Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם עלית על האותיות בעברית מאחורה - אז אתה חד אבחנה בצורה מעוררת התשאות!

האמת שאני לא זוכר את שם העיר, אך מדובר ברובע יהודי לשעבר - משוחזר כיום.

אגב, מה שמעניין הוא שבפולין כמעט אין כלי רכב ישנים, אפילו לא משנות ה-80, הישנים ביותר שרואים הם גולף דור 2. כלי רכב תוצרת בריה"מ אין בכלל.

אני חזרתי לפני שבוע מפולין. וראיתי שם המון אבל המון גולף mk2 וmk3 וראיתי שם גם רכב מוזר בשם פולונז.. מה שהכי אהבתי שם שכמעט כל המכוניות ידניות אפילו החדשות!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תגובות 357
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור אחד שעובד בשגרירות ומכיר לא מעט רכבים של שגרירויות שונות יאמר לזכות השגרירויות השונות שהם מביאות לארץ רכבים מגוונים מענינים נדירים ומיוחדים. ויש מאות דוגמאות שקצרה ההודעה מלהכיל את כולם ולכן אביא דוגמא קטנה.

למשל שגרירות שוויץ יש מרצדס חביבה מתחילת שנות ה80 שאמנם ראתה ימים יותר טובים אבל נראית במצב סביר.

שגרירות מצרים עם מספר לאנציות , וגם פיאט אונו 2010 (דגם שמיוצר בברזיל ולא יובא לישראל מעולם) .

שגרירות ירדן עם גולף GTI די קרבית אפשר להגיד.

ויש כמובן מאות דוגמאות נוספות. השגרירויות מביאות רכבים מיוחדים ומגוונים .

מספיק סיבוב קצר בצהרי היום באזור הטיילת בת"א בהם שוכנים מרבית השגרירויות כדי להתרשם. (יש גם כמה שגרירויות שנמצאות במתחם הבורסה ברמת גן וברחוב החילזון , וברחוב אבא הילל ברמת גן ושגרירות קנדה שנמצאת ברחוב נירים מאחורי היכל נוקיה , שגרירות יפן ושבדיה שנמצאות ליד בי"ח איכילוב, ועוד כמה שנמצאות ברחוב דניאל פריש)

מעניין, חידשת לי כי הרכב נראה סטנדרטי לחלוטין, לי אישית יש רכב דיפלומטי לשעבר מ 1991 ואני בהחלט מרוצה מאיך שהוא נשמר.

פורסם
אני חזרתי לפני שבוע מפולין. וראיתי שם המון אבל המון גולף mk2 וmk3 וראיתי שם גם רכב מוזר בשם פולונז.. מה שהכי אהבתי שם שכמעט כל המכוניות ידניות אפילו החדשות!

רכב שמבוסס על פיאט עתיקה.

http://en.wikipedia.org/wiki/FSO_Polonez

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
רכב שמבוסס על פיאט עתיקה.

http://en.wikipedia.org/wiki/FSO_Polonez

בשנת 99 ראיתי טנדר כזה בארץ!! והכי מצחיק זה היה בסביון! (ראיתי אותו שם כמה פעמים!)

מספרו הסתיים ב00! מה שאומר רכב משנות ה90 שהגיע ביבוא אישי! מעניין מה עלה בגורלו!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

זה לא יבוא אישי, בתחילת שנות ה 90 היה יובאן רשמי, שמכר כמה (עשרות?) טנדרים כאלה, ניסה להתחרות איתם בטנדר של סקודה.

פורסם

וכולם ללא יוצא מהכלל ננטשו בעודם יחסית חדשים!:shock::roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
וכולם ללא יוצא מהכלל ננטשו בעודם יחסית חדשים!:shock::roll:

באיזה שנה בערך הם הגיעו? כי מעולם! לא ראיתי כזה בארץ למעט ההיא מסביון! בכל מקרה זה טנדר נדיר ומעניין בארץ שכדאי לך מאוד לצרף לאוסף שלך! (אני בספק אם תמצא אחת בארץ)

הגיעו לפה גם פרייבטים כאלה?

בפולין יש כאלה יותר ממה שיש מאזדה 3 בארץ! (נכון ללפני 8 שנים!)

