Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בד"כ מניע ללא בעיות גם כשהוא עומד יומיים ללא התנעה.

שבוע שעבר נסעתי עם הרכב עם מזגן נסיעות קצרות בלי לכבות במשך 3 שעות (לאחר נסיעה ארוכה)

באחד מהמקומות הייתי צריך לכבות את הרכב ל 5 דקות וכשחזרתי ניסית להניע ולא היה מצבר, כמובן שביקשתי ממישהו כבלים, והוא סייע לי והרכב הניע, אח"כ כשכיביתי את הרכב והוא עמד שעה והמזג אוויר נהיה רגוע הוא הניע ללא בעיה.

התיאוריה שלי: שחסר מים במצבר וכשחם מאוד בעיקר בתוך המכסה מנוע, המים במצבר מתאדים (עולים ללמעלה) ואז המצבר לא מספק מספיק זרם, וכשמתקרר המים חוזרים והתערובת הכימית מספיקה כדי לייצר מספיק זרם.

הגיוני?

בתודה מראש יוסי.

פורסם

לא כל כך הגיוני, וגם לא משנה. בכל מקרה אתה צריך לבדוק אם מדובר בבעיה בטעינה (אלטרנטור), או במצבר בלבד. ולמה "בלבד"? כי בעיה בטעינה שלא מתקנים אותה גורמת למצבר להתרוקן, וזה הורס אותו די מהר.

לכן: בדוק גם את המצבר וגם את הטעינה. חיפוש באתר יגלה לך איך, או שפשוט תלך לחשמלאי רכב. מדובר בבדיקה שגרתית למדי.

דני

פורסם

למה שאני יחשוש שיש בעיה עם הטעינה או עם המצבר (בן שנה +) אם עד לאותו יום אין שום בעיה עם המצבר,

וגם לאחר מכן לא היתה שום בעיה עם המצבר.

ולהזכירך אז עוד היתה טעינה של למעלה משלוש שעות.

מה שכן עוד לא הספקתי אבל אני יבדוק מים בהזדמנות הקרובה לאמת את חששותי.

פורסם

לפי ההגיון שלך אין סיבה לחשוש לשום תקלה. אבל זה לא נכון: תקלה יכולה לקרות גם דקה אחת אחרי הרכבת חלק חדש.

בכל אופן עשה כרצונך ובהצלחה.

דני

פורסם
למה שאני יחשוש שיש בעיה עם הטעינה או עם המצבר (בן שנה +) אם עד לאותו יום אין שום בעיה עם המצבר,

וגם לאחר מכן לא היתה שום בעיה עם המצבר.

ולהזכירך אז עוד היתה טעינה של למעלה משלוש שעות.

מה שכן עוד לא הספקתי אבל אני יבדוק מים בהזדמנות הקרובה לאמת את חששותי.

הרכב שלך מודיע לך לפני שהוא מתקלקל? לכל בעיה, יש את תקופת הלפני בעיה, אחרת אין בעיות בעולם.

זה כמו לומר למישהו חולה: "איך זה שאתה חולה?? עד היום הרגשת טוב" :shock:

לגבי מה שאמרת על הטעינה, אז אם האלטרנטור לא תקין (לזה התכוון דני כשאמר בדוק את הטעינה), אתה יכול לנסוע גם 70 שעות רצוף והמצבר לא ייטען אלא רק יתרוקן, הרי הוא נטען מהאלטרנטור ולא מהרוח בעת הנסיעה.

באת לכאן בבקשה לעצה, וקיבלת אחת טובה, אז במקום להתווכח תנסה לבדוק את זה, זה יכול להשתלם לך, בעיקר כי העצה בחינם :lol:

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

לפי מה שאתה מתאר ישנה בעיה רק בהתנעה כשהמנוע חם. בעיות מצבר מתאפיינות בפריקה עצמית גבוהה ובפועל זה אומר שלאחר זמן עמידה ארוך לא ניתן להניע. משהו בסיפור לא נשמע הגיוני.

אני מציע שתבדוק ביסודיות את המצבר, הטעינה והחיבורים הראשיים. משהו מכל אלו בעייתי. אם התיאור שלך נכון הייתי חושד בעיקר בחיבורים. מה קורה אם הרכב עומד יותר מיומיים?

פורסם

בדיקה פשוטה וראשונית: וודא שהמגע בין נעלי הכבל לקטבי המצברים אינו רופף - יתכן שבחום המגע מתרופף עקב מקדמי התפשטות שונים !!

פורסם

הרכב לאחר יומיים ואפילו שלושה מניע ללא בעיה.

הקטבים מחוברים כמו שצריך ואין סימני קורוזיה.

כשנתקעתי הסטרטר תקתק והקודנית צפצפה ממש לא היה מתח. והכבלים אכן עזרו.

פורסם

יש לי רעיון בשבילך יש לי חבר עם אותו רכב בדיוק בצבע לבן שרוצה להשבית את האוטו ויש לו מצבר בן שבועיים שלח לי ה''פ ואולי נוכל לסדר משהו

פורסם

אם כך נראה לי שמדובר בבעיה באחד מחיבורי המתח/הארקה הראשיים. יש לבדוק את כל החיבורים וכבלים הראשיים.

כמו כן יתכן ויש לך מיקרו סדקים בנעלי הכבל של המצבר. אם הבדיקה של החיבורים לא תעלה דבר נסה להחליף את נעלי הכבל.

• תוכן חדש...