Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק לא מבין איך 1000 שקל לא מרתיעה נהג מלדבר בסלולארי, כאילו מה זה לא כסף? יש אנשים שעובדים שבוע שלם בשביל סכום כזה נוסעים בגרוטאה מתפרקת ועדיין מדברים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני בעד החמרת הענישה והגברת האכיפה בנושא זה .

הזלזול של נהגים ובעיקר נהגות בחוק הזה פשוט בלתי נתפס .

יישר כח למשטרה , והלוואי שהקנסות בענין יגדלו משמעותית - כי מה לעשות הנהג\ת הישראלים שחצנים ובטוחים שהם יכולים לצפצף על החוק ועל חוקי הבטיחות .

אני אשמח לראות קישורים ל 'מחקרים רבים' בנושא זה .

תסלח לי, אבל מה שכתבת מראה עד כמה אתה לא מבין (כמו ישראלים רבים) את מהות העניין, ומסתכל על הנושא בצורה שיטחית. אף אחד לא אמר שצריך להפסיק לאכוף חוקים, או שלא מגיע לנהג עבריין דו"ח. אין ספק שנהגים שחצנים (כפי שכינית אותם) המזלזלים בחוק, מן הראוי שיתפסו ויענשו.

הבעיה היא שיש יותר מדי חוקים לאכוף, ומעט מדי שוטרים לבצע את העבודה. לכן, במצב כזה קובעים סדר עדיפויות, כשאת עיקר האכיפה יש למקד לעבירות שבאמת גורמות לתאונות, ולכאלו הפוגעות בזכויותיהם של משתמשי דרך אחרים, ורק בנוסף לכך לאכוף עבירות שאין להן כל השפעה על עקומת התאונות. לצערנו, אנו מתבשרים כל הזמן בפעולות האכיפה הבזבזניות של המשטרה, אשר פועלת בדיוק הפוך מהנתונים בשטח ומההגיון.

יותר מזה, אתה רוצה לדעת עד כמה גדול האבסורד שבהתנהגות המשטרה ? בבקשה:

1. המשטרה אוכפת דיבור בסלולארי ללא דיבורית בטענה שזה מסוכן - אבל שוטריה עושים שימוש ידני קבוע במכשיר הקשר.

2. המשטרה אוכפת אי חגירת חגורת בטיחות בטענה שזה מסוכן (זה אכן מסוכן) - בשעה ששוטריה אינם חוגרים.

3. המשטרה אוכפת עצירה במקום שמהווה הפרעה לתנועה - בשעה ששוטריה מעמידים את רכבם בכל מקום הנראה להם.

4. המשטרה טוענת שאכיפת עבירת מהירות היא הדבר החשוב ביותר - בשעה שכל, אבל כל הסטטיסטיקות בעולם כולו מראות אחרת.

ועל זה נאמר - למה לתת לעובדות לבלבל ?

אגב, לגבי מה ששאלת על המחקרים - אנחנו לא עובדים בשבילך. פשוט כנס לגוגל, תריץ חיפוש, וניפגש בשבוע הבא אחרי שתגמור לעיין בכל התוצאות שתקבל בחיפוש.

דני G.

פורסם

יותר מזה, אתה רוצה לדעת עד כמה גדול האבסורד שבהתנהגות המשטרה ? בבקשה:

1. המשטרה אוכפת דיבור בסלולארי ללא דיבורית בטענה שזה מסוכן - אבל שוטריה עושים שימוש ידני קבוע במכשיר הקשר.

2. המשטרה אוכפת אי חגירת חגורת בטיחות בטענה שזה מסוכן (זה אכן מסוכן) - בשעה ששוטריה אינם חוגרים.

3. המשטרה אוכפת עצירה במקום שמהווה הפרעה לתנועה - בשעה ששוטריה מעמידים את רכבם בכל מקום הנראה להם.

4. המשטרה טוענת שאכיפת עבירת מהירות היא הדבר החשוב ביותר - בשעה שכל, אבל כל הסטטיסטיקות בעולם כולו מראות אחרת.

והטיעונים המגוחכים האלה שלך והמוכרים לכולנו , נותנים לך כאזרח את החופש לפעול כנגד החוק :?:

אגב, לגבי מה ששאלת על המחקרים - אנחנו לא עובדים בשבילך. פשוט כנס לגוגל, תריץ חיפוש, וניפגש בשבוע הבא אחרי שתגמור לעיין בכל התוצאות שתקבל בחיפוש.

דני G.

שמח שאתה לא עובד בשבילי :lol:

פורסם

דני, עליך אני באמת מתפלא. אתה? בתור מדריך נהיגה מתקדמת מצדד בדיבור בסלולרי בנהיגה?

