Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיעה לי חבילה מארה"ב עם UPS (גם אני גיליתי את נפלאות קניית המחשבים בזול בארצות ניכר), ואתמול UPS התקשרו אלי לודא את הכתובת. כשביקשתי מהם טווח זמן להגעה, כיון שאני לא אשב כל היום בבית ואחכה לשליח, הם אמרו ששעות העבודה של שליחים הן בין 8 ל 5, והוא יכול להגיע בכל שעה מהשעות האלו. אני, בתגובה, רק ביקשתי שהוא יתקשר שעה קודם כדי שאני אוכל להגיע הביתה לקבל את החבילה.

הזוי א': לחברה לוגיסטית בסדר גודל כזה אין סדר יום עבודה לשליח? אז נכון שיש פקקים, עיכובים, ושאר בלת"מים, אבל קשה לי להאמין שהשליח יוצא בבוקר בלי פירוט מדויק של הסבב שהוא אמור לעשות.

היום בבוקר התקשרתי כדי לבדוק אם יש להם דרך בכל זאת לתת לי טווח זמן להגעת השליח, והם הודיעו לי שלא רק שהם לא יכולים לתת לי טווח זמן, הם למעשה גם לא יכולים להתחייב שהשליח יתקשר לפני שהוא מגיע (או כמו שאמרה הנציגה "אנחנו יכולים מקסימום להשתדל").

הזוי ב': מילא שאתמול הם לא ידעו מה הלו"ז של השליח ובאיזו שעה בערך הוא יגיע אלי, אבל גם היום, כשהוא כבר (מן הסתם) יצא לדרכו עם לו"ז עבודה?

הזוי ג': הם לא יכולים להתחיב שהשליח יתקשר לפני שהוא מגיע? הנציגה בטלפון נשמעה כאילו היא עומדת לומר לי שהשליחים בכלל לא שייכים אליהם. הם מעדיפים להגיע אלי רק כדי לגלות ("במפתיע") שאני לא בבית, מאשר להרים טלפון ולודא שאני אהיה שם?

אם עד עכשיו היתה לי תחושה ש UPS היא חברת שילוח בינלאומית ענקית עם סטאנדרטים גבוהים, הרי שאופן השירות התמוה שלהם גרם לי לחשוב שהם יותר דומים ל"משה ובניו שליחויות". היום כל חברת שליחויות הכי קיקיונית, ועבדתי עם כמה כאלו, יודעת לתאם טווח זמן לשליחות ויודעת להגיד בפירוש שהם יתקשרו לפני ההגעה.

על צד החיוב, אני יכול להגיד שהנציגים הטלפונים שלהם באמת היו נחמדים והתחושה היתה שהם באמת מנסים לעזור.

פורסם

גם בארה"ב זה ככה. המעקב אחרי החבילה מסתיים בכך שאתה מיודע שהחבילה נמצאת על הרכב ותמסר במהלך היום.

במקרה זה השירות בארץ לא שונה מהשירות בארה"ב.

לציין כי כשקיבלתי חבילות ב fedex וב UPS בארץ - כן התקשר אלי השליח. דבר שמעולם לא נעשה בארה"ב.

פורסם

הם גרועים.

לפני כחודש הגיע לי חבילה, הנחיתי אותם להתקשר לפני שהשליח מגיע כי אני בעבודה, והמשלוח היה לכתובת הבית (לא רציתי לקבל את זה במשרד). הבטיחו שכך יעשה.

כמובן שבשלב מסוים אשתי מתקשרת להגיד שהשליח הגיע והוא ממתין. אמרתי לשליח שאני מאוד מצטער אבל הוא יאלץ להמתין עד שאני אגיע, לבדוק שהכל תקין ואני אשלם לו.

הגעתי הביתה, הוא חיכה חצי שעה, וכמובן שעל העטיפה של החבילה היה רשום באופן הכי בולט "להתקשר ללקוח לפני מסירה". שאלתי אותו מה זה, הוא הסביר שאת זה הוא לא יכול היה לראות לפני שהוא הגיע לכתובת ושלף את החבילה מהרכב... אמרתי לו שאני מניח שהוא צודק ומוקד UPS היו צריכים להנחות אותו - כפי שהבטיחו - הם הרי צריכים לדעת אם יש לו או אין לו אפשרות לקרוא את ההנחיות על החבילה (את הכתובות הוא הרי מקבל בפלט מחשב, הוא לא עובר על כל החבילות לפני שהוא יוצא לדרך)

