Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני מבקש עזרה בהבנת תקלה החשמלית -

הרכב:

וולוו 244, מודל 83, קרבורטור, גיר ידני.

סיפור המעשה:

במהלך נסיעה מעתלית לת"א, בערך בצומת פורדיס, פתאום הרדיו, שעד עכשיו ניגן יפה, מתחיל להכבות ולהידלק כמה פעמים ברצף. ואז אשתי מפנה את תשומת לבי לזה שהוולט-מטר (יש שעון כזה ברכב שלי) מראה על 10V, שזה המינימום בשעון וכבר אין למחוג לאן לרדת. מיד כיביתי את כל צרכני החשמל חוץ מהאורות (היה לילה) וליתר בטחון הוצאתי את הפנל של הCD, אבל זה לא העלה את מחוג מד-המתח. הדבר היחיד ששיפר קצת את המצב היה כשכיביתי את האורות בזמן שעמדתי ברמזורים של כביש 4 (כמובן, רק כשהיה עוד רכב שעמד מאחורי), ואז המחוג היה עולה קצת אבל עדיין לא כמו שאמור להיות במצב הרגיל.

לשמחתנו הצלחנו להגיע הביתה, אבל כשניסיתי להתניע למחרת, היה "טליק" מהסטרטר וזהו.

מדידות:

מדדתי את המתח במצבר עם גלוונומטר ויצא טיפה יותר מ10V.

התנעתי עם כבלים בעזרת רכב אחר, ובזמן ששני המצברים היו מחוברים ושני הרכבים עבדו, מדדתי והגלוונומטר הראה קצת יותר מ13V.

הורדתי את הכבלים ולקחתי את הוולוו לסיבוב של רבע שעה ולא היתה שום בעיה.כביתי את המנוע והתנעתי שוב בלי בעיה.

מדדתי שוב את המתח במצבר והראה 12.66V.

השאלה:

אם אני צודק, זה שהמצבר התמלא עכשיו, אומר שהתקלה לא במצבר ולא באלטרנטור. נכון?

אז מה זה יכול להיות? קצר שהיה ואיננו עוד?

מה דעתכם?

תודה!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משהו שעבר לי עכשיו בראש: האם זה יכול להיות בגלל רצועת אלטרנטור שחוקה?

שוב תודה!

פורסם

בדוק שכל החיבורים במצבר ובאלטרנטור נקיים ומחוזקים. ייתכן שכאן היה שורש הבעיה.

בחושך תעמיד את הרכב מול קיר , תדליק אורות , ותן גז . עם תראה שהאור מתחזק האלטרנטור תקין.

נתק את המצבר ואם הרכב ממשיך לעבוד הוכחה נוספת שהאלטרנטור תקין.

הדלק אורות כשהמנוע מכובה תראה את עוצמת המצבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בכדי לבדוק שהאלטרנטור תקין יש לבצע מספר בדיקות והם:

לפני הבדיקות יש להטעין את המצבר למתח קטבים של 12.4-12.7 וולט

1. תניע את הרכב והנח לטורים להתייצב ותן למנוע להגיע לטמפ' עבודה

2. חבר מד-מתח לקטבי המצבר

3. תעלה את הסל"ד ל-1500-2000 סיבובים לדקה ובו זמנית בדוק את המתח על קטבי המצבר (כול הצרכנים כבויים)

מתח תקין בין 13.8-14.5 וולט (תלוי בסוג האלטרנטור והטמפ' של ווסת המתח)

4. באותו סל"ד כמו בסעיף 3 תדליק אורות גבוהים+מפוח של המזגן/חימום על מהירות מקסימלית ובדוק את המתח על קטבי המצבר

מתח תקין הינו המתח שהתקבל בסעיף 3 פחות 0.3 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

בחושך תעמיד את הרכב מול קיר , תדליק אורות , ותן גז . עם תראה שהאור מתחזק האלטרנטור תקין. - בדיקה פרמטיבית שלא ניתן להסיק ממנה לגבי תקינות האלטרנטור

נתק את המצבר ואם הרכב ממשיך לעבוד הוכחה נוספת שהאלטרנטור תקין.

הדלק אורות כשהמנוע מכובה תראה את עוצמת המצבר.

