Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

יש לי תופעה חדשה באוטו, כאשר אני מתניע בפעם הראשונה לרוב הוא מתניע בלי בעיה, אבל כאשר המנוע חם ואני מכבה אותו, אני לא יכול להתניע שוב מהפעם הראשונה.

הסטארטר עושה רעשים שהוא עובד (הוא סה"כ בן 10 חודשים). האוטו זה פג'ו 306 מנוע 1600 NFZ.

התופעה התחילה לפני כשבועיים, שזה בדיוק מאז שהותקן לי באוטו מנוע מיבוא.

האם יש קשר בין המנוע / התקנה של המנוע לתופעה הזו?

ומה יכולה להיות הבעיה?

כמובן איך גם מטפלים בבעיה? או איך מאתרים אתה הבעיה? מה לבדוק?

כרגע אני מצליח להתיע רק אחרי נסיונות ממושכים, ולחיצות על דוושת הגז.

תודה מראש

:-)

[להבא נא השתמש בעיצוב ברירת המחדל של הפורום]

[תודה, הנהלת הפורום]

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התופעה התחילה לפני כשבועיים, שזה בדיוק מאז שהותקן לי באוטו מנוע מיבוא.

האם יש קשר בין המנוע / התקנה של המנוע לתופעה הזו?

נו, אם זה התחיל אחרי הח' המנוע, בוודאי שזה קשור אליה.

האם דגם המנוע זהה בדיוק לזה שהוחלף? האם מע' ההזרקה זהה? אילו אביזרים הורכבו על המנוע (מע' הצתה והזרקה)? מהמנוע הישן או החדש? מי ביצע את העבודה?

פורסם

כן גם אני ממליץ לחזור למוסך שהחליף לך מנוע . שיתקן כי יש אחריות לעבודה.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

משהו יודע מה יכולה להיות הבעיה, כי אני לא רוצה ללכת אליו ושהוא יתחיל לחרתת אותי שזה לא קשור לעבודה שלו או למנוע.

הבעיה התחילה אחרי החלפת המנוע, אז זה בטוח קשור לזה.

יש עוד בעיות של רעידות כאשר המנוע עומד בניוטרל, או הוא עובד על טורים גבוהים 2000-2500 סל"ד, למרות שזה נירה לי בעייה של כיוון. אני צודק?

בקיצור מקום שאמור להיות רציני עשה עבודה של חאפרים לצערי.

פורסם

אם תענה על השאלות ששאלתי, אולי אפשר לנחש מה הבעייה. עם הנתונים שסיפקת עד כה התשובה תהיה טובה בערך כמו שאגיד לך שהיום יום ראשון, או שני, או שלישי, או רביעי וכן הלאה...

פורסם
נו, אם זה התחיל אחרי הח' המנוע, בוודאי שזה קשור אליה.

האם דגם המנוע זהה בדיוק לזה שהוחלף? האם מע' ההזרקה זהה? אילו אביזרים הורכבו על המנוע (מע' הצתה והזרקה)? מהמנוע הישן או החדש? מי ביצע את העבודה?

הדם מנוע NFZ זהה לזה שהיה, הוא לא החליף מערכת הזרקה, החליף רק מנוע, הוא הרכיב את אותו הסטרטר שהיה. הוא רק השאיר את הפלגים שהגיעו מיבוא עם המנוע, אמר שהם הכי טובים (לא שאני יודע מה זה אומר הכי טובים).

העבודע בוצע במוסך מסודר ומוכר בת"א ליבוא והתקנה של מנועים.

פורסם

אז ככה,

הייתי במוסך שהתקין את המנוע, והוא סידר את הבעיה.

הבעיה הייתה שהפלגים לא היו חדשים, מלאים בקורוזיה מצד העליון ובפיח מצד התחנון, והוא החליף אותם לחדשים.

