Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יוקרה מיד שניה -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלא מה? מישהו נגח לו את מראת הצד. במוסך מורשה החליפו לו את מראת הצד, והעלות: 10,000 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

זו אחת הבעיות.

במאזדה 3 שמחירה זהה למחיר המרצדס, תוך 10 דקות שולחים שליח לפירוקיה, כל פירוקיה, שיחזור עם חמשה-שה מראות, בצבע שחיפשת, במחיר של מאות שקלים בודדים.

במקרה הגרוע ימצאו לך מראה תחליפית, מסטוק שחברות הליניג מביאות.

מרצדס S קלאס לא זרוקות בפירוקיות, ואין תחליפיות מונחות על המדף בכל מחסן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הי. יש לי חבר עם מרצדס אס קלאס יד שניה 2004. בטיפול הראשון שעשה לרכב, עמד לפניו בתור בחור שכיר שקנה אס קלאס 2001 בכ- 110,000 ש"ח. מחיר שפוי.

אלא מה? מישהו נגח לו את מראת הצד. במוסך מורשה החליפו לו את מראת הצד, והעלות: 10,000 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

והבחור שכיר, שמשתכר ככל הנראה הרבה פחות מ- 10,000 ש"ח לחודש.

אני עצמי לקחתי יום אחד לנסיעת מבחן אודי אי. 8 שנת 2005, רצו עליה 130,000 ש"ח. בירור במוסך אודי העלה שעלות החלפת טיימינג במנוע וי 8 הינה 12,000 ש"ח.

בנוסף, מדובר ברכב עם חלקי אלומיניום, הווי אומר כל נזק קטן של דפיקה, מאלץ אותך להיכנס לפחח מיוחד של אודי, עלויות מטורפות.

ברחתי והשארתי מכונית זו לפנטזיה. לא סתם מדובר ברכב שחדש כמוהו עלה 650,000 ש"ח ולאחר כ4 שנים עלה 130,000 ש"ח.

בקיצור, כאשר מחזיקים מכונית יוקרה, צריך קצת כסף בצד לתיקונים יקרים.

אותו שכיר הוא פשוט טיפש, כי מראה כזאת יכלה לעלות לו הרבה פחות מבמוסך היבואן באינטרנט או במוסך אחר.

בקשר לאודי, אני מציע שתשאל את רון כמה עולה טיימינג עם חלקים מקוריים למנוע V8 של אודי.

Detailer.gif
פורסם

אבקש את סליחת פותח השירשור אם כי אני מאמין ששאלת ה'התעלקות' שלי תעזור לו גם.

מסכים לגמרי עם הבחור שאומר שב-50K קונים משפחתית וב-130K אפשר לשקול רכב רציני יותר.

אבל,

מה קורה שנפגשים באמצע או קצת מעליו?

כבר זמן רב שאני בתור חובב אמריקאיות שמתי עין על קאדילק CTS (שנחשבת מכונית יוקרה, כמובן).

מחיר המחירון שלה לשנת 2006-2005 עומד על כ-100K-110K ולפעמים מעט יותר, תלוי במצב.

הכסף כבר שמור בצד ולא אשקר, אני כבר ממש 'מת' להשתמש בו.

דלק וביטוחים לא מפחידים אותי, רק טיפולים שוטפים ומפתיעים גורמים לי לחשוב פעמיים.

האם אני עתיד למצוא עצמי מרטיב בדמעות את חשבונית הקבלה שאקבל ממוסך UMI רק כי לא 'התפשרתי' על רכב זול יותר? 

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

מרצדס C עולה יותר ממזדה 6 לתחזק, אבל לא בהרבה יותר, בטח לא בדלק, ובשקלול היא עדיפה בכל פרמטר, חוץ מפחת, שם המרצדס נשחטת. אם אתה קונה אחת 2004 היא תעלה 100K אבל תרד 15K-20K בשנה בשלוש השנים הראשונות, עדיף לרדת יותר בשנתון.

