Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם נפח המנוע משנה בכלל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר תוהה הרבה בשאלה הזאת

למשל יש אוטו ישן עם מנוע 2800 סמ"ק

ולעומתו יש אוטו חדש 1600 סמ"ק

ונניח ששני המנועים הם בעלי אוטו הספק

אז בכלל לא משנה מה נפח המנוע, לא ?

ז"א הנתון של נפח המנוע הוא נתון סתמי וחסר משמעות

או שאני טועה ?

פורסם

אתה מדבר על יחס נפח/הספק, שנימדד בד"כ בכ"ס לליטר.

עכשיו - כמה שהמנוע מוציא יותר כ"ס מנפח X , זה אומר שהמנוע יותר מתקדם, כנרא יותר חסכוני בדלק, וכנראה יותר יקר ליצור.

אבל - גם מנוע עם מעט כ"ס, אבל הרבה נפח, יהיה בעל יתרון - בתחום המומנט בסל"ד נמוך.

ז"א - למנוע ה 2.8 ול 1.6 יהיה אותו הספק, אבל זה של ה 2.8 יגיע בסל"ד יותר נמוך והמומנט שלו יהיה יותר גבוה.

*אני מדבר על המקרה הנפוץ ולא על חריגים.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

בעיקרון כמובן שכיום יצרני המכוניות "מוציאים" ממנוע יחסית קטן הספקים השווים או אף גדולים מהמנועים של פעם.. (עקב טכנולוגיה משופרת וחדישה ושיטות / גישות שונות ויעילות לתחום המכני והתאורטי בכלל..)

היתרון המרכזי למנועים גדולים הוא כמובן עמידות ואמינות לאורך שנים (עקב חוסר "מאמץ" של המנוע בהשוואה למנוע קטן הזקוק לתנאים קשים יותר ומסיביים יותר ע"מ לייצר את אותה כמות "כוח" "מומנט" "הספק", איך שתרצה...)

ולכן הבלאי במנועים גדולים הוא מופחת משמעותית מאשר במנועים קטנים "מודרניים"..

עוד יתרון (אישי לפחות..)

הוא כמובן, אפקט הרעש מהמנוע :!:

:twisted:

פורסם

אם תשווה מנוע חדש של 1.6 למנוע חדש של 2.8 , אז תראה שנפח כן משנה, אבל גם הטכנולוגיה.

אם אתה מתכוון לטנדר גדול, או משאית קטנה, אז למנוע של 2.8 ישן יהיה יתרון בגלל המומנט.

(יש חריגים)

במקרים האחרים (רחב פרטי, ספורט , וכו ) למנוע 1.6 בעל אותו הספק יהיו כמה יתרונות , חלקם בגלל סיבות שלא קשורות להספק.

יש כמובן חריגים

פורסם

אם כבר מדברים על הנושא... עוד שאלה-

איך יכול להיות שיש 2 מנועים בעלי אותו נפח ומוציאים הספקים שונים?

לדוגמא הפולו- הפולו הרגילה מוציאה מ1400 סמ"ק הספק של 75 כ"ס

לעומת זאת, הפולו בגרסת ה16V (שימו לב שגם לפולו הרגילה יש 16 שסתומים) מוציאה מאותו מנוע 1400- 100 כ"ס

אז איך זה? אותו נפח, אותם מספר שסתומים ותוספת של 25 סוסים

תודה

פורסם

היכולת להוציא נתונים עדיפים ממנועים קטנים יותר היא תלויה אך ורק בטכנולוגיה.

מנועים הם הרבה יותר מסתם נפח. יש כאן שיקול של חומרים, טנפרטורות, סל"ד, משקלים, יחסי דחיסה, מערכות הזרקה מתקדמות, הורדת התנגדויות ועוד אלפי פרמטרים.

דוגמה טובה לכך הם מנועי הפורמולה 1. מ-3,000 סמ"ק אטמוספריים (ללא מגדשים) מצליחים המהנדסים להוציא מהם בין 850 ל-1000 כ"ס והנתון הזה עולה מעונה לעונה. למה? בגלל שימוש בחומרים אקזוטיים ומיוחדים, שמנים ייחודיים ו.. כן, גם הסל"ד עולה. שיא הסל"ד במכוניות פורמולה 1 עומד היום על שיא של חואן פאבלו מונטויה שעבר את 19,000 סל"ד בעונה שעברה.

המסקנה שמנוע בנפח גדול, בהכרח יהיה בעל יותר מונט, לא נכונה. שוב, הכל תלוי באופן שבו מתכננים את המנוע ואת שלל מרכיביו - אופן היניקה, מהלכי הבוכנה לעומת הקדח, משקל הבוכנות ועוד ועוד.

בקיצור, זה מסובך מאוד להסבר, ובייחוד על רגל אחת...

פורסם

מס' הסוסים איננו נקבע אך ורק ע"פ המנוע בלבד :!:

מהפיצוץ בחלל הצילינדר (ואף לפני..) ועד לתזוזת הגלגלים, יש מכלולים רבים הקובעים גם הם את הספקי המנוע ומהווים חשיבות רבה לביצועי הרכב...

