Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 205 (נטחן, אבל עדיין יש שאלות)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, החיפוש אחר רכב מתבצע ע"י אחי (ובעזרתי).

דרך הפורום, ידעתי לכוון אותו לרכבים המתאימים לתקציב/דרישות באופן עקרוני.

הוא חייל משוחרר (חצי שנה), עם עבודה מסודרת כרגע.

המטרה - כלי שינוע אמין.

הנסיעות הדרושות - תוך ר"ג רוב הזמן, פעם בשבוע לפחות (כנראה) נסיעה למעלה אדומים (ירושלים) לחברה. אני יודע... אתם חושבים - למה לעזאזל הוא צריך חברה בירושלים, אבל מה לעשות, זה המצב.

התקציב יעמוד על סביבות ה 15-18 (בשאיפה ל 15) כולל ישור קו.

אם החיפוש יארך מעבר למצופה, התקציב כנראה יגדל.

היום ראיתי פיז'ו 205 GR 1400 שנת 94.

מחיפוש הבנתי שהרכב בוודאות הזרקה - האם החיפוש הטעה אותי ?

לגבי עלויות אחזקה ידוע לי שהן נמוכות.

הרכב יד שניה עם 83000 ק"מ.

מהצצה על המנוע - יש הזעה לא נוראית באיזור הפילטר אויר (נראה לי). חוץ מזה בסדר, ולא נקי באופן חשוד.

לחיצה על הברקס רכב כבוי - נראה לי שהלחץ יחסית חלש, יתכן דרישה להחלפת משאבות.

צמיגים קדמיים יבשים אך עבי בשר, אחוריים תקינים.

מבחינת פחחות - לרכב מכה מכוערת אך לא רצינית בכנף הקדמית שמאלית. הטמבון בצד ימין לחוץ פנימה, אך הכנף ישרה ובמקום.

חלודה לא מצאתי מסביב לדלתות .

הצבע במכסה המנוע ובגג דהוי/שרוף (כסף מטאלי).

לשאלות:

1. האם הרכב הזה אכן הזרקה בודאות כמו שהבנתי ?

2. האם הרכב הזה יעמוד בנסיעות כאלו (בהתחשב בקילומטרז' שעבר, ובגילו היחסית מתקדם)

3. כמה ואם בכלל אפשר להוריד על מצב הצבע בגג ובמכסה מנוע ?

האישה רוצה 13500 על הרכב שהמחירון המשוקלל שלו (יד שניה + קילומטראז' נמוך + הדגם המאובזר יותר) עובר את ה 15000, לדבריה בשל מצב הפחחות והטסט המתקרב (אוגוסט) וכן אין לה חשק להתעסק עם מו"מ, היא מעוניינת למכור את הרכב.

*** היא עובדת במקום עבודתי כך שהיא לא סוחרת. היד הראשונה גם הייתה אצל מישהי שעבדה כאן (את שתיהן אני לא מכיר אישית).

4. לפני בדיקה במכון, המחיר הזה סביר לפי התיאור האמור לעיל ?

תודה מראש על התשובות, ותודה על הידע שצברתי שאפשר לי מבעוד מועד לכוון את אחי לרכבים הנכונים.

פורסם

לא הייתי קונה 205 משנתון כזה מאישה אלא אם בעלה מכונאי (או אם היא מכונאית, אדרבא). המטרה היא למצוא אקזמפלר שעבר כמה שיותר טיפולים ושהוחלפו בו כמה שיותר מן הרכיבים הקריטיים/יקרים שנוטים להשתבש ברכב הזה. במקרה דנן סביר שבעיות רבות מתחבאות מתחת למכסה המנוע אם לא בוצעה ברכב תחזוקה רצינית.

בכל אופן, לדידי "המטרה - כלי שינוע אמין" אינה עולה בקנה אחד עם הסתכלות על 205. אם אתה נעול על זה ולא לחוץ הייתי ממליץ להשקיע זמן רב ככל האפשר בחיפוש עד שתמצא אחת מטופלת ושמורה באמת - כזו שבעברה פסיכים כמוני (זה בסדר, שלי לא למכירה. אני צריך עוד שנתיים וחצי לפחות כדי איכשהו לצאת BREAK EVEN).

עריכה:

רק כעת שמתי לב שלא טרחתי לענות לשאלות ששאלת. סליחה ותיקון.

1) מ-94' ה-205 בארץ הן הזרקה. לפחות במקרה אחד מישהו כאן בפורום דיווח על 94' קרבורטור, כך שיתכנו בשנה זו גם יוצאי דופן בודדים.

2) 205 במצב תקין הוא רכב נוח להפליא שמספק המון רב של הנאה מנהיגה. נסיעות ארוכות ממש לא מפחידות אותו לא מבחינת אמינות ולא מבחינת נוחות. אני חוזר ומדגיש - במצב תקין.

3) משא ומתן הוא חתירה לגישור פערי ציפיות בין המוכר ללקוח. וואללה, אם תוריד, תוריד.

4) שלא ירשים אותך 1,500 ש"ח מתחת למחירון ברכב כזה. לא ידוע לי מה תגלה הבדיקה, אבל תבין שיישור קו מלא עלול לאכול כפול (והרבה יותר) מההורדה הזו במחיר. אם הבדיקה תגלה מציאה נדירה, אדרבא, אבל אני בספק איכשהו.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

או קיי, אז כבר תודה.

ידוע לי שהשוק מלא באקסמפלרים. כשאני חיפשתי רכב, 205 גם הייתה אחת מהאופציות שלי. (איך הגעתי מזה ל BMW 316 שנת 87 - זה רק שריטה עמוקה. אפילו עמוקה ביותר).

לגבי טיפולים - לא ציינתי את זה בהודעה, אני נוטה להאמין לאישה שכן היא עובדת במקום עבודתי. אני יכול להעמיד את עצמי במקומה, אם הייתי מוכר למישהו שעובד איתי או שיש לי סיכוי לקשר ממושך איתו, או שהייתי נותן לו את כל המידע המדויק והאמין ביותר (במידה והייתי יכול למכור עם מידע זה) או שהייתי מוותר על המכירה לאותו אדם.

לעצם העניין - היא אמרה שהיא ב 6 שנים שהאוטו בבעלותה, הכניסה אותו כל שנה למוסך לצורך הכנה לטסט וטיפולים שוטפים. כפי שציינתי, היא אמרה שהצמיגים האחוריים בני מספר חודשים והקדמיים בני שנה + ולפי המצב שראיתי היא דוברת אמת.

אם היה מדובר באישה שאין לה מושג ולא מטפלת כלל, לא הייתי מוצא זוג צמיגים בכזה מצב, סביר להניח.

כמובן שעם מימד הזמן, אם עד היום לא היו תקלות, בדיוק לאחר הקניה (לפי מרפי המנ***ק) הן יגיעו ואף בצרורות...

הנקודה החיובית הכי חשובה פה היא שאין לחץ, וגם אין נעילה על 205. אחרות גם יכולות לעשות את העבודה יופי.

בכל מקרה, תודה על חוות הדעת. נראה איך נתגלגל הלאה.

• תוכן חדש...