Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה בדיוק קבלתי דו'ח באיטליה,ולאחר התיעצות עם חברי הפורום החלטתי לשלם ולו רק בגלל הסיבה של לא להכנס לרשימות שחורות,יתכן ובעתיד תרצה להכנס לאיטליה (ואולי אפילו למדינה אחרת באיחוד האירופאי)ואז יעצרו אותך ויוציאו לך את המיץ,חבל.

הבנתי שעם ההולנדים הכי לא נעים להתעסק בענינים האלה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל מי שחושב לא לשלם,,,בבקשה,תבעו אותי על ידי עורכי דין שלא שילמתי דוח באיטליה,5 דוחות חניה.

שילמתי,מה לעשות...

דוח.JPG

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברים תעזרו לי בבקשה!

קיבלתי דוח מאיטליה ואני מאוד רוצה לשלם אותו כדי לסיים עם זה, אבל אני לא ממש יודע איך.

איך בדיוק שילמת את הדו"ח?

פורסם

היי,

אני אשמח אם תפרט לגבי הדוח.

צולמת?

מדובר בדוח שנתן שוטר לך ביד?

הדבקה על הרכב?

ולגבי הרכב,מושכר?מאיזו חברה?באיזה כרטיס אשראי השתמשת?{אמריקן אקספרס,מאסטר קארד-בינלאומי או מקומי?}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

גם אנחנו קיבלו בדואר דו"ח מאיטליה על נסיעה בנתיב אסור. עכשיו לזה קוראים היד הארוכה של החוק. מדהים איזה אכיפה יש שם.

פורסם

לאחר חפירות באינטרנט שירשורים אין סופיים באנגלית ובעברית פניה לשגרירות וכן מספר מכתבים למשטרת איטליה שילמתי

את הדוח לפני שיכפילו אותו המוצא היחידי זה לערער, למושל באותו אזור באיטלקית ואם הוא לא מקבל את העירעור אתם

משלמים כפול. ממש מכונה משומנת של האיטלקים ליצור כסף, אצלהם אין חוכמות או שאתה משלם או שנכנסים בך.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מחזיר את השרשור לחיים, עזרה בבקשה. הנה הסיפור:

אשתי ואני היינו באיטליה בספטמבר 2009. אתמול קיבלנו דואר רשום ממשטרת איטליה בונציה -

דרישה לתשלום קנס של 90 יורו בגין נסיעה באזור מוגבל לתנועה או משהו בסגנון.

את הרכב שכרנו מחברת מג'ורה האיטלקית בעזרת סוכנות רנט דיירקט בארץ.

אני יודע שבמחיר השכירות היה כלול טיפול בדוחות תמורת 25 יורו לדוח ואכן חודש או שניים

לאחר ההשכרה מג'ורה חייבה הכרטיס פעמיים עבור הסכום הזה בגין שני דוחות אחרים שקיבלנו וגם צירפה תצלום של הדוחות.

ניסינו לפנות לחברת רנט דיירקט רק שנראה שהם לא קיימים עוד, לא באיטרנט לא בטלפון ולא במייל.

מה עושים?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אין לי נסיון בכגון אלה, וזה אחד הנושאים המטרידים אותי כל אימת שאני נוהג באירופה, וגם משך כמה חודשים אח"כ.

לדעתי יש לך שלוש אפשרויות פשוטות יחסית:

1. לפנות לשגרירות איטליה לקבלת הדרכה הן לגבי ערעור ובעיקר לגבי תשלום.

2. כנ"ל באמצעות חברת ההשכרה באיטליה.

3. הפשוט ביותר - לבדוק אם יש אפשרות לשלם את הקנס דרך האינטרנט, ולראות את ה-400 ש"ח האלה כחלק מעלות הטיול.

אני די פסימי לגבי האפשרות לביטול - תראה איזה דיונים יש בפורום המשפטי כן לגבי דו"חות של משטרת ישראל המוכרת לנו היטב, נסה להבין כיצד פועלת משטרה אירופית (וכמובן - לכל מדינה השגעונות שלה). נראה לי שערעור יהיה מסובך ועלול לעלות יותר מהקנס (מישהו יצטרך להתכתב בשמך). לא מדובר בעבירה פלילית חמורה, וחבל להופיע ברשימות השחורות בשערי השנגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בטיול האחרון באיטליה קיבלתי קנס על מהירות ממצלמת מהירות ברכב שהיה צמוד אלי ששייך ליצרן רכבים מסויים.

הדרישה בדו"ח הייתה משהו כמו 390 יורו אם אני זוכר נכון.

היצרן קישר אותי עם עו"ד איטלקי שתמורת 100-150 יורו בערך דאג לביטול הדו"ח ולהוציא אותי זכאי (אין לי מושג איך)

מסתבר שכאשר קיבלתי את הרכב היה רשום שבכל בעיה החוק שתופס הינו החוק האיטלקי בלבד וכל פניה לבית משפט תעשה לבית המשפט האיטלקי בלבד.

בדוק האם רשום לך בחוזה ההשכרה את הסעיף הנ"ל או שאתה רשאי להגיש בקשה לביטול הדו"ח בבית דין בין לאומי או בארץ כי רוב הסיכויים שזה יגרום למשטרת איטליה להיתקפל.

פורסם

איזה קטע

בונה אתם לא נורמליים

כולם כאן קיבלו דוחות באיטליה? מה נסגר איתכם?