פורסם

אני רואה את הנושא בפרספקטיבה קצת שונה

לפי נתונים מחירון יצחק אפריל 2010

מזדה מלכת העדר יורדת בערכה ב 38% ב 4 שנים מ 125 ל 78 K

אודי A8 קוואטרו יורדת בערכה ב 67% ב 4 שנים מ 767 ל 255 K

אילו הייתה יורדת בערכה כמו המזדה מחירה היה צריך להיות 475K

הפער בין 475 ל 255= 220K

הפער הזה נובע משניים , תסמונת העדר ומחיר האחזקה המטורף.

"החסכון "במחיר הרכישה של היד השניה עומד מול התיקונים היקרים והמשך ירידת המחיר החריפה באודי.

אחרי עוד שנתיים יורד המחיר

במזדה מ 78 ל 60 K ובאחוזים ב 25%

באודי מ 255 ל 159K ובאחוזים ב 38%

עדיין יקרה ממזדה מהניילונים

מחיר יקר לנסיעה ברכב יוקרתי אבל..

אתה נוסע ברכב יוקרתי הבדל בין שמים לארץ בין שתי המכוניות ומי שיכול להרשות לו ומצא אקסמפלר שמור אחרי 4-6 שנים על הכביש , כדאי. או כמו שנאמר בצרפתית "האצילות מחייבת"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צריך לדעת גם איזה מכונית יוקרה לקנות.

מרצדס C ומרצדס S אלו הם עולמות שונים לחלוטין. בעוד מחיר האחזקה של ה-C יכול להיות גבוה במקצת מזה של הרכב הממוצע ה-S יכולה לעלות הון עתק.

כנ"ל סאאב 9-5 (לא 95, 95 זה דגם של סאאב מלפני 30 שנה) לעומת יגואר.

אחד היתרונות של סאאב לדעתי, זה שלמרות מה שכולם חושבים, ישנו מערך של מספר מוסכים- לא מורשי יבואן, שבאמת מכירים את הרכבים הללו ויודעים לטפל בהם. לכן למרות השם שיצא - כן יש חלפים לסאאב (גם משומשים) וכן יש לאן לפנות בעת צרה.

יותר קל לי למצוא למי לפנות עם תקלה בסאאב מאשר בדייהטסו ששמה רשת המורשים שווה לת*ת.

פורסם

איך שהתפזרנו.

לרגע חשבתי שאנחנו חיים באירופה... מטופל על פי הספר? כל אוטו יד שניה שאתה קונה בארץ, מתחיל להתפורר לך בידיים מרב הזנחה ולא משנה מה הגיל שלו. אני מפחד לחשוב מה יקרה כשמרצדס, יגואר או פורשה מתחילות להתפורר. אם באיזו פונטו זולה, בן אדם עוד יכול להחליף גיר או מנוע, אז עם פורשה הוא יצטרך למשכן את הבית.

תלוי ברכב הנקנה.

-הרכב שלי טופל ברמה "אירופאית", תיעוד טיפולים מלא מהרגע שעלה על הכביש וכל הטיפולים בוצעו בזמן ובמוסך איכותי. סה"כ תיקונים בשנתיים האחרונות: 150 ש"ח.

-הרכב שלאישתי טופל ברמה "ערבית", אין תיעוד טיפולים ונקנה יד 5. סה"כ תיקונים בשנתיים האחרונות: ראש מנוע (שניים בעצם כי זה מנוע V6) בעלות של 10K ש"ח.

הי. יש לי חבר עם מרצדס אס קלאס יד שניה 2004. בטיפול הראשון שעשה לרכב, עמד לפניו בתור בחור שכיר שקנה אס קלאס 2001 בכ- 110,000 ש"ח. מחיר שפוי.

