Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט באוניברסיטה הפתוחה, עושה תואר בכלכלה וניהול וכותב עבודה סמינריונית בקורס "ניהול הפרסום".

מצורף לשרשור שאלון עם 7 משפטים קצרים, כל שנדרש לסמן בשאלון הוא "מסכים" או "לא מסכים" לטענות.

אין צורך בפרטים אישיים, אני מקבץ את הנתונים בסוף לגליון אקסל ומבצע עליהם ניתוחים סטטיסטיים.

אין תשובות נכונות או לא נכונות, מדובר בדיעה אישית של ממלא הסקר.

את הסקר מלא אפשר לשלוח ל [email protected]

המון תודה (מראש) למשתתפים.

ליאור.

שאלון.doc

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה, לא הייתי מודע לכך שקיימים דברים כאלה בכלל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

שמע, אני רואה כמה "עיזים" עם השאלון הזה.

1. ישנם הטוענים שפרסום של מוצר משפיע על ההחלטה האם לקנות אותו.

סובייקטיבי לחלוטין. אם אראה פירסום על מוצר שאני רוצה ממילא, או מוצר מגניב, אני אבדוק אם שווה לי לקנות אותו ואם יש לי צורך בו בכלל. הפרסום יכול להוות טריגר, להתחלה של תהליך. אבל זה רק אני.

2.יש לאסור פרסום המציג נופים מארצות זרות.

3. יש לאסור פרסום העושה שימוש בביטויים לועזיים.

ולמה זה בדיוק? מה הקשר בין ביטוי לועזי לפירסום? למה שזה יזיז למישהו? לפחות אני שמח שלאחרונה שמו תרגום של המילים הלועזיות בפירסומות ל"מאותגרי השפה הזרה".

יש בארץ פרסומות לועזיות לחלוטין, שזה מפספס את כל הפואנטה לדעתי. עצלנות של המפרסמים (דעה אישית).

4. כאשר חברה בינלאומית מפרסמת מוצר בישראל עליה להקפיד שהוא יתאים לערכים של החברה הישראלית.

ערכים? לא. אבל יעילות הפירסומת מושפעת ביחס ישיר מהרלוונטיות לקהל הישראלי, לא מה"ערכים" שלו. פרסומת לרכב, למשל, שמראה באיזה מהירות אפשר להפשיר שלג מהחלון האחורי, שווה לת*ת בישראל. לעומת זאת, פירסומת לרכב שבה מראים איך מזגן מקשיח פיטמות לבחורה בתוך 5 שניות, זה דבר יעיל פה בארצנו (השנייה אמיתית, הראשונה לא ידוע...)

5. כאשר חברה בינלאומית מפרסמת מוצר בישראל עליה להקפיד שהוא יתאים גם לסקטור מסוים בחברה הישראלית הצורכת אותו

ואם ניתן, שיתאים לכל הסקטורים האפשריים. מה שנקרא, דע את קהל היעד שלך.

6. כאשר חברה ישראלית מפרסמת מוצר בישראל עליה להקפיד שהוא יתאים לסקטור בחברה הישראלית הצורכת אותו (כגון, החברה החרדית או החברה הערבית) גם כאשר הדבר כרוך בעלויות מיוחדות.

כן- דע את קהל היעד.

.

7. לדרוש מחברה ישראלית להתאים את הפרסום לקבוצות מסוימות בחברה הישראלית היא דרישה מוצדקת, אך זו דרישה לא מוצדקת כלפי חברה בינלאומית.

מוצדקת גם לבינ"ל. קהל היעד הוא זה שקובע את אפקטיביות הפירסומת. אם אתה מפרסם נניח מכונית יוקרה, ואתה רוצה לפנות למשל לחרדים, הרי לא תשים בחורה בפרסומת, נכון? שלא לדבר על הכיתובית "צולם ביום חול" לשילוט חוצות בבני-ברק וכאלה. הישראלים זה עם מיוחד.

נב.

אם אתה מחפש קופירייטר יצירתי, אז א', קרא את ההודעות הישנות שלי בפורום, וב', קורות חיים בהודעה פרטית...:arrow:

:-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אי אפשר לתמצת את הנושא ב"מסכים או לא מסכים". אם השאלות היו ממוקדות יותר אולי היה אפשר, או אם השאלות היו מעט יותר הגיוניות, בהתאם למה שציינתי למעלה, אז גם, אולי היה אפשר. אבל במתכונת הזו, זה בעייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...