Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פאסאט 2.0 טורבו רכב מדהים ומפנק. לטעמי עולה על ה- C CLASS ועל ה- A4.

המרצדס מרגישה כמו מונית, לא יעזור כלום; ולהפעיל את המערכות באאודי זה ממש לא בטיחותי ובעליל לא נוח (ביצענו נסיעות מבחן בכל השלושה, ולרבות ב- A6, לפי שהוחלט לרכוש את הפאסאט האמורה). מה שכן, האאודי מרגישה יותר מפוארת מבפנים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי תשקול את הA4 החדשה,היא נראית לי כקלף המנצח הבא בסגמנט הנ"ל,ולו בגלל יופייה העוצר נשימה אל מול הכיעור של ב.מ.וו סדרה 3.

פורסם

להערכתי, האודי לא תהיה ממובילות הקבוצה.

הסיבות הן:

מחיר - המחיר ההתחלתי אמור להיות בסביבות ה- 300 אלף וזה עבור רכב הנעה קדמית, 4 צילינדרים וגיר רציף. :shock:

פטפורמה - הפלטפורמה של האודי תזלוג במהירות למכוניות אחרות בקבוצה. לשלם מחיר כזה עבור פאסאט או סיאט בתחפושת זה באמת יותר מידי.

פורסם
הלקסוס מתחרה בגרמניות בכבוד רב בהיבט הדינמי.

הלקסוס מנצחת בנוק אאוט בהבטים של:

אבזור - (קסנון עוקבי פנייה, מושבים חשמליים מעור + זכרונות + איוורור, 10 כריות אוויר, מערכת עם 13 רמקולים ועוד (כמעט) כל האבזור שתוכל להעלות על דעתך.

האמינות של הלקסוס ללא תחרות. החברה מובילה במשך שנים בסקרי אמינות.

:beerchug:

לפותח השרשור , נסה ולא תתאכזב - הנאה מובטחת.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

יצא לי לנסוע בפסאט החדשה לא מאט. לא נהגתי בה, אבל מהתרשמות כללית הרכב בכלל לא עמד בציפיות שלי. הרכב קופצני בצורה מחרידה ועל כך מתלוננים נהגי מוניות שקנו אותו.

לאומת זאת, סקודה סופרב רכב הרבה יותר נעים לנסיעה, יש גירסת TDI מעולה עם מנוע 2.5, מחיר 243K. יש לה בסיס גלגלים גדול והיא מאוד מרווחת - יותר מהפסאט.

הזכירות פה חברי הפורום מרצדס C, רכב מאוד נעים לנסיעה, אבל צפוף.

יש את אלפא 159 עם מנוע 2.4 טורבו דיזל גם נכנסת במחיר הנ"ל.

כמו שקודמיי כבר המליצו, אני מחזק את ההמצלה על מנועי דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פאסאט 2.0 טורבו רכב מדהים ומפנק. לטעמי עולה על ה- C CLASS ועל ה- A4.

הA4 עליה ביצעת נסיעת מבחן היא מהדור הקודם.

רכבי הA4 שנמכרים כעת (פרט לכמה יחידות בודדות מהדגם הקודם שנשארו במלאי) הם הA4 החדשה שעולה על הקודמת בעשרות מונים בכל תחום.

להערכתי, האודי לא תהיה ממובילות הקבוצה.

הסיבות הן:

מחיר - המחיר ההתחלתי אמור להיות בסביבות ה- 300 אלף וזה עבור רכב הנעה קדמית, 4 צילינדרים וגיר רציף. :shock:

פטפורמה - הפלטפורמה של האודי תזלוג במהירות למכוניות אחרות בקבוצה. לשלם מחיר כזה עבור פאסאט או סיאט בתחפושת זה באמת יותר מידי.

לגבי המחיר - הוא בד"כ לא הבעיה בקבוצה.

אבל בכל זאת, הגרסא הבסיסית עולה 280K (שזה לא יותר מהמרצדס/BMW המקבילה) והנתונים של המתחרות (מרצדס וBMW) לא עולים עליה.

