Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כבישים בלי שול ימני

מה אז? לזגזג?

אני גם רוכב דו גלגלי וגם רכב (והרבה). אני נותן כבוד לאופנוע שנוסע בשול, וככה צריך, במקום שהוא יזגזג לי בפנים ואני צריך להסתכל במראה כל שנייה כדי לא להיכנס במישהו במעבר נתיבים, צריך לתת להם לנסוע שם

לדעתי האישית, מי שמקלל את רוכבי האופנועים וינסה לדרבן שוטר לעצור את הרוכב, כרוכב אופנוע הייתי מרים את רגלי לכיוון מראת הצד שלו במקרה, רק כי התכווץ לי השריר ברגל ורציתי למתוח אותו.

פורסם

הנסיעה על המדרכה זה דבר חמור מאין כמוהו. לדעתי יש לשלול רשיון מיידית למי שעולה על המדרכה שלא על מנת להחנות את הכלי.

היום בדרך לארוחת צהריים אנחנו הולכים חבורה של 4 אנשים לרוחב המדרכה וקטנוע מגיע במהירות מולנו ולא עוצר בכלל, כמעט דפקנו פזצטא לצדדים כדי לא להיפגע.

בקיצור, הרוכבים מתארים את זה כאילו הם נוסעים רק בשוליים , אבל זה לא נכון.

הם מזגזגים בלי סוף כאשר השוליים זה חלק מהשטח ממנו ואליו מזגזגים.

יש כאלה שמזגזגים מהשול הימני לשמאלי ובחזרה.

חייבים להודות על האמת : כשאתה נוסע בנתיב השמאלי אתה לא מצפה שמשהו יעקוף אותך משמאל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
היום בבוקר כנסעתי לעבודה, ב 6.15 לערך, ניתקלתי בעומס תנועה לא שיגרתי.

להפתעתי (ולשמחתי) גיליתי ניידת ג'טה של מתנ"א שעצרה רוכבי אופנועים וקטנועים בגין נסיעה על השוליים.

תוך 20 דקות נוצר שם חניון אופנועים מכובד למדי, וכולם קיבלו קנס + נקודות בונוס.

באמת הגיע הזמן לאכוף את חוקי התנועה גם על רוכבי האופנועים שעושים בכביש כבשלהם.

מבטיח לכם שהם על השוליים לא ינהגו יותר.

ואם כן, אז שישלמו.

חן, תמיד קורא את דברי הטעם שלך ונהנה מאד, לצערי הפעם אני מרשה לעצמי לומר שאתה טועה בגדול, אין לי כל חשק לעורר וויכוח או להתנהל מול החוקים היבשים מה מותר או מה אסור אך רק שתדע מס' דברים ואותם אני רושם בבטחון גמור וכרוכב אופנוע כבר כמעט 24 שנה רצוף, אל תשכח שאני, כמוך נוהג גם הרבה בפחיות למיניהן...:

1. נסיעה בשוליים הרבה הרבה יותר בטוחה לאופנועים כאשר יש פקקים או תנועה זוחלת.

2. כבר מספר שנים יש אישור(גם אם לא בכתב) לשוטרים לא לרשום דוחות לרוכבי אופנועים שרוכבים בשוליים, כנראה הם מבינים משהו...

3. משער שמה שראית היום היה משהו נקודתי/יוזמה של מפקד מקומי/פעילות בעקבות מקרים שקרו באזור הספציפי.

4. רשמו לפניי אך אחזור בקצרה, תאר לך שאופנועים היו עומדים בפקק... תאר לך שהם היו מזגזגים בין מכוניות...

יא חביבי לייט אפּ:lol:

בידידות, כן?

טוב מאוד. אני בעד אכיפה מוגברת וקנסות סופר אכזריים עד שילמדו להתנהג ולכבד את שאר משתמשי הדרך.

למי שלא ברור לו : השוליים (במיוחד בכביש מהיר) נועדו למקרי חירום . (זה נכון גם לניידות שאוכפות מהירות או סתם עושות ביקורות מטרידות)

אתמול הייתי עד לכמעט כמה תאונות כאשר רוכבי אופנועים ניסו לעקוף אחד את השני בתוך השוליים השמאליים הצרים באיילון צפון.

אפילו כבוד אחד לשני אין להם...

גם כמעט אחד נתקל בי , אופנוע רחב יחסית נסע בשול השמאלי של איילון דרום הפעם , קצת אחרי השלום איפה שאין מקום אפילו לקטנוע. ניסע לעקוף אותי (בפקק, נסיעה איטית) דרך השול הזה ואילץ אותי לזלוג לנתיב האמצעי כדי לא למרוח אותו על הקיר תוך כדי שהוא מנסה להידחף.

