Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:mm_yeah:

מה שאני לא מבין הוא, שאם הבעיה היא באמת בחיבור ל+ של המצבר, אז למה המתח נפל תוך כדי נסיעה בזמן שהאלטרנטור פעל, ובמקביל המצבר התרוקן? כלומר, אם אין מגע המצבר לא אמור להתרוקן, ואם יש מגע המצבר אמור להיטען, איך בעיה במגע יוצרת את שתי התופעות בו זמנית: גם מתח נמוך בזמן הנסיעה וגם מצבר ריק?:conf:

עדיין לא קיבלתי הסבר מלא לשאלתי, איך יכול להיות שסנדל רופף ל(+) של המצבר, בזמן שהאלטרנטור נתן מתח תקין, נגרמו במקביל שתי התופעות: מצד אחד המצבר התרוקן ומצד שני המתח בזמן הנסיעה היה נמוך מאוד.

למיטב הבנתי, אם אין מגע, אז המצבר לא מתרוקן ולא נטען, ואם יש מגע המצבר מתרוקן ונטען במקביל.

אשמח לדעת.

אגב, היום הרכב התניע ונסע ללא כל בעיה הדר יוסף (ת"א) - יפו - רעננה - הדר יוסף. נסעתי ללא אורות וללא מוסיקה אבל עם מזגן.

בסוף הנסיעה בדקתי את המדדים:

1. רכב מונע ללא צרכני חשמל: 13.55V
  2. רכב מונע ואור גבוה: 12.77V
  3. רכב מונע, אור גובה ומאוורר:12.56V
  4. רכב כבוי ללא צרכני חשמל: 12.62V

מה דעתכם? נראה תקין, לא?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדיין לא קיבלתי הסבר מלא לשאלתי, איך יכול להיות שסנדל רופף ל(+) של המצבר, בזמן שהאלטרנטור נתן מתח תקין, נגרמו במקביל שתי התופעות: מצד אחד המצבר התרוקן ומצד שני המתח בזמן הנסיעה היה נמוך מאוד.

למיטב הבנתי, אם אין מגע, אז המצבר לא מתרוקן ולא נטען, ואם יש מגע המצבר מתרוקן ונטען במקביל.

אשמח לדעת.

האלטרנטור רואה את המגע הרופף כעומס נוסף בדרך למצבר. אם היתה מודד את המתח ביציאה מהאלטרנטור ואת מפל המתח על המצבר אז היתה מקבל ערכים שונים. כלומר על קו הטעינה היה נופל מתח. לכן המצבר לא ניטען כראוי. מד הטעינה ברכבך כניראה מחובר במקביל למצבר וזו הסיבה שראיתה מתח נמוך בזמן נסיעה.

פורסם

את זה הבנתי. אבל למה המצבר התרוקן? הרי, אם אין מגע אז לא נמשך ממנו זרם.

:?:

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
תן קישור בכדי שגם אני אנסה להבין על מה מדובר, זו פעם ראשונה שאני נתקל בהצעה כזו.

בכול מקרה אני בטוח ב-100 אחוז שזו לא הנחיית ייצרן הרכב אלא אילתור מקומי.

http://www.mbworld.org/forums/c-class-w202-27/

נראה לי כי זה היה שם, אך עבר דף. או אולי בפורום אחר, אנסה למצוא בבית.

ההגנה העיקרית על מערכות החשמל ועל המצבר הינו הרכיב הפשוט שנקרא פיוז, כול שאר ההגנות שציינת לא מיושמות על כול רכיבי מערכת החשמל ברכב.

ההגנות שציינת מוכרות לי אבל לשנינו אין סכימה חשמלית של מחשבי הרכב השונים ברמת רכיב בכדי שנוכל לומר בוודאות שקיימת הגנה בפני מתח גבוה או קפיצות מתח. היה קיים לפחות בכמה מכשירי רדיו לרכב ישנים שתיקנתי.

האלטרנטור והמצבר הינם צמד חמד קרי, בזמן תיכנון האלטרנטור נלקח בחשבון שקיים מצבר.

ניתוק המצבר עלול להקפיץ את מתח המוצא לערכים גבוהים מאוד מה שיגרום לשריפת דיודות היישור ובהמשך גם לשריפת מייצב המתח (ווסת המתח).

כאשר ווסת המתח נשרף והמצבר מנותק מתח המוצא עלול להגיע גם ל-40 וולט ככה ששום הגנה המיושמת על רכיבים אלקטרונים לא תעמוד במתח זה לאורך זמן. או להיפך מתח המוצא יירד לאפס (נתק בווסת).

תראה, אני מתנצל מראש אם לא הבנתי אבל הידע שלי במערכות חשמל לרכב הוא מלפני 10 שנים (פיתוח מערכות וסימולטורים). למיטב הבנתי ווסת המתח והאלטרנטור עובדים בלולאה סגורה כדי לשמור על מתח יציאה ממוצע של 13.8V מהאלטרנטור. בהנחה והמצבר מנותק והאלטרנטור עדיין מועמס ע"י צרכני החשמל עדיין תהיה לולאה בקרה סגורה שתייצב את מתח יציאה מהאלטרנטור.נראה לי כי שריפת דיודות היישור כתוצאה ממתח מוצא גבוה מדי תתרחש כאשר האלטרנטור לא יהיה מועמס.

מרק, אשמח להבין קצת יותר לעומק כי נדמה לי שאנחנו מפספסים פה משהו.

ד"א, חשבתי לפני כמה זמן על בניית בקר טעינה למצבר בזרם קבוע אשר ישלוט בווסת המתח של אלטרנטור כך שאשמח להבין אם אני טועה כאן במשהו.