הייעוץ שלך גובל בחוסר אחריות ונובע כנראה מחוסר הבנה בסיסי במערכת החשמל של הרכב.

ניתוק המצבר כאשר הרכב מונע עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לאלטרנטור.

אנא ממך אל תייעץ בדברים שאתה לא מבין בהם.

פורסם

מרק שלום

אתה יודע יש תרופות סבתא שטובות יותר מתרופות מודרניות.

אכן בדיקה פרימיטיבית אבל היא נותנת אינדיקציה אם האלטרנטור עובד או לא

אתה משתמש בבדיקה הזו בעצמך סעיף 4 אצלך רק בתוספת מכשיר מדידה.

את העצה של ניתוק המצבר קיבלתי מחשמלאי רכב לפני שנים , אף פעם לא קרא לי כל נזק לאלטרנטור כתוצאה מהבדיקה הזו.

כאשר האלטרנטור היה תקין המנוע המשיך לעבוד כאשר האלטרנטור לא היה תקין המנוע הפסיק את פעולתו.

ולמה ואיך צריך להיגרם נזק בלתי הפיך לאלטרנטור. אשמח לקבל הסבר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תפקיד האלטרנטור הוא לספק מתח חשמלי לטעינת המצבר, תפקיד המצבר הוא לספק מתח חשמלי להפעלת רכיבים חשמליים ברכב ובנוסף לפצות על חוסר יכולת של אלטרנטור לספק זרם מספיק לצרכנים.

כאשר אתה עושה מה שטענת קודם כל מעמשת המתח נופלת ישירות על האלטרנטור שיכול לגרום לשריפת הדיודות או וסת האלתרנטור שזה מה שמרק כתב נזק בלתי הפיך לאלטרנטור.

כך שתרופת הסבתא שלך מאוד מסוכנת ועלולה להסב יותר נזק מתועלת.

וסתם עצה אישית לי אלייך, מרק הוא יותר ממבין ברכבים כך שהתייחס לדבריו ברצינות, פשוט זה שרשור שני שאני רואה מעיין התנגשות דברים בנייכם.

פורסם

את העצה של ניתוק המצבר קיבלתי מחשמלאי רכב לפני שנים , אף פעם לא קרא לי כל נזק לאלטרנטור כתוצאה מהבדיקה הזו.

כאשר האלטרנטור היה תקין המנוע המשיך לעבוד כאשר האלטרנטור לא היה תקין המנוע הפסיק את פעולתו.

ולמה ואיך צריך להיגרם נזק בלתי הפיך לאלטרנטור. אשמח לקבל הסבר.

החשמלאי שהציע לך את הבדיקה הזו הכיר אותה מהתקופה של הרכבים הישנים. שם היה דינמו ולא אלטרנטור. אז היו מנתקים את המצבר ולא היה נגרם נזק לדינמו. באלטרנטור מודרני, אם תנתק את המצבר האלטרנטור לא יועמס בעומס הנדרש ולא יחזיק מעמד הרבה זמן.

פורסם

שנה שעברה נסעתי בחיפושית בלי מצבר חיברתי אותו רק לסטרטר ונסעתי כאשר הוא מנותק.

המצבר היה מקצר ומאמץ את הדינמו אז בלי המצבר היה יותר קל למנוע ולדינמו לעבוד.(פחות רעש)

היום כבר יש מצבר למרות שגם הוא נדפק ולא נטען מעבר ל12.5V והוא נמצא על 12V קבוע לא יודע איך זה אבל זה עובד ככה חודשיים ויש סטרטר כרגיל בלי מנורת טעינה.

רק כאשר מדליקים אורות דרך +איתותים המנורה נדלקת חלש.

מכיוון שהדינמו מרעיש ועייף אז אני משאיר את המצב ככה ,עד שהראשון ישבוק ואז אני ישפץ את הדינמו.

לענייננו- בדוק חיבורים ובדוק את המצבר והחיבורים אליו למרות שאני חושד באלטרנטור.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

:mm_yeah:

וואלה, הבאת אותה בעצה! זה נכון!:mm_yeah:

באמת הסנדל שמחובר ל+ של המצבר לא היה מחוזק בכלל, ברמה שאפשר היה להוציא אותו עם היד בלי מאמץ. אני מקווה שזו היתה הבעיה, ואחרי חיזוק הסנדל הכל יסתדר.

