Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כל פעם בהלם מחדש, איך נהגים בארץ לא חושבים בכלל שיש מושג כזה אדיבות.

כל פעם שאני רוצה לתת לנהג כזה להשתלב, או למישהו שרוצה לעקוף/חייב לעבור נתיב,

ומפנה לו מרווח כדי שיעשה את זה, אנשים ממש בהלם, וחוששים או לא מכירים באפשרות כזו.

זה רק מראה כמה מצבנו חמור :-(

פורסם
אני כל פעם בהלם מחדש, איך נהגים בארץ לא חושבים בכלל שיש מושג כזה אדיבות.

כל פעם שאני רוצה לתת לנהג כזה להשתלב, או למישהו שרוצה לעקוף/חייב לעבור נתיב,

ומפנה לו מרווח כדי שיעשה את זה, אנשים ממש בהלם, וחוששים או לא מכירים באפשרות כזו.

זה רק מראה כמה מצבנו חמור :-(

אותי מצחיקה התגובה של הולכי רגל שעומדים במעבר חציה ואני עוצר להם.

רובם פשוט בשוק טוטאלי.

הרבה פעמים זה בא עם :mm_yeah: או :p.

emotion of motion

פורסם

רובם פשוט בשוק טוטאלי.

כי בדרך כלל עצירה כזו על מעבר חציה מלווה בצפירות מהרכב מאחוריך.

או בעקיפה מסוכנת וסיכון החוצים במעבר חציה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

רובם פשוט בשוק טוטאלי.

תכל'ס.

היו כאלה שאפילו נאלצתי "לשכנע" עם היד שזה בסדר שהם יעברו ואני לא אבצע בהם Carmageddon ברגע שיחצו..:-P

אגב, כשאני מהצד שהשני של המתרס ועוצרים לי במעבר חצייה אני מניד ראש כתודה (גם בחו"ל).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
כי בדרך כלל עצירה כזו על מעבר חציה מלווה בצפירות מהרכב מאחוריך.

או בעקיפה מסוכנת וסיכון החוצים במעבר חציה.

ל'

הכי אני אוהב את האמהות שאוהבות עד עומק ליבם את התינוקות שלהם.

עד כדי כך אוהבות שזורקות קודם את העגלה מטר עשרים לתוך הכביש.

ורק אחרי מבררות עם מישהו מגיע במהירות.

אלוהים...למה לא הפוך ? שתרדנה הן תבדוקנה ורק אחרי כן העגלה.

פורסם

לא מדובר רק על נתיב האצה בכביש מהיר.

קורה מצב שבו בנתיב הימני רכב נכנס לחניה, או שאוטובוס עוצר, וכל מי שנוסע מאחוריו מנסה לעבור לשמאלי.

כמובן שכלי הרכב שנוסעים בנתיב השמאלי לא יאפשרו לאותו אחד להשתלב, כי זאת זכות שלהם ועל אדיבות לא שמעו.

הרבה פעמים ניסיתי לאפשר לרכב להשתלב לפני (אחרי שרבים התעלמו ממנו לחלוטין).

האטתי והוא לא נכנס, ובסוף אני יצאתי אדיוט. אנשים לא מתארים לעצמם שמישהו יתן להם להשתלב ככה סתם.

הפסקתי עם המנהג הזה לצערי... אדיבות וסבלנות על הכביש, פשוט לא הולך כאן.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
לא מדובר רק על נתיב האצה בכביש מהיר.

קורה מצב שבו בנתיב הימני רכב נכנס לחניה, או שאוטובוס עוצר, וכל מי שנוסע מאחוריו מנסה לעבור לשמאלי.

כמובן שכלי הרכב שנוסעים בנתיב השמאלי לא יאפשרו לאותו אחד להשתלב, כי זאת זכות שלהם ועל אדיבות לא שמעו.

הרבה פעמים ניסיתי לאפשר לרכב להשתלב לפני (אחרי שרבים התעלמו ממנו לחלוטין).

האטתי והוא לא נכנס, ובסוף אני יצאתי אדיוט. אנשים לא מתארים לעצמם שמישהו יתן להם להשתלב ככה סתם.

הפסקתי עם המנהג הזה לצערי... אדיבות וסבלנות על הכביש, פשוט לא הולך כאן.

בשלב זה דרושה התערבות מיידית של פרחי חן.

יש יותר מידי תלונות על קשיים ביישום ההמלצה.

פורסם

מה שבאמת מעצבן אותי ברמות מטורפת זה שאתה נוסע בכביש בין עירוני ושומר מרחק מהרכב שמלפניך תמיד יש טמבל שרוצה לעקוף ונכנס ברווח שהשארת ...

