Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שאתה היחיד שיודע מה השם של היבואן של לקסוס , ושל הבעלים שלו.

נו - ומה אתה מסיק מכך? :-D

לאיפה הלכה הפרמיה ?

אני מניח שמרבית אילו אשר רכשו ורוכשים אודי מבינים היטב להיכן הולכת הפרמיה.

את האמת, כאחד שמשכיר רכבים באירופה , ברגע שנכנסת לאודי אתה יודע בדיוק היכן מושקעים המזומנים העודפים.

בוא ושתף אותנו בתובנות שלך .

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הרצון הטוב לא ממש ברור לי פשר הלהט בו אתה מחד מהלל את ה IS250 ומאידך מבטל את מתחרותיה. לא הכל מתחיל ונגמר במיקום הגלגלים המניעים. ואם אתה שואל לדעתי הלקסוס דנן, דוקא בשל מידותיה הצנועות יחסית, היתה צריכה לאמץ הנעה קדמית שכן הצפיפות בתוכה אינה נובעת מזוית הקורה האחורית, או החלון, כפי שאתה טוען, אלא דווקא ממערכת ההנעה שתופסת מרחב שאין לה להציע. לא כל כל מה שטוב לממותה כמו LS450 או אפילו ל GS300, מתאים גם לחביבתך.

גם ההיתממות שאתה מפגין בקשר לתחושה שמקנים עיצוב הפנים ואיכות הגימור של האודי, מקנה טעם מעט מלאכותי. לא אוהב את האודי? בסדר, זכותך, אבל התעלמות מופגנת מיתרונה היחסי בתחום העיצוב הפנימי ואיכות הגימור, לא בהכרח תשרת את מטרתך. האמן לי שיש תחומים אחרים בהם היא אינה מצטיינת, תפוש אותה שם.

פורסם

דוקא בשל מידותיה הצנועות יחסית, היתה צריכה לאמץ הנעה קדמית שכן הצפיפות בתוכה אינה נובעת מזוית הקורה האחורית, או החלון, כפי שאתה טוען, אלא דווקא ממערכת ההנעה שתופסת מרחב שאין לה להציע.

גם ההיתממות שאתה מפגין בקשר לתחושה שמקנים עיצוב הפנים ואיכות הגימור של האודי, מקנה טעם מעט מלאכותי. לא אוהב את האודי? בסדר, זכותך, אבל התעלמות מופגנת מיתרונה היחסי בתחום העיצוב הפנימי ואיכות הגימור, לא בהכרח תשרת את מטרתך. האמן לי שיש תחומים אחרים בהם היא אינה מצטיינת, תפוש אותה שם.

ללקסוס בסיס גלגלים של 273 ס"מ, הצפיפות היחסית שבמושב האחורי נובעת מזווית החלון (שנותנת תחושה וויזואלית של חוסר באווריריות) ומהגג הנמוך.

את אותה הצפיפות מצאתי גם בבימר 3, המרצדס C טובה יותר (אני חוזר שוב על מה שכבר כתבתי).

העיצוב של האודי מרהיב ואיכות חומרי הדיפון מעולה, באף מקום גם לא טענתי אחרת (אתה מוזמן לקרוא את כל ההודעות שלי בעניין הזה).

כן טענתי, שקשה להצדיק את מחיר הרכב כשהפלטפורמה שלו ביחד עם המנועים זולגת לפולקסווגן ושאיכות החומרים שבפולקסווגן גם היא ברמה גבוהה אבל במחיר שנמוך ב- 30%.

פורסם

1. ההודעה שלך, הכוללת בקשת "תובנות", היא ה"טענה האחרת" שלך.

2. בסיס גלגלים נדיב אינו ערובה למרחב פנימי, במיוחד במכוניות הנעה אחורית, ראה ב.מ.וו סדרה 1.

פורסם
עם כל הרצון הטוב לא ממש ברור לי פשר הלהט בו אתה מחד מהלל את ה IS250 ומאידך מבטל את מתחרותיה. לא הכל מתחיל ונגמר במיקום הגלגלים המניעים. ואם אתה שואל לדעתי הלקסוס דנן, דוקא בשל מידותיה הצנועות יחסית, היתה צריכה לאמץ הנעה קדמית שכן הצפיפות בתוכה אינה נובעת מזוית הקורה האחורית, או החלון, כפי שאתה טוען, אלא דווקא ממערכת ההנעה שתופסת מרחב שאין לה להציע. לא כל כל מה שטוב לממותה כמו LS450 או אפילו ל GS300, מתאים גם לחביבתך.

