Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פשוט בושה - הלך לשכן הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"פוליטיקה ארגוני"="קומבינה ארגונית"? ויטמין P פרוטקציה?

במקרים כאלו (לדעתי ומה שצריך להיות בפועל)) צריכה להיות הפרדה בין חברים לבין העיסוק שלהם, לא יתכן שאדם יגיש תלונה בדרך המקובלת, ואילו אחר שלמד עם אותו חוקר מכיתה ב' יקבל עדיפות על אדם אחר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אינני מבין מה יכול היות עגום בנסיונות לשמור על הרכוש ולמזער נזקים? סביר להניח כי הינך בין אלה הנוהגים לגרומם :lol:

לא כך שומרים על רכוש. ספק אם משחקי תופסת/מחבואים אתה משחק עם ילדי השכונה.

שקית ייעודית לכיסוי הרכב ועוד אינסוף פשרות חד כיווניות מהצד שלך על מנת "לשמור על רכוש ולמזער נזקים".

זה הרכוש שלך שעמלת קשה והזעת בשבילו? זו זכותך הבסיסית לשמור עליו מפני גורם זר שפוגע בו במזיד או לא.

האפשרויות הן מגוונות וגם לך ה"חננה" של הבניין יש כלים להתמודד עם התופעה והיא הפה והשפתיים שלך וגישה נכונה ופתרת את סוגיית הכלב המשתין וכל הכרוך בזה וכמובן את משחקי ה"תיפסוני" עם ילדי השכונה.

אני לא מבין על בסיס מה החלטת וקבעת שאני מאלה שהורסים רכבים או פוגעים ברכושם של אחרים כמו איזה פחדן.

אני את הבעיות שלי פותר פנים מול פנים (הפעם האחרונה היית לפני כמה שנים שחבר'ה צעירים של השכונה החליטו לאלתר מועדון בפארק קרוב ולאחר מכן לארגן מצעד/בוררות ברחוב שלי, בלי להזכיר את המושג משטרה ובלי להרים את הקול בכלל פרט לחיפוש ראש המצעד/בוררות, הגענו לעמק השווה ומאז המצעדים/בוררויות והמועדונים המאולתרים שינו כתובת מבלי שאני אחטוף רימוני הלם/גז ושלל אמל"ח כזה או אחר לחצר הבית)

פורסם

כל פעם אני בהלם מהמקרים שאנשים מספרים פה,ואני לא גר בצפון תל אביב.אלא בבאר שבע ובחיים לא שמעתי על סיפור כזה.

אבל אם להגיד את האמת ,אין לי שום בעיה אם פוגעים ברכב בטעות או משהו כזה (וקרו פעמיים שפגעו בי והשאירו שריטה קטנה וויתרתי כי זה לא היה קריטי לדעתי),אבל ! אם יעשו לי משהו בסגנון של וונדליזם לרכב,ואני ידע מי האדם שעשה את זה,הדבר האחרון שאני יעשה זה להתקשר למשטרה,כיוון שלא יעשו כלום! (מדבר מניסיון).אני פשוט "יסגור" את החשבון עם אותו בן אדם בעצמי.

ואני יודע שיהיו אנשים שיחשבו שאני "ברברי" או "ערס" אבל זו האמת וזה מה שאני חושב.

פורסם
"פוליטיקה ארגוני"="קומבינה ארגונית"? ויטמין P פרוטקציה?

לא יתכן שאדם יגיש תלונה בדרך המקובלת, ואילו אחר שלמד עם אותו חוקר מכיתה ב' יקבל עדיפות על אדם אחר.

נהגת, לא מותק (כי פעם שעברה כמעט הרגת אותי כשקראתי לך ככה :-) ), אין פה "שימוש לא חוקי בסמכות" שניתנה לך

אין פה עניין של איום מרומז כזה או אחר.

העניין פשוט:

אני משכנע? (נניח, לצורך הדוגמא) הם עושים את זה בצורה מתועלת הרבה יותר ממני.

ברוח הפורום:

אם אותם "משתכנעים" הם למשל מיצובישי סקייליין, אז חברי הם סוג של פורשה.

ואני? אני לעומת אותם משתכנעים?

אולי מאזדה 3 החדשה, או נניח איזה אאודי TT, לא יותר.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

אנחנו "סגרנו" את הנושא מותק בשרשור הקודם בלחיצת ידיים. :wink:

ובנושא השרשור, אי אפשר להכיר אדם רק משכנות טובה, סביר להניח שהוא עשה משהו שגרם לאותם אנשים להגיע אליו ולבצע ונדליזם ברכב.

מה שנעשה שם הוא מעשה מכוון, ולא ילדים שעברו במקום וכיפפו מראה או שהעבירו מפתח על פח הרכב, יש כאן "סגירת חשבון", או "אזהרה" לאותו בעל רכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לא כך שומרים על רכוש.

