Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיים, קראתי.

כנראה לבחור בקישור לא היה קוד פתיחה למערכת השמע המקורית, לכן ניתוק מצבר ברכבים ישנים עם מערכת שמע מקורית חוסם את הגישה לרדיו והוא עשה את התרגיל של ניתוק המצבר כאשר הרכב מונע. טעות איומה ואסור לבצע זאת.

במקרה כזה נוהגים לחבר מצבר גיבוי בכדי לא לאבד את הקוד של מערכת השמע.

היום ברוב הרכבים עם מערכת שמע מקורית הקוד נשמר גם במחשב הרכב ולכן ניתן לנתק את מערכת השמע ולחבר מחדש לאותו רכב ללא הכנסת הקוד.

בכול מקרה אני ממליץ לך להצמד להוראות הייצרן בכול הקשור למערכת החשמל ברכב.

אני יכול רק לומר לך מניסיוני בהרבה פורומים בחו"ל תמצא שטויות ולפי דעתי הפורום הזה בכמה רמות יותר איכותי.

איזה כייף לי :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המצבר משמש במשכך תנודות חשמליות והתנגדות/עומס חשמלי לאלטרנטור. ללא חיבור למצבר הווסת, שמודד את מתח המצבר ימדוד מתח נמוך מידי ממתח הטעינה הנדרש ויגביר טעינה עד למקסימום האפשרי. גם הספייקים החשמליים שמיצר האלטרנטור ומתח ה AC שמשוכך ע"י המצבר יהיה גבוה מאוד וכמובן גם מפריע לפעולת הווסת האלקטרוני עצמו של האלט' ואפילו לגרום לו ולדיודות ישור נזק מיידי.

פורסם
את זה הבנתי. אבל למה המצבר התרוקן? הרי, אם אין מגע אז לא נמשך ממנו זרם.

:?:

לכל הכרישים,

מה עם השאלה הקטנה שלי?

זה שהמצבר לא נטען הבנתי. לא הבנתי איך הוא התרוקן.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

הוא מתרוקן כי האלטרנטור, שהוא ספק הזרם שמנוע עובד, אינו מסוגל לספק זרם לצרכני החשמל ברכב, אז המצבר מתחיל לעשות זאת.

ללא טעינה ראויה, בשלב מסויים המצבר מתפרק למצב של הפרעות חשמליות ברכב וחוסר יכולת גם להתניע.

פורסם

לא. כי אם הסנדל הרופף על ה(+) גרם לכך שיהיה נתק בין האלטרנטור למצבר אז בהכרח הוא גרם גם לנתק בין הצרכנים למצבר. אני טועה?

פורסם

החיבור לצרכנים הוא לרוב על קוטב המצבר עצמו, חיבור אחד הולך למתנע, השני לאלטנרנטור ואמור להיות עוד אחד להזנת הצרכנים ברכב.

פורסם

קיבלתי הרבה תובנות מהדיון. תודה. ולא בציניות.

משום מה האלטרנטורים שאני ביצעתי עליהם את הניסיון הזה לא התרשמו מכל מה שנאמר בדיון , ותיפקדו כרגיל, לאחר מזה.

ומדובר ברכבים החל משנות ה 90 ועד לאחרון פורד מונדיאו שנת 2006 כמדומני, שם הוכיח הניתוק כי האלטרנטור אכן היה מקולקל. זו הייתה התלונה המקורית , והבדיקה רק אוששה את זה. בדיקה שנעשתה על אם הדרך.

כפי שמוכיח גם הוולוו במקרה פה.

לדעתי כמות המיחשוב ברכב מודרני,:-) לפני 20 שנה הייתה מספיקה לשילוח חללית לחלל.

ולדניאל. אתה יכול להעלות נוהל עבודה של היצרן שאוסר את הפעולה הזו, והאם ניתן שם הסבר למהות הסכנות ומדוע הם נגרמות. תודה.

הנחת העבודה שלי וייתכן והיא אופטימית מדי , שהיצרן לא רוצה לייצר פריט בו פעולה אקראית תגרום לנזק טוטאלי כזה.

במקרה כאן , חיבור רופף של נעל המצבר או אפילו חיבור רופף או נתק בחוט המוביל מ האלטרנטור למצבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ולדניאל. אתה יכול להעלות נוהל עבודה של היצרן שאוסר את הפעולה הזו, והאם ניתן שם הסבר למהות הסכנות ומדוע הם נגרמות. תודה.

הנחת העבודה שלי וייתכן והיא אופטימית מדי , שהיצרן לא רוצה לייצר פריט בו פעולה אקראית תגרום לנזק טוטאלי כזה.

