Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הוא מקבל את המידע שלו ממקום אחר ?

אם כן אפשר להשתמש בו למדוד מהירות, גם במהירויות בהן מד המהירות מזייף בעליל, לכל רכב קיים יחס סל"ד/קמ"ש קבוע לכל הילוך וממנו ניתן לדעת את המהירות.

פורסם

אם כן אפשר להשתמש בו למדוד מהירות, גם במהירויות בהן מד המהירות מזייף בעליל, לכל רכב קיים יחס סל"ד/קמ"ש קבוע לכל הילוך וממנו ניתן לדעת את המהירות.

מד הסל"ד מקבל את המידע שלו מהקויל (סליל ההצתה), כלומר מידע חשמלי,

זה לא מדוייק לגמרי, ערכתי בדיקה עם ציוד מקצועי (תוך כדי טיפול) ומסתבר שהוא מזייף אצלי לדוגמא בכ-200 סל"ד

בכל אופן, מכשיר מומלץ לבדיקות מהירות מדוייקות ושאר ירקות (0-100 וכו') הוא G-tech

זה מכשיר די יקר ומאוד מתוחכם

http://gtechpro.com/products.html

יובל.

פורסם
לא אמין במיוחד

מבחינת מדידת סל"ד לא, כי הוא מודד אותו למיטב זכרוני דרך שקע המצית

אבל, יש לך משהו אמין יותר להציע?

אגב, אם אני לא טועה גם במכשירי GPS למיניהם יש תצוגת מהירות (אם כן, אפשרות זאת נשמעת לי די מדוייקת)

ה-G-tech מחשב מהירות לפי תאוצות בקטעי זמן קצרים של 2.5 מילישניות, אני לא יודע עד כמה חיישן כוח ה-G (תאוצה) מדוייק, אבל בהנחה שהוא כן, הסטייה בחישוב המהירות זניחה

יובל.

פורסם
לא אמין במיוחד

אגב, אם אני לא טועה גם במכשירי GPS למיניהם יש תצוגת מהירות (אם כן, אפשרות זאת נשמעת לי די מדוייקת)

ה-G-tech מחשב מהירות לפי תאוצות בקטעי זמן קצרים של 2.5 מילישניות, אני לא יודע עד כמה חיישן כוח ה-G (תאוצה) מדוייק, אבל בהנחה שהוא כן, הסטייה בחישוב המהירות זניחה

ה-G-tech ממש לא מדויק (תשאל את שלומי...), לפי דעתי דרך מדוייקת למדוד היא עם GPS.

Finger's gonna kill me.

פורסם
לא אמין במיוחד

ה-G-tech ממש לא מדויק (תשאל את שלומי...), לפי דעתי דרך מדוייקת למדוד היא עם GPS.

גם GPS איננו מדוייק - יש לו סטייה הנובעת משימוש בלווינים משתנים בזוויות משתנות.

פורסם

שניהם לא מדוייקים ב 100.000%

המחוג של המד הטורים עובד על שדה מגנטי / השראה מגנטית (ותמיד יכולה להיות שם סטיה, אפילו בגלל ליכלוך בציר המרכזי שמחזיק את המחוג)

המחוג של המהירות גם כן מזייף - עקב היותו פועל בכמה שיטות שאף אחת מהן לא מדוייקת (למשל בפג'ו/סיטרואן זה עובד חלקית על השראה מגנטית ובגלל זה לפעמים רואים ברובם את מחוג המהירות "מקפץ", מדובר במעין עיגול בתוך עיגול כשהקיצוני מחובר למחוג והשני מסתובב לפי מהירות הגיר)

בקרוב אפרק לוח שעונים של וולקן (:mm_wink:), בשמחה אצרף תמונה של איך זה נראה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שניהם לא מדוייקים ב 100.000%

המחוג של המד הטורים עובד על שדה מגנטי / השראה מגנטית (ותמיד יכולה להיות שם סטיה, אפילו בגלל ליכלוך בציר המרכזי שמחזיק את המחוג)

המחוג של המהירות גם כן מזייף - עקב היותו פועל בכמה שיטות שאף אחת מהן לא מדוייקת (למשל בפג'ו/סיטרואן זה עובד חלקית על השראה מגנטית ובגלל זה לפעמים רואים ברובם את מחוג המהירות "מקפץ", מדובר במעין עיגול בתוך עיגול כשהקיצוני מחובר למחוג והשני מסתובב לפי מהירות הגיר)

בקרוב אפרק לוח שעונים של וולקן (:mm_wink:), בשמחה אצרף תמונה של איך זה נראה.

איציק

איציק, באותה הזדמנות מה אני עושה נגד מחוג מהירות רועד בטירוף?

אני תמיד טוען שזה מהפחד.... שאנשים יעזבו אותו :p

יובל.

פורסם

אפשר לפתור את קיפוץ הספידומטר ב-405. הבעיה היא שהפתרון מחזיק שבועיים. לי סידרו את זה בזמנו שלוש-ארבע פעמים (במרכזי) וכל פעם זה חזר.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מדידת מהירות מדוייקת אפשר לקבל רק באמצעות מכשור מקצועי.

אני מכיר שלשה סוגים:

גלגל חמישי - מעין גלגל אופניים שמתחבר לרכב מאחור ומסובב פולסר שמייצר 40-60 פולסים חשמליים לכל סיבוב. זה נותן דיוק של פלוס מינוס קמ"ש בערך.

מד מהירות אקוסטי- מוצמד בצד הרכב ועובד על עקרון אפקט דופלר. שידור פולסים בתדר מסויים וקליטתם חזרה תוך חישוב הסטייה בתדר. מאד מדוייק, אבל בעייתי מבחינת התקנה ורגיש מאד לתנאי סביבה שונים.

מד מהירות אופטי - כמו בקודם, אבל על גלי אור. בעייתי לא פחות מהדופלר, רגיש מאד לאבק.

מכשירים כמו ה G-tech לא יכולים להיות מדוייקים, מכיוון שחישוב המהירות בהם הוא אינטגרציה על התאוצה ויש סטיה מצטברת.

גם ל GPS יש סטיות גדולות. רק GPS בסטנדרט צבאי מחמיר (יקר בטירוף) יכול לתת תוצאות סבירות.

פורסם

אפילו זה בעייתי בארץ, בגלל הגבלה על כמות הלווינים שמורשים לשימוש ע"י האמריקאים.

כיום זה כבר די מעשי, באמצעות שיטה שנקראת GPS רלאציוני. מדובר על מערך של GPSים נייחים ו GPS נייד אחד, שנע ביחס אליהם. ניתן להגיע לדיוקים גבוהים מאד.

כאמור, ציוד משוכלל ויקר מאד.

• תוכן חדש...