Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי חוגג בקרוב יום הולדת.

מכיוון שהוא מאוד אוהב תוכים, במיוחד קוקטלים, דררות וקנרים חשבתי לקנות לו ג'קו מדבר.

כבר ראיתי אותו פוזל לכיוון באתרי אינטנט.

אז כל מידע שתתיתנו לי יעזור במיוחד, איזה סוגים של תוכים מדברים יש, מאיזה גיל והכי חשוב כמה זה עולה.

אני יודע שהם מאוד יקרים, אז תכוונו אותי מה לחפש ואיפה.

תודה

מאור8)

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי הרבה ידע בנושא, דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה מגדל אמין וטוב (את הזקואית שלי אני מכיר ממנו מהרגע שהיתה ביצה למשל, היום היא כבר בת 5)

חשוב לקנות ממקור אמין והאכלת יד

המחירים ירדו קצת ואפשר למצוא האכלת יד צעירים וגמולים ב 3000 וגם טיפה פחות.

יש לאבא שלך נסיון עם גידול קוקוטלים ? אם לא ל-א להתחיל עם גקו, זו ההמלצה העיקרית שלי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שוק הציפורים בשבת בכפר קאסם יתן לך תמונה כללית לגבי מחירים ומראה התוכי.

רוב הסיכויים כמו שידוע לך אתה לא מקבל אותו מדבר אתה צריך ללמד אותו.

ביד 2 תחת חיות מחמד קטגוריה תוכים יש מציאות לפעמים.

כמו שנכתב בתגובה הראשונה הרציניים קונים ביצה או גוזל ומשלמים למישהו כדי שיגדל להם אותו בהתחלה.

פורסם

שלום רב !

נסה באחד מחנויות הרשת של הגונגל של אלי :

http://www.d.co.il/80012848/16230/

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות, דרור אבא שלי עדיין מטפל בתוכים הקוקטלים אומנם ברחו לפני חצי שנה מישהו השאיר את פתח האכלה פתוח:roll:.

מה שנשאר לו זה בערך 10 דררות וכמה גוזלים שלהם.

צביקה בג'ונגל של אלי הייתי אין ספור פעמים, אומנם לא בשנים האחרונות אבל שהיינו ילדים אבא שלי היה לוקח אותנו לשם כל שבת

ופעם בחודש בערך גם לשוק הציפורים שהוזכר פה.

בג'ונגל של אלי המחירים מופקעים קצת לפי דעתי ובשוק הציפורים לא ניראה לי שהם מקבלים את הטיפול כמו שצריך, הרוב סוחרים.

אפשר קצת הסבר מאיזה גיל אפשר לקנות אותם מזה גמולים, צ'יפ ,טבעת, מוחתם לא מוחתם?

פורסם

אם אתה מחפש ציפור טובה ואיכותית, שלא תעיז להתקרב לשוק הסמרטוטים שכפר קאסם.

אם אתה מחפש ציפור זולה ביותר, ממקור מפוקפק ועם בריאות לא ידועה, למה כפר קאסם, קנה פוחלץ, הוא יהיה יותר בריא מהחיות שיש שם ויחזיק מעמד יותר זמן.

יש מספר חוות רציניות בארץ, יש מספר מגדלים רציניים בארץ ויש אין ספור חאפרים שמרבים ציפורים עלובות רק בשביל הכסף (זה נהפך לתחביב החדש של מובטלים מקצועיים) שמוכרים במחירים מגוחכים.

עצתי החשובה ביותר היא לא להכנס לעניין הזה בלי מלווה שמכיר קצת את השוק ויודע מה לקנות וממי.

באופן כללי וגורף, תכין 3000 ש"ח לתוכי ועוד כ 1000 ש"ח לכלוב.

מאיפה אתה בארץ?

עריכה-בהמשך לשאלותיך:

את הביצה לוקחים להורים מהקן ומכניסים לאינקובטור, עם הבקיעה הוא עובר לאומנה (מכשיר דומה לאינקובטור רק עם ערכי חום/לחות שונים) ושם מתחיל תהליך של החתמה שבו בני אדם מאכילים אותו ומטפלים בו וגורמים לו לחשוב שהוריו הם בני אדם.

עם בקיעתו מלבישים לו על הרגל טבעת ברזל סגורה (חישוק יצוק), על טבעת זו מוטבע חודש ושנת הלידה ומספר המגדל.

התוכי גדל לתוך הטבעת וכשהוא גדול הטבעת בילתי ניתנת להורדה מהרגל או להעברה לתוכי אחר.

לכל אורך התקופה הזאת הוא ניזון ממזון דייסתי שנקרא מזון האכלת יד (כי מאכילים אותו ביד, כאילו דא! ), לקראת גיל 3-6 שבועות(תלוי בסוג התוכי) הוא מתחיל תהליך גמילה שבו מעבירים אותו למזון של תוכי בוגר,זרעונים,גרעינים ופירות.