מה שאני לא מבין הוא, שאם הבעיה היא באמת בחיבור ל+ של המצבר, אז למה המתח נפל תוך כדי נסיעה בזמן שהאלטרנטור פעל, ובמקביל המצבר התרוקן? כלומר, אם אין מגע המצבר לא אמור להתרוקן, ואם יש מגע המצבר אמור להיטען, איך בעיה במגע יוצרת את שתי התופעות בו זמנית: גם מתח נמוך בזמן הנסיעה וגם מצבר ריק?:conf:

תודה!

פורסם

כיוון שצריכת הזרם של המנורות העמיסה על האלטרנטור, תקרא את ההסבר שלי לישה מה תפקיד המצבר, ותחשוב על כך שמה שקרה אצלך זו בדיוק ההצעה שלו לבדיקת האלטרנטור, שורה תחתונה יצאת בזול יכולת לשלם על כך במחיר של שריפת האלטרנטור.

פורסם

ניסן

נכון שגילי הוא כזה שהדינמו שלט .

אני זוכר אולי גם במעורפל מגנטו שתיפקד גם כדינמו?

מאז עברו מעט מים בירקון והתקדמנו לאלטרנטור והעצה ניתנה לגבי אלטרנטור ולא לגבי דינמו.

משך הבדיקה הוא שניות, והניסיון שלי כפי שכתבתי מראה שלא נגרם כל נזק.

גם בוולוו לא נגרם נזק לאלטרנטור למרות שהוא נסע עם הרכב זמן מה.

מחכה להסבר למה ואיך יכול להיגרם הנזק. תמיד אני שמח ללמוד דברים נוספים.

אני דוגל בסיסמא " כל החיים לומדים ולבסוף מתים טיפשים"

איפוא היה לי התנגשות עם מרק? בכריות אוויר? ממש לא. אני בדעה שזה לא בטיחותי לא בגלל כרית האויר בכלל. אני נגד המחשבה של מישהו ,לחשוב שהקהל מטומטם. יש רבים שמבינים .

והיצרנים היום יותר מאשר בעבר , נותנים את האפשרות של ביטול הכרית והחזרתה לתפקוד בצורה קלה ונוחה. מכאן למסקנה שישכחו עוד רחוקה הדרך.

ואם כן, אז רעיון, זמזם שיתריע לפני תחילת הנסיעה כי הכרית הימנית לא פועלת.

ולאילן הסיבה לדעתי המגע היה רופף פעם היה מגע פעם לא לכן היו התנודות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
תפקיד האלטרנטור הוא לספק מתח חשמלי לטעינת המצבר, תפקיד המצבר הוא לספק מתח חשמלי להפעלת רכיבים חשמליים ברכב ובנוסף לפצות על חוסר יכולת של אלטרנטור לספק זרם מספיק לצרכנים. מוזר, אתה מתאר מצב בו צריכת ההספק חשמלי של הרכב גדולה מההספק חשמלי של האלטרנטור. מצב זה לא אפשרי ברכב רגיל (לאחר נסיעה ארוכה המצבר היה מתרוקן) או קיים רק במקרים יוצאי דופן ברכבי 4 על 4 (הפעלת כננת ו/או זרקורים) או ביטחון (הפעלת ציוד נלווה)

כאשר אתה עושה מה שטענת קודם כל מעמשת המתח נופלת ישירות על האלטרנטור שיכול לגרום לשריפת הדיודות או וסת האלתרנטור שזה מה שמרק כתב נזק בלתי הפיך לאלטרנטור.

כך שתרופת הסבתא שלך מאוד מסוכנת ועלולה להסב יותר נזק מתועלת. לא בדיוק הבנתי. מדוע יגרם נזק לדיודות או לוסת האלטרנטור? הרי מצבר טעון לגמרי מהווה נתק (פחות או יותר) והאלטרנטור מועמס על ידי מערכות הרכב בלבד, מכוון שבמצב זה לא אמור להגרם נזק לאלטרנטור אז נראה לי כי אפשרי להפעיל את הרכב ללא מצבר ללא נזק למערכת האלטרנטור.

