Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף 1.6 ידני שנת 2001.

שמעתי והציעו לי בעבר לשים סופרצארגר. השאלה אם הפרוייקט אכן אפשרי, מה הן העלויות לפרוייקט כזה והאם זה ייגרום נזק כלשהו למערכות הרכב?

במידה והפרוייקט לא אפשרי, מה הן אופציות השיפור ההתחלתי שמוצעות לי? נכון לעכשיו הרכב סטנדרטי לחלוטין עם 80 אלף קילומטר.

תודה רבה לכולם.

HU: Clarion HX-D3 special edition Amp Macintosh mc 4000m .Comp: Focal utopia be no 7 active SubWoofer: Focal Utopia 21wx

פורסם

הכי פשות זה להתקין תוכנת ניהול מנוע חדשה, יעלה לך כ 1600-1800 ש"ח תלוי אצל מי ותלוי איזה חברה. תקבל תוספת של כ 10 כ"ס על נייר לפחות.

אופציה אחרת זה לשמור על הרכב ובעוד פרק זמן כלשהו לעבור לרכב חזק יותר.

פורסם

תעשה את החשבון,

קיט סופר עולה בערך 1000-2000 דולר לזולים שבינהם

לבנות מנוע עולה בערך 1000-1500 דולר וצפונה

צנרות פליטה ואינטר קולר יעלה לו עוד 1000 דולר בקירוב

כל שאר השטויות מסביב (שעונים,פורק וכל החרטא הזה) יעלה לו עוד 1000 דולר בערך

לכמה הגעת ? וזה בנקודת הנחה שהקיט סופר יגיע אם איזשהוא שדרוג לניהול מנוע

נגיד שטעיתי, 7 אלף דולר סבבה ? ואז הוא ייגלה שהגיר שלו לא ממש מתאים לאפליקציות חזקות

בשורה התחתונה,יהיה לו גולף MK4 שמתנהג חרא וייסע פחות טוב מקופרה עם צ'יפ וצנרת :|

פורסם

בשורה התחתונה,יהיה לו גולף MK4 שמתנהג חרא וייסע פחות טוב מקופרה עם צ'יפ וצנרת :|

ההשוואה לקופרה לא הוגנת ולא במקום -

ה-1.6 של VW הוא מנוע נכה בבסיסו, תוכנן אי שם בשנות ה80, והיה שנים רבות הלחם והחמאה של VW.

הקופרה נהנית ממנוע מתקדם הרבה יותר, שתוכנן ה-ר-ב-ה יותר מאוחר עם נצילות טובה יותר ופוטנציאל שיפורים שקיים במנועים ספורים.

בנוסף - המחירים שהעלית זה לבנות מנוע מאפס, זה לא מחיר להוספה של קיט SC על מנוע קיים.

הנה המחירים בהם אני נתקלתי, פה בארץ, כשהתעניינתי לגבי תהליך דומה:

1. SC משומש מרכב אמריקאי \ מרצדס - 2-3K שקל

2. התאמות ותושבות - 4K

3. אם הולכים על גדישה נמוכה לא חייבים לגעת בניהול, תספיק החלפה של מזרקים - 2K שקל לכל היותר

4. הפתעות וספייירים - 3K

הגענו ל-12Kשקל, לא זול, אבל הרבה פחות מה10K$ שצוינו בתחילת השרשור.

בנוסף

אין צורך בצנרת פליטה עבור גדישה נמוכה [5-8PSI]

אין צורך באינטרקולר - זה נורא סקסי להגיד, אבל תכלס, העלות\תועלת של אינטרקולר למערכות מבוססות SC הוא שולי לעומת הסיבוך שבהוספה שלו

אין צורך לבנות את המנוע מחדש - שוב, מדובר בגדישה נמוכה. במקרה הגרוע אפשר להחליף אטם ראש [ולטעמי אין הכרח לעשות את זה מההתחלה]

אין מה לדאוג לגיר - לא מדובר בתוספת כוח שתפרק את הגיר, במקרה הגרוע מטפלים קצת בקלאץ'

לטעמי, לאדם פרטי מדובר בפרוייקט הרבה יותר ריאלי מטורבו, מהסיבה הפשוטה - אין פה ריתוכים או מיומנויות מטורפות שנדרשות, רק הרבה עבודת לגו מדוייקת.

סה"כ זה יכול להיות פרוייקט די מענין - ולו בשביל הנסיון.

ולגבי ההתנהגות -

כן, זו תשאר MK IV מעפנה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
עלויות לסופר? 10K$ וצפונה

קצת מוגזם.

