעקיפה בלי לשים לב לאיתות ולסטיה שלי, וכאשר אני נוסע בכביש צר הדבר האחרון שלו אני מצפה הוא אופנוען שיגיח מולי לצורך עקיפה מעבר לקו ההפרדה הרצוף.

נכון שיש הרבה מאוד נהגי מכוניות ורכב כבד שמתנהגים בגסות על הכביש, אבל יש עבירות אפייניות לנהגי דו"ג. לאור הנראות הנמוכה שלהם מחד ופגיעותם הרבה מאידך אני מצפה מהם להיות יותר זהירים, והמצב בשטח הוא בדיוק הפוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נסיעה בדו"ג שונה לגמרי מנסיעה ברכב, מצחיק שאני אומר את זה אבל כן יש אנשים פה ואני נזהר לא להכליל שקשה להם פשוט להפנים את זה. תיקחו רוכב אופנוע ממוצא לנהג רכב ממוצא....הרוכב יהיה פי 10 יותר מפוקס בכל מה שקשור לכביש, לנו אין 10001 דברים להתעסק איתם, בנסיעה זה נטו אנחנו והמכונה!

אז שרוכב קטנוע חתך אתכם זה לא כי הוא נפל מהשמים זה כי לא הסתכלתם מספיק ולא הייתם מספיק מפוקסים בכביש כדי להבין שאוטוטו רוכב יגיח מימין או משמאל- מה לעשות לא מתאים לי לעמוד לפני בחורה שמתאפרת לי ברמזור וגולשת עליי בלי לשים לב, או לפני נהג ממורר בפקק שנותן גזיות בפקק כאילו אין מחר כאילו שזה יגרום לו להגיע מהר יותר.

ושרוכב אופנוע חלף במהירות על פניכם ונבהלתם זאת לא אשמתו שיש לו מנוע 4 בשורה :lol: הוא באמת לא התכוון להבהיל...

חבר'ה כולנו בני אדם, ואחרי הכל- מי שרוצה להשאר על רכב שישאר על רכב, מי שרוצה לעלות על אופנוע שיעלה על אופנוע, הרעיון כאן, זה שתעיפו עוד מבט- אם הופתעתם זאת לא אשמתנו כנראה שלא הסתכלתם מספיק אופנועים לא קופצים מהשמים...

והמשפט הזה נאמר לשני הצדדים.

אסי. rs2000 בציר 94' בדימוס :-)

מסכים עם כל מילה !

haters will hate

פורסם

אני גר ועובד בירושלים, כאן אין הרבה דו"ג, אבל את מקומם משלימים נהגים פסיכים לחלוטין, מה לא קורה כאן - עוברים באדום, נוסעים בכיוון נגדי, פונים לכיוון שאסור לפנות, כל יום אני רואה את הדברים האלה, וזה רק מנסיעות לעבודה ובחזרה. כך שנהגים מטורפים לא חסר, לא רק רוכבים.

מצד שני, אם אחד המפגרים האלה ייכנס בי, לרוב זה ייגמר בנזק כלשהו לפח, במקרה של תאונה עם אופנוע לרוב נהרסים חיים גם של הרוכב וגם של הנהג.. אז אני נאלץ להסכים עם אייל, עדיף שלא יהיו בכלל דו"ג על הכביש, לפחות עד שתהיה תשתית כבישים מתקדמת אצלנו (שזה אף פעם). או לחילופין תרבות נהיגה נורמלית.

פורסם
כמו שיש את הערסים שנוסעים על המדרכות? תמיד יש תמטומטם עם הליסינג או הערס שלפתע חותך על השול.

ג'וני - לא הבנתי מה רצית להגיד.

אבל זה שרוכבי דו"ג לא יעמדו בפקק יחד עם כולנו זה הרי ברור, נכון?

הם ייתקדמו קדימה במהירות יותר גבוהה מרכבים שזוחלים בפקק.

עכשיו איפה יותר בטוח שיעשו את זה? בין תורים של מכוניות במרחק של 50 ס"מ מרכבים בשני צדדים או בשולים במרחק של 1-1.5 מטר מהמכוניות וגם עם ראות קדימה הרבה יותר טובה?

פורסם

אסי,

זה שאתה ממוקד זה סבאבה.

זה לא נותן לך זכות להגיח מלפניי וליצור מצב שאני צריך לבלום.

זה שסובבים נבהלים מאופנוע שחולף על פניהם מהר זה בכלל לא העיניין.

מי שנבהל שיקח כדור הרגעה ולהבא שיסתכל יותר במראות אחוריות אז רוכב מהיר לא יפתיע אותו.

אני מדבר על נהיגה חצופה, בלתי אחראית ומזלזלת באחרים.

כמו אותו רוכב שסיפרתי עליו אשר בחר לבצע עקיפה בצומת כאשר היה ברור לגמרי שנהגת לפניו מבצעת פניה שמאלה.

• תוכן חדש...