Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בספר רכב של CITROEN GSA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה יופי :twisted:

!BQ6OZRQB2k~$(KGrHgoH-C0EjlLlu15ZBJ7VCVIm3w~~_12.JPG

הספר היה חדש באריזתו, נקנה מסוכנות סיטרואן בניו זילנד.

האמת שמה שמשך אותי להזמין את הספר זו התמונה של גלגל ההגה והסטליטים - פשוט ייחודי ביותר.

הרכב נראה מסובך לאללה והפלסטיק נראה בגימור גרוע סטייל C15, אני מאמין שפה בארץ זה התפרק במהירות שיא.

יש מישהו שרוצה קצת להרחיב על הרכב הזה? אני אשמח מאוד.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתפלא לשמוע- אבל אני רואה עדיין (בודדים, יש לציין:cry: ) סיטרואנים האלה- והפלסטיקה בחלקם לפחות, עדיין בחיים! אכן, האוטו מוזר לגמרי בפנים, זה מתחיל בספידומטר שכולו מסתובב בפנים, והמחוג קבוע, ממשיך בידית הבלם חניה היוצאת מהמקום בדשבורד, שבד"כ יושב הרדיו, והרדיו יושב במקום של הבלם חניה בין בכסאות, ועוד ועוד... ובכלל- אוטו מגניב לאללה, לטעמי, ויום אחד יהיה לי גם כזה (ובתקווה, שבכלל גירסה הראשונה- ה-GS, משנות ה-70'!)!:-D8) אני כבר לא מזכיר את הרכות הנסיעה בו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בדור הראשון של הBX 1983-1986 לוח השעונים ולוייני הפיקוד היו דומים מאוד כולל הספידומטר עם "העין" ,שעון טורים בנוי מאורגן אורות בירוק ואדום ולוייני פיקוד במקום ידיות.

האיתות לא נכבה אוטומטית אחרי פנייה.

הדגם של 1987 והלאה נחשב הרבה יותר מוצלח עד כמה שBX יכול להיות מוצלח...

וה85,86 נעלמו די מהר מהכבישים בארץ, בשנות ה2000 כבר כולם נכחדו.

מבחינה מכנית הGSA הייתה פשוטה בהרבה מהBX ולא כללה שום אבזור מקורי-אפילו לא מזגן.

יש חבר פורום בשם עודד שנמצא בתהליך שיפוץ של GSA סטיישן 81.

פורסם

אם כבר התחלת עם ה-BX דור ראשון- אז אני מכיר אחת עומדת, שנת 86, עוד עם ווינקרים הקטנים הכתומים מקדימה!

ויש עוד לפחות חבר פורום אחד נוסף, שיש לו GSA- אני חושב, שקוראים לו רנו מגאן...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

GSA היתה מכונית משפחתית נפלאה לזמנה. היא שדרגה את תחושת הפאר החסרה משהו ב-GS(בדגמי פאלאס, לא קלאב), הוסיפה דלת חמישית ומנוע גדול יותר(1.3 עם 65 כ"ס), הציעה אופי למכביר ויכולת דינמית גבוהה. נוחות הנסיעה היתה נהדרת - ובשילוב עם מושבים מעולים קיבלת נוחות שגם מרצדס W123 לא העניקה, והכל במחיר של סובארו, או דיהטסו שרמנט(מוקדש ליוהן :wink:)...

לחובתה עמדו הגה שהיה כבד למדי בחניות - וגיר חצי אוטומטי בשם C-מאטיק. היתה זו תיבה בת 3 הלוכים המקושרת למנוע דרך ממיר מומנט. את רוב הנסיעות העירוניות ניתן היה לבצע בשני, שמשך עד כ-100 קמ"ש, אך האיץ מהמקום בצורה די עצלה. שימוש בהילוך הראשון היה, לפיכך, נחוץ למדי, בעיקר באזורים הרריים.