(הנעה קדמית/אחורית לא באמת משנה ל85% מהלקוחות הפוטנציאלים. 4 צילינדרים יש גם במנוע 2 ליטר של BMW ובמנוע 2 ומשהו ליטר של מרצדס. גיר רציף, מהרבה בחינות, הוא יתרון על הגיר האוטומטי הרגיל במרצדס/BMW).

לגבי הפלטפורמה, לפי מה שטען מישהו בכיר באודי (לא זוכר בדיוק את התפקיד שלו) בתערוכת פרנקפורט בה הציגו את הA4 -

הפלטפורמה החדשה של הA4 אמורה להיות רק של הA4 ולא לזלוג לפאסאט.

מה גם ששוב, ל90% מהלקוחות בסגמנט הזה לא באמת משנה שהפלטפורמה היא כמו של רכב אחר.

מה שכן משנה זה המיתוג של אודי, הסמל של האודי על הגריל, הבאגז' וההגה, ויוקרה שיש בתוך הרכב.

----

לפותח השרשור, אם מרווח הוא משהו חשוב, לא הייתי הולך על אףאחת מהמכוניות ברמה הזו, שכן מתוך כוונה לסגל לכולן מאפיינים ו"לוק" ספורטיביים - המרווח הפנימי (בעיקר מרווח הראש מאחור) נפגע.

המלצה מצויינת היא הפורד S MAX, שגם תעלה הרבה פחות.

אבל בכל זאת רוצים משהו גרמני יוקרתי - הA6 עם מנוע ה2.4 בנזין נמכרת באיזור ה340-350 אלף שקל.

באירופה הA6 נמכרת גם עם מנוע 2 ליטר דיזל. למיטב ידיעתי לא מביאים אותו לארץ בייבוא סדיר - אבל שווה לבדוק.

עם כל הכבוד ללקסוס ולBMW, מרווח פנים הוא דבר שהן לא מצטיינות בו במיוחד.

גם הA4 הקודמת לא הייתה הכי מרווחת, אבל חל שיפור משמעותי בדגם החדש.

בסופו של דבר, כמו שנאמר, ההמלצה הכי טובה היא לגשת לסוכנות, לנסות את המכוניות בנסיעת מבחן ארוכה (של לפחות שעה, ולא סתם ירידה לאיילון וחזרה לסוכנות) - ואחרי ההתרשמות מחווית הנהיגה ברכבים,

לצמצם את הבחירה ל2 דגמים ספצפיים (אם לא להחליט על אחד ספציפי) - ואז פשוט לעשות "ראש בראש".

לראות מה מציעים לך בסוכנות A מבחינת איבזור, מימון (אם צריך) וכו' בשביל X כסף ומה מציעים בסוכנות B עבור אותו X כסף מבחינת איבזור, מימון (אם צריך) וכו'.

אה, ואל תתבייש להראות את ההצעה שקיבלתי בסוכנות A לסוכן בסוכנות B ולהגיד לו משהו בסגנון של

"זה מה שהציעו לי בA. וזה נראה לי מאוד. השאלה היא מה אתה יכול לעשות כדי שאני אסגור אצלך עכשיו את ההזמנה."

ותראה איך פתאום הוא עושה טלפון וכל מיני הטבות מיוחדות מקבלות אישור מלמעלה :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

באירופה הA6 נמכרת גם עם מנוע 2 ליטר דיזל. למיטב ידיעתי לא מביאים אותו לארץ בייבוא סדיר - אבל שווה לבדוק.

לפי נטקאר, ה-A6 עם מנוע 2.0TDI נמכרת בארץ, במחיר של 340,000 ש"ח.

פורסם

הזכירות פה חברי הפורום מרצדס C, רכב מאוד נעים לנסיעה, אבל צפוף.

נהגתי על המרצדס הזו (אוונטגרד, 2.8 ).