ברוסית יש לנו ביטוי קצר וקולע: "על תגע בחרא - ולא יסריח". לא תהיה שום תועלת בנזיפת מישהו אשר מראש שאיננו בן תרבות. אם תפנה עליו בנימוס - גם תנופנף בנימוס (למשל הכלב עושה את צרכיו היכן שבא לו). אם תעלה לטונים גבוהים - תסכן בסופו של יום את רכושך. אז לכן אני מעדיף שלא לגעת בחרא אלה מלת ברירה רק בשתן.

אני פשוט "יסגור" את החשבון עם אותו בן אדם בעצמי.

סגירת חשבון תתקן לך את הנזק?

פורסם
ברוסית יש לנו ביטוי קצר וקולע: "על תגע בחרא - ולא יסריח". לא תהיה שום תועלת בנזיפת מישהו אשר מראש שאיננו בן תרבות. אם תפנה עליו בנימוס - גם תנופנף בנימוס (למשל הכלב עושה את צרכיו היכן שבא לו). אם תעלה לטונים גבוהים - תסכן בסופו של יום את רכושך. אז לכן אני מעדיף שלא לגעת בחרא אלה מלת ברירה רק בשתן.

נימוס אינו סימן לחולשה. עליה לטונים גבוהים דווקא כן.

אתה יכול להיות מנומס ואסרטיבי ולהעביר לשכן במדויק את המסר לשמו באת. להבהיר לו שהדבר אינו מקובל עליך ואתה מודה לו על שיתוף הפעולה בנושא. אינך צריך להכנס למו"מ שיתכן ויגרור אותך אליו(זה לא הכלב שלי, בלה בלה בלה). הסבר את עצמך, הראה אמפתיה גם כלפיו - ואולי תופתע לטובה.

אינך יכול לחיות בפחד תמידי, בבנין זה או בכל בנין אחר. אם תראה נוכחות, יכבדו אותך. אם תסתתר בביתך, כמאמר הרחוב "לא יספרו אותך"(איזה ביטוי מגעיל).

חבל על בריאותך. אתה חושב שאתה שומר על רכושך(כיסוי וגלגלים מסריחים משתן הם כשלון במבחן התוצאה), אבל מזמין לעצמך אולקוס ולחץ דם גבוה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
להבהיר לו שהדבר אינו מקובל עליך ואתה מודה לו על שיתוף הפעולה בנושא...

חוששני שבלשון הגבוה זו רק תשפיל את הערס המצוי ותערער את יצר נמקמנותו ביתר שאת.

אם תראה נוכחות, יכבדו אותך.

עם כל הכבוד, לי נראה מאמץ גדול מדי ע"מ בסה"כ לשמור על חתיכת פח. גם אולקוס בגלל דאגות לרכב נשמע לי מוגזם ואפילו חולני :lol:

בחצר המדוברת מדי פעם מחוללים הרכבים על רקע משחקי ה"כבוד" בין הפציינטים. כנ"ל גם באינספור חצרות אחרים. אז אני בסה"כ לא נגרר ולא לוקח חלק במשחקים הנ"ל ותו לו.

פורסם
חוששני שבלשון הגבוה זו רק תשפיל את הערס המצוי ותערער את יצר נמקמנותו ביתר שאת.

חוששני שלא הבנת את דבריי כהלכה. לא אמרתי לך להשתמש במלים אלו בדיוק. בחר את המלל שמתאים לך, היה נעים הליכות אך אסרטיבי ועקבי - ואולי תופתע.

אפשר להגיע ללבו של כל אחד. ה'איך' חשוב לעתים יותר מה'מה'.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

באמת יש לנו ביטוי כזה? לא ידעתי..

באמת שלא תהיה שום תועלת בנזיפת מישהו אשר מראש איננו בן תרבות.

אתה המטרה שלך לא לנזוף בו כאילו מדובר בילד שעשה מעשה קונדס, גם לא ללמד את הבנאדם שיעור בנימוסים והליכות.

המטרה שלך היא להפסיק להכניס את הכיסוי לשקית ייעודית ולהריח שתן כל פעם שאתה מתקרב לרכב.

כמו שנאמר לך פנה בנימוס ובאסרטיביות.

לרדת לעם מכיר? יפה זה הזמן להיזכר במילים כמו אח שלי, אבא'לה כפרה וכו'

ובנימוס/ביפה להסביר לבעל הכלב מה המצב כרגע ואיך הוא משנה את המצב.

אין סיבה לעלות לטונים גבוהים וכמו שאמרו צעקות זה סימן לחולשה ותו לא- תוצאות זה לא מביא, זה רק משחרר קיטור.

לפי מה שאתה אומר אתה רגיל להיות מנופנף, אז אני מחזיק לך אצבעות ושא ברכה. המצב כרגע הוא שאתה לא שומר על הרכוש אלא מפקיר אותו בידי רצונו של כל אחד שנראה מפחיד.