הרי כשאני רואה באיילון רכב מתנודד כמו שיכור הרי אני יודע שכשאעקוף אותו (בזהירות הראויה משיוטיו) אראה אותו מדבר/מסמס.

זוהי הרעה החולה של הנהיגה בארץ.

אתמול כולם קפצו על הולכי רגל שחוצים כביש עם הסלולרי ביד. היום פתאום כולם מצדדים בלנהל שיחות נפש תוך כדי נהיגה ב120 קמ"ש.

ממש דיון אוביקטיבי.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הוא לא אומר לך שזה מתיר לו לעבור על החוק,

הוא רק מראה לך עד כמה אווילית פעילות המשטרה,

ועד כמה מעוורים את עיני הציבור, ומסיתים אותו מהעיקר,

שזה אותם דברים שצויינו בהודעות קודמות, כמו אכיפה של

עבירות מהותיות שאכן גורמות לתאונות, תשתית, וחינוך.

אם כל שני וחמישי היו תוכניות ומבצעי הסברה, שהיו מראים לציבור

עד כמה זה מסוכן לדבר בסלולארי, גם עם דיבורית, ושצריך לעשות

את זה רק שחייבים, תאמין לי שהיו הרבה שהיו מורידים את כמות

השיחות שלהם.

אבל למה? אם אפשר לפמפם שמהירות הורגת?(ולהכניס מליארדים מדוחות...!!!)

פורסם

נכון הוא שהעבירות הקטלניות באמת הן סטיות מנתיב ואי שמירת מרחק.

טכנית, אלו עבירות קשות מאד לאכיפה. אין מה לעשות.

אתה יכול אולי לומר לי איזה עבירות מסוכנות באמת המשטרה יכולה לאכוף ולא אוכפת?

*וזה ששוטרים בעצמם עוברים על החוק לא פוטר את האזרחים מלשמור עליו. מה שלא משנה את דעתי ששוטר עבריין צריך לקבל כזה עונש לדוגמה, שכל חבריו ירעדו מפחד כשרק יזכרו בשמו.

** לגבי החזקת המע"ד המשטרתי ביד כמקבילה לסלולרי, - עו"ד רבים ניסו את הטיעון הזה בביהמ"ש, ללא הצלחה.

נתקו

פורסם
למה שזה יפחיד מישהו? כל הקטע עם הקנסות זה לא יעזור ולא ישנה כלום. כולם כבר למדו איך הכל עובד פה, נצערים על משהו מקבלים את הקנס/נקודות ועד שמגיעים למשפט לוקח תקופה, אחרי המשפט נשארים עם הרישיון וממשיכים לנהוג ולדבר בטלפון/לעשות עוד עבירות. צריך פשוט להחרים את הרכב ואת הרישיון במקום לתקופה רצינית. תקופה שאף אחד לא ישכח ולא יעיז להתקרב לטלפון בנהיגה, או לרמזור בלי לוודא 200 פעם עד שהוא ירוק!

מה הקשר לעבירה האמורה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הרשות המחוקקת- הכנסת

הרשות המבצעת- הממשלה

המשטרה היא אחת מזרועות אכיפת החוק של הרשות המבצעת.

לא קשור ישירות לדיון, אבל אם כבר עושים שימוש במונחים האלו, רצוי שיהיה שימוש נכון...

כשאתה צודק אז אתה צודק, בלהט הכתיבה לא שמתי לב ושגיתי.

תודה על התיקון.

:-)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עצור, זכות קדימה, שמירה על הימין, התפרעות וסטיה מנתיבים,

אורות, חגורות(גם מאחור), חסר את מה לאכוף?

לגבי הסלולארי, שלא תבין, אני בעד לאכוף את זה, רק לדעתי

עדיף לנסות קודם לחנך לדבר פחות בזמן נהיגה, ללא קשר לדיבורית או לא.

לצערי בגלל האכיפה המעוותת, הציבור למד שכל עוד הוא נוסע במהירות המותרת

הוא יכול לעבור כל עבירה אפשרית אחרת, להתפרע, לחתוך, לעשות דווקא לנהגים אחרים,

לסנוור, להתפרץ לצמתים, ומה לא, כי פשוט הוא יודע שלא אוכפים את זה.

פורסם

צודק 100% מה אומר לך.

במקום להשקיע כ"כ הרבה כסף במצלמות מהירות, היו משקיעים את אותו תקציב במצלמות רמזור (רצוי כאלה כמו באירופה שגם אוכפות חסימת צומת ע"י נהגים שלא בכבוד שלהם לחכות לפני קו העצירה כשהנתיב אחרי הצומת לא פנוי)

גם לגבי הסלולרי חייב להסכים. לא אחת אני רואה נהגים ש"נכנסו לעניין" עם הצד השני של הקו ומדברים בתנועות ידיים (טוב שיש דיבורית והידיים פנויות:? ) תוך ריכוז מקסימלי בנסיון לשכנע את המשוחח בדבריהם (וריכוז מינימלי בנעשה לפני הפגוש הקדמי שלהם). אבל זו בעיה שקורית לאותם אנשים גם כשיש נוסע לצידם: הם פשוט ישוחחו איתו באותו להט. ואת זה באמת כבר קשה לאכוף.