במקרה של הפולו אני משער שהסיבה היא מחשב ניהול מנוע שונה, תזמון שסתומים...

(כמו האיביזה 150 כ"ס וה 180 כ"ס אשר ההבדל היחיד הוא מחשב ניהול מנוע שונה...)

:idea:

פורסם

ובקשר לפולו אני נותן דווקא הימור יותר בטוח לגבי קצת יותר שוני , כמו קאמשפט שונה ויחס דחיסה שונה בראש שנותנים ביחד עם שסטומים אולי שונים ותוכנת ניהול מנוע שונה הספקים שונים לגמרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני כבר תוהה הרבה בשאלה הזאת

למשל יש אוטו ישן עם מנוע 2800 סמ"ק

ולעומתו יש אוטו חדש 1600 סמ"ק

ונניח ששני המנועים הם בעלי אוטו הספק

אז בכלל לא משנה מה נפח המנוע, לא ?

ז"א הנתון של נפח המנוע הוא נתון סתמי וחסר משמעות

או שאני טועה ?

במילה אחת: מ-ו-מ-נ-ט

הסבר:

נפח המנוע משנה לדוגמא: נפח מנוע יותר גדול אך עם פחות כ"ס בהשווה למנוע קטן יהיה בעל יותר מומנט עקב יותר דלק ואוויר שנשרפים בכל פעימה(כי נפח כל צילינדר גדול יותר).

אז בסל"ד נמוך יהיה לו מומנט גדול יותר מלמנוע הקטן.[/u]

פורסם

בהקשר זה אני חייבת לציין את ההונדה S2000 ששוברת שיאים ביחס של הספק\נפח, במנוע אטמוספרי. היחס יותר גדול משל מכונית פורמולה...

פורסם
מס' הסוסים איננו נקבע אך ורק ע"פ המנוע בלבד :!:

מהפיצוץ בחלל הצילינדר (ואף לפני..) ועד לתזוזת הגלגלים, יש מכלולים רבים הקובעים גם הם את הספקי המנוע ומהווים חשיבות רבה לביצועי הרכב...

:idea:

אתה מתכוון למה שנקרא "הספק בגלגל" ולא להספק המנוע.

להספק המנוע נטו אין דבר ולא חצי דבר עם צורת ואופן ההנעה ועם כל שלל איבודי הכוח בדרך!

אותם גורמים נלווים אכן רלוונטים לביצועי הרכב אבל אינם קובעים מאום בהספק המנוע, אלא בתרגום תוצרת המנוע להנעת הרכב.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

וסתם הערה כללית... בארץ באמת השאלה הקבועה היא "איזה מנוע יש לה" כשהכוונה תמיד לנפח המנוע. אמריקאים לעומת זאת בדרך כלל שואלים קודם כל How many cylinders.

ונוכחתי גם במפגשים שבהם השאלה הראשונה היא "כמה היא גודשת".

אבל הקיצור, איכשהוא בארץ נהיה שהשאלה הראשונה קשורה לנפח ועם הזמן כל החשיבות של הנפח התנפחה (אם תסלחו לי על משחק המילים החלש :) ).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
בהקשר זה אני חייבת לציין את ההונדה S2000 ששוברת שיאים ביחס של הספק\נפח, במנוע אטמוספרי. היחס יותר גדול משל מכונית פורמולה...

נראה לי חישבת בטעות את היחס ההפוך....

S2000, מנוע 1997 סמ"ק, הספק 240 כ"ס. יחס הספק לנפח של 0.12 כ"ס לסמ"ק.

F1, מנוע 3000 סמ"ק, הספק 750 כ"ס (הנתונים מקורבים), יחס הספק לנפח של 0.25 כ"ס לסמ"ק.

בספר שלי ל F1 יש יחס יותר טוב.

אגב, ההונדה S2000 ממש לא שוברת שיאים של הספק/נפח גם בעולם הייצור הסדרתי.

קחי לדוגמה אופנוע סוזוקי R1000: מנוע 988 סמ"ק, הספק 145 כ"ס. יחס הספק לנפח של 0.147 כ"ס לסמ"ק.

אופנוע סוזוקי R600: מנוע 600 סמ"ק, הספק 104 כ"ס. יחס הספק לנפח של 0.173 כ"ס לסמ"ק.

שמים בכיס הקטן את ה S2000, נכון?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
שמים בכיס הקטן את ה S2000' date=' נכון?[/quote']

צודק. קצת מוזר שאתה מחשב כ"ס לסמ"ק ולא כ"ס לליטר. לא שזה מסובך להמיר אבל פשוט מספרים יותר קלים ומקובלים ... 120 כ"ס לליטר בהונדה ... 300 כ"ס לליטר ב-F1 ...

תדמיינו את זה, 300 סוסים קטנים נדחסים לנפח של מימיה צבאית תקנית :lol:

חוצמזה, S2000 אטמוספרית. מבחינתי, לא גודש, לא נוסע. (סתם. לא גודש ? בזבוז של מנוע טוב)

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...