לפי מה שאתה טוען אז גם במוו סדרה 3 צריכה לאמץ הנעה קידמית, כמובן שגם סדרה 1.

במוו סדרה 3, נמכרת במחיר יקר מאוד, על מנת להגביל את האבזור שלה ללקסוס יש להוסיף למחיר עוד מאזדה 3 !!! וזו תוספת גדולה מאוד לרוכשי מכונית כזאת. אני לא רואה שום יתרון בגרמניות על פני הלקסוס, אפילו לא התדמית!

ללקסוס לעומת זאת יש יתרון האבזור הנדיב! ויתרון של אמינות מוחלטת!

פורסם

כל שניסיתי ועדיין אני מנסה להגיד הוא שבמכוניות קטנות ובינוניות בגודלן, הנעה אחורית מגבילה את המרחב הפנימי באופן ניכר. ב.מ.וו סידרה 3 אינה יוצאת מכלל זה. אימוץ סוג הנעה כזה בלקסוס הקטנה, שאינה אגב מכונית עם יומרות ספורטיביות במיוחד, הוא לטעמי מהלך לא נכון שנועד כנראה לשמר סוג של אקסלוסיביות על חשבון היושבים מאחור.

אין לי שום בעיה עם הלקסוס שאתה ושותפך למחנה כה מהללים. הבעיה מתחילה בדיוק מאותה נקודה בה שבחי האחת מלווים בהשמצת רעותה. כולן, כפי שכבר כתבתי, מכוניות מצוינות, והעדפת מי מהן היא בהחלט ענין לטעם מאוד אישי. מכאן ששירי הלל כאן בפורום, מיותרים.

פורסם

לא השמצתי שום אוטו, במיוחד לא את הבמוו.

אישית אם היה לי את הסכום הייתי מתלבט בין 159, לקסוס והסדרה 3. דווקא הלקסוס כן יש יומרות ספורטיביות ותעיד על כך מתחרתה של ה-M3, ה-IS F. אבל לאחרבחינות רבות אני חושב שהלקסוס מציעה את החבילה הטובה ביותר ביחס למחיר, יכולת, אבזור הכי גבוהה, בטיחות, מוניטין ואמינות.

מה שכן, בחיים לא הייתי מוציא על פאסאט 300K.

פורסם

אין לי שום בעיה עם הלקסוס שאתה ושותפך למחנה כה מהללים. הבעיה מתחילה בדיוק מאותה נקודה בה שבחי האחת מלווים בהשמצת רעותה. כולן, כפי שכבר כתבתי, מכוניות מצוינות, והעדפת מי מהן היא בהחלט ענין לטעם מאוד אישי. מכאן ששירי הלל כאן בפורום, מיותרים.

רועי היקר, הפורום נועד כדי שאנשים ישתפו אחד את השני בדיעותיהם. אם ישנם כאלה שדעתם החיובית גורמת להם לשיר שירי הלל לרכב אחד, זו זכותם המלאה.

כתבתי ביקורת עניינית מבוססת על כלי הרכב, ביקרתי את המרצדס בשל הזנב העליז מידי לטעמי, כתבתי על ההגה הקל ועל האבזור ואיכות החומרים הקמצנים יחסית.

בעניין האודי התלוננתי על זליגת פלטפורמות וטכנולוגיות.

היכן כאן ההשמצה? במקום לטעון כנגדי אולי תבוא ותראה לי היכן אני טועה? האם למרצדס אין הגה קל? האם אין זליגת טכנולוגיות מאודי לפולקסווגן?

האם זה סביר, לשלם 30% יותר ולקבל פאסאט בתחפושת?

צר לי שאינני שותף לטעמך ושהמכוניות החביבות עליך קצת פחות חביבות עלי (אני מאוד אוהב אותן, אבל אני לא עיוור לחסרונות שלהן), נידמה לי שדעתי לגיטימית לפחות כדעתך, במיוחד לאור העובדה שאני כותב על מכוניות שאני מכיר היטב...

פורסם

dorki, הפלטפורמה לא באמת משנה למרבית רוכשי הרכב.

כאשר העיצוב החיצוני שונה, העיצוב והאיכות הפנימיים שונה והרכב ממותג תחת שם אחר ככה שמה שנראה לעין מכמעט כל זווית הוא העובדה שהפאסאט והA4 הן לא אותה מכונית - זה בד"כ מספיק לקהל הזה.

ושוב, הA4 החדשה מבוססת על פלפורמה שונה מזו של הפאסאט.