מדובר ברכב חלש מאוד ביחס למצופה ממרצדס, בהיבטים של:

- זנב עליז מידי, מכשכש גם בהאצה חזקה, במעגל תנועה הרכב מפחיד (כשבקרת היציבות מנותקת).

- הגה קל בסגנון אמריקני של פעם.

- איכות חומרים ואבזור ירודה ביחס למוצא ולמחיר.

מה גם ששוב, ל90% מהלקוחות בסגמנט הזה לא באמת משנה שהפלטפורמה היא כמו של רכב אחר.

מה שכן משנה זה המיתוג של אודי, הסמל של האודי על הגריל, הבאגז' וההגה, ויוקרה שיש בתוך הרכב.

אני לא מסכים איתך בנקודה הזו.

רוכש של רכב כזה רוצה לדעת שיש לו משהו מיוחד ביד. כשמתברר לו שכל ההבדל בין רכב א' בקונצרן לרכב ב', הוא בסה"כ בעיצוב החיצוני ובסמל שמודבק בחזית הרכב - זה מבאס קשות.

נדמה לי שבקונצרן הלכו רחוק מידי במדיניות הפלטפורמה האחידה, האנשים פחות פראיירים ממה שהם חושבים.

רוצים שאודי יהיה יצרן היוקרה של הקבוצה? בכבוד. רק תדאגו שיהיו ליצרן מוצרי יוקרה בלעדיים.

אם לשעון סרטינה יש את אותו מנגנון של ברייטלינג והמחיר הוא רבע מברייטלינג, למה לי לקנות ברייטלינג?

פורסם

אני שוב אומר, לדעתי הלקסוס IS מציע את התמורה הכי גבוהה לכסף, מאובזרת הכי טוב! בעלת מוניטין אמינות הכי טוב ובפער משמעותי, עלות אחזקה נמוכה בהרבה.

פורסם
נהגתי על המרצדס הזו (אוונטגרד, 2.8 ).

מדובר ברכב חלש מאוד ביחס למצופה ממרצדס, בהיבטים של:

- זנב עליז מידי, מכשכש גם בהאצה חזקה, במעגל תנועה הרכב מפחיד (כשבקרת היציבות מנותקת).

- הגה קל בסגנון אמריקני של פעם.

- איכות חומרים ואבזור ירודה ביחס למוצא ולמחיר.

אני לא מסכים איתך בנקודה הזו.

רוכש של רכב כזה רוצה לדעת שיש לו משהו מיוחד ביד. כשמתברר לו שכל ההבדל בין רכב א' בקונצרן לרכב ב', הוא בסה"כ בעיצוב החיצוני ובסמל שמודבק בחזית הרכב - זה מבאס קשות.

נדמה לי שבקונצרן הלכו רחוק מידי במדיניות הפלטפורמה האחידה, האנשים פחות פראיירים ממה שהם חושבים.

רוצים שאודי יהיה יצרן היוקרה של הקבוצה? בכבוד. רק תדאגו שיהיו ליצרן מוצרי יוקרה בלעדיים.

אם לשעון סרטינה יש את אותו מנגנון של ברייטלינג והמחיר הוא רבע מברייטלינג, למה לי לקנות ברייטלינג?

הדוגמה של שעוני היוקרה אינה מוצלחת במיוחד. מעטים שעוני היוקרה שמשתמשים במנגנונים ייחודיים להם. מעטים היצרנים שמשתמשים במנגנונים שהם תכננו וייצרו ומשמשים בלעדית במוצריהם.

אין חולק על איכויות הלקסוסים, לרבות זו עליה אתה ממליץ בחום. מגרעתה העקרית של ה IS250, מרחב פנימי מאוד לא נדיב ולחלק נכבד מלקוחותיה הפוטנציאליים, זו מגרעת. בכל מקרה, כל מכוניות הסלון המגרדות את תג המחיר אליו התייחס הפותח, הן טובות. העדפת האחת על רעותה היא בפרוש ענין של טעם אישי. לכן גם הבחירה צריכה להעשות באופן אישי. הכתרים שאתה מתעקש לקשור ללקסוס, אולי מתאימים לה, אבל באותה מידה הם גם מתאימים לרוב מתחרותיה.