ואז נכנס עוד אחד ועוד אחד , הבעיה שהרווח מספיק לרכב שנכנס אבל אני צריך ללחוץ ברקס כדי לא להיות חצי מטר ממנו :onfire::onfire:

הבעיה לשמור מרחוק וכל שניה משהוא יכנס או להצמיד לרכב ...

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

לא נורא אתה לא מפסיד , אתה יכול להמשיך לנהוג רגוע ואלה שנדחפו תוך שניה או שניים עוברים לנתיב הבא,

תשים לב בד"כ כל הנדחפים למיניהם לחוצים לעבור נתיבים כאילו משהו בוער להם במיכנסיים.

לגבי אדיבות ,

בבוקר כשאני נוסע לעבודה [בהרצליה ].

אני עובר דרך שכונות שכל מי שמכיר את הדרך להרצליה מכיר את הדרך הזאת שנמצאת במקביל לבריגדה היהודית.

ברגע שאני מתקרב לכיכר אני נותן לרכב שעומד בכיכר בצד ימין להיכנס,

מאחורי הנהג מתחיל לצפצף והנהג שמימין לא מבין שנתתי לו זכות קדימה ,פשוט בוהה .

כל ההתנהלות מתרחשת במהירות נהיגה של זחילה [מה לעשות פקקים או לא ].

ועדיין יוצא לי לא פעם להגיד איך אנשים לא מוכנים להיות אדיבים או סובלניים פשוט מדהים.

לפני שאני פונה שמאלה ברחוב דו סיטרי כשמאחורי תנועה רבה ,אני דואג להדליק את הווינקר מראש ולא שניה לפני שאני פונה , מתריע לנהגים מאחור שאני עומד לפנות, שיתחילו לעבור נתיב .

כשאני רואה נתיב שמתמזג [לדוגמא שאני בנתיב הימני ועוד נתיב מתחבר אלי מצד ימין].

אני דואג לעבור לנתיב השמאלי שיהיה למשתלבים קל יותר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כאשר אני עובר צומת ויש בדיוק אוטובוס שעוצר בתחנה וחוסם נתיב , אם אני מאט ונותן לרכב היחד שנחסם (שבמקרה נוהגת בו אישה) לעבור - הרכב פשוט יעצר במקום ולא יזוז לא משנה מה.

אבל מה שבאמת מציק לי זה דווקא הפוך- אנשים שמאטים לפני שהם משתלבים בנתיב האטה ותוקעים אותי מאחורה.

פורסם
לא נורא אתה לא מפסיד , אתה יכול להמשיך לנהוג רגוע ואלה שנדחפו תוך שניה או שניים עוברים לנתיב הבא,

תשים לב בד"כ כל הנדחפים למיניהם לחוצים לעבור נתיבים כאילו משהו בוער להם במיכנסיים.

בדיוק.

הקרציות האלה נדחפות למישהו אחר די מהר.

emotion of motion

פורסם

כשנהג נותן למישהו להשתלב מימין לו זה לא אדיבות אלא טעות.החוק אומר שזה שהמשתלב צריך לתת זכות קדימה.מה החוק לא יודע מה נכון?ניסיון של מאה ומשהו שנים של מכוניות על הכביש אומרות אותו דבר, זה שבא מימין ומשתלב לתנועה שייתן זכות קדימה.פה בארץ זה יותר חמור כי שמירת מרחק היא בעייתית בגלל הלחץ שכולם נדחפים, וכשאתה נותן זכות קדימה למישהו שלא מגיע לו לפי החוק זו הפתעה לנהג שנוסע מאחוריך ואל תתפלא אם הוא יכנס לך לתוך תא המטען.ההשוואה לאירופה או כל מקום אחר היא שטותית כי באמת יפה ששם נוהגים ככה אבל פה לא! הניסיון לחנך מדינה שלימה דרך דפי פורום לא יצליח. אני מזמן הפסקתי לחנך אנשים ובטח שלא על הכביש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קרה לי מקרה דומה בנהיגה בגרמניה לפני מספר ימים. אני לא מורגל למחוות והאדיבות בכבישים הגרמניים, והם מצידם התעקשו להעניק לי זכות קדימה ולפרגן. במקרה אחד, משאית בלמה עבורי על מנת שאוכל להשתלב בכביש.

אז כן, אחרי המנטליות הישראלית - הייתי בהלם, למרות שאני מקפיד להיות אדיב ולפרגן במקרים כאלה.

• תוכן חדש...