Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה

כרגע אני נוסע בפונטו ספייס אוטומטית 2006 מושקעת, רכב טוב שעושה את העבודה, אבל שום דבר מעבר.

לאחרונה ניכנס לי מעין ג'וק למוח,חשבתי על למכור את הפונטו ולעבור לרכב בעל אורינטציה ספורטיבית ידני.

חשבתי על משהו בסגנון של פונטו HGT,קליאו ספורט, איביזה 20V, פיג'ו 206 GTI, פולו GTI, יאריס TS וכן הלאה..

הרכב לא מתוכנן לעבוד יותר מדי קשה- בפיאט נסעתי בשנה האחרונה כ8K קילומטר בסה"כ.

יש כמה נושאים שמטרידים אותי:

*בכל השנים שאני בעל רישיון נהיגה נהגתי על רכבים אוטומטיים, ואת האמת, די התרגלתי להיות "עצלן" , די מרתיע אותי לחשוב לדוגמא על להיות בפקק ולהתחיל לעבוד קשה עם הקלאץ'-ראשון-שני- ברקס,עוד פעם קלאץ'.

*ירידה בשנתון- לרדת משנת 2006 יד ראשונה קילומטראז' נמוך לשנת 2000-2003 יד 3-4 סביב ה100K

*מציאת רכב מתאים-זה גם מוקש די גדול, הרכבים שנהגתי בהם תמיד היו יד ראשונה ואף פעם לא יצא לי לקנות רכב משומש בעצמי. ברכבים ספורטיביים כמו אלו שעל הפרק סביר להניח שננהגו טיפה באגרסיביות ע"י צעירים, כמו כן קיימים רכבים רבים שעברו תאונות, וצריך לדעת לא ליפול בנושא הזה.

בשבועות האחרונים דפדפתי קצת ביד2 ויש מספר אקזמפלרים שעל פניו נראים טוב (יד נמוכה וקילומטרז' סביר), רכבים כאלה הם לרוב בעלי "שוק" ולכן לא מובן לי איך הם לא נמכרו במשך שבועיים שלושה..

יכול להיות שהרכבים הבאמת טובים לא מתפרסמים בכלל ביד2?

*נושא התחזוקה- עד כמה העלויות גבוהות לעומת רכב "רגיל"?

דוגמא שניתקלתי בה אתמול- ראיתי HGT אפורה ביד2 על פניו נראית טוב, נכנסתי לאתר של מועדון פיאט ישראל, ומה אני רואה-תמונה של אותו הרכב שעבר תאונה די רצינית ותוקן.

אשמח לכל פיסת מידע והכוונה בנושא.

תודה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
ממליץ על HGT במעבר שאתה מתאר , ככה אתה גם נשאר במשפחה :)

נימוק מאוד "רציני".

כשנותנים ייעוץ בפורום ייעוץ יש להקפיד על ייעוץ בעל נימוקים ומשמעות לרוכש.

לענין...

לפותח השרשור, אם אתה לא יודע למה אתה רוצה רכב ספורטיבי, אז לא שווה לך לשלם את במחיר (בכסף) שרכב כזה יעלה לך (ירידה בשנתון, טיפולים, דלק וגו'). ההנחה הזו מתחזקת מחוסר הרצון שלך לנהוג מכונית עם גיר ידני. תחשוב טוב אם זה בכלל בשבילך.

עד כמה העלויות יותר גבוהות לעומת רכב רגיל?

עניין של מזל (מה מתקלקל), משתנה מרכב לרכב ותלוי באיך שאתה נוהג ובאיזו רמה אתה מתחזק את הרכב. אבל קודם כל, לפני הכל, תענה לעצמך למה אתה בכלל מחפש רכב ספורטיבי?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מחפש רכב ספורטיבי כי אני מאוד אוהב את כל נושא הרכב, ורוצה לנהוג במשהו שהוא קצת מעבר לרכב סטנדרטי.

אני מחפש גם יותר כח והתנהגות טובה יותר ממה שיש לי עכשיו.

הרכב השני של המשפחה הוא A6 (זאת שהצעתי למכירה בפורום) ואני נוהג בה לא מעט ונהנה מאוד, אמנם זה לא רכב שמוגדר "ספורטיבי" אבל יש לו מידה מסוימת של ביצועים והתנהגות, למרות היותו אוטומטי, וזה די חסר לי בפונטו.

אפשר לסכם את זה ב- "רוצה לעלות כיתה"

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

רכב ספורטיבי יהיה ברוב המיקרים קשיח יותר (פחות נח לטעמם של חלק), ידני וכדי להינות ממנו תריך לאהב לנהג.

אם אתה נרתע מהעברת הילוכים אז יתכן שאתה לא באמת מחפש רכב ספורטיבי (כפי שפלו אמר) ויתכן ואצה פשוט רוצה רכב יותר רציני, חזק ונח מהפונטו וזה לגיטימי.

האם אתה אוהב הגוי קשיח , מתקשר ומרגיש או אולי אתה אוהב הגה "חמאה" נשלט בקלות.

האם אתה אוהב להרגיש כל מהמורה דרך ההגה, הישבן וכו' או שאתה אוהב רכב ש"מגהץ" את הכביש.

האם אתה נהנה מההרגשה, צליל, משיכה, תחושה של העברות הילוכים תכופות בגיר קצר נמרץ והדוק כשאתה תוקף פניות או שאולי אתה מעדיף פשוט ללחוץ על הגז ושהרכב יסע מהר.