פורסם
הדוגמה של שעוני היוקרה אינה מוצלחת במיוחד. מעטים שעוני היוקרה שמשתמשים במנגנונים ייחודיים להם. מעטים היצרנים שמשתמשים במנגנונים שהם תכננו וייצרו ומשמשים בלעדית במוצריהם.

אין חולק על איכויות הלקסוסים, לרבות זו עליה אתה ממליץ בחום. מגרעתה העקרית של ה IS250, מרחב פנימי מאוד לא נדיב ולחלק נכבד מלקוחותיה הפוטנציאליים, זו מגרעת.

הדוגמה אולי מוצלחת ואולי לא, אך היא באה להמחיש נקודה שלי היא מציקה מאוד:

לטעמי האישי, ישנה בעיה קשה מאוד כשפלטפורמה על מגוון המנועים שלה זולגת למוצרים זולים (נחותים?) ולסגמנט אחר שבמוצרי הקונצרן.

אם זו אותה הפלטפורמה, אותו המנוע, במקרים מסויימים תיבת הילוכים עדיפה (אני חושב שה- DSG עדיפה על התיבה הרציפה שאודי מתעקשת להמשיך ולמכור) - אז לאן (לעזאזל) הולכת הפרמיה העודפת שאני משלם בעבור האודי?

אל תספר לי את סיפורי איכות החומרים ותחושת ההידור, את אותו הדבר אני מוצא גם בפולקסווגן הזולה בהרבה.

אני שוב מזכיר לך שרכבי הקודם היה מסוג A4, כך שאני יודע דבר אחד או שניים על כלי הרכב האלה...

לגבי הלקסוס, ראשית הבהרה: שמי איננו ג'ורג' חורש, אינני קרוב משפחה שלו וגם אין לי מניות בחברת 'לקס מוטורס'...

אכן כן, אני חושב שהלקסוס IS מציעה חבילה כוללת מצוינת מכל היבט.

המושב האחורי שלה נותן תחושת צפיפות בשל חלון אחורי משופע וגבוה, אולם הרכב איננו צפוף בהשוואה לבימר המקבילה, הוא צפוף ביחס למרצדס C שהמושב האחורי שלה מעניק תחושה אוורירית בהרבה.

לגבי האודי A4 החדשה - אינני יודע, עדיין לא בחנתי את הרכב (זה יקרה בקרוב מתוך סקרנות ולא בשל כוונת קניה).

יום טוב.

פורסם
הדוגמה אולי מוצלחת ואולי לא, אך היא באה להמחיש נקודה שלי היא מציקה מאוד:

לטעמי האישי, ישנה בעיה קשה מאוד כשפלטפורמה על מגוון המנועים שלה זולגת למוצרים זולים (נחותים?) ולסגמנט אחר שבמוצרי הקונצרן.

אם זו אותה הפלטפורמה, אותו המנוע, במקרים מסויימים תיבת הילוכים עדיפה (אני חושב שה- DSG עדיפה על התיבה הרציפה שאודי מתעקשת להמשיך ולמכור) - אז לאן (לעזאזל) הולכת הפרמיה העודפת שאני משלם בעבור האודי?

אל תספר לי את סיפורי איכות החומרים ותחושת ההידור, את אותו הדבר אני מוצא גם בפולקסווגן הזולה בהרבה.

אני שוב מזכיר לך שרכבי הקודם היה מסוג A4, כך שאני יודע דבר אחד או שניים על כלי הרכב האלה...

לאיפה הלכה הפרמיה ?

אני מניח שמרבית אילו אשר רכשו ורוכשים אודי מבינים היטב להיכן הולכת הפרמיה.

את האמת, כאחד שמשכיר רכבים באירופה , ברגע שנכנסת לאודי אתה יודע בדיוק היכן מושקעים המזומנים העודפים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...