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

זהו, שהם הגיעו איפשהו לקראת אמצע-סוף ה-90' ככל הזכור לי, היו דווקא די הרבה טנדרים בהתחלה- אך כאמור תוך כשנתיים פלוס-מינוס כולם ננטשו, זה היה מדהים לראות אוטו חדש עומד נטוש! וכן- היגיע בדיוק פרייבט כזה בודד לתקינה ולהיות רכב הדגמה- ונסע ככה, עם הכיתוב בגדול: רכב הדגמה, כנראה שהיבואן בעצמו נסע עליו, הוא דווקא שרד הכי הרבה- אבל גם כן נעלם כבר לפני הרבה שנים כבר...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

וואוו פתרתם לי תעלומה.

אני זוכר כנער/ילד שראיתי טנדר מוזר שאני לא מכיר, כשחזרתי הביתה שאלתי את אבא מה זה, ולפי התיאור הוא חשב שזו סקודה.

שנים הסתובבתי בידיעה שסקודה זה לא, אבל לא היה לי מושג מה זה כן.

תודה לכם...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

היבוא היה למייטב זכרוני באיזור השנים 92-94/5.

ולא כולן ננטשו אחרי שנתיים, חלק מהן נסעו גם הרבה שנים אחרי.

פרייבטים לא הגיעו, למעט אותו רכב הדגמה, שאני אישית גם לא ראיתי.

האוטו נפוץ בפולין כי בשנות ה 80 וה 90 זה היה הדגם העיקרי והכמעט יחידי שיוצר שם, כמו דלטה ברומניה, לאדה הנעה אחורית ברוסיה וכו'.

כמו שנכתב, האוטו בנוי על מכלולים של פיאט 125 עם גוף מעוצב מחדש.

פורסם

אם הוא על 125 יש לו מנוע 1.6 DOHC פנינה שהלך גם באלפא ולנצ'יה.אחד כזה עמד במגרש מכרזים מאחרי בית מרכזים השרוף.

פורסם

לפולסקי פיאט אין את המנוע המדהים של ה-125 (1608 סמ"ק) אלא מנוע עם גל זיזים אחד,מיושן ועל בסיס מנועי פיאט 1300/1500.

יש רק דגם נדיר מאד שנושא איזה שם של מסלול מירוצים או משהו דומה שבו הותקן מנוע DOHC אבל כאמור אותו לא מוצאים ברחוב...

המנוע של פיאט מעולם לא הותקן בדגמי אלפא (רק בלנצ'יה שם הותקן לראשונה בבטא המדהימה והמחלידה)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפולסקי פיאט אין את המנוע המדהים של ה-125 (1608 סמ"ק) אלא מנוע עם גל זיזים אחד,מיושן ועל בסיס מנועי פיאט 1300/1500.

יש רק דגם נדיר מאד שנושא איזה שם של מסלול מירוצים או משהו דומה שבו הותקן מנוע DOHC אבל כאמור אותו לא מוצאים ברחוב...

המנוע של פיאט מעולם לא הותקן בדגמי אלפא (רק בלנצ'יה שם הותקן לראשונה בבטא המדהימה והמחלידה)

האם לבטה יש מנוע TC כמו בפיאט שלי?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

לא בדיוק. לחלק מה-131 לא היה מנוע TC בכלל. מכיוון שאתה כותב שלשלך יש, אז אני מסיק שיש לך סופר מיראפיורי 1300 (1301) או 1600 (1585). מנועים אלו התגלגלו גם אל הבטא מ-75.

לבטא היו מנועי פיאט שעברו שינויים קלים להתאמתם להתקנה רוחבית והנעה קדמית - תושבות מנוע, אגן שמן, וכו', וגם שינויים קוסמטיים במכסי השסתומים (כיתוב לנצ'יה).

:turn-l:
פורסם
לא, הגולפים מ-1981 הגיעו עם הפנסים הגדולים יותר.

יש הסבר פשוט למה שראית...

בנות ה-80 המאוחרות יותר, מכוניות משנים מוקדמות יותר אשר היו עוברות פגיעה באחוריהן שחייבה החלפת הפח האחורי שמתחת לדלת (היה רגיש ביותר ורך כמו לחמניה...) היו "זוכות" לפח החדש יותר של MK1, וזה הכיל את הבית לפנסים הגדולים יותר.

אני מכיר את זה ממקור ראשון - הגולף "קלאב" 1980 האהובה שלנו, שעשתה כליה יחד איתנו שנת 81, נפגעה בשנת 85 ועברה השתלה מהסוג הנ"ל.

יניב

יש הסבר פשוט אחר- בעל הרכב חשב שהפנסים החדשים יותר יפים.

• תוכן חדש...