Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם האם הבדל של 2 שניות בהאצה מ 0-100 זה עניין משמעותי ומורגש? האם זה נתון שיעודד קניה של גיר ידני ולא אוטמט (בשל הבדלי תאוצה של 2 שניות) תודה שי

פורסם

יש אומרים שגם הבדל של עשיריות בודדות מורגש.

יש הרבה נתונים שמעודדים ידני: אמינות, צריכת דלק, כוח וכד'.

רק לא הבנתי מה קשר ההודעה ליעוץ לפני קנייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקשר הוא בדיוק זה , ההתלבטות של לפני קניה בין גיר אוטמט מיושן יחסית, לבין גיר ידני . והאם הפרש הזמנים בינהם שווה את המאמץ של הגיר הידני?

פורסם
שלום לכולם האם הבדל של 2 שניות בהאצה מ 0-100 זה עניין משמעותי ומורגש? האם זה נתון שיעודד קניה של גיר ידני ולא אוטמט (בשל הבדלי תאוצה של 2 שניות) תודה שי

שתי שניות- יכולות להיות מאד משמעותיות ויכולות להיות זניחות.

השאלה הבסיסית הינה- מהן הצרכים ומה אתה מחפש ברכב?

אם אתה מחפש ביצועים והנאה מנהיגה- שתי שניות יהיו מאד משמעותיות עבורך.

אם אתה מחפש להגיע מ- א' ל- ב', שתי השניות יהיו זניחות.

מספר דברים לגבי נתוני 0-100:

- הנתונים הם נתוני יצרן, שנמדדו במסלולים ייעודיים וע"י נהגים מקצועיים- בד"כ נהג ממוצע, לא יצליח לשחזר נתונים אלו- במיוחד בגיר ידני, שבו נדרשת מיומנות גבוהה יותר, בעקבות הפסד כח שעלול להגרם כתוצאה משחרור לא מתוזמן של דוושת המצמד.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

ההבדלים הם רק בתאוצה של 0-100 או מעבר לכך? דרך אגב הרכב שאני רוצה לקנות הוא לא ספורטיבי כל כך מבחינת ביצועים(סובארו B3 2000 סמק) כאשר הגיר האוטמטי שלו לא מבריק במיוחד (11.8 0-100)והגיר הידני ב 9.6 שניות . האם ההבדל שווה את המאמץ של התפעול הידני? תודה רבה שי

פורסם

תפעול קשה של גיר ידני? מאמץ? על מה אתה מדבר?

נהגת ברכבים חדשים בעלי גיר ידני מתישהו?

אם אתה מחפש את ההנעה מהנהיגה, האמינות הגבוה יותר של הגיר, והבדל ה2 שניות משנה לך, הגיר הידני הוא בשבילך.

!AWDSOME

פורסם
הקשר הוא בדיוק זה , ההתלבטות של לפני קניה בין גיר אוטמט מיושן יחסית, לבין גיר ידני . והאם הפרש הזמנים בינהם שווה את המאמץ של הגיר הידני?

אם אתה רוצה אוטומט מרכבים היותר ישנים, ממליץ על רכב יפני בגלל אמינות. גם לגירים אוטומטיים ישנים יש נטייה להתקלקל, במיוחד בסגנון נסיעה ארגסיבי. תיקון יעלה בערך כמו חצי רכב ממוצע בן 15 שנה.

אם אנחנו מדברים על יעוץ לפני קנייה, היית צריך להגדיר דרישות ברורות לסוג רכב שאתה צריך ותקציב. כמו כן רשימה של רכבים מהם אתה רוצה לבחור לא תזיק.

גיר ידני יותר טוב מאוטומט בכל דבר - חוץ מפשטות שימוש. אבל נהג מיומן מעביר הילוכים באופן אוטומטי ואין לו בעייה עם זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כבר לפי הכותרת אני יכול להמליץ לך - אך ורק אוטומת!

יש אנשים מוזרים כמוני, שמחפשים יותר מחצי שנה 323 עם גיר ידני,

וכבר יותר משנה "סובלים ומזעים" מהמאמץ של התפעול הגיר.

ברוב המקרים בזינוק מעמידה לא יהיה הפרש משמעותי.

יהיה אפרש בסחיבה בעליות, בתצרוכת הדלק, ובעלויות (קנייה ואחזקה)

בהצלחה, ותתחדש

פורסם

לדעתי ההבדל לא יה הכזה מורגש כמו ההבדל בכיס שלך שתצטרך להחליף או לשפץ את אחד מהגירים הנ"ל.

ידני זה סיפור של קלא'ץ ב2000 ש"ח פעם ב 100K.

גיר אוטומט זה כמה אלפים גבוהים וטובים פעם בחיים של אוטו.

לשיקולך.

פורסם

נתון של האצה לא אמור להוות בשבילך שיקול לקניית רכב אם התאוצה היא לא דבר קריטי עבורך. גיר אוטומטי הוא אופציה נוחה, והגיר הידני הוא אופציה אמינה וחסכונית יותר. אם בשבילך גיר ידני הוא מאמץ אז אני מציע לחסוך את הבלבול מעצמך ולקנות אוטומט.

אגב,זה לא משנה מה הפרשי התאוצה בין הגרסה הידנית לאוטומטית במונחים של שניות, אבל במקרה הזה בכל אופן ההבדל בהחלט מורגש!

Pickiki, זה שאתה גומר קלאץ' כל 100K ק"מ זה ממש, אבל ממש לא מדד רציני.

פורסם
לדעתי ההבדל לא יה הכזה מורגש כמו ההבדל בכיס שלך שתצטרך להחליף או לשפץ את אחד מהגירים הנ"ל.

ידני זה סיפור של קלא'ץ ב2000 ש"ח פעם ב 100K.

גיר אוטומט זה כמה אלפים גבוהים וטובים פעם בחיים של אוטו.

לשיקולך.

ברכב משפחתי סתנדרתי, מצמד יכול להחזיק 250K ויגם יותר (לפי אופי השמוש)

לגבי האותומתי, מאוד מאוד תלוי בדגם הרכב, אופי השימוש, אחזקה וגם מזל.

פורסם

ההבדל בפירוש לא מסתכם ב-2 שניות מאפס למאה, כי lets face it, ב-99 אחוז מהזמן אתה לא תשתמש בכל כוח המנוע. מה שהגיר הידני נותן לך זה כוח זמין יותר, תגובות מדויקות יותר ותחושה הרבה יותר נמרצת גם בנהיגה יומיומית. אם אתה תקוע כל בוקר בפקקים של כביש 5, נניח, לא הייתי ממליץ לך ללכת על הידני (אלא רק אם אתה חובב נהיגה מושבע), אבל בתמהיל נורמלי של נהיגה אתה עשוי ליהנות מאוד מהנהיגה בגיר הידני, משהו שהנהג הישראלי כבר שכח מזמן. חשוב באמת לציין שגיר ידני מודרני הוא מאוד נעים ונוח לשימוש. הקלאץ' לרוב רך למדי, ההילוכים עוברים חלק וזה הרבה יותר מערב ומהנה מסתם להעביר ל-D.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם נראה לי שאני יקנה את הגיר הידני. חבל רק שהיבואן לא נותן אפשרות לנהיגת מבחן ברכב הידני!!! אני מאמין שזה קורה רק בארץ לצערי

• תוכן חדש...