כאשר מציינים גמול, סימן שאין צורך להתעסק יותר עם מזרקים ודייסות אלא התוכי ניזון ממזון תוכים בוגרים.

לפני המסירה (או מיד לאחר הרכישה) ניגשים לוטרינר שיבדוק את הציפור, יעשה לה בדיקת דם לזיהוי המין, נוכחות של קלמידיה וסלמונלה ויכנים לתוכי ציפ תת עורי אשר יהווה הוכחת בעלות במקרה של בריחה/גניבה.

אם יש עוד שאלות, תפציץ חופשי אבל אני ממליץ להכנס לפורום ציפורים רציני ולחפש המלצות רציניות על מגדלים טובים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מאזור חיפה, יותר נכון עתלית.

בגירה המחירים שציינת לא קצת מופרזים? כלוב אני לא צריך, אני יכול לספק לג'ונגל של אלי כלובים.

ולתוכי חשבתי על תקציב של 2K יותר נכון זה המקסימום שיש לי.

פורסם

אז תתחיל לחשוב על תוכי אחר כי ב 2000 אתה קונה נבלה של תוכי.

אני אשאל אותך אחרת, התוכי הזה הולך להשאר איתכם הרבה עשרות של שנים(תוכי ג'אקו שמת בן 60 זה בגלל תקלה, לא בגלל הגיל ויכולים בלי בעיה למשוך מעבר ל 70 שנה) ולמרות שאני מאחל לאביך בריאות ואריכות ימים, כנראה שהתוכי הזה יאריך חיים יותר ממנו ויעבור אליך בירושה.

אתם מוכנים לחיות כל החיים עם תוכי עם אופי מחורבן או יכולת לימוד מילים מוגבלת כי לפני 30 שנה חסכת כמה מאות שקלים?

דרך אגב, בתקציב הזה אתה יכול לקנות תימנה שבארה"ב היום אוהבים אותו הרבה יותר מהג'אקו בשל היכולת הוורבלית שמתחילה אצלו מוקדם יותר והאופי היותר רגוע שלו, בארץ הוא עדיין לא מאוד אהוב אבל מכמה שעברו אצלי אני יכול להעיד באופן אישי שמדובר ביופי של תוכי.

פורסם

bagira כתב לך תשובות מעולות, אכן פוחלצים עדיפים ממה שיש בקסם מכל הסיבות שנכתבו.

אני לא חושב שתמצא ציפור איכותית בפחות מ 2500, מי שמוכר בזול יותר מזה זה אמור להדליק נורה כל שהיא, לא בטוח שאדומה אבל כל שהיא, הגונגל של אלי אכן יקרן אבל בד"כ הציפורים שם ממקור איכותי.

בטבעת אין תאריך לידה בד"כ אלה סידורי כל שהוא ושתי אותיות של המגדל, אצל המגדל אמורה להיות רשימה שמשייכת מספר טבעת לציפור - חשוב, שים לב שהטבעת מושלמת ולא שבורה, יש כאלה שמעבירים טבעות בין ציפורים מסיבות כאלה או אחרות, לברוח אם הטבעת לא שלמה.

בקשר לזמן האכלה - לגקואים לוקח חודשים של האכלת יד לפני גמילה, לא פחות מ 15-16 שבועות של האכלת יד, ואוכל די יקר (A119 אם זה משנה למישהו...)

כלוב סיני עולה 700-900 שקל והאמת במחיר שלו הוא קניה טובה לדעתי, כלוב איטלקי עולה 3500 ש"ח וזה לא שאין לו חסרונות אבל הוא הרבה יותר מסיבי מסיני (נתחיל בזה שהוא שוקל פי 4 למשל)

גקו באכלת יד לא משאירים בתוך הכלוב הוא חייב להסתובב חופשי לפחות חלק מהזמן, מחייב ידע בקיצוץ כנפיים מידי כמה חודשים.

התמונה לא מהאינטרנט, זה תמונה של 3 גקואים לפני גמילה שהאכלתי לא מעט זמן.

001ani_170.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

סליחה על ההדחפות.

קודם כל, בגירה ודרורזי - תודה רבה על התשובות (אומנם לא שאלתי את השאלות, אך נהנתי לקרוא את התשובות).

דרורזי,

מה ז"א להתחיל עם תוכי יותר פשוט? הרי תוכי הוא חיה שחיה עשרות שנים וזהו יצור חי (להבדיל ממכוניות:)) ונקשרים אליו - אני לא מבין את הרעיון שלגדל אותו כמה שנים ואז להפטר/למכור אותו ולעבור לתוכי אחר - אשמח לשמוע הסבר על כך.

האם למישהו פה יש נסיון עם גידול תוכי חופשי בנוסף לכלב בבית?