הלו, שהביטוח ישלם! ואם החבר שלך קנה מרצדס אס קלאס 2004 ולא עשה מקיף אז הוא ממש לא שפוי. שים לב ככשאני מדבר על תיקונים הכוונה היא לתקלות ברכב בלבד ולא תאונות/פגיעות אשר אמורות להיות מכוסות על ידי הביטוח המקיף.

צריך לדעת גם איזה מכונית יוקרה לקנות.

מרצדס C ומרצדס S אלו הם עולמות שונים לחלוטין. בעוד מחיר האחזקה של ה-C יכול להיות גבוה במקצת מזה של הרכב הממוצע ה-S יכולה לעלות הון עתק.

נכון מאוד, התעלמתי מזה. למרבה הצער, בארץ מרצדס נחשבת כ"מרצדס" ולא ממש משנה איזה דגם היא כל זמן שהיא לא דיזל. באירופה C240 נחשבת כרכב מנהלים יוקרתי (לא מכונית פאר!) והיא נרכשת בכמויות. להשוואה באירופה C240 נחשבת כפי שמזדה 6 מפוארת נחשבת אצלנו.

עדיין, כלכלית גריידא, עדיף לרכוש מרצדס S משומשת, להיהנות מהיתרונות של הרכב ולספוג תיקונים יקרים במשך חיי הרכב מאשר לרכוש "רכב מנהלים יוקרתי" ישראלי ולספוג את ירידת הערך הנוראית.

מרצדס C עולה יותר ממזדה 6 לתחזק, אבל לא בהרבה יותר, בטח לא בדלק, ובשקלול היא עדיפה בכל פרמטר, חוץ מפחת, שם המרצדס נשחטת. אם אתה קונה אחת 2004 היא תעלה 100K אבל תרד 15K-20K בשנה בשלוש השנים הראשונות, עדיף לרדת יותר בשנתון.

לכן עדיף לרכוש רכב בן 10+ שנים. C240 משנת 98 נמכרה (בגימור המפואר) במקור ב 240K ולאחר 10 שנים מחירה צנח ל 35K.

Jonyzac, אם יש ספק אז אין ספק.

*אם יש לך 50K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית משומשת למכונית יוקרה מיושנת. לך על המשפחטומטית.

*אם יש לך 130K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית חדשה למכונית יוקרה מיושנת. לך על המכונית יוקרה. (וכאן הכוונה לרכישת מכונית יוקרה מיושנת ב 70K - 50K ש"ח והשארת הסכום הנותר לטיפולים)

אם אתה מתכוון לרכוש ב 110K את הרכב ולהתעלם מהוצאות התחזוקה הצפויות בעתיד (נגיד 50K ל 10 שנים? אני לא נביא) אז אתה עלול להקלע לבעייה. בכל מקרה, תמיד שרוכשים רכב יוקרה ישן יש להשאיר כ 10K בצד לטיפול בשעת חירום.

פורסם

ראיתי פה המון מתמטיקאים והמון חישובים, אבל, בסופו של דבר, כל אחד והחישוב שלו...

כמה שווה לו להוסיף, אם בכלל, על רכב יוקרתי וכמה סיכון הוא מוכן לקחת בנוגע לעלויות לא צפויות של טיפולים ותיקונים.

ירידת ערך ומחירי ביטוח הן עלויות שאפשר להעריך בצורה די מדוייקת ואין שם הפתעות.

והכי קל, לבנות טבלת אקסל פשוטה עם כל סעיפי ההוצאות הצפויות והתלות בנסועה, להכניס פרמטרים של BEST CASE וגםWORST CASE ולהחליט אם כדאי או לא.

די דומה לטבלאות שעושים כדי להחליט אם לקחת רכב באופן פרטי או לשלם את המיסים ולקחת ליסינג מהעבודה.

ובסוף, בעיקר לחברי האתר הזה, יש את נטיית הלב... מה לעשות, לחובב רכב קשה לראות את עצמו נוהג במישפחתומטית והוא מוכן להשקיע וגם לוותר על דברים אחרים כדי להנות מהנהיגה, אם זה ברכב ספורטיבי ואם זה ברכב יוקרה.