הגענו ל-12Kשקל, לא זול, אבל הרבה פחות מה10K$ שצוינו בתחילת השרשור..

עוד יותר מוגזם!

שנסגור על הערכה כוללת של 25K ש"ח?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בוא נסכם שהעלות ההתחלתית היא 25K סבבה ? אני מהמר על תוספת של כמה אלפים טובים

ולפי הפרויקט של הנסיך, לא צריך קולר, לא צריך בוכנות או טלטלים ולא צריך ניהול,

צריך רק מזרקים !

ואז הוא ייסע סבבה , עשיר בדלק בנמוך ועני בגבוה עם 50 מעלות ביניקה ואוטו חנוק מוות (כי אין צורך בצנרת)

וכל אלה עד שהוא יראה איך נראה המנוע מבפנים (מה לעשות זה VAG, הטלטלים עפים החוצה:lol:)

אבל סבבה, אחלה של פרויקט

נ.ב

איפה מוצאים צ'ראג'ר של מרצסדס ?

פורסם

1.בפירוקיות.

2.

לבנות מנוע עולה בערך 1000-1500 דולר וצפונה

פה להפתעתי, אתה ממש זול, איפה אני משיג 4 בוכנות, 4 טלטלים והרכבתם במנוע ב 3700 ש"ח?

3.תראה, ברור ששניכם צודקים אבל שניכם גם נמצאים במקרה קיצון.

אתה עושה עבודה יסודית בחלקים חדשים איכותיים ויקרים ולמי שיש את התקציב לזה, ברור שזאת הדרך הכי טובה והכי נכונה.

הנסיך עושה עבודה חאפרית, מינימלית שתחזיק מעמד בגדישה נמוכה מאוד בלבד.

אם משתמשים בחלקים משומשים וטובים (חוץ מחלקים שחייבים להיות איכותיים וחדשים כמו בוכנות וטלטלים), צדים בלוחות בפורומים אחרי חלקים טובים וזולים, אני מאמין בהחלט שאפשר לעשות בניית SC טובה ואיכותית בתקציב של 25K ש"ח.

עכשיו רק נשאר להבין למה לעשות את זה על גולף 1600 :lol:

פורסם

כל הבעיה מתחילה מניחושים, אחד מנחש שהכל חרא וצריך להתחיל מדף נקי, השני אופטימי ומקווה שהחלקים הפנימיים יחזיקו

מעמד.

למה לא לבדוק ? לבוכנות וטלטלים גם המקוריים יש טווח עבודה , הספק סל"ד מומנטים שהיצרן מספק.

אני מעריך שלפרק בוכנות וטלטלים ולבדוק מצב עדכני יצא יותר זול ובטוח משני האופציות.

פורסם

גם אם אתה צודק, בא בן אדם שרוצה הצעת מחיר כוללנית לפרויקט SC ברכב, מה אתה רוצה שאני אגיד לו, בא נפרק לך מנוע ורק אחרי פרוק המנוע תקבל הצעת מחיר?

נותנים לו תסריט איימים, נותנים לו תסריט סופר אופטימי ומסבירים לו שסביר להניח שזה יסתיים איפושהוא באמצע, מה שנקרא תסריט ריאלי.

פורסם

ההבדל הוא שהתסריטים מסתמכים על ניחוש ואלמנט של הימור, היה ויצליח ללא החלפת טלטלים בוכנות הרויח , ולא הפסיד את המכנסיים.

הצעתי אלטרנטיבה שלישית.

פירוק והרכבה ביחס לעלות הפרויקט אפילו הזול מביניהם נמוכה יחסית ובמקרה שהמכוללים לא במצב

מתאים תחסוך הרבה יותר כסף ממה שעלתה.

פורסם

למה לפרק ? כדי לגלות שהבוכנות יפות ובצילצול הראשון הם יעופו לעזאזל?

או אולי כדי לגלות שהם בסדר והם יוכלו "להחזיק" ואז מה ? הרצה ? בעסה

לא פותחים סתם

אבל גם לא בונים פרויקט סופר על אוטו "סתם"

פורסם

נעים מאוד,

לפי דעתי המחירים הם מוגזמים,איתי בהמשך לשאלתך למה שלא תתקדם לרכב עם מנוע יותר חזק?

מנוע 1.6 של הגולף הוא יחסית חלש ולא מומלץ להרכיב את כל התוספות האלה על מנוע חלש כזה..

C!V!C

• תוכן חדש...