תודה.

פורסם

אני מגדל גן חיות בבית, כל אלה שלי:

ג'קו לא פראייר, נשיכה שלו כואבת, החתול בהתחלה ניסה להתעניין קצת אבל הבין שלא ממש כדאי לו לבוא לרחרח, לשמחתי הוא לא חתול אלים מידי אז הוא אף פעם לא חשב לתת זינוק מאחורה ולגמור את העניין בשניה וחצי כנראה :p

עם כלבים לא אמורה להיות בעיה כי א. הם פחות מתעניינים בציפורים ב. בד"כ ג'קו יהיה במקום גבוה שכלבים לא מגיעים אליו.

ספציפית ד"א אצל המגדל שדיברתי עליו מסתובביםכמה כלבים חופשי ככה שמגיל 0 הם רגילים לראות כלבים וגם לשמוע נביחות חופשי אז הם לא מתרגשים מזה בכלל.

בגלל שזקו זו חיה מאוד מאוד קשורה, הרבה יותר מכלב, לבעלים כואב לי לראות את כל המודעות ביד 2 על מכירה של גקו בן כמה שנים, זה קורע להם את הלב ולא מעט לא עומדים בזה אני ממליץ להתחיל מקוקוטיל, הרבה פחות בלגן ונותן מושג על איך זה לחיות עם תוכי בבית. קוקוטייל חי 10-12 שנה ויותר קל להעביר אותם בעלים, נגיד בתוך המשפחה אם אחרי חצי שנה החלטתם שזה סבבה ורוצים לעבור לג'קו או שנמאס לכם וזה לא עובד.

ד"א אפשר להשיג גם קוקוטליים בהאכלת יד, להתנסות טובה יותר בהכנה לג'קו.

001ani_101.jpg

001 ani_102.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

כשהייתי קטן, היה לי קוקטיל מוכתם. למען האמת היו לי שניים, אבל הראשונה מתה כי נתתי לה לאכול צ'יפס. אומנם באותו רגע זה היה לה ממש טעים (אני לא מאשים אותה), אבל למחרת לא הצלחנו להבין למה היא יושבת על תחתית הכלוב ולא מצליחה להרים את הראש :cry:

שלא תדעו מצרות כמה בכיתי באותו יום.

בכל אופן, עם השני כבר ידעתי להיות זהיר יותר, אבל הסוף הבלתי נמנע זה שנאלצתי למסור אותו למישהו אחר שימשיך להחזיק בו, וזאת בשל הנטיה שלו ללכלך את הבית ולגרום נזקים, שזה ב-ד-י-ו-ק הדברים שמביאים לאמא שלי את הסעיף.

הוא היה עף חופשי בבית (מוכתם, זוכרים?), ואומנם זה נורא נחמד שברגע שבו חוזרים הביתה התוכי עף מהכלוב ובא לשבת לך על הכתף או על הראש, אבל מצד שני זה גם לא נעים לראות את כל הכפתורים בשלט אכולים, את פינות הקיר מנוקרות ואת מסגרות התמונות הולכות וקטנות מיום ליום. גם הקקי והנוצות שהוא היטיב לפזר בבית עשו את שלהם.

קח בחשבון שהיכולת הוורבלית של קוקטיל אומנם קיימת, אך היא נמוכה ביחס לזנים אחרים. את שלי לימדתי להגות את השם שלו (פיקו) ולזמר את "יונתן הקטן" ועוד מנגינה אחת או שתיים.

בשורה התחתונה, כשאתה לוקח תוכי, אתה צריך להיות מוכן לכך שמדובר בחיה שזקוקה כל הזמן לחברת בני אדם, ובנוסף גם מלכלכת מאוד את סביבתה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה שאני אומר לכל המתעניינים בקניית ג'אקו או כל תוכי גדול(ואני עומד ב 100% במאחורי מה שאני אומר) זה שג'אקו בבית זה לא "עוד חיה" אלא זה ממש כמו עוד ילד בבית.

*הם מאוד נקשרים לבעלים.

*הם זקוקים לתשומת לב מרובה כל יום!

*אין כזה דבר שהתוכי תקוע כל היום בכלוב, התוכי בכלוב רק כשאין מי שישגיח עליו, כשיש מישהוא בבית הוא חייב להיות בחברתכם ולהיות חלק מהעניינים בבית. ודאי וודאי שאין כזה דבר שהיית עסוק ולא הוצאת את התוכי כל היום.

*הזנחה של התוכי מתבטאת באופן מיידי במחאות של התוכי אם ע"י צרחות מחרישות אוזניים, טילטול הכלוב בכח (בעיקר בארות אבל גם בג'אקואים)ולבסוף ב"השמדה עצמית" של התוכי.

אם אתה מוכן לזה, בכיף!

אם לא, אל תיקח.

• תוכן חדש...