נראה לי שלא התאקלמת ואתה עדיין לא מבין איפה אתה נמצא. ברומא תתנהג כרומאי בישראל תהיה ישראלי (כמובן בהקשר של הקנאות לרכוש והצדדים הטובים של המונח)

פורסם

כאן אנחנו יורדים ממש לפרטים טכניים. ולשאלתך - כן אני (כמו רבים וטובים) מנופנף באופן תדיר. אך אם הנושא חשוב לי ממש אני יודע להיות גם נודניק ומניפולטור וכך להתגבר על הניפנוף. ולגבי השיחה האינטימית עם הפאציינט... הרי אינני עומד ליד רכבי וממתין מתי ישתינו עליו. ברוב המקרים אני צופה במתרחש ממרפסת עישון - ומשם קשה לנהל שיחה אינטימית. אגב, לאחר שכלבו מסיים עם רכבי הוא ממשיך גם לרכבים אחרים. ואם תשאל האים הוא גם מחרבן על המדרכה... מי בכלל לא מחרבן עליה? ובינינו - אותי אישית פחות מגעיל לגעת בכיסוי המושתן מאשר לרדת ל"אבאל'ה ואימא'לה" עם אחד כזה.

ולבסוף - הביטוי:

не трожь гавна - не пахнет

פורסם

אחלה דיון

יש לי שאלה "מה אתם הייתם עושים?" במקרה הבאה:

לפני זמן מה נסעתי בכביש בעיר (מותר 50) בערך 60, נצמד אלי מישהו מאחור והתחיל לצפצף ולאותת.

בהזדמנות הראשונה שהייתה לי איפשרתי לעבור על פני. תוך שהוא עבר על פני הוא חתך אותי במתכוון ופגע לי בכנף (יש צורך בפחחות, צבע ופנס - 800 שקל בערך). הוא ירד מהרכב, בדק שהרכב שלו תקין וסירב לת פרטים.

אני רשמתי את המספר שלו, הגעתי לתחנה והגשתי תלונה, אבל מה, התלונה נסגרה (כנראה מחוסר עניין לציבור).

הדרך היחידה לקבל ממנו את הכסף בצורה חוקית היא תביעות קטנות - צריך להשקיע עוד כסף, זמן ועצבים (אני כבר וויתרתי על הנסיון הזה ועל כל דרך נקם אפשרית אחרת - פשוט לא שווה את הכאב הראש והסיכון).

הייתי רוצה לשמוע איך אתם הייתם ממליצים לי לטפל במקרה זה?

פורסם

"הדרך היחידה לקבל ממנו את הכסף בצורה חוקית היא תביעות קטנות - צריך להשקיע עוד כסף, זמן ועצבים".

עד כמה שזכור לי אין צורך בהשקעה כספית, אלא אם כן אתה שוכר את שרותיו של עורך דין, אבל במקים מהסוג הזה לדעתי האישית אין צורך.

מגיעים לבית הדין לתביעות קטנות וממלאים טפסים וממתינים לשימוע.

לפני שנים רבות כשהיתי בת 17 הדרכתי בקיטנה מטעם העיריה במתנס המקומי, באותה תקופה לעירייה היו בעיות תקציב ועובדים לא קיבלו את המשכורת שלהם, גם את המשכורת שלי הלינו לתקופה של חודש וחצי, חוסר סבלנות והמתנה למשכורת שלא הגיעה הובילו אותי להגיע לבית המשפט בשוקן ת"א הגשתי את הבקשה לתביעה, לאחר מספר ימים נציג העיריה יצר עימי קשר וביקש שאגיע לקבל את המשכורת עם תוספת הלנה ולחתום על מסמך שאין לי דרישה נוספת.

לפעמים להתעקש על מה שאתה צודק בו משתלם.

ל'

פורסם

יש צורך בפחחות, צבע ופנס - 800 שקל בערך

לדעתי חפרת בור לעצמך בך שהתחלת ב"מירוצים" עם אחד כזה. נכון היה לתת לו לעבור ולהתרחק כמו מאש - כך שאת תאונתו יעשה במקום אחר. אני באופן אישי לא מתנדב לתת לכל דחפין לחתוך אותי, אבל אם אני רואה שהחוצפן נחוש - אני מיד מוותר ומתרחק. טוב שהסיפור נגמר רק בכמה מאות שקלים - יהיה לך לקח שאולי ימנוע תאונה רצינית יותר בעתיד.

לפעמים להתעקש על מה שאתה צודק בו משתלם.

אין דין עירייה כדין עבריין תנוע מושתן שהוא סביר להניח גם פושט רגל סדרתי עם תיקים בהוצאה לפועל. דעתי האישית - במקרים כאלה עדיף לספוג ולהמשיך הלה.

פורסם

א פ היכן הבנת שהוא ערך מירוץ עם הנהג השני?

הנהג נצמד צפצף והבהב עם האורות, הוא בתגובה אפשר לו לעבור בהזדמנות הראשונה שהיתה.

ל'

• תוכן חדש...