במקרה כאן , חיבור רופף של נעל המצבר או אפילו חיבור רופף או נתק בחוט המוביל מ האלטרנטור למצבר.

האזהרה הזו כפי שמופיעה בספרות של BMW שמרק10 העלה, מופיעה בכל ספרות יצרן שתרצה, האמן לי, אין טעם להעלות לכאן עוד דוגמאות.

הרבה מאוד גורמים טריוויליים כביכול יכולים לגרום לנזק, כמו התנעה לא נכונה עם מצבר עזר, ניתוק מחברי חשמל של יחידות בקרה עם מתג הצתה פתוח, אקטואטורים מקולקלים (סליל, מזרק, ממסר) והיד עוד נטויה.

פורסם

חברים יקרים, עדיין לא קיבלתי תשובה מספקת לשאלה למה המצבר התרוקן? הרי, אם אין מגע של הסנדל לקוטב ה+, אז לא נמשך ממנו זרם. וכמו שהוא לא נטען מהאלטרנטור הוא גם לא אמור היה להתרוקן.

לנוחות הדיון, מצוטטות התגובות הרלוונטיות לשאלה

quote]

האלטרנטור רואה את המגע הרופף כעומס נוסף בדרך למצבר. אם היתה מודד את המתח ביציאה מהאלטרנטור ואת מפל המתח על המצבר אז היתה מקבל ערכים שונים. כלומר על קו הטעינה היה נופל מתח. לכן המצבר לא ניטען כראוי. מד הטעינה ברכבך כניראה מחובר במקביל למצבר וזו הסיבה שראיתה מתח נמוך בזמן נסיעה.

לכל הכרישים,

מה עם השאלה הקטנה שלי?

זה שהמצבר לא נטען הבנתי. לא הבנתי איך הוא התרוקן.

הוא מתרוקן כי האלטרנטור, שהוא ספק הזרם שמנוע עובד, אינו מסוגל לספק זרם לצרכני החשמל ברכב, אז המצבר מתחיל לעשות זאת.

ללא טעינה ראויה, בשלב מסויים המצבר מתפרק למצב של הפרעות חשמליות ברכב וחוסר יכולת גם להתניע.

לא. כי אם הסנדל הרופף על ה(+) גרם לכך שיהיה נתק בין האלטרנטור למצבר אז בהכרח הוא גרם גם לנתק בין הצרכנים למצבר. אני טועה?

החיבור לצרכנים הוא לרוב על קוטב המצבר עצמו, חיבור אחד הולך למתנע, השני לאלטנרנטור ואמור להיות עוד אחד להזנת הצרכנים ברכב.

אני מדבר פה על הסנדל שיושב על ה+ של המצבר. אין חיבור נוסף לקוטב הזה פרט לסנדל. בהמשך הסנדל מתפצל למוליכים שהולכים לצרכנים, לאלטרנטור ולמד-מתח הפנימי של הרכב.

עדיין לא הבנתי את הנקודה: לפני מיטב הבנתי, כמו שתיארתי את החיבור, אם אין טעינה, כלומר אין מגע לאלטרנטור, אז באותה מידה אין משיכת זרם ע"י צרכנים.

אם כך, מדוע התרוקן המצבר???

פורסם

צר לי ידידי

הקובץ מאלף תודה

מדובר בקובץ שמחברו אינו היצרן כלל, אלא גורם פרטי בארה"ב, שאם הבנתי את הכתוב מסתמך על מקור ארגנטינאי כלשהו.

גם האזהרה מנוסחת ב MAY RESULT ועד כמה שידיעותי באנגלית מספקות זה לא התרגום אותו אתם נתתם.

יש בדפים שנתתם אזהרות המנוסחות בצורה הרבה יותר החלטית מהאזהרה המאודמת.

ולשאלתך אילן

לא מן הנמנע שיש / היו לך שתי בעיות בו זמנית

האחת החיבור הרופף של הסנדל השני אלטרנטור תקין אבל לא לחלוטין.

לכן הצרכנים משכו מהבנק / המצבר את מה שהיו צריכים לו ובעל החשבון / האלטרנטור לא הזרימו , ואז נוצר אוברדרפט, שגרם לחוויות שעברת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צר לי, אך מבחינתי הדברים ברורים ואין לי דרך להסביר לך יותר טוב מה התקלה שלך הייתה, מאשר כבר הסברתי. אם תצרף איור או תמונה של חיבורי החשמל אצלך ברכב אולי אוכל להסביר יותר טוב מה קרה.

לידיעתך, למצבר יש גם פריקה עצמית, לא חייבים למשוך ממנו זרם כדי שהוא יתרוקן.

• תוכן חדש...