או שהמשטרה באיטליה עובדת ביעילות או שהנהגים הישראליים מנסים להשיג את האיטלקים ששם כידוע תמרורים הם רק רעיון ורמזורים הם רק המלצה...

פורסם

ככה עובדת מדינה מסודרת

נותנת לך לנהוג חופשי איפוא שאפשר ומזמברת אותך במקומות בהם לדעתה יש להגביל.

הלוואי כאן אותו דבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

קצת חולק עליך, איטליה נהייתה מטורפת לחלוטין בקטע הזה.

אני מכיר אנשים (אח שלי בניהם) שבהסתובבות במרכז העיר לחפש חניה צולמו במשך חצי שעה 7-8 פעמים כשהם נכנסים ל"אזור האסור" וקיבלו 7-8 דו"חות (הרי הלכה למעשה לא עוצרים אותך ונותנים לך דו"ח, מדובר במצלמת וידאו שמצלמת את כל מי שעובר שם).

איפה התחשבות בתיירים? איפה לכתוב את המידע בשלטים באנגלית (השלטים אך ורק באיטלקית)? איפה השיקול דעת שהתייר מחפש חניה ולכן אם יש 7-8 דו"חות בחצי שעה חייב אותו רק על דו"ח אחד?

חו"ח שאנחנו נדמה להם אי פעם בקטע הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מהתאור שלך זה נשמע כאילו נכנסת עם הרכב למרכז פירנצה, הוא אזור מותר רק לתושבי המקום, רכבי חלוקה, דו גלגליים ותחבורה ציבורית וכו'.

בכל כביש שמוביל לכיוון המרכז יש שלטים מרובים, עמודים, צבעים על הכביש ועוד המון דברים.

אפילו שלא הבנתי מילה, היה לי ברור שלשם אני לא אמור להכנס, והסתובבתי לאחור.

קצת עירנות וראש גדול היו יכולים לחסוך לך הרבה כסף.

מעניין שאחרי שחזרתי, עמית אחד שלי שהיה יותר מפעם אחת בפירנצה אמר לי שלא צריך לחשוב מכל העניין הזה כי הרשויות לא מסוגלים להגיע אל הנהגים, ולכן אין לעולם אכיפה.

יכול להיות שזה נכון לתושב אירופאי שמגיע לשם עם האוטו הפרטי שלו, אבל כנראה שעם רכב של חברת השכרה מקומית אי אפשר לברוח...

ישה,

קצת חולק עליך, איטליה נהייתה מטורפת לחלוטין בקטע הזה.

אני מכיר אנשים (אח שלי בניהם) שבהסתובבות במרכז העיר לחפש חניה צולמו במשך חצי שעה 7-8 פעמים כשהם נכנסים ל"אזור האסור" וקיבלו 7-8 דו"חות (הרי הלכה למעשה לא עוצרים אותך ונותנים לך דו"ח, מדובר במצלמת וידאו שמצלמת את כל מי שעובר שם).

איפה התחשבות בתיירים? איפה לכתוב את המידע בשלטים באנגלית (השלטים אך ורק באיטלקית)? איפה השיקול דעת שהתייר מחפש חניה ולכן אם יש 7-8 דו"חות בחצי שעה חייב אותו רק על דו"ח אחד?

חו"ח שאנחנו נדמה להם אי פעם בקטע הזה.

ראה את הקטע המודגש ( לא בצבע ):-D

כוונתי לא הייתה דווקא להקפדה על כך ואם זה כמו שאתה מתאררררררררררררר אז באמת הגזמה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה אכן כמו שהוא מתאר, והם באמת הלכו רחוק מדי עם האכיפה הזאת.

למקפיץ השרשור - מחזק את ההמלצה לפנות לשגרירות. במקביל, אפשר

לפנות לחברת ההשכרה האיטלקית ולבקש שידריכו אותך בצעדים הבאים.

פורסם

אולי חוכמה שלאחר מעשה, אבל טיפ לעתיד:

לפני נסיעה לחו"ל מריצים חיפוש באינטרנט ולומדים אתרים העוסקים בכללי התנועה במדינות היעד, אפשר לחסוך הרבה מאוד צרות.

כמוכן רצוי להמנע מכניסה למרכזי ערים גדולות, עדיף למצוא מקום חניה מתאים ולהמשיך בתחבורה ציבורית.

כאשר אני מתכנן נסיעות לחו"ל אני חופר עמוקות באתרים העוסקים בכללי התנועה, ולגבי ערים גדולות אפשר בד"כ למצוא הנחיות באתרים הרשמיים של העיריה. זה לא מונע טעויות אבל בהחלט מצמצם את הסיכון. צריך להיות זהירים עם GPS שכן המפות לא תמיד מעודכנות בשינויים קטנים בתמרור כגון סגירת רחובות בשעות מסויימות של היום.

גם לגבי חניה צריך להכיר את הכללים וכאן הצרה גדולה כיון שמדובר בחוקים מקומיים. בד"כ אני מעדיף לשלם תמורת חניה בחניון מוסדר, קנס חניה אחד בטיול יכול לעלות כמו שימוש בחניונים משך מספר ימים.

לגבי הסיפור של הקנסות הכפולים והמכופלים בפירנצה - נשמע כמסחטת כספים טהורה, אבל כנראה שאיטליה סובלת מבעיה הפוכה לשלנו - עודף משטרה - וצריך לפרנס את השוטרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...