ועוד נקודה אחת: אני מכיר אנשים שיכולים בלי להרגיש בכלל, לקנות כל רכב שמופיע במחירון של לוי יצחק אבל הם נוהגים בקורולה עם גיר רובוטי. למה? כי כל השאר לא מעניין אותם, רכבים הם מהם והלאה וכנ"ל עשיית רושם עם רכב יוקרתי. לרובם אגב, השעון על היד שווה יותר משתי קורולות רובוטיות חדשות (או שעכשיו הפסיקו עם הרובוטיות - אני כבר לא בטוח).

הוא שאמרתי, כל אחד ונטיית ליבו.

פורסם

אין יותר רובוטי, כאילו יש - אבל אף אחד שפוי בדעתו לא קונה ת'חרא הזה.

ומה שאמרת הוא לא נכון בעיני. נכון שיש אנשים שיש להם הרבה כסף ולא מוצאים לנכון לבזבז אותו על רכבים.

אף אחד לא אומר שאתה חייב לנהוג על רכב ששווה X אחוז מסך כל הכסף שיש לך, זה כמו שמצד שני יש אנשים שאין להם גרוש על התחת ולוקחים הלוואות ולא יודע מה בשביל הפוזה של להראות "תראו יש לי רכב מפואר".

אבל מי שהולך עם שעון שעולה כמו 2 קורולות, הוא אחד שאוהב SHOW, ולכן לא ינהג ברכב פשוט.

בנוסף יש מצבים ש"המעמד מחייב", ולכן עם לכל המתחרים/עמיתים/קולגות שלך יש סמלי סטטוס מסויים ולך לא יהיה אזזה יראה נחות בעיני הקליינטורה שלך.

פורסם

חיים, זו לא חוכמה לבוא ולתת לנו פירוט של אחזקה שוטפת ופשוטה של הרכב שלך.

תברר ותחזור אלינו עם עלויות של החלפת משולשים, מסרק הגה, דיפרנציאל, מחשב מנוע, גומיות פרונט למיניהם וכו'.

כל נזק באחד מהרכיבים הנ"ל יכולים להטות את הכף בין קניה כדאית לנפילה חזקה.

מה שאני מנסה להסביר לך שבמקרה ואתה נופל על תקלה במאזדה/טויוטה אז ניתן להשיג חלקים חליפיים או למצוא בפירוקיה משהו משומש, במקרה של מרצדס/BMW/יגואר וכו' גם אם תמצא את החלק בפירוקיה ירצו עליו הרבה כסף כי הם יודעים בדיוק כמה הוא עולה בחברה. ולסיום איתור תקלות וטיפולים מיוחדים ברכבים המורכבים האלה קושרים אותך למורשה, משהו שאני לא הייתי רוצה שיקרה לי, לא משנה איזה סוג רכב בבעלותי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תברר ותחזור אלינו עם עלויות של החלפת משולשים, מסרק הגה, דיפרנציאל, מחשב מנוע, גומיות פרונט למיניהם וכו'.

כל נזק באחד מהרכיבים הנ"ל יכולים להטות את הכף בין קניה כדאית לנפילה חזקה.

למרבה המזל, לא היו לי טיפולים כאלה, אבל כדי לתת קצת יחוס, אז בבקשה:

*ברכב של אישתי.

טיפולים שבוצעו במעמד הקנייה:

-ראדיאטור+משאבת מים+שטיפה+רצועה+נוזל קירור, כ 2K

-משאבת הגה (מפירוק)+תיקון תיבת הגה, כ 2K להשוואה, משאבת הגה חדשה עולה כ 4-5K

טיפולים בתקלות:

-ראש מנוע + כל מני סטים של אטמים כ 8.5K (ראש המנוע כפול) להשוואה, ראש מנוע במזדה לאנטיס (שנת 2000 ) שבוצע לפני כ 6 שנים כ 4K

*ברכב שלי.

