Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שיש כאן גם פוטנציאל עיסקי.

אפשר לבנות קופסא פשוטה, שתפעיל 4 וינקרים באופן אוטומטי, ברגע שהיא מזהה לחיצה מהירה על הבלם, ולשווק אותה לכל דורש, כמובן עם פירסם ויחסי ציבור מתאימים.

אני בטוח, שכולם זוכרים את ה"מקדימאור" - מערכת שעשתה כאן סיבוב לפני כ 15 שנה.

המערכת הייתה מזהה הרפיה מהירה מדוושת הגז, ומדליקה אורות בלם רגע לפני תחילת בלימה.

UMI למשל הרכיבו את ה"מקדימאור" לכל המכוניות שלהם, בשנים 1995-1997 בערך.

מעניין, למה הפסיקו עם הרעיון הזה.

המקדימור יצר בעיות המכונות false Positive (כלומר שאור הבלם נדלק גם כשהנהג לא מתכוון לבלום) אצל שתי קבוצות נהגים:

1. נהגים עם גיר ידני - בכל פעם שמעבירים הילוך אור הבלם נדלק

2. נהגים באוטומטית שנותנים גז במכות ולא מסוגלים להחזיק את הגז במצב קבוע (וכמה שזה נשמע מפתיע יש הרבה נהגים כאלה)

מערכת כזאת היא מערכת שנחשבת לא אמינה, כי היא לא עובדת כפי שהיא אמורה לעבוד במצבים רבים.

ובעניין 4 וינקרים אוטומטיים - היום יצא לי לנהוג על רנו סניק II, שיש לה את הפונקציה הזאת.

בבלימת חירום אמיתית אורות החירום מתחילים להבהב.

בסתם בלימה חזקה - כמו שעושים בדר"כ במצבים של האטה פתאומית בתנועה על כביש מהיר - אורות החירום לא מהבהבים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רעיון נכון וחשוב.

אני מבצע אותו כבר עשרות שנים בארץ.

אני מדליק את אורות האזהרה גם כשמישהו נדבק אלי מאחור...הרמז תמיד תמיד מובן

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

באירופה יש שפה שלמה לדברים כאלה .

לדוגמה:

1. 4 וינקרים כאשר מגיעים לפקק ולפני עצירה .

2. אור גבוה לסימון על משטרה בדרך.

3. הבהוב אור גבוה למתן זכות קדימה (כלומר אני רואה רכב אשר רוצה לצאת מהחניהאני מסמן לו אור גבוה האדם מבין שהשטח פנוי והוא יכול לצאת).

4. 4 וינקרים לאות תודה על עזרה (כאשר עזרו לי לצאת מהחניה בעזרת אור גבוה או שסימנו לי שיש משטרה בדרך).

5. איתות חד פעמי ימינה מסמן שיש אפשרות לעקוף (בדר כלל נהוג אצל משאיות כבדות כאשר שדה הראיה מוגבל)

6. איתות חד פעמי שמאלה מסמן שאין אפשרות לעקוף (סימון לעקיפה מסוכנת רכב בא ממול משטרה ממול וכ'ו).

בשנה באירופה הספקתי להבין את הדברים האלו אני דיי בטוח שיש עוד לא שעולים לי בראש .

חג שמח .:)

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

רגע מה הקטע בלי עיתונאים?, אני מאמין שיש פה כמה כאלה שיוכלו לפרסם את הבשורה לשאר עם ישראל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
מצטיידים באחד כזה (במקרה שיש לך וספה) :

switch_px_indicator_flasher.jpg

אלעד, זה משהו אוניברסלי?

אין לי ווספה.

שוב, מה שעושים פה מבורך מאוד. זה שינוי בתרבות הנהיגה, ממש קפיצה לגובה. כל הכבוד!

אביחי

פורסם

גם לי יוצא להשתמש באורות המצוקה הרבה. השבוע יצא לי לנסוע לאשקלון לפנות בוקר והיה ערפל מאוד כבד, כמעט ואי אפשר לראות. בכביש שמותר לנסוע בו 90 נסעתי על פחות מ20. אורות המצוקה שלי היו דלוקים ואנשים שעקפו אותי במהירויות של מעל 100 שאלו אותי עם היד מה קרה לי, למה אני נוסע לאט ולמה האורות מצוקה שלי דולקים. אפילו את הרמזורים בוקשי היה אפשר לראות רק עד שמתקרבים אליהם במרחק של 3-4 מטר. כן עד כדי כך. אז יש כאלה שלא מחשיבים את הסכנות הצפויות ולא חושבים מה יכול לקרות אם. אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם מישהו היה נוסע על 100 ולא היה רואה את הרמזור ופתאום היה לו אדום ולשני ירוק. יכל להיות אסון.

פורסם

לא יודע אם זה קיים בפרטיות אבל בחלק מהמשאיות יש פרמטר בתוכנה שניתן לשינוי שמגדיר קצב תאוטה מסוים שמעבר לו יידלקו המהבהבים. אם זה נורא חשוב למישהו ואם זה קיים אצלו ברכב הוא יכול לבקש מהמוסך לשנות לו את הפרמטר הזה לרגישות גבוהה יותר.

פורסם
באירופה יש שפה שלמה לדברים כאלה .

לדוגמה:

3. הבהוב אור גבוה למתן זכות קדימה (כלומר אני רואה רכב אשר רוצה לצאת מהחניהאני מסמן לו אור גבוה האדם מבין שהשטח פנוי והוא יכול לצאת).