גם כן הייתה בעיה בחיישן של הצ'וק האוטומטי, שגם אותו הוא החליף, כנירה הוא הכניס יותר מידי דלק ופחות אוויר, אפילו שהמנוע חם, ולכן הייתה בעיה של ההתנעה של המנוע כאשר חם.

הרכב מתניע עכשיו בלי שום בעיה.

ישנה עוד בעיה באוטו, שהוא רועד לי מעט כאשר האוטו בעמידה על סרק, הטורים מתייצבים על 1000 סל"ד +/-, והוא כאילו עומד להיכבות, אבל נשאר דלוק ולא משנה עם הוא חם או קר.

המוסכניק אמר שזה לא קשור אליו ולמנוע החדש, וזה קשור למערכת ההזרקה, ואמר לי לשים תוסף 44K על טנק מלא, ולעשות נסיע בטורים גבוהים של כ 15 ק"מ.

דבר זה לא היה עם המנוע הקודם, אבל הוא גם עבד בטורים גבוהים כל הזמן, בין 1000-2300 סל"ד בעמידה בסרק, לכן אי אפשר לדעת.

השאלה שלי היא מזה יכול להיות? למה זה קשור? ואיך פוטרים את הבעייה הזו?

שוב תודה מראש

פורסם

איך בודקים תזמון?

יש מצב שזה ההזרקה כמו שהוא אומר? שמתי GOLD LABLE לפני כ400 ק"מ, עם המנוע הישן, אבל זה אותה מערכת הדלק.

תודה שמר על התגובות המהירות :-D

פורסם

התוספים הללו עוזרים הרבה פסיכולוגית וקצת מעשית. מה ששמת במנוע הישן השפיע (אם בכלל) על הפיח שהצטבר על תושבות השסתומים במנוע הישן. הוא לא מנקה את מערכת הדלק (אם כוונתך למיכל ולצנרת).

בדיקת תזמון:

timing%20306nfz.JPG

יש לבדוק שגלגלת הטיימינג (CA) והגלגלת של הקראנק (CS) יושבות בדיוק במיקום (יש חורים במיקומים, כפי שניתן לראות בתמונה). המכונאי אמור לדעת לעשות את זה.

פורסם

אוקיי הבנתי, תודה על התמונה.

אז למה הוא אמר לי לשים K44, הוא טוען שהמזרקים כנירה מטפטפים ולא מזריקים, ולכן יש רעידות כאלה בעמידה, כאשר כמעת ואין דלק שעובר בלחץ.

מקווה שהבנת את הכוונה.

בנסיה אני גם אמור להרגיש משהו עם הטיימינג לא במקום? מה עוד הסימפטומים לכך?

פורסם

אני אמנע מלהביע את דעתי על רמתו של המכונאי, כי אינני יודע במי מדובר ובכל מקרה רוב הסיכויים שאיני מכיר את טיב עבודתו, אבל בכ"ז - K44 לא יעשה שום דבר למזרקים דולפים (אין קשר לרעידות בסרק. אם כבר אז תהיה בעייה בהתנעה עקב הצפת דלק).

טיימינג לא במקום יגרום בד"כ לביצועים חלשים (בעיקר בסל"ד נמוך) ולסרק לא יציב.

פורסם

יש עוד משהו שיכול להיות?

אם אני כבר הולך אליו אני רוצה לבוא עם עוד רעיונות של מה יכול להיות, שלא ינפנף אותי סתם כי אני פחות מבין.

אם הוא לא בדק את מצב הפלגים, אני מניח שזה אומר על טיב העבודה שלו(למרות שהוא מוסך מוכר מאוד עם שנים של נסיון).

השאלה הכי גדולה שלי היא, האם זה קשור להתקנה של המנוע ולמנוע עצמו? כי כמו שאמרתי התקנתי מנוע מיבוא, ואני רוצה לדעת אם זה קשור לזה, או שזה יכול להיות גם משהו שלא קשור למנוע וסתם עוד תקלה, ואז אין לי מה להתנפל על המוסך שבו החלפתי מנוע.

תודה מראש

• תוכן חדש...