טיפולים שבוצעו במעמד הקנייה:

-החלפת בוכנת פתיחה בדלת אחורית כ 500 ש"ח (מפירוק) להשוואה, בוכנת פתיחה חדשה עולה כ 2.5K

טיפולים בתקלות:

-מפסק חשמלי לבלם (חדש+מקורי) + גומייה למוט ההילוכים כ 150 ש"ח

כאן אני מתיחס ל C240 בלבד, רכב כזה ניתן למצוא בפירוקיות ולכן חלקים מפירוק זמינים ועלותם זולה יחסית. בימרים לדוגמה הם סיפור אחר (ועצוב)

אני לא אומר כי תחזוקת רכב יוקרתי ישן היא זולה אלא מה:

-ראשית, המחירים לא כל כך גבוהים, נאמר פי 2 מרכב משפחתי ממוצע.

-שנית, תקלות אלה קורות או לאחר הרבה זמן ונסועה ואז הן זניחות (אם אסע נסועה ממוצעת ב 8 השנים הבאות אגיע ל 240K ואם אז יתחילו תקלות כגון מסרק הגה, דיפרנציאל, מחשב מנוע וכו' אז ארוויח 3K בגריטה) או ברכב מוזנח מאוד (ראה הרכב של אישתי) ואז עלותן זהה לירידת הערך השנתית של רכב משפחתי ממוצע שמקזז את עלות הטיפול.

-שלישית, למיטב הבנתי אורך חיים מתוכנן של רכב פאר מתוחזק הוא יותר מ 300K (הנסועה הממוצעת לאורך 20 שנה שאחריהם הוא נגרט) או שזה אולי נכון למרצדס.

redroze לך יש גם שיקולים נוספים אולם שיקול כלכלי טהור (שביצעתי לפי WORST CASE) מראה שהרכב של אישתי עם כל התקלות שסבל מהן זול יותר ממזדה 3 חדשה למשך 9 השנים הבאות.

פורסם
איך שהתפזרנו.

Jonyzac, אם יש ספק אז אין ספק.

*אם יש לך 50K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית משומשת למכונית יוקרה מיושנת. לך על המשפחטומטית.

*אם יש לך 130K ש"ח ואתה מתלבט בין משפחטומטית חדשה למכונית יוקרה מיושנת. לך על המכונית יוקרה. (וכאן הכוונה לרכישת מכונית יוקרה מיושנת ב 70K - 50K ש"ח והשארת הסכום הנותר לטיפולים)

אם אתה מתכוון לרכוש ב 110K את הרכב ולהתעלם מהוצאות התחזוקה הצפויות בעתיד (נגיד 50K ל 10 שנים? אני לא נביא) אז אתה עלול להקלע לבעייה. בכל מקרה, תמיד שרוכשים רכב יוקרה ישן יש להשאיר כ 10K בצד לטיפול בשעת חירום.

60K לטיפולים עתידיים? בפעם האחרונה שבדקתי לסיטרואן ופיג'ו אין רכבי יוקרה של ממש בטח לא ברמת מרצדס\קאדילק.

כנראה לא הבהרתי עצמי נכון, ברור שהשארתי עוד סכום בצד לטיפולים עתידיים (בטח לא 60K).

מצד אחד, אני נורא 'מפחד' מההוצאות הללו - ומצד שני אני שומע לא מעט אנשים כמוך שטוענים שאחזקת רכב יוקרה לא תעלה לך הרבה יותר יקר מאחזקת מאזדה 6 כל עוד היא טופלה כהלכה ואתה בעל 'תכונת אופי' שנורא קשה לרכוש - מזל.

קשה לקרוא למה שאני מרגיש ספק, יותר התלבטות אחרונה לפני קנייה ורצון להתייעץ עם אדם שנמצא במצב כמו שלי או יותר נכון צעד אחד קדימה - לאחר הרכישה ואחזקת הרכב כמספר חודשים.