אתמול כמעט נכנסתי באחד שבירוק בפניה שמאלה דפק ברקס פתאומי ופשוט החליט לעלות על האי תנועה ולחצות לצד השני כמו הולך רגל כי בכיוון שהוא רצה להגיע אליו היה רמזור אדום לרכבים.

שניר, אל תהיה תמים . המהות של להיות רוכב דו"ג זה לבצע עבירות תנועה בצורה בלתי נשלטת.

יאללה מתי מעלים את תעריפי הביטוח של הקטנועים עוד קצת ? הם פשוט כמו זבובים שדורשים מכה עם העיתון.

אני מוכן לעמוד בפקקים כמה שצריך.

אייל.

גם אותך אני קורא המון ובדרך כלל גם דברי טעם.

מאיפה השנאה הזו? ועוד מחובב ספורטיביות??

אתה יודע, לשיטתך, לא נהיה תמימים, כן? המהות של הרכב שלך היא לבצע עבירות תנועה!

מישהו מייחל שיעלו לך עוד קצת את הביטוח(שכבר בגדר שערוריה)?? איך היית מרגיש?

מבייש לחשוב כרוכב שיש נהגים שחושבים(ואולי גם מתנהגים) כך כלפי רוכבי הדו-גלגלי.

ולפני שמישהו עונה לי שיחשוב על עצמו ועל התחביב שלו וישליך את מה שנאמר כאן עליו ועל תחביבו.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

איזו אפקטיביות בדיוק יש באכיפה של תפיסת אופנוענים על שוליים ??

אולי להראות "הנה המשטרה בפעולה" ולהביא כמות דוחות בזמן קצר.

זה רק יוצר תסכול לכולנו ! גם כך לא חסר פקקים וכמות הרכבים בכבישים רק עולה.

אם כבר, אז באמת צריך להתעסק בעבירות תנועה המסוכנות יותר הכמו: נסיעה על מדרכה ודרך מעברי חציה איפה שיש הולכי רגל וילדים, זיגזוג בצורה מסוכנת בין מכוניות, סטיות מנתיב, נסיעה ללא קסדה, בלימות פתע, ביצוע פניות פרסה במקומות בהן מוצב תמרור על איסור, נהיגה ללא רישיון לאופנוע..

פורסם
אז אולי אני אפתח נושא "סוף סוף אכיפה אפקטיבית - קניסת והחרמת מכוניות משופרות".

הרי כל המשפרים למיניהם לא משפרים כדי לסוע כחוק, הם עושים מרוצים לא חוקיים, שינויים לא חוקיים ברכבים..

אם החוק תקף על כולם אז גם עליהם!

למה שהם יעשו איזה שינויים שבא להם ברכב?

אולי השינויים בכלל לא בטיחותיים.

בקיצור בשרשור הזה:

בעלי מכוניות מתוסכלים מהפקקים שמחים לאיד הרוכבים ובכך מוציאים תסכולים.

מה אתה קשור עכשיו, מה אתה רוצה ממשפרי המכוניות ואיך זה קשור לשרשור הזה?

כאילו לא הורידו כבר רכבים משופרים, מאיפה אתה יודע למה אנשיפ משפרים את הרכבים שלהם, נהיית דובר הקבוצה או משהו כזה?

סע על העונדה שלך ברוגע ונחת ואל תחפש לפתוח נושאים מיותרים

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אם יש דבר טוב בכבישים מהירים זה שלא צריך לפחד שאיזה קטנוע עם רעש מחריש אוזניים יעבור לך 3 סנטימיטר מהאוטו תוך כדי כמעט נפילה עליך, כמו שזה בעיר ברמזורים בלי שוליים..

לאף אחד לא מפריע שקטנוע בשוליים, לעומת רכב שאם ירצה להשתלב או משהו אז הוא סוגר את כל השוליים לאמבולנסים / רכבים אחרים, קטנוע יכול תוך שניה להשתלב בין המכוניות.

אם כבר צריך לתת דוחות על זגזוגים ברמזורים, זה כל כך מעצבן שאי אפשר לתאר את זה, אם כל כך בא להם להיות הראשונים ברמזור שישימו ניוטרל ויקחו את האופנוע במדרכה כמו אופניים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הקינאה וצרות העין מעבירה את האנשים על דעתם. כמו שכבר נכתב, כמה שנאה יכולה להיות בנו?

גם אני נסעתי על השוליים אחרי שרכב נגע בי "קלות" בנתיב השמאלי של איילון, נהג הרכב אפילו לא שם לב.

