Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אבא שלי מעונייין לרכוש סיטרואן c5 שנת 2003 מנוע דיזל hdi.

האם למישהו כאן יש נסיון עם רכב דומה או מכיר את הרכב ויודע ממה יש להיזהר?

הרכב עבר 220,000 ק"מ והוחלף בו גיר טיפטרוניק בחברה.

אין לי את הדגם בדיוק כך שכרגע אני לא יודע מה רמת הגימור ומה המחירון המדוייק, אבל לדברי בעל הרכב המחירון הוא בסביבות 45,000 ש"ח ואם העיסקה תתבצע אז הרכב ימכר ב 37,000 ש"ח.

האם במידה והרכב עובר בדיקה באופן סביר אפשר לרכוש אותו לא חשש?

האם לדעת בעלי הנסיון ברכב מסוג זה המחיר תואם את התמורה?

מהו מנוע dhi האם זה מנוע טורבו והאם מישהו מכירה את צריכת הדלק הממוצעת? (בעל הרכב אמר לי שהוא מדד 13 ק"מ לליטר, האם זה אפשרי?(

או הכי חשוב, האם לבטל בשלב זה לפני הבדיקה ביום א'

בתודה מראש לכולם

עוזי

פורסם

אחלה אוטו, נוחות מטורפת, מתקדם מאוד, טכנולוגיות רבות.

 

מנועי הHDI הינם טורבו דיזל, 2000 סמ"ק.

 

אחלה מנועים, חזקים מאוד,

אני לא יודע יותר מידי בנוגע לC5, אבל אני יודע שלסיטרואן קסארה יש מנוע דומה, והוא עושה המון בעיות, לא בגלל המנוע עצמו, אלה בגלל המערכות המיוחדות במכונית.

 

בעיקרון זו אחלה מכונית, ומחיר טוב.

 

בהצלחה.

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

פורסם

כשהוא מתייחס למחירון, האם המחירון כולל שיקלול של קלומטרז', האמת, שאינני יודע כיצד מתייחס מר' לוי לקלומטרז' של הדיזל, ויתכן והוא נחשב סביר למודל, ובגלל היותו דיזל, דיזל כידוע , אלה מנועים ברכבים שבארצינו גומעים מרחקים גדולים ביחס למודל.

 

אבל כל שקל זה שקל ,וכדאי לבדוק.

 

לעניין אמינות הדיזל ברכב זה, והכדאיות הכללית אם בכלל, אשאיר למומחים כאן. (ניסית חיפוש?)

 

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

 

פורסם

כן, ניסיתי חיפוש וקראתי על המנוע שהוא אמין אולם על מזרקי הדלק שאם הם נשחקים עולה בערך 3000 ש"ח לאחד ויש 4 כאלה. דעות לכאן ולכאן.

אני מבין שבעלי הסיטרואן לא מותרים עליה בתנאי שהיא מתוחזקת כמו שצריך מבחינת טיפולים בזמן ובחברה ואילו כל אלו שאינם בעלי סיטרואן חוששים מהעלויות.

עדיין לצד ההתלבטות שלי קיים חשש מסויים והיא האם למען רכב שנחשב לנוח במיוחד ייתכנו עלויות נלות יקרות, האם העלויות באחזקה גבוהות כמו שאכן חוששים שהן? או שמדובר רק בשם הבעיתי של סיטרואן בארץ שמקורו כנראה בדגמים הראשונים שהגיעו לארץ ולא תוחזקו כיאות.

אם קורא שרשור זה בעלים של סיטרואן אני אשמח לשמוע ממך , גם ובמיוחד אם הניסיון שלך הוא קצת יקר איתה

תודה

פורסם

HDI הוא מנוע טורבו-דיזל מודרני המבוסס על טכנולוגיה שנקראת "מסילה משותפת".

כל היצרנים משתמשים היום בטכנולוגיה הזו, שמתאפיינת לחיוב בהספקים גבוהים ואופי פעולה שקט ונעים, ולשלילה בעלויות תיקון גבוהות יותר במקרה של כשלים במערכת ההזרקה.

 

מדובר במנוע נפוץ מאוד, שוריאנטים שלו מותקנים גם במכוניות פורד ומאזדה.

 

צריכת הדלק שמציין בעל הרכב בהחלט אפשרית. ככל שזכור לי, בדגמי HDI מהשנתונים האלה יש "צ'ופר" שאין בדגמי בנזין בדמות בקרת יציבות (ESP).

פורסם

ל uzi4all :



אני לא מומחה רכב אבל במחיר הזה קניתי לא מזמן c5 1.8sx בנזין שנת 2004 עם 109,000ק"מ

צריכת דלק ממוצעת 1 ל 11 .

נראה ומריח כמו חדש, אז בקיצור תבדוק את המחיר.

IMG_1227.JPG

פורסם
אני לא מומחה רכב אבל במחיר הזה קניתי לא מזמן c5 1.8sx בנזין שנת 2004 עם 109,000ק"מ. צריכת דלק ממוצעת 1 ל 11 .

המחירון של גרסאות הדיזל יקר יותר מגרסאות הבנזין.

כבעלים של C5 עם מנוע כמו שלך אני יכול להעיד שזה, לשם שינוי, מקרה בו ה"אפליה" בה נוקט המחירון מוצדקת.

 

גרסאות הדיזל חזקות יותר, חסכוניות יותר, מזהמות פחות ולהבדיל מגרסאות הבנזין בשנתונים הללו, מאובזרות במערכת ESP.

פורסם

קודם כל התוצאה - לא רכשנו את הרכב.

לאחר שהעברנו את הרכב בדיקת קניה נמצא בלאי גבוה מאוד במנוע עישון, וירידת כח משמעותית.

הגיר נמצא דופק, בעיה בדסקיות, מושך ובעל מה שהוגדר שוב שבלאי גבוה מאוד.

נזילות ממערכת הטורבו ומהרדיאטור של הטורבו.

נזילות ממערכת הגה כח ובעיות במסרק (דפיקות)

בעיה במערכת בולמי הזעזועים.

ועוד המון דברים קטנים ולא משמעותים.

בסופו של דבר אחרי הבדיקה נכנסנו למוסך על מנת לברר עלות התיקון והאם כדאי לרכוש ולתקן אך רשימת המחירים הייתה גבוהה מדי ובעל הרכב לא היה מוכן להתחשב בכך ולהוזיל את המחיר.

דרך אגב אומר שהבחור שמוכר פשוט בחור מקסים ובקשר להוזלה נוספת אשר לה הוא לא הסכים אני בהחלט מבין אותו. לטענתו הוא מעדיף שלא להחליף רכב רק בגלל המחיר המגוחך בה היא עלולה להימכר.

כשאני כותב גבוהה מדי זה מבלי להיכנס לתוך המנוע כמה חיים נשארו לו ומבלי להתקרב למצב הגיר, אלא רק הדברים המשמעותיים שמסביב כמו טורבו דולף, מערכת הדראולית, תיקון מערכת חימום סולר (סלילים).

כמי שהתאהב בנוחות שהרכב מציע לא ירדתי מהרעיון לקנות סיטרואן דומה וזאת למרות שעל פי קבלות הטיפולים שברשותו ניתן לראות כי תחזוקת הרכב בשנתיים האחרונות לא זולה כלל.

אמשיך לחפש אולם קשה למצוא דיזלים עם קילומטראג' נמוך.

לא שולל רכבי דיזל אחרים כאופציה.

מודה לכולם

עוזי

×
×
  • תוכן חדש...