נתקו

פורסם

דני, אני מבין ומסכים עם הטיעונים שלך, אבל אני חושב שמבצע אכיפה כזה לא יכול להזיק. יכול להיות שזה לא יפתור את הבעיה לגמרי, זה יכול לסייע ולו במעט אחוזים להקטין את התופעה. אני אומר שגם אם הגישה לנושא לא הכי נכונה, זה יכול לעזור.

הנהגים בארץ מבינים רק כאלה דברים - קנסות, כל השאר קטן עליהם. הדיבור בסלולרי בזמן נהיגה היא תופעה מאוד נפוצה ומסוכנת בארץ. יש זילזול מוחלט בנהיגה ואני מאמין שרוב המקרים נובעים מחוסר ידיעה עד כמה זה באמת פוגע בריכוז.

עדיין, הפחדה מצד המשטרה יכולה להשפיע על חלק מהאנשים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

דווקא כשלי יוצא לגעת בנייד בזמן נסיעה, אני פי 10 מרוכז בכביש.

אין ספק שצריך לאסור את זה, אבל לא צריך לצאת מפרופורציות ולהפוך את זה לעבירה החמורה ביותר.

שיחמירו יותר עם אנשים שלא מאותתים, אנשים שעוברים בצומת אדום כשהוא ריק במכוון, אנשים שחוצים קו לבן...

פורסם

אם לך השימוש בסלולאר עוזר להתרכז בנעשה בכביש, אז אולי כדאי שלא לאסור זאת, אולי אפילו להמליץ על שימוש מוגבר ורציף. עושה רושם שמצאת פתרון קסם למכת תאונות הדרכים שאחת הסיבות המרכזיות לה, העדר אותו ריכוז כל כך חשוב.

פורסם
דני, עליך אני באמת מתפלא. אתה? בתור מדריך נהיגה מתקדמת מצדד בדיבור בסלולרי בנהיגה?

הרי כשאני רואה באיילון רכב מתנודד כמו שיכור הרי אני יודע שכשאעקוף אותו (בזהירות הראויה משיוטיו) אראה אותו מדבר/מסמס.

זוהי הרעה החולה של הנהיגה בארץ.

נתקו

שמח שאתה לא עובד בשבילי :lol:

נתקו - איפה בדיוק אמרתי שאני מצדד בדיבור בסלולארי תוך כדי נהיגה ? נהפוך הוא - אני נגד זה באופן חד משמעי !

cartom - לא רק שאני לא עובד בשבילך, אני גם לא אמרתי בשום צורה שהעבריינות של המשטרה נותנת למישהו זכות לעבור בעצמו על החוק, כולל אותי.

אני מבקש וממליץ לכם להפסיק להכניס מילים לפיהם של אנשים אחרים, ולנסות להתרכז בהבנת הנקרא שפירושה - מה שכן נכתב ונאמר מפורשות.

אז הנה אני מתמצת את הדברים בכדי שיהיה ברור ב-100000% - המשטרה מציגה לאזרחים מצג שווא לפיו המשאבים היקרים שהיא משקיעה מופנים למקומות החשובים שמצילים חיים, בעוד שבופעל משאבים אלו מופנים לדברים שאפשר לעשות מהם רעש תקשורתי וניפוח אגו עצמי. כתוצאה מכך, האזרח משלם את המחיר בכך שהעבריינות המסוכנת באמת לא נאכפת כראוי.

אגב, למרבה הצער המשטרה לא לבד בעניין הזה, שותפים לה גם הממסד ובתי המשפט.

ואם כבר, אז הנה עוד משהו ששווה לקרוא בהקשר לדיבור בסלולארי תוך כדי נהיגה (עם או בלי דיבורית)-

http://cafe.themarker.com/view.php?t=1426398

דני G.

פורסם
אם לך השימוש בסלולאר עוזר להתרכז בנעשה בכביש, אז אולי כדאי שלא לאסור זאת, אולי אפילו להמליץ על שימוש מוגבר ורציף. עושה רושם שמצאת פתרון קסם למכת תאונות הדרכים שאחת הסיבות המרכזיות לה, העדר אותו ריכוז כל כך חשוב.

תנסה לקרוא את מה שכתבתי שוב, הפעם כשאתה מחזיק פלאפון, אולי תבין יותר.

• תוכן חדש...