היום אני כבר לא יכול לעשות את זה יותר, האופנוע למכירה.

חן, תוכל לזהות אותי לפניך בפקק. חפש C5 עם כיתוב נגד עליית מחירי הביטוח.

abcde

פורסם

מה שמילר בעצם אומר שאי אפשר לדרוש אכיפת חוקים מסויימים (שאינם נוגעים לך) ולהזדעק כשאוכפים אחרים (שפוגעים בך).

ותפסיקו כבר עם מחשבת השחור לבן הזאת, בבקשה. בכביש פקוק, התנועה זזה במהירות 0-15 קמ"ש, הדבר האחרון שאתם צריכים זה עוד רכבים בנתיב שלכם. זה שהאופנועים רוכבים בשוליים זה לטובתכם.

בכביש מהיר בו התנועה זורמת לא תראו אופנוענים בשוליים, במרבית המקרים. אם כן - וודאי שיש לקנוס אותם.

אכן יש הוראה של מתנ"א לאפשר בשעות העומס תנועת דו"ג בשול הימני, תראו שם גם את אופנועני המשטרה.

חן מספר על תפיסה בשול השמאלי, ולמרות שאני אישית לא חושב שזה מהווה בעיה (שוב, בכביש עמוס המתנהל לאט) לא אבוא בטענות למשטרה. זה מה שהם הגדירו וזה בסדר מבחינתי.

לגבי שאר הטענות על השתוללות, רכיבה על מדרכות, חיתוכים וכו' - מסכים לחלוטין שיש לאכוף, ובחומרה. אופנוען שעושה זאת (אגב, ב-95% מהמקרים זה קטנוען. כן, יש הבדל) הוא אדיוט.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

גם אני לא מבין את השימחה לאיד הזו.

אני מעדיף את הדו גלגליים בשוליים ולא אצלי בנתיב.

בכלל המדינה מטומטמת, צריך לעודד את תופעת הדו"ג כמה שניתן כמו בכל מדינה מתוקנת בעולם.

יהיו פחות פקקים, פחות זיהום ויותר מקומות חניה.

אם זאת, נסיעה על המדרכה צריכה להסתיים בהחרמת האופנוע שלילת הרשיון ובקנס כבד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא צריך להיות תמימים. מתחילים על השוליים, אחר כך מזגזגים בין המכונית ואם יש צורך עולים בלי בעיה על מדרכות. רואה את זה כול יום.

פורסם
כואב לי ומפריע לי, מאד אפילו, שרוכבי אוחפנועים מצפצפים על חוקי התנועה.

שיזגזגו בין המכוניות, ושיחטפו גם.

וכמה שיותר, כמו כל עבריין תנועה.

זה יכול להיות "יחטפו" ב-2 סוגיות: יחטפו דו"ח, או שיחטפו תאונה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

השוליים בצד שמאל ייעודם אפשרות מעבר לרכב ביטחון במקרה חירום (למשל מעבר אמבולנס בפקק תנועה).

השוליים בצד ימין נועדו לשמש מרווח ביטחון למשתמשי הכביש! הן רוכבי האופנועים והן רוכבי הרכבים.

אם השוליים הימניים הופכים להיות מותרים לנסיעת אופנועים ורוכבי האופניים האגואיסטים, איזה מרווח ביטחון נשאר למשתמשי הכביש?

פורסם
רכיבה על השוליים מפחיתה את העומס, ואת הסכנה שמישהו יכנס בך בזמן זגזוג בין מכוניות עומדות (כי זה מה שיהיה יותר נפוץ אם הרוכבים לא יוכלו לרכב בשוליים).

אני מבין שכואב לך לראות מישהו שנהנה מזה שהוא לא צריך לעמוד איתך בפקק.

צריך לשמור מרווח ביטחון שיהיה למתנ"א איפה לנסוע

אם היתה אפשרות הייתי לוחץ לייק

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
צריך לשמור מרווח ביטחון שיהיה למתנ"א איפה לנסוע

אם היתה אפשרות הייתי לוחץ לייק

האירופים קוראים לשוליים "נתיב חרום" (emergency lane) ומתייחסים אליהם בהתאם, ואף אחד לא יעיז לחסום מעבר חירום. כפי שכתבתי קודם - יש מצבים מסויימים בהם יש היתר לנהיגה בשוליים הימניים - אבל יש גם נוהל ברור כיצד ליצור מעבר חירום בין טורי הרכב במקומות בהם אין שוליים פנויים.

כיון שרובנו מעריכים מאוד את התרבות המוטורית האירופית מן הראוי לאמץ גם את החוקים המאוד מועילים שמקורם שם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...