פורסם

1. רכב מונע ללא צרכני חשמל: 13.55V - גבולי
  2. רכב מונע ואור גבוה: 12.77V - לא תקין
  3. רכב מונע, אור גובה ומאוורר:12.56V -לא תקין
  4. רכב כבוי ללא צרכני חשמל: 12.62V - תקין (אבל יש צורך לבצע את הבדיקה לאחר שהמצבר לא היה בטעינה/פריקה של לפחות שעה בכדי שמתח המצבר יתייצב)

מה דעתכם? נראה תקין, לא?

קיימת בעייה במצבר או באלטרנטור, בדוק את מתח הטעינה כפי שרשמתי קודם לכן כאשר מפוח במהירות מקסימלית וגם מפשיר אדים אחורי עובד, תחילה עלייך להטעין את המצבר. ייתכן מאוד שזרם המוצא של האלטרנטור יורד בזמן עומס עקב ווסת מתח תקול או מצבר.

האם סל"ד סרק אצלך תקין ?

בקרוב המצבר התרוקן ולא תוכל להניע.

איזה כייף לי :)

פורסם
תן קישור בכדי שגם אני אנסה להבין על מה מדובר, זו פעם ראשונה שאני נתקל בהצעה כזו.

בכול מקרה אני בטוח ב-100 אחוז שזו לא הנחיית ייצרן הרכב אלא אילתור מקומי.

למרק, מצאתי. זה היה בפורום השני...

http://www.club202.com/forums/showthread.php?s=&threadid=15830

פורסם

חיים מה שכתבתי לגבי הספקת מתח מהמצבר לחפות על חוסר היכולת של האלטרנטור זה רגעי ולא קבוע, אתה צודק שבמידה וזה היה קבוע היה מתרוקן המצבר תופעה זו נקראת חוסר כיסוי טעינה ובדרך כלל קיימת ברכבים שנוספו להם רכיביים חשמליים כגון מקרר אחורי בטנדר ובדרך כלל מונעים את הבעיה על ידי החלפת אלטרנטור למחוזק או שמוסיפים אלטרנטור לרכב.

אהה ולגביי מה שאמרת על החלפת מצבר אני מבקש מכל קוראי השרשור הנ"ל לא לעשות זאת לטובתם האישית, אני מדבר אך ורק מנסיון למשל מאזדה שלוש חדשה בת שבוע וחצי הגיע אליי עם 5 מודולים שרופים וזאת רק לאחר התקנה של מגברים בנוסף למערכת המקורית של הרכב.

אני לא רוצה לומר לך כמה זה עלה ללקוח ששילם שבוע קודם לכן ממיטב כספו על רכב חדש, וכל הבעיה ששרפה את המודולים הינה שהרכב משום מה קיבל פיק של מתח גבוהה, וזה מה שעלול לקרות במידה והרכב יונע וינתקו לו את המצבר.

פורסם

ניסן שלום,

אישית יצא לי לפרק מחשב תקול של גולף 4 ומחשב ABS ברמת רכיב ולכן הידע המעשי שלי דל מאוד בעניין, אשמח אם תוכל להאיר את נושא ההגנות על מחשבי הרכב הרבים המותקנים ברכב מודרני.

האם קיימות הגנות כולשהן במחשב עצמו ?

מקריאה בפורום ניתקלתי בלא מעט מקרים של מחשבים שנשרפו גם כתוצאה מהליך פשוט של התנעה מרכב אחר.

פורסם

מרק לא אני כתבתי שקיימות הגנות לא יודע מי כתב את זה מניסיון מחשבים נשרפים באופן יום יומי בגלל אלטרנטורים תקולים המספקים מתח גבוהה, כמו כן התנעות לרכב אחר.

אבל בשביל ההגינות אני יכנס לנושא זה לעומק ואבדוק למרות שגם אחרי שאלמד את הנושא אני עדיין בטוח שגם אם יש הגנות כאלו או אחרות הן לא עוזרות תמיד.

כי רכבים עם כלום ק"מ נשרפים להם מודולים כתוצאה ממשחקי מתח.

פורסם

ניסן, לא אתה רשמת אלא חיים.

אני שאלתי אותך את הזשאלה מכיוון שבמהלך עבודתך אתה נתקל במחשבים שרופים.

פורסם
דיברתי עם אייל טכנאי המחשבים הוא גם לא ראה או שמע על זה מעולם, קיימים דגמי מחשבים שיש בהם פיוז פנימי אך זה לא מה שמונע נזק למחשבים באופן מלא.

מוזר. הידע שלי בהגנות אלה הוא דיי תיאורטי, (למעט מה ששמתי על CAN-BUS לפני 11 שנים...) אבל אני *ראיתי* טרנזורבים במכשירי רדיו ישנים לרכב (נראה כמו קבל קרמי שמן מאוד)

פורסם

אין הגנות לדרגות מוצא והזנה למרבית סוגי יחידות הבקרה האוטומוטיביות.

ניתוק מצבר בזמן עבודת מנוע אסור וזה כתוב במפורש אצל כל היצרנים בנוהלי העבודה, מתח הטעינה במצב זה עלול להיות גבוה מאוד (ראיתי בפועל פעם 18 וולט) ונזק ליחידות בקרה אלקטרוניות עלול להגרם.

פורסם

לא הייתי רוצה להטריד אבל למה מתח האלרנטור במצב זה עלול לעלות למתח גבוה? זה פשוט מנוגד למה שלמדתי. מאוד אשמח אם תוכל להפנות אותי להסבר תאוריטי.

• תוכן חדש...