האם לכך התכוונו סיטרואן? לא ממש. מתוך תקוה שרוב השימוש יהיה בשני-שלישי, מוקם השני למעלה, מול השלישי - ואילו הראשון מוקם למטה משמאל(DOG LEG), כמו במכוניות אקזוטיות עם חמישה הלוכים בשנות השבעים והשמונים, M3 המקורית ורבות נוספות.

נקודה משעשעת נוספת היתה כוון משענות הראש. המשענת הורכבה מבסיס ומכרית נפרדת. הכרית חוברה לבסיס וכוונה לגובה ע"י....לחצנים("תיקתקים").

בפעם הראשונה בה נהגתי על C4, כבר הבנתי שלמרות עיצובה והגאדג'טים שלה, מחליפה ראויה ל-GSA היא כבר לא תהיה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אפשר להתחיל לדווח על BX נטושות כמה שעוד נשארו אולי זה יעזור להציל כמה.

באזור שלי בכל אופן אני כבר שנים לא רואה יותר BX -חולון ,בת ים ,ראשון.

באזור פתח תקווה ראש העין היו פעם הרבה לא יודע אם עוד נשארו.

פורסם

למה? -בת"א יש עדיין מלא שמסתובבות, ועוד כמה נטושות... בבת-ים וראשון אני באמת לא זוכר...

פורסם

גם בת"א הן מאוד נדירות אבל פעם ב... רואים אחת אתה צודק.

בעיקר משנות ה90 אלה משנות ה80 כבר מזמן לא במצב נסיעה.

ביד 2 אולי יש בסביבות 10 או 15 למכירה לא יותר.

ולחשוב שב 1988 הBX עקפה את הסובארו במכירות ומכרה כ 8,000 מכוניות, זה רק ב1988 הBX נמכרה בישראל מ1985-1993 כשב1993 נמכרו רק בודדות וב1985-1986 גם לא נמכרו הרבה כי עדיין היה את הקבעון של ה1300 בתור רכב משפחתי.

רובן נמכרו ב88 ו87 כש88 הייתה שנת השיא כאמור, אחר כך ב89 למרות שהגיעו הGTI 1600 והBX14E הייתה הנפילה הגדולה וגם הגיעו לארץ הפיג'ו 405 והמיצובישי לנסר/גאלאנט ולBX כבר לא היה סיכוי יותר.

פורסם

מתנחלים נוסעים בBX בקרית ארבע ובחברון? אתה בטוח?

נשמע מוזר מאוד. הייתי שמח לראות תמונות לך תדע אולי הTRS 88 שלי עדיין בחיים.

פורסם

זכיתי אף אני לנהוג מספר שנים ומעל 90000ק"מ ב GSA פאלאס,

וייאמר כי הרכב לא איכזב, לא התקלקל ונתן תחושת נוחות מופלאה.

דאגתי אז לקשט את הרכב בציפוי תמונת מפשרית לחלונות תוצרת ארה"ב.

הייתי מאוד שמח לדעת אם הרכב עדיין חי (היה בצבע ירוק בהיר) ואולי אך לרכשו.

הרכב נמכר אז בפתח תקוה לבחור שדומני בא מהצפון.

יוסי

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

אני, לצערי, יודע בוודאות, שה-GS שנת 73 אם אני לא טועה, שהייתה אוטו שני, שנסעתי עליו אחרי שעליתי ארצה (הראשונה, איך לא- הייתה מונית טרנזיט MK3 :-D )- נמכרה לפרוק בכמה מאות שקלים עוד בשנות ה-90'... ואני בספק, שאמצא עוד GS אחת בארץ!:cry: הייתה בדיוק כזאת (רק לא בכזה מצב...)

Citroen_GS_Pallas_1977.jpg

פורסם

בק. ארבע היה מוסך שהתמחה בסיטרואן בזמנו, רוב ה-GSA פלאס נמכרו בזול ועברו לשם.

רכב זול, פח עבה, ומוסך חבר היה פיתרון מושלם עבור רוב התושבים מוכי האבנים....

במילואים הבאים הצטידו במצלמות ושלחו לנו תמונות.

גאנה גם עלי מועדפת ה-GS הרבה יותר קלאסית.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...