אח"כ גם חיכה עוד חצי שעה עד שאישרו תשלום מסים בכרטיס אשראי... בקיצור שרף שעה על שרות שיכול לקחת ל-UPS חמש דקות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

סופו של הסיפור: הוא התקשר אלי, שאל אם אני בבית "ברגע זה". כשהבהרתי לו שיקח לי זמן, זכיתי לתגובה של "טוב, אז אני אתקשר אליך מאוחר יותר כשאהיה בסביבה ונתאם זמן". :roll: בשלב הזה הבנתי שזה עכשיו או לעולם, אמרתי לו שיחכה לי, עזבתי הכל, קפצתי לאוטו ורצתי לאסוף את החבילה.

שירות הזוי.

מאיזה אתר רכשת מחשב? רכשת מחשב שלם או חלקים?

ממה שאני זוכר עלויות השילוח הופכות את העסקה ללא כדאית....

רכשתי מאיזושהי חנות באיביי. משלוח לארץ עלה כמעט 100 דולר, לא ממש נורא, וכיון שעל מחשבים יש רק מע"מ המחיר הכולל היה סביר מאוד. להביא מארה"ב משתלם לדעתי בעיקר במקרה של מחשבי top of the line, או של מחשבים משומשים.

הסיפור בקצרה הוא שלאבא שלי הלך לוח האם ב X61T שלו. לנובו רצו 700 יורו על תיקון המחשב, וב 700 דולר (כולל הכל) קניתי מחשב שלם, שיוכל לתרום יותר מרק את לוח האם שלו למחשב של אבא שלי.

פורסם

במשלחים בארה"ב אחת האופציות שמופיעות באתר שלהם זה שהשאירו את החבילה בכניסה לחניה.

פעם ביקשתי שישלחו אייפון למישהו הבייתה ולקח להם זמן למצוא איפה נמצאת החבילה,אם לא היה כתוב באתר שהחבילה נמסרה הם לא היו רואים אותה.

אייל

• אחראי פורום
פורסם

מצטער לשבור את הרצף :-) אבל הניסיון שלי איתם הפוך לגמרי. כבר כשנתיים הם אוספים ממני או מביאים אליי חבילות,

תמיד עם טלפון התראה של כחצי שעה ותמיד מדייקים. אותה רמת שירות בדיוק כמו FEDEX שגם מבקרים פה לא מעט.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
גם בארה"ב זה ככה. המעקב אחרי החבילה מסתיים בכך שאתה מיודע שהחבילה נמצאת על הרכב ותמסר במהלך היום.

במקרה זה השירות בארץ לא שונה מהשירות בארה"ב.

לציין כי כשקיבלתי חבילות ב fedex וב UPS בארץ - כן התקשר אלי השליח. דבר שמעולם לא נעשה בארה"ב.

כי בארה"ב משאירים את החבליה על מפתן הדלת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני מאמין שמכתב מנוסח יפה למשרדי החברה הראשיים בחו"ל יזיז משהו.

אין לי מושג לגבי UPS אבל עבדתי תקופה ב-DHL ואני זוכר שהכל שם פשוט תקתק בצורה מדהימה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בארץ UPS זו לא חברת בת אלא סוכן/נציג.

השם המלה הוא OPSI שינוע בינלאומי (או משהו בסגנון).

דברו עם מנהל שרות לקחות, מנהל סניף, מנהל תפעול, מנכ"ל.

דברו איתם חופשי.

אם אתם מרגישים שעוישם לכם אבל - פנו לחברה בחו"ל (לדעתי הם מדווחים לבריטניה) או ישירות לארה"ב.

הם שם מאוד נוקשים לגבי מהירות המסירה ושרות ויכולים להתחרפן מכזה דבר.

אפשרות מסירה נוספת היא לשכנים.

האמת גם אצלינו במשרד כל פעם שיש משלוח עם תשלום דרכם תמיד יש קטעים - הם לא מודעים שצריך לשלם, לא מספרים כמה צריך לשלם וכו' - פשוט מופיע שליח ואומר "אני צריך 600 ש"ח במזומן או בצ'ק".

בחברה ברוב המקרים לא ניתן לארגן את זה במקום (קופה קטנה כמה שיותר קטנה, צ'ק צריל להפיק ועוד להחתים 2 מורשי חתימה).

כמה שלא אומרים להם על זה - כלום לא עוזר....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...