Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מטפל כרגע במחשב ישן, שהמאוורר מעבד שלו בעל שלוש חוטים, זאת אומרת שאי אפשר לשלוט במהירות שלו בעזרת תוכנה. הוא מסתובב קבוע על 4000 RPM והוא מרעיש נורא.

עכשיו יש לי מתאם עם נגד, כזה:

k50olwjny2mv.png

למקרה שלא רואים טוב את הצבעים, הם מסודרים ככה מימין לשמאל:

זהב, שחור, כחול, ירוק.

הנגד עצמו ירוק.

ניסיתי לחשב לפי הצבעים בעזרת טבלה שמצאתי בוויקיפדיה, אבל לא הבנתי כלום מהמספרים שקיבלתי.

השאלה שלי היא - האם הנגד הזה יצליח להוריד את המהירות של המאוורר ? ואם כן לכמה RPM הוא יגיע בערך ?

תודה :)

Stay Dirty

פורסם

הנגד יוריד את מהירות הסיבוב של המאוורר אבל זו לא השיטה האלגנטית להורדת מהירות הסיבוב של המאוורר.

במידה ומהיורות הסיבוב נמוכה או גבוהה מידי החלף את הנגד של 56 אוהם בנגד של 47 או 68 אוהם בהתאמה בעל הספק של 1 וואט או 2W.

מהירות המאוורר תרד ב-40 אחוז בערך.

איזה כייף לי :)

פורסם

שים לב ! הנגד ייפזר הספק של כ-0.6 וואט כלומר הנגד יגיע לטמפ' שלא תוכל לגעת בו לאחר מספר דקות, בנוסף לבעיית החום, מהירות המאוורר לא תהייה קבועה מכיוון שהתנגדות הנגד תשתנה עם עליית הטמפ' לכן כתבתי לך שזה לא פיתרון מקצועי.

פורסם

לגעת בו זה לא הבעיה, כי המארז יישאר סגור. השאלה היא אם הוא ימיס את הפלסטיק המבודד מהחוטים שלידו ?

Stay Dirty

פורסם

אם אתה מתכוון לבידוד המתכווץ על רגלי הנגד אז תשובתי היא לא. מה שכן ייקרה שלאחר זמן ממושך הבידוד ייתקשה כתוצאה מחשיפה לחום רב לאורך זמן.

פורסם

יש עוד דרך.

בקונקטור חשמל של דיסק קשיח יש ארבעה חוטים.

צהוב 12 וולט

שחור מינוס

שחור מינוס

אדום 5 וולט.

אם תחבר את הפלוס של המאוור ל12 ואת המינוס ל 5,תקבל מהירות נמוכה יותר,אני חושב שזה יספק אותך.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אם הוא יחבר את הפלוס ל12 והמינוס ל5 הוא יקבל קצר אם הרבה ניצוצות, גם אם הוא יחבר ל5 הביוס יתחיל להתלונן בגלל שהוא ינתק את החוט השלישי שנותן סיגנל של מהירות מאוורר , המלצה שלי זה לקנות בורר מאוורר קטן של זלמן בסך הכול 20-30 שקל

m_466.jpg

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...