מה שאני באמת לא מבין למה אתה מתעקש להתווכח ולחזור עליו הוא נוסע תיבת ההילוכים.

דבר ראשון - התיבה הרציפה היא ממש לא תיבה גרועה ובהחלט יש לה יתרונות.

דבר שני - פרט לA4 עם מנוע ה3.2 ליטר האטמוספירי - הA4 בגרסאות ה1.8TSI, 2.0TFSI ומנועי הדיזל מגיעים עם תיבת DSG כשרה למהדרין.

הדבר היחיד ש"זלג" פה הוא המנוע שקיים גם בפאסאט וגם בA4 (הן ה1.8T והן ה2.0T).

אבל נראה שאתה ממשיך להאחז בדברים לא נכונים על רכב שאפילו לא בחנת.

אז קבל הצעה - גש לסוכנות של אודי, תתרשם מהרכב, תבצע נסיעת מבחן (אני לא בטוח שכבר יש רכב לנסיעות מבחן) ואני מבטיח לך שתשנה את דעתך.

הA4 החדשה עולה בעשרות מונים על הA4 הקודמת שבהחלט הייתה לא יותר מפאסאט בתחפושת עם איכות פנים עדיפה.

הA4 החדשה היא יצירה אחרת לגמרי, יושבת על פלטפורמה חדשה לגמרי שנכון לעכשיו נמצאת רק בA5 ואמורה להגיע בעתיד (עם הגדלה מסויימת) גם לA6 - אבל בשום פנים ואופן לא לזלוג לדגמי פולקסווגן (לפי מקור בכיר בAUDI גרמניה).

אישית, את הA4 הקודמת לא אהבתי. החדשה לדעתי יוצאת מן הכלל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

disco אני בהחלט מסכים עם תוכן ההודעה האחרונה שלך.

אכן, עדיין לא בחנתי את ה- A4 החדשה וגם סיפרתי על כך באחת מההודעות הקודמות שלי שבשירשור הזה.

אני מעריך שנסיעה ארוכה על הרכב הזה תתקיים בקרוב, במיוחד לאור העובדה שאני לקוח מחוזר למדי אצל אנשי המכירות של צ'מפיון.

לעניין הגיר הרציף, לי יש כמה בעיות איתו:

- הגיר הזה נתפס בעיני כמוצר נחות שמתאים לסובארו ג'אסטי עם גיר ECVT. יתכן מאוד שהגיר הנוכחי הוא דבר אחר, אבל אצלי בתודעה זה מקומם של הגירים האלה.

- שמועות עקשניות שמגיעות אלי, טוענות שתוחלת החיים של הגיר הזה נמוכה מ- 100K. ישנו הבדל עצום בין לנסוע עם רכב המצויד בגיר כזה בנסיעת מבחן, לבין לחיות עם הגיר הזה במשך שנים על שלל בעיותיו המיכניות.

- כל טכנולוגיה מוצלחת שפותחה באודי הגיעה אחרי השהייה קטנה לחברת האם - פולקסווגן. היוצא מן הכלל היחידי שאני מכיר זה הגיר הרציף של האודי. לי נראה שזה לא בגלל סגולותיו הטרומיות המשובחות של הגיר הזה.

הינה נימקתי "מה יש לי כנגד הגיר הזה", אם טעיתי במשהו - אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי.

אצלי בכל אופן, כל מכונית שמצוידת בגיר הזה נפסלת על הסף (עוד דבר קטן, מכוניות שמצוידות במנוע שהטיימינג שלו דורש החלפה - שאין שרשרת למנוע, גם מקבלות ממני מבט עקום ).

פורסם

1. לגיר רציף יתרונות רבים. רפלקס הסלידה שלך ממנו, נובע כנראה מחוסר היכרות.

2. גם ה A4 הנוכחית אינה פאסאט בתחפושת.

3. ככלל, דיעה קדומה אינה מדריך טוב לבחירת איזה שהוא מוצר, קל וחומר מכוניות.

4. הטיעונים שאתה מעלה אינם יותר מהאמור בסעיף 3.

5. לי אין, למרות נסיונך לתאר זאת אחרת, שום רגש למכונית כזו או אחרת. כל שאני מנסה במהלך השרשור הזה לומר הוא שאין לאף אחת מהמכוניות שצוינו כאן, יתרון מובהק על אחותה. אתה חושב אחרת? אשריך.

6. הדיון הזה נעשה משעמם, במיוחד בשל כך שהוא כמעט חזרה על דיון דומה שנערך לפני חודשים מספר. סיימתי.

• תוכן חדש...