בשנה באירופה הספקתי להבין את הדברים האלו אני דיי בטוח שיש עוד לא שעולים לי בראש .

חג שמח .:)

כאן נגעת בנקודה שמבטאת לדעתי בצורה ההכי טובה את ההבדל המהותי בין תרבות הנהיגה בישראל לבין אירופה.

בעוד באירופה ההבהוב באור הגבוה הוא האיתות החיובי ביותר שאפשר לתת על הכביש ("בבקשה - אני מתכוון לתת לך את זכות הקדימה"), בישראל, אותו איתות ממש - משמעותו בדיוק ההיפך ("אם לא ראית אותי עד עכשיו, אז עכשיו כדאי שתראה אותי, כי אני פה והייתי פה לפניך ואני לא מתכוון לתת לך להיות לפני")

עצוב.

כשאני מספר על זה לאירופאים, הם נותרים פעורי פה. זה פשוט בלתי נתפס עבורם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
כאן נגעת בנקודה שמבטאת לדעתי בצורה ההכי טובה את ההבדל המהותי בין תרבות הנהיגה בישראל לבין אירופה.

בעוד באירופה ההבהוב באור הגבוה הוא האיתות החיובי ביותר שאפשר לתת על הכביש ("בבקשה - אני מתכוון לתת לך את זכות הקדימה"), בישראל, אותו איתות ממש - משמעותו בדיוק ההיפך ("אם לא ראית אותי עד עכשיו, אז עכשיו כדאי שתראה אותי, כי אני פה והייתי פה לפניך ואני לא מתכוון לתת לך להיות לפני")

עצוב.

כשאני מספר על זה לאירופאים, הם נותרים פעורי פה. זה פשוט בלתי נתפס עבורם.

אבל מה שהכי מעצבן, שגם אם מישהו רוצה להיכנס לכביש שלך והוא לא ראה אותך, אתה מסמן לו עם אור גבוה, הוא רואה אותך ועוד יותר רוצה להיכנס לכביש. אחרי זה כבר עוברים לצופר וידיים.

פורסם

משהו שראיתי שאבא שלי עושה (אני עדיין לא הוצאתי רישיון) והוא אמר שפעם כולם היו עושים ואני לא שם לב שכיום אנשים עושים זאת. (הוסרו נקודות מיותרות)

ברגע שמזהים משטרה בנתיב הנגדי מזהירים בהמשך הדרך את כל הנהגים שבהים ממול ע"י הבהוב. (הוסרו נקודות מיותרות)

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני מאמין שאורות המצוקה מושכים את תשומת ליבו של הנהג מאחור מאורות הברקס וגורמות לו לחשוב "מה לעזאזל לא בסדר עם האדיוט מלפניי", וכידוע, כשנהג ישראלי ממוצע חושב, הוא לא יכול להתרכז בשום דבר אחר, ועלול לגרום למרחק התגובה שלו להתארך דווקא. וראיתי את זה קורה במעברי חצייה שבהם אני משתדל לוונקר כשאני עוצר (כי שוב- הנהג הישראלי לא מבין למה לעזאזל הכרב מלפניו מאט או חלילה עוצר באמצע הכביש כשאין עומס תנועה)- כמעט תמיד האדיוט מאחור יוצא לעקיפה דווקא.

לך תבין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הלוואי וככה תהיה תרבות הנהיגה בארץ ...

זה כל כך כיף גורם לך לרצות לנהוג באירופה !!

נו טוב אני כבר רגיל לעמוד בנתיב הימני ולראות את כולם עוקפים אותי ( נדחפים לטור חושבים שהם יצאו חכמים עבדו על כוווולם )

פעם בקורה לי שאני מתעצבן ולא נותן לאף אאחד להכנס אבל זה נדיר אני גם יתחיל להשתמש ב:

. 4 וינקרים כאשר מגיעים לפקק ולפני עצירה .

2. אור גבוה לסימון על משטרה בדרך.

4. 4 וינקרים לאות תודה על עזרה (כאשר עזרו לי לצאת מהחניה בעזרת אור גבוה או שסימנו לי שיש משטרה בדרך).

5. איתות חד פעמי ימינה מסמן שיש אפשרות לעקוף (בדר כלל נהוג אצל משאיות כבדות כאשר שדה הראיה מוגבל)

6. איתות חד פעמי שמאלה מסמן שאין אפשרות לעקוף (סימון לעקיפה מסוכנת רכב בא ממול משטרה ממול וכ'ו).

מקווה שיבינו אותי !

STi = Subaru Tecnica International

i know now !!! T_T

פורסם

ערב טוב לכולם,

מדווחת על הפעם הראשונה בה הפעלתי את הנוהג של 4 ווינקרים בהגעה לפקק בכביש מהיר. לא ראיתי נהגים אחרים עושים את זה לידי, אבל המהפכה בדרך!

ליהי

פורסם

מתחילים טפטופים פה ושם.

לפניי כמה ימים ראיתי רכב שמהבהב וישר הבנתי כבר שמודבר על העניין הזה:lol::lol: .

מה שהיה גם יפה שהוא הבהב לפחות 300 מטר לפניי שזה מרחק יחסית גדול ככה שהיה גם זמן להתכונן , ולא כמה מטרים ספורים לפניי הפקק.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

• תוכן חדש...