וסתם עצה אישית לי אלייך, מרק הוא יותר ממבין ברכבים כך שהתייחס לדבריו ברצינות, פשוט זה שרשור שני שאני רואה מעיין התנגשות דברים בנייכם.

שני דברים נוספים.

1. ראיתי בפורום MB (פורום מרצדס בחו"ל) כי כדי להמנע מאיפוס מחשבים בזמן החלפת מצבר ביתית במרצדס מסוף שנות ה 90, יש להחליף את המצבר בזמן שהמנוע עובד... ואנחנו מדברים על רכב עם בקרה ממוחשבת כמעט על כל דבר.

2. הפעלת רכב ללא מצבר עלולה להיות הרסנית למערכות האלקטרוניקה של הרכב במצבים מאוד מסוימים. כאשר ממותגים עומסים ראקטיביים (מנועי זרם ישר או סולונאידים) נוצרים "פיקים" של מתח גבוה לזמן קצר. בדרך כלל, מערכות האלקטרוניקה מוגנות נגד קפיצות המתח באמצעות טרנזורבים (מעין דידות זנר) אולם ההגנה הראשית מתבצעת באמצעות המצבר אשר מקבל אילו את קפיצות המתח. במקרה של כשל בטרנזורב, אשר לא יתגלה במצב רגיל, הפעלת הרכב ללא מצבר והפעלת עומסים ראקטיביים (הזרקת דלק או מאוורר לדוגמה) תגרום לנזק למערכות האלקטרוניקה.

פורסם
שני דברים נוספים.

1. ראיתי בפורום MB (פורום מרצדס בחו"ל) כי כדי להמנע מאיפוס מחשבים בזמן החלפת מצבר ביתית במרצדס מסוף שנות ה 90, יש להחליף את המצבר בזמן שהמנוע עובד... ואנחנו מדברים על רכב עם בקרה ממוחשבת כמעט על כל דבר.

2. הפעלת רכב ללא מצבר עלולה להיות הרסנית למערכות האלקטרוניקה של הרכב במצבים מאוד מסוימים. כאשר ממותגים עומסים ראקטיביים (מנועי זרם ישר או סולונאידים) נוצרים "פיקים" של מתח גבוה לזמן קצר. בדרך כלל, מערכות האלקטרוניקה מוגנות נגד קפיצות המתח באמצעות טרנזורבים (מעין דידות זנר) אולם ההגנה הראשית מתבצעת באמצעות המצבר אשר מקבל אילו את קפיצות המתח. במקרה של כשל בטרנזורב, אשר לא יתגלה במצב רגיל, הפעלת הרכב ללא מצבר והפעלת עומסים ראקטיביים (הזרקת דלק או מאוורר לדוגמה) תגרום לנזק למערכות האלקטרוניקה.

תן קישור בכדי שגם אני אנסה להבין על מה מדובר, זו פעם ראשונה שאני נתקל בהצעה כזו.

בכול מקרה אני בטוח ב-100 אחוז שזו לא הנחיית ייצרן הרכב אלא אילתור מקומי.

ההגנה העיקרית על מערכות החשמל ועל המצבר הינו הרכיב הפשוט שנקרא פיוז, כול שאר ההגנות שציינת לא מיושמות על כול רכיבי מערכת החשמל ברכב.

ההגנות שציינת מוכרות לי אבל לשנינו אין סכימה חשמלית של מחשבי הרכב השונים ברמת רכיב בכדי שנוכל לומר בוודאות שקיימת הגנה בפני מתח גבוה או קפיצות מתח.

האלטרנטור והמצבר הינם צמד חמד קרי, בזמן תיכנון האלטרנטור נלקח בחשבון שקיים מצבר.

ניתוק המצבר עלול להקפיץ את מתח המוצא לערכים גבוהים מאוד מה שיגרום לשריפת דיודות היישור ובהמשך גם לשריפת מייצב המתח (ווסת המתח).

כאשר ווסת המתח נשרף והמצבר מנותק מתח המוצא עלול להגיע גם ל-40 וולט ככה ששום הגנה המיושמת על רכיבים אלקטרונים לא תעמוד במתח זה לאורך זמן. או להיפך מתח המוצא יירד לאפס (נתק בווסת).

• תוכן חדש...