Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ראיתי תאונה קטנה.

רכב ראשון כניראה נסע מהר מדי ולא שם לב שהנתיב שלו פקוק קצת, נתן בלימה ועצר לפני הרכב שהיה מולו.

רכב שני גם כן הספיק לעצור

אבל השלישי לא, והוא נתקע ברכב השני.

עכשיו השאלה - מי מפה יוצא האשם?

אשמה מלאה על זה שלא הספיק לעצור או הראשון שיכול להיות לא היה מספיק עירני וראה מה קורה לפניו? ( אולי אפילו נסע מהר מדי )

ההגיון אומר שמי שפגע הוא שאשם, אבל האם לנהג הראשון יש גם חלק במקרה?

תודה לכולם :)

פורסם

בדיוק מה שקרה לי - באמצע כביש מהיר התנועה לפניי עצרה. אני בלמתי. מאחורי הנהג הספיק לבלום. אבל מאחוריו כבר לא. מה שיצא - תאונת שרשרת. למזלי התנועה המשיכה להתקדם באותו הרגע שנכנסו בו והוא בי.

האשם - הפוגע, כך קבע בית המשפט.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה לא שחור על גבי לבן. במקרה הזה זה לדעתי כן, אבל בטח שזה תלוי בנסיבות. אם מישהו נדחף לך לנתיב בלי לתת לך זכות קדימה ואתה נכנס בו מאחורה אתה גם אשם?

פורסם
חוק זה חוק !

רכב הפוגע ברכב מאחור משמע - אי שמירת מרחק ולא משנה מה הנסיבות !

חוק זה חוק !

וואללה?!

הנחרצות יפה, רק שזה לא נכון. שמירת מרחק זה חוק אחד מיני רבים וגם הוא לכשעצמו כפוף למבחן הסבירות. אין כזה דבר במשפט לא משנה מה הנסיבות. הנסיבות תמיד משנות, אחרות לא היה צריך שופט.

רוצה דוגמאות?

1. רכב שבלם פתאומית ללא סיבה ו/או סיבה מוצדקת והרכב מאחור נכנס בו.

2. רכב ששמר מרחק סביר ואירוע פתאומי בכביש גרם לו לפגוע ברכב לפניו (יש פסק דין כזה).

3. מעבר נתיב של רכב לפני רכב אחר.

4. פגיעה של רכב ברכב אחר שגורמת לו לפגוע ברכב שלישי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא משנה מי עצר גם אם מישהו עצר 10 מכוניות לפני הפגיעה ובגלל העצירה שלו כביכול הייתה הפגיעה הוא לא יהיה אשם.

תמיד מי שאשם זה הנהג הפוגע (חוק שמירת מרחק).

נגיד עכשיו תהיה תאונת שרשרת שמעורבים בה 5 מכוניות, נגיד כל ה5 נכנסו אחד בשני מאחורה כל אחד אשם לגבי הרכב שהוא נכנס בו.

פורסם
וואללה?!

הנחרצות יפה, רק שזה לא נכון. שמירת מרחק זה חוק אחד מיני רבים וגם הוא לכשעצמו כפוף למבחן הסבירות. אין כזה דבר במשפט לא משנה מה הנסיבות. הנסיבות תמיד משנות, אחרות לא היה צריך שופט.

רוצה דוגמאות?

1. רכב שבלם פתאומית ללא סיבה ו/או סיבה מוצדקת והרכב מאחור נכנס בו.

2. רכב ששמר מרחק סביר ואירוע פתאומי בכביש גרם לו לפגוע ברכב לפניו (יש פסק דין כזה).

3. מעבר נתיב של רכב לפני רכב אחר.

4. פגיעה של רכב ברכב אחר שגורמת לו לפגוע ברכב שלישי.

בתור אחד שעשה תאונה על פי סעיף 3, לא היה לי איך להוכיח שהוא נכנס לי לנתיב ואז בלם מיד בגלל הולך רגל, לכן מראש לא הלכתי לבית משפט ופשוט הכל נסגר דרך הסוכני ביטוח.

יש בעיה להוכיח את סעיף 1 וסעיף 3, אם אין עדים לרוב זה מילה מול מילה ואני בספק אם השופט יקבל את הטענה של הפוגע במידה וזה מילה נגד מילה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני אישית עוד לא נתקלתי בשופט שקיבל את הטענה של הפוגע ושמעתי כבר על כמה וכמה תאונות של פגיעה מאחור.

נו... ומה הניסיון הדל הזה אמור ללמד אותנו?

יש בעיה להוכיח את סעיף 1 וסעיף 3, אם אין עדים לרוב זה מילה מול מילה ואני בספק אם השופט יקבל את הטענה של הפוגע במידה וזה מילה נגד מילה.

מה ניתן או לא ניתן להוכיח זה עניין אחר לגמרי ולא קשור ישירות ללשון החוק. ברור הוא שבסופו של דבר האחריות מוטלת בעיקרה על הנהג העוקב וזה גם הגיוני. עם זאת, החוק לא קובע שאם הנהג העוקב פגע הוא אוטומטית אשם. אין כזה דבר "אוטומטית אשם" גם אם ההוכחה קשה ובעייתית.

וכן, אני מכיר מקרה בו השופט החליט שהנהג שבלם בלם ללא צורך והרשיע את הבולם ולא את זה שפגע בו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יותר מדי ליומיים?

עכשיו גם ראיתי אחת שרצתה לצאת מהחניה, עצרתי לה שתצא בשקט

והיא המשיכה את הרוורס יותר מדי ו"פגשה" עם התחת דלת של רכב אחר.

פורסם
הרכב הפוגע כנראה לא שמר מספיק מרחק,ולכן לדעתי האשמה עליו.

זה לא לדעתך זה ככה .

הרכב הפוגע אשם לפי דין ולפי התאוריה.

פורסם

זה ידוע וברור שרכב הפוגע ברכב מאחור ואני לא מתכוון קדימה של הפוגע ואחור בזווית או בצד השמאלי מאחורה של הנפגע , אני מדבר על פול קונטקט קדימה של רכב לאחורה של הרכב הנפגע, במצב הזה אין יותר מידי דיבורים - אי שמירת מרחק ונגיד והוא נכנס לך לנתיב אתה הייתה צריך להיות מספיק זהיר וערני על מנת לבלום ולהתרחק ממנו, ונגיד והוא חתך אותך אז במקרה כזה הפגיעה תהיה שהוא נכנס בך בצד ימין של הרכב או בצד שמאל ולא אתה נכנסתה בו מאחורה

הנכנס הוא האשם על פי סעיף אי שמירת מרחק !

• תוכן חדש...