בברכה,

יונתן.

[email protected]

פורסם

לתחזק S CLASS פורשה או יגואר לאורך זמן זה משימה לא פשוטה. כל עוד שום דבר לא מתקלקל, המחירים שפויים ולא נוראיים.

אבל, ברגע שמשהו לא צפוי קורה מקבלים את הבומבה.

אבל, לא חייבים ללכת לקיצוניות.

משיטוט קצר במודעות למכירה מצאתי במוו 325 שנת 2006 למכירה ב-165K ואם רוצים משהו יותר זול אז יש שם גם 330 E46 שנת 2003 ב-90K. אני בטוח שאפשר למצוא גם A4 , C-class וכיו"ב במחירים נורמלים.

הרכבים האלה ייתנו הרבה יותר מכל משפחתומטית ממוצעת ולא יקראו את הכיס, הם נמכרו בכמויות גדולות יותר ולא יהיה בעיה גדולה למצוא להם חלפים.

לפני כ-6 שנים עשיתי את אותו דבר עם הבמוו שלי. אני יכול להגיד בוודאות שלאורך התקופה הזו התחזוקה לא היתה יקרה משמעותית מרכב משפחתי רגיל.

אחד הדברים שבכל מקרה שווה לברר לפני רכישה כזו היא נושא הביטוח שיכול להרקיע שחקים מהיום הראשון.

תוספת קטנה, שיטוט קצר ביד 2 מצאתי פנינה אמיתית, עזוב הכול קנה את זה.

פורסם

ישנן כמה דרכים לעשות זאת ולהישאר בחיים

א. קנה מכונית יוקרה אך לא את הכי מפוארת - סדרה 5, E קלאס, A6, 607 וכ"ו. אומנם לא מדובר על "ה" פנינים של תעשית הרכב אבל אלו רכבים אם יתרון ענק על פני משפחטומתיות 2 ליטר.

יתורנם הוא במערכות שעברו בדרך כלל ניסוי מקיף בדור הקודם של מכוניות הדגל והוכיכו את עצמן. בנוסף מכיוון שמחירן היה נמוך יותר, ניתן למצוא להן חלקים בקלות יחסית ובזול

ב. קודם כל מוצאים מוסך. זה מוזר לחפש מוסך לפני הרכב אבל מוסך לא יקר בעל ניסיון בטיפול ברכב מסוג זה יכול לעשות את כל ההבדל בין אחזקה שתהרוג את חשבון הבנק שלך לכזו שתוכל לחיות איתה

ג. טיפול מונע - החלפת מיכלולים לפני שהם מתים לך בנסיעה לאילת תאפשר לך לטפל במוסך הנכון במחיר הנכון ותחסוך עלויות

לסיום הצעה - לנצ'יה קאפה 3 ליטר כמעט לא עולה כסף היום. בפורום תמצא הרבה המלצות למוסכים שמכירים את הרכב ויודעים לטפל בו בלי להזדקק למשכנתא. האוטו מאוד מפנק חזק וכיפי ויפיפה (לדעתי) ובנוסף תוכל להמנע מביטוח מקיף וירידת ערך

פורסם
לפי מה שאתה מתאר ,להחזיק וולוו זול יותר מלהחזיק גולף.

1 ל 11, בסדר.

תודה.

תרשה לי לומר לך כבעל גולף לשעבר(במשך 5 שנים) שטיפל בצמפיון כל התקופה וכאחד שמטפל ברכב של ההורים שלי (בעבר-מרצדס c שנת 1995 ובהווה מרצדס c קומפרסור שנת 2003) שהמחירים השוטפים של הגולף יקרים יותר מאשר הטיפולים השוטפים של המרצדס.

לדוגמה: טיפול קטן למרצדס (במורשה) עלה 500 ש"ח לעומת טיפול קטן בצמפיון(ירושלים) שעלה 650 ש"ח

• תוכן חדש...