האם תקבל בהבנה שחלף מסויים (אפילו צמיגים) עולה פי 2 או יותר משל דגם מקביל לא ספורטיבי.

אולי אתה פשוט רוצה רכב חזק יותר (משפחתית קומפקטית איכותית עם מנוע 2 ליטר למשל) עם אחיזה קצת יותר טובה משל הספייס עם בידוד רעשים יותר טוב.

או שאולי בא לך מידי פעם :evil: לשחרר את הטירוף הקטן שמקנן, זה עולה קצת יותר בכסף וזה בדרך כלל לא מאד מפנק.

פורסם

אני לא ממש נרתע מגיר ידני, אני פשוט לא רגיל, ויקח לי קצת זמן להסתגל מחדש לכל העניין הזה,

אני נהנה גם גם מלהאיץ בקו ישר וגם מלתקוף פניות, כישורי הנהיגה הספורטיביים שלי די מוטלים בספק, ואני מודע לזה, לכן לדוגמא שאני נוהג באודי ו"תוקף" פניה אני עושה את זה די בזהירות יש לומר, עוד לא הגעתי למצב בו ה ESP והבקרת משיכה התערבו באמצע סיבוב.אני גם מרבה להשתמש במצב "טיפטרוניק" בשתי הרכבים, ומאוד אוהב את ההרגשה של העברת ההילוכים.

אני אוהב נוחות אבל מוכן להתפשר על העניין תמורת רכב שנותן "יותר".

לגבי ההגה, אני לא סובל את המצב CITY בפונטו, במצב הזה ההגה מרגיש ממש לא קשור,במצב רגיל זה עוד איכשהו בסדר.

באודי ההגה הוא בעל תגבור משתנה, רך במהירויות נמוכות ומתקשה ככל שהמהירות עולה- זה אופטימלי מבחינתי

לגבי החלפים: אחרי 800 שקל לצמיג באודי, נראה לי שהבנתי את הפרנציפ.

מחיפוש בפורום הגעתי למסקנה ש קליאו ספורט ואיביזה 20VT די גדולות עליי, ודווקא HGT יכול לשמש כ "entry level" לעולם הספורטיביות, יש אמת בדבר?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אני נוהג על קליאו ספורט, לא חושב שצריכה להיות בעיה להתחיל איתו.

רכב מאד נח לשליטה ונהיגה, שובב, מגניב וכיף כיף כיף.

אם לא בא לך ממש רכב עם גוון ספורטיבי אתה יכול להסתפק למשל ב 206 XS 1.6 שהיא לא ממש חזקה אבל זריזה, מהנה, הגה מצוין, נוחה וזולה לתחזוקה.

ה GTI למשל תהיה חזקה יותר ועדיין נוחה ליום יום ולא יקרה לתחזוקה.

הקליאו מצוינת, אני ממש מרוצה ממנה!

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-206XS.

הרכב הראשון שהיה בבעלותי היה הונדה סיוויק אוטומטית. אהבתי לנהוג בו אבל היה חסר לי משהו. כשהתחלתי לחפש אלטרנטיבות הגעתי למסקנה שמיני / סופר מיני ידנית זה הדבר הכי מתאים. הבעיה היא שמאז הוצאת הרשיון עברו בערך 10 שנים שלהוציא שבועיים באירופה נהגתי רק על אוטומטי. לכן היה חשש מסוים שאני לא אסתדר או שיימאס לי להחליף הילוכים או שאשתגע בפקקים.

לאחר התלבטות בין יאריס ספורט ל-206XS הלכתי על הצרפתיה (טפשי, אבל בעיקר כי הייתי צריך בגאז'). קשה להגדיר את הרכב כ"ספורטיבי" אלא יותר כסופר מיני עם פלפל. כרכב כניסה אבל הוא מצוין.

ככה תוכל לדעת, בלי סיכונים מיותרים (לעצמך ולכיס) אם זה הכיוון שמתאים לך. אם כן, תוכל בהמשך להחליף למשהו יותר ספורטיבי וחזק.

אני אוסיף עוד אופציה - אלפא 147. לא חורך אספלט אבל בהחלט מהנה לנהיגה.

בכל מקרה, רצוי לקחת קורס נהיגה מתקדמת כך תוכל ללמוד על מגבלות הרכב והנהג בסביבה מבוקרת.

פורסם

האלפא 147 בהחלט יכולה להיות אופציה מצויינת. גירסת ה2.0 ידנית מומלצת ואם לא תמצא נסה למצוא את גירסת ה1.6 עם ה120 כ"ס ולא 105.

ההיגוי נדיר, האבזור מצויין והעיצוב הפנימי והחיצוני מדהים.

אחת משנתון 02 תעלה בסביבות 40K +-.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

האמתי שאני מוכר עכשיו פונטו HGT עקב גיוס, במצב מעולה שהייתה שייכת לחבר פורום והוא יכול להעיד שטופלה היטב.

אם אתה מעוניין שלח לי הודעה פרטית.

פורסם

בלי להכנס להמלצה ספציפית, אם אתה אוהב לנהוג ואתה מרגיש בפנים שזה מה שאתה רוצה, אז לך על רכב ספורטיבי פרופר, לא משהו באמצע. חיים רק פעם אחת (עפ"י